News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το «9» που άρχισε να πυροβολεί, αλλά o Florentino Perez είχε μάτια μόνο για τον Lewandowski

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Του Enrique Marin

Η Ατλέτικο ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός της Ντόρτμουντ, με Ισπανίδα μητέρα, είναι η μεγάλη απειλή της Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα που θα ήθελε να παίξει, αλλά η οποία δεν εξέτασε ποτέ τη μεταγραφή του



"Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να με πάρει απ’τη Μπορούσια Ντόρτμουντ", διαβεβαίωσε στα μικρόφωνα του ZDF ο Pierre-Emerick Aubameyang (Laval, Γαλλία, 1989), όταν το όνομά του ακούγονταν για αρκετές απ’τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης αυτής που προεδρεύει ο Florentino Perez. Ωστόσο, το γεγονός είναι ότι στην Concha Espina ποτέ δεν κινήθηκαν για τον Γκαμπονέζο, όπως επιβεβαιώθηκε στην El Confidencial απ’το περιβάλλον του επιθετικού. "Κι αυτό γιατί, με δεδομένη την ευελιξία του και την εξέλιξή του, ο Auba μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε απ’τις τρεις θέσεις του BBC [Μπέιλ-Μπενζεμά- Cristiano] και τραυματίζεται σπάνια", υποσημειώνουν.

Όπως έχει ειπωθεί ήδη σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, η μητέρα του Aubameyang είναι Ισπανίδα απ’το El Barraco, ένα μικρό χωριό της Ávila, αν και η οικογένεια με το επώνυμο Crespo μετανάστευσε στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες. "Μεγάλωσε πολύ κοντά στους παππούδες του κι έτσι γνωρίζει ισπανικά", αποκάλυψε η Μαργαρίτα, η μητέρα του Auba, σε μια συνέντευξη με την εφημερίδα Marca. Αυτό εξηγεί επίσης αυτό το madridismo που του εμφύσησε ο παππούς του και που, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν έχει βρει ανταπόκριση απ’τον Florentino Perez, ο οποίος έχει μάτια μόνο για τον Robert Lewandowski, ακριβώς τον προκάτοχό του στη Μπορούσια Ντόρτμουντ μετά την αποχώρηση του Πολωνού επιθετικού στη Μπάγερν Μονάχου, αν και οι δύο τους συνυπήρξαν για μια σεζόν στο Iduna Park.

Για τη μεταγραφή του ενδιαφέρθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Το έκανε το καλοκαίρι. Μάλιστα, ο Aubameyang ήταν μαζί με τους Diego Costa, Higuaín και Morata ένας απ’τους στόχους της rojiblanca τεχνικής γραμματείας πριν η αγορά αναγκάσει τον Simeone να συμβιβαστεί με τον sevillista Gameiro. Τόσο η Τσέλσι όσο και η Παρί Σεν Ζερμέν μελέτησαν την απόκτηση του επιθετικού της Ντόρτμουντ, αλλά και στις δύο περιπτώσεις δεν το αποφάσισαν τελικά. Έτσι, ενώ ο Conte πήρε τον Michy Batshuayi, απ’τη Μαρσέιγ για 39 εκατομμύρια και δεν επέτρεψε να φύγει ο προαναφερθείς Diego Costa με προορισμό την Ατλέτικο, όπως ήταν η πρόθεση του Ισπανο-Βραζιλιάνου, ο Unai Emery είδε την αποχώρηση του Ibrahimovic στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να καλύπτεται με την άφιξη του madridista Jesé.



Προηγουμένως, ήταν η Άρσεναλ που υπέβαλε προσφορά γι’αυτόν. Το έκανε στην αγορά του περασμένου χειμώνα, όταν ο Αρσέν Βενγκέρ έφτασε να προσφέρει στη Μπορούσια Ντόρτμουντ 60.000.000 € για τον τότε πρώτο σκόρερ στην Ευρώπη, αν και οι ηγέτες του γερμανικού συλλόγου ζήτησαν 100, το ίδιο ποσό που απαίτησαν το καλοκαίρι απ’τους μάνατζερ του Aubameyang για να του ν’ανοίξουν την πόρτα αν έβρισκαν προορισμό, καθώς δεν είχαν καμία ανάγκη να πουλήσουν. Συγκεκριμένα, 100 ήταν τα εκατομμύρια που έβαλε ο Florentino στο τραπέζι για να πάρει απ’τη Μπάγερν τον Lewandowski, αν και η ομάδα του Μονάχου αρνήθηκε να διαπραγματευτεί κι ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης σταμάτησε να προσπαθεί.

Η απειλή των λευκών

Αν και είναι λίγο πληγωμένος, ο επιθετικός με ρίζες απ’την Γκαμπόν θα’ναι απόψε η μεγάλη απειλή για την Ρεάλ Μαδρίτης. Πάνω απ’όλα επειδή η ομάδα του Ρουρ έχει την απουσία του μεγάλου αστεριού της, του Γερμανού Marco Reus. Μάλιστα, το καλό ξεκίνημα στη σεζόν της ομάδας με προπονητή τον Thomas Tuchel συνδέεται με την υψηλή απόδοση του Aubameyang. Έχοντας σκοντάψει κατά της Λειψίας στη δεύτερη αγωνιστική της Bundesliga, η Ντόρτμουντ δεν έχει κάνει τίποτα άλλο απ΄το να διαλύσει με 0-6 τη Λέγκια στο Champions League και με, 6-0 τη Ντάρμσταντ, 1-5 τη Wolfsburg και 3-1 τη Φράιμπουργκ, στο εγχώριο πρωτάθλημα της. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός έχει πέντε γκολ σε τέσσερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, όπου ηγείται του πίνακα των σκόρερ, κι έχει σκοράρει ένα γκολ επίσης και στο Champions League. Δηλαδή, αν συνεχίσει με αυτό το ρυθμό, δεν θα’ναι δύσκολο να υπερβεί τα 25 γκολ σε 31 παιχνίδια που είχε πέρυσι στο πρωτάθλημα.

Απ’τη σεζόν 2013-14 που βρέθηκε στο Iduna Park απ’την Σεντ Ετιέν, ο Aubameyang έγινε αδιαμφισβήτητος στην ομάδα, τότε ακόμα με επικεφαλής τον Jürgen Klopp, τώρα στην Λίβερπουλ. Ήρθε ως εξτρέμ, αλλά σταδιακά απέδειξε ότι θα μπορούσε επίσης να παίξει ως «9», δεδομένης της καλής σχέσης του με το γκολ. Έχοντας ψηφιστεί καλύτερος Παίκτης Αφρικής για το 2015 απ’την Αφρικανική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (CAF), ένα βραβείο το οποίο στις τέσσερις προηγούμενες εκδόσεις το είχε πάρει ο Ιβοριανός Yaya Toure, ο Auba έχει ήδη γίνει ένας απ’τους μεγαλύτερους σκόρερ στην Ευρώπη.

«Δεν θα πιέσω τα πράγματα. Το να παίξω στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πάντα το όνειρό μου. Εάν αυτό συμβεί μια μέρα, θα είμαι πολύ χαρούμενος. Αλλά αν αυτό δεν συμβεί, δεν θα γίνει τίποτα, η ζωή συνεχίζεται», είπε ο Aubameyang μόλις πριν λίγες ημέρες. Είναι σαφές ότι ο Γκαμπονέζος επιθετικός αντιμετωπίζει το παιχνίδι εναντίον των λευκών ως μια καλή ευκαιρία για να καταξιωθεί ενώπιον του Florentino Perez, αν κι ο πρόεδρος της Μαδρίτης δεν θα’ναι στο Ντόρτμουντ, καθώς μόλις έχει υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση απ’την οποία αναρρώνει ικανοποιητικά, και θα’ναι στο Μπερναμπέου όταν θα τον δει ζωντανά.

@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.