News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Tuchel, ο κληρονόμος του Klopp

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Του Santiago Siguero

Ο προπονητής έχει επανεφεύρει εκ νέου τη Μπορούσια για να κάνει τον μυθικό Jürgen να ξεχαστεί



Ο Thomas Tuchel (Krumbach, Βαυαρία, 1973) έχει κάνει ένα θαύμα: στη Ντόρτμουντ είναι πολλοί εκείνοι που θυμούνται τον Jurgen Klopp, αλλά λίγοι εκείνοι που τον λαχταρούν. Ο Γερμανός προπονητής έχει επανεφεύρει μια που Μπορούσια αισθάνεται και πάλι σε θέση να αμφισβητήσει το γερμανικό θρόνο της πανταχού παρούσας Μπάγερν.

Παθιασμένος, καινοτόμος, γενναίος και μεθοδικός, το σύντομο ιστορικό του στην ελίτ της Bundesliga (Mainz 05, που επίσης διαδέχτηκε τον Klopp) δεν τον εμπόδισε να εδραιωθεί ως ένα απ’τα μεγάλα περιουσιακά στοιχεία της Ντόρτμουντ. Τ’αποτελέσματα στηρίζουν αυτό που είναι πραγματικά το πρώτο του έτος ως προπονητής στην ελίτ, κι απειλούν μια Ρεάλ Μαδρίτης που αύριο επισκέπτεται το Signal Iduna Park μέσα σε αμφιβολίες μετά απ’τις ισοπαλίες εναντίον των Βιγιαρεάλ και Λας Πάλμας.

Μετά το θρίαμβο στη Mainz, μια ομάδα της μεσαίας τάξης την οποία έβαλε στο χάρτη της Ευρώπης, έκατσε εκτός ένα χρόνο για να ξεκουραστεί, στον οποίο αφιερώθηκε στη μελέτη των μεθόδων του Γκουαρντιόλα, την τελευταία απ’τις αναφορές του. Επειδή απ’όλες τις πηγές που ρουφά ο Tuchel, του αρέσει να ενσωματώσει έννοιες από άλλα αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ) στις προπονήσεις του.

Εκ των προτέρων, η σκιά του Klopp ήταν μεγάλη. Οι μέθοδοί τους ήταν διαφορετικές, και η ιδέα του, βασιζόμενη στην κατάληψη των χώρων και στην ταχύτητα και στην αμεσότητα όλων των τμημάτων της, ήταν μια παραφωνία μεταξύ ορισμένων πραιτοριανών του προηγούμενου αφεντικού. Σήμερα, στη Ντόρτμουντ πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σύλλογος πέτυχε στην επιλογή του διαδόχου του χαρισματικού Klopp, τώρα στην Λίβερπουλ. Η BVB εξακολουθεί να’ναι μια ομάδα συγγραφέα. Πάνω απ’τους Reus, Aubameyang, Schürrle ή Dembele ξεχωρίζει η φιγούρα του Thomas Tuchel. Ο πρωταγωνιστής της γλυκιάς μετάβασης στον πάγκο του θρυλικού Westfalen Stadion.

@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.