News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι 12 δουλειές της Dortmund

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Του Rubén Jiménez

Η Μαδρίτη αντιμετωπίζει την πρώτη σοβαρή δοκιμασία της σεζόν κατά της Μπορούσια



Η επίσκεψη της Ρεάλ Μαδρίτης στη Ντόρτμουντ δεν είναι ένα ακόμα παιχνίδι. Δεν ήταν ήδη πριν από μία βδομάδα, όταν όλα πήγαιναν καλά στην La Castellana και γίνονταν λόγος για ρεκόρ κι όχι για προβλήματα, αλλά τώρα αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Είναι ζωτικής σημασίας να επιτευχθεί η νίκη, όχι τόσο για το μέλλον της ομάδας, αν και γι’αυτό επίσης, όσο για ν’ανακτήσει τις αισθήσεις και να διώξει τα φαντάσματα που βλέπουν στα λευκά αποδυτήρια. Στη Γερμανία θα πρέπει ν’αντιμετωπίσει 12 δουλειές, ίσως όχι τόσο δύσκολες όσο τις 12 του Ηρακλή, αλλά ζωτικής σημασίας για να μην πάρει ένα μεγάλο φόβο στη φάση των ομίλων του Champions League που θα κουβαλάει σ’όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Νίκη μετά από δύο συνεχόμενες γκέλες

Να σηκώσει και πάλι τα χέρια σε ένδειξη νίκης μετά το τελικό σφύριγμα μετά από δύο αγώνες άσχημης εξέλιξης. Αυτός είναι ο κύριος στόχος της Μαδρίτης στο Signal Iduna Arena, να επιστρέψει στις νίκες, σ’αυτές που τις έφεραν ένα νικηφόρο σερί 16 αγώνων στο πρωτάθλημα και το οποίο έχει μετατραπεί σ’ένα χωματόδρομο μετά τις ισοπαλίες εναντίον των Βιγιαρεάλ και Λας Πάλμας.

Να ξεχάσει την κακή ανάμνηση του παιχνιδιού εναντίον της Σπόρτινγκ

Η ανατροπή και η επακόλουθη ευφορία του αγώνα κατά της Sporting έκρυψε την πραγματικότητα του κακού παιχνιδιού στο Μπερναμπέου. Οι Πορτογάλοι περιόρισαν την πρωταθλήτρια μέσα στην έδρας της, η οποία είχε κακή εικόνα ενάντια σ’ένα κατώτερο αντίπαλο, παρά την τελική νίκη.

Να επιβιώσει στη Ντόρτμουντ χωρίς τον Casemiro

Η τελευταία επίσκεψη της Μαδρίτης στο γήπεδο της Μπορούσια είχε ένα όνομα: Casemiro. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο λευκός λυτρωτής σ’έναν επαναληπτικό προημιτελικό στον οποίο το όνειρο του Δέκατου ήταν έτοιμο να χαθεί. Αν στη Λισαβόνα έγινε ότι έγινε κι ο Κασίγιας μπόρεσε να σηκώσει το Champions League του 2014, ήταν χάρη στην απόδοση του μέσου... που δεν θα παίξει αυτή τη φορά.

Να ξεπεράσει έναν αντίπαλο που έρχεται φορτωμένος

Η έναρξη της σεζόν της Μπορούσια είναι συντριπτική. Με μια νεανική ομάδα, με ποιότητα και μ’έναν προπονητή που κάνει γιγαντιαία βήματα προς το στερέωμα, η ομάδα της Ντόρτμουντ καταστρέφει τους αντιπάλους της. Το έκανε με την Λέγκια στο ντεμπούτο του Champions League μ’ένα βάναυσο 0-6, επανέλαβε το σκορ ενάντια στη Darmstadt στη Bundesliga, έριξε πέντε στη Βόλφσμπουργκ στην επόμενη αγωνιστική και νίκησε τη Φράιμπουργκ με 3-1 την Παρασκευή. Aubameyang, Götze, Dembele, Emre Mor ... Η αγαπημένη ομάδα των «παραβολικών» αυτή τη σεζόν είναι αναμφισβήτητα αυτή του Tuchel.

Νέα εξέταση για το BBC

Η έναρξη της σεζόν δεν είναι η καλύτερη για την επιθετική τρίαινα της Μαδρίτης. Bale, Μπενζεμά και Κριστιάνο είναι σε χαμηλότερα νούμερα σκοραρίσματος απ’αυτά που συνηθίζουν, πέραν του ότι δεν δίνουν την αίσθηση ότι αλληλεπιδρούν καλά όταν συνυπάρχουν στο γήπεδο, στο οποίο δεν είναι επίσης πολλά λεπτά. Τους χρειάζεται να παίξουν και πάλι μαζί για να ανακτήσουν τις αισθήσεις και τους μηχανισμούς σύνδεσης, αλλά η Ντόρτμουντ δεν μπορεί να αποτελεί ένα πεδίο δοκιμών, θα πρέπει να’ναι ένα πεδίο λύσεων.

Να βρει εναλλακτικές λύσεις για της 11άδα

Ακριβώς η θέση του επιθετικού είναι μια απ’αυτές που μπορούν να χορέψουν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στην Λας Πάλμας ήταν ο Morata ο οποίος είχε τη θέση του βασικού «9» και προτίθεται να συνεχίσει να πιέζει στη Ντόρτμουντ. Επιπλέον, η απουσία του Casemiro αναγκάζει τον Ζιντάν να επιλέξει μεταξύ James ή Kovacic, δύο εναλλακτικές που περιλαμβάνουν μια απόφαση σχετικά με το στυλ του παιχνιδιού.

Να καλύψει την απουσία του Marcelo

Χωρίς τον Marcelo η Μαδρίτη χάνει τον καλύτερο αριστερό μπακ της, μια σιγουριά στην άμυνα και, πάνω απ 'όλα, ένα δημιουργικό στοιχείο στην επίθεση. Nacho και Danilo παρουσιάζονται ως οι άμεσες λύσεις, αν κι ο Coentrao κάνει ντεμπούτο σε μια αποστολή κι αρχίζει να εμφανίζεται και πάλι ως εναλλακτική λύση. Η ταχύτητα της Ντόρτμουντ είναι η μεγάλη απειλή της και η επιλογή του αριστερού μπακ μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα.

Να επιλύσει την διαμάχη Cristiano-Zidane

Η αλλαγή του Ρονάλντο στην Λας Πάλμας προκάλεσε μια μικρή θύελλα που η Μαδρίτη δεν μπορεί ν’αντέξει στο Ντόρτμουντ. Η ανάκτηση του αισθήματος μεταξύ των δύο, το οποίο υπάρχει όπως αποδείχτηκε στη Ρώμη στο Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Zizou, θα’ναι ένα απ’τα κλειδιά της λευκής ομάδας στην αναμέτρησή της στη Μπορούσια. Η φόρμα του Πορτογάλου δεν είναι η καλύτερη, αλλά πρέπει να παίξει για να επιστρέψει στο συνηθισμένο του επίπεδο.

Να διαλύσει την αμφιβολία στο τέρμα. Keylor ή Casilla;

Αυτό είναι το ερώτημα που στοιχειώνει το κεφάλι του Ζιντάν και των madridistas. Η επιστροφή του Tico απειλεί τη θέση του Kiko, αν και το να ντεμπουτάρει σ’ένα μέρος όπως το Signal Iduna Park μπορεί να μην είναι το πλέον κατάλληλο. Οι λευκοί ήταν σε θέση να κρατήσουν ανέπαφη την εστία μόνο σε δύο παιχνίδια απ’τα οχτώ που έχουν παίξει αυτή τη σεζόν. Ένα στατιστικό που περιπλέκει τα αποτελέσματα.

Η επιστροφή του Πέπε στο κέντρο της άμυνας

Η επιστροφή του στόπερ στην εντεκάδα είναι ένα καμπανάκι για τους Ramos και Varane, οι οποίοι έχουν κάνει λάθη στα δύο τελευταία παιχνίδια. Ο Πορτογάλος, η παλαιότητά του, η σθεναρότητά του και το καλό του επίπεδο μέχρι τον τραυματισμό είναι μια θετική είδηση ​​για τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος μπορεί να υπολογίζει στον Πορτογάλο για να μεταδώσει ένταση στους δικούς του στο γήπεδο.

Να διατηρήσει την ένταση και στα 90 λεπτά

Εναντίον της Βιγιαρεάλ η Μαδρίτη έχασε το πρώτο μέρος. Ο Ζιντάν έδωσε μια προειδοποίηση στους δικούς του και στον αγώνα κατά της Λας Πάλμας πίεσαν απ’το πρώτο λεπτό, διατηρώντας υψηλή ένταση για σχεδόν ολόκληρο το παιχνίδι. Στη Ντόρτμουντ θα’ναι απαραίτητο οι λευκοί να’ναι συνδεδεμένοι απ’το 1ο μέχρι το 90ο λεπτό για να αποτρέψουν στην ομάδα του Tuchel να τους λυγίσει.

Να εξαλείψει τα λάθη συγκέντρωσης


Στην Γκραν Κανάρια πέταξαν δύο βαθμούς με πέντε λεπτά να απομένουν σ’έναν αγώνα που οι λευκοί είχαν κυριαρχήσει. Μια έλλειψη συγκέντρωσης απέναντι στην canario ομάδα σου κοστίζει μια ισοπαλία. Εναντίον της Ντόρτμουντ μπορεί να σημαίνει μια βροχή από γκολ. Η Μπορούσια είναι μια ομάδα που τιμωρεί στο μέγιστο τα μικρά λάθη του αντιπάλου, έτσι ώστε οι λευκοί δεν μπορούν να επιτρέψουν ούτε και την παραμικρή αβλεψία αν δεν θέλουν να δώσουν πλεονέκτημα στον αντίπαλο.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.