News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μια νύχτα για το BBC

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Του David G. Medina

Bale, Μπενζεμά και Κριστιάνο πρέπει να ανακτήσουν το καλύτερό τους επίπεδο σκοραρίσματος



Σε νύχτες σαν την αποψινή, σε παιχνίδια στα οποία τα περισσότερα φώτα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα κατευθυνθούν προς την Ρεάλ Μαδρίτης, είναι όταν αναμένεται να εμφανιστούν τα μεγάλα αστέρια, οι ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα μηδενικά στους μισθούς. Αυτοί που φέρουν, σε τελική ανάλυση, την ταμπέλα των αστέρων.

Στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν είναι γνωστό ένα αρκτικόλεξο. Είναι το BBC, μια απ’τις πιο τρομερές επιθέσεις στον κόσμο του ποδοσφαίρου και, μαζί με το MSN της Barca, αυτή που έχει περισσότερη πυγμή.



Αλλά οι αριθμοί, σε αυτό το στάδιο της σεζόν, δεν υποστηρίζουν το κύρος που τους συνοδεύει από τότε που τους ένωσε ο Florentino Perez, τινάζοντας το καρνέ των επιταγών, την σεζόν 13-14. Είναι αλήθεια ότι οι τραυματισμοί έχουν κλονίσει τους τρεις, είναι αλήθεια ότι δεν έχουν ολοκληρώσει μια προετοιμασία κι ότι αυτό, αναμφίβολα, τους τιμωρεί όταν οι αντίπαλοι τους έχουν φθάσει ήδη σε ταχύτητα πορείας.

Έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί, τουλάχιστον εν μέρει, η χλιαρή εκκίνησή τους στο σκοράρισμα. Bale, Μπενζεμά και Κριστιάνο, για τους οποίους μιλάμε, έχουν μόλις έξι γκολ στους πρώτους οκτώ επίσημους αγώνες της ομάδας του Zizou. Κάθε φορ έχει δύο, ένα απομακρυσμένο νούμερο, πολύ απομακρυσμένο μάλλον, απ’τη συνηθισμένη τους παραγωγή από τότε που ενώθηκαν.

Αριθμοί που, όπως έχουν τα πράγματα, δεν αντέχουν σε σύγκριση με εκείνους που πέτυχαν σε άλλες σεζόν. Την περασμένη, για παράδειγμα, είχαν 18 γκολ στις πρώτες οκτώ επίσημες αναμετρήσεις της σεζόν. Ο Cristiano, με 10, ηγούνταν μια επίθεσης στην οποία ο Μπενζεμά είχε έξι γκολ, η εκκίνησή του είχε διάρκεια στην οποία κατέληξε να’ναι η καλύτερή του  σεζόν, κι ο Bale είχε δύο.

Η εκρηκτική εκκίνηση σκοραρίσματος είναι μια σταθερά στο BBC. Στη σεζόν 14-15 έφτασαν τα 14 γκολ (οκτώ του Κριστιάνο, τέσσερα του Μπέιλ και δύο του Μπενζεμά), ένα λιγότερο απ’την σεζόν 13-14, την πρώτη τους σεζόν μαζί. Ήταν σ’αυτή, που κατέληξε με την κατάκτηση του δέκατου στη Λισαβόνα, όταν ο CR7 κατέρριψε τα ρεκόρ σκοραρίσματός του με 12 γκολ στα πρώτα οκτώ παιχνίδια. Ο Γάλλος είχε δύο κι Μπέιλ ένα.

Δύο Champions League σε τρία χρόνια

Αλλά επιστρέφουμε στο παρόν, στην αποψινή αναμέτρηση στο Signal Iduna Park στη Ντόρτμουντ. Η Μπορούσια είναι η μεγάλη αντίπαλος της Μαδρίτης στη μάχη για την πρώτη θέση στον όμιλο κι ένα θετικό αποτέλεσμα θ’ανοίξει τον δρόμο προς την πρωτιά για την ομάδα του Ζιντάν.

Ο Γάλλος, συγκεκριμένα, παραδέχτηκε μετά την ισοπαλία ενάντια στην Λας Πάλμας ότι είχε αντικαταστήσει τον Cristiano σκεπτόμενος την αναμέτρηση στη Γερμανία. Ένα άλλο απ’τα  μέλη του BBC, σ’αυτή την περίπτωση ο Benzema, δεν ξεκίνησε καν στο παιχνίδι. Η λογική υποδηλώνει ότι οι δύο τους θα βρεθούν στην επίθεση εκτοπίζοντας έναν Morata ο οποίος ανταποκρίνεται κάθε φορά που έχει την ευκαιρία να κλέψει λεπτά από ένα BBC που πρέπει να συντονιστεί εκ νέου σε μια μεγάλη βραδιά, σε μια βραδιά Champions League.



Μην ξεχνάτε ότι οι επιθετικοί της Μαδρίτης έχουν έναν εντυπωσιακό απολογισμό στο ηπειρωτικό τουρνουά. Στις τρεις πρώτες σεζόν τους με τη λευκή φανέλα έχουν κατακτήσει τίτλους κι έχουν προσθέσει ένα ημιτελικό, στον οποίο δύο γκολ απ’τον Morata, τώρα συμπαίκτης τους, άφησαν τη Μαδρίτη, χωρίς τη δυνατότητα επανακατάκτησης του τίτλου, ένα ορόσημο που κανείς δεν έχει καταφέρει στην τρέχουσα μορφή του Champions League.


Ο τίτλος που κατακτήθηκε στο Μιλάνο στις 28 Μαΐου δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα του Zizou να γίνει η πρώτη ομάδα που κερδίζει δύο συνεχόμενα Champions League. Γι’αυτό χρειάζεται να επιστρέψει η καλύτερη έκδοση του BBC. Απόψε είναι η νύχτα τους, η οποία θα πρέπει να’ναι η πρώτη τους μεγάλη νύχτα στη σεζόν.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.