News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Florentino και Ρεάλ Μαδρίτης απεικονίζονται: όλα για το μέλος, αλλά χωρίς το μέλος

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Του Jesús Garrido

Αρνήθηκε όλες τις κριτικές της συνέλευσης

Ο πρόεδρος έκανε και πάλι περίπατο στη συνέλευση των αντιπροσώπων των μελών κι απέκρουσε όλες τις κριτικές απ’τις λίγες αντίθετες φωνές τις οποίες συνάντησε



«Αν δεν ερχόμουν το 2000 σήμερα δεν θα μιλούσατε εσείς κι αυτή η ομάδα δεν θα’ταν των μελών της. Έχω διακινδυνεύσει την προσωπική μου περιουσία για σας. Όταν έφτασα το 2000 έπρεπε να εγγυηθώ με 170 εκατομμύρια, αλλά είχα τόση πίστη ότι η Μαδρίτη έπρεπε να παραμείνει των μελών της, που το έκανα. Έφυγα από εδώ αφήνοντας το club στο νούμερο ένα στην κατάταξη της UEFA, όταν επέστρεψα ήταν στην 13η θέση και τώρα είμαστε το νούμερο ένα οικονομικά κι αθλητικά». Ο Florentino εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία στη συνέλευσή του των αντιπροσώπων των μελών για υπενθυμίσει αυτό που τον κάνει περισσότερο περήφανο, το ότι η Μαδρίτη δεν ανήκει στους σεΐχηδες χάρη σ’αυτόν, που το έχει εμποδίσει.

Ο Florentino κέρδισε τις εκλογές το 2000, ενάντια σ’όλα τα προγνωστικά. Και είναι αλήθεια ότι σ’αυτά τα 16 χρόνια, από τότε που έπεισε τα μέλη με δικαίωμα ψήφου ότι ο Φίγκο ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί στον σύλλογο, δεν έχει υπάρξει κανένας Σεΐχης ούτε Κινέζος δισεκατομμυριούχος ο οποίος έχει πρόσβαση ούτε στην προεδρία ούτε στην διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης. Φυσικά, υπό αυτή την έννοια δεν λαμβάνεται υπόψη ότι σήμερα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης της Ρεάλ Μαδρίτης εξαρτάται άμεσα απ’τα εκατομμύρια του Ντουμπάι και της αεροπορικής εταιρείας των Εμιράτων. Επιπλέον, η εταιρεία του Αμπού Ντάμπι, IPIC, θα βάλει τα χρήματα έτσι ώστε το σπίτι του madridismo, το Santiago Bernabéu, να λάβει μια συνολική ανάπλαση.

Ο Florentino αγαπά να λέει ότι ο σύλλογος είναι των μελών του, κι ότι οι ίδιοι συνεχίζουν να λαμβάνουν τις αποφάσεις, αν και δεν είναι πάντα αλήθεια. Μάλιστα, δεν αποφάσισαν ποτέ να’ναι αυτός ο νέος πρόεδρος, αφού ούτε το 2009, όταν επέστρεψε στην προεδρία, ούτε το 2013, υπήρξαν εκλογές. Οι προϋποθέσεις για να μπορεί κάποιος να’ναι υποψήφιος, σκλήραναν κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του (της δεύτερης εποχής του) και δεν θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ μια εναλλακτική. Αλλά ο Florentino δεν πιστεύει ότι θα διαφέρει κάτι σημαντικό, εκτός απ’την αύξηση του χρόνου του υποψηφίου μέλους.



«Το μόνο πράγμα που έκανα ήταν να αλλάξω την παλαιότητα απ’τα 10 στα 20 έτη. Η εγγύηση είναι στον Αθλητικό Νόμο του 90, ο οποίος έλεγε ότι στους συλλόγους που δεν ήθελαν να’ναι Α.Ε. οι διοικητικοί έπρεπε να καταθέσουν μια εγγύηση 15% του προϋπολογισμού και το 1992 το ενέκριναν στο καταστατικό του club συμπεριλαμβάνοντας ότι θα’πρεπε να παρουσιαστεί μια προ εγγυητική και κερδίζοντας να μετατρέπονταν σε εγγυητική», εξήγησε. Ο πρόεδρος επέμεινε στο ότι "η εγγυητική είναι μια εγγύηση που θέτουν τα μέλη". «Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να μπερδέψουν τα μέλη. Όποιος θέλει να δηλώσει υποψήφιος πρέπει να κάνει χρήση του νόμου και του καταστατικού, το οποίο είναι το ίδιο όπως ήταν πάντα. Πώς είναι αυτό το ότι την εγγυητική μπορεί να την βάλει ένας κύριος της Μέσης Ανατολής;», απάντησε.

Καμία από τις «ενσωματώσεις» των Emirates και IPIC στη madridista οικογένεια δεν τέθηκε στη συζήτηση της συνέλευσης της Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε ζητήθηκε η γνώμη των μελών για το αν αποδέχονται τους νέους προσκεκλημένους στο «Λευκό Οίκο». Ούτε τους ρώτησε εάν τους φαινόταν καλό το ότι το Bernabeu επρόκειτο να αναπλαστεί πλήρως, ούτε, όπως υπενθύμισε ο πρόεδρος, αν τους φαινόταν καλό ν’ανανεώσουν οι Kroos και Modric. «Το πρότζεκτ το βλέπουν όλοι, εγκρίθηκε απ’το Δημοτικό Συμβούλιο... Δεν μπορούμε να περιμένουμε τις εκλογές. Τι θέλετε, να χάσουμε τη σύμβαση που έχουμε με την IPIC; Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσω, και τίποτα άλλο, αλλά συζητούν με σοβαρότητα κι αυστηρότητα. Δεν τους αρέσει τίποτα», δικαιολόγησε ο madridista πρόεδρος ενώπιον των κριτικών μιας μικρής ομάδας της αντιπολίτευσης που έχει φωνή στη συνέλευση.

Αυτή τη φορά, όχι μόνο δεν ελήφθη υπόψη η άποψη των μελών στο να μην τους αφήσουν να μπουν στη συνέλευση -ο Florentino υπενθύμισε ότι σε μια άλλη περίπτωση, «κάποιοι βίαιοι εξύβρισαν τους Αντιπροσώπους» - αλλά και τους έχει εμποδιστεί να παρακολουθήσουν την διαδικασία συνέλευσης απ’την Real Madrid Televisión, η οποία δεν την μετέδωσε, όπως συνήθιζε να κάνει. «Οι συζητήσεις μας πρέπει να είναι εδώ. Αυτό που μας ενδιαφέρει θα πρέπει να συζητιέται μεταξύ μας» όχι στο μέλος, το οποίο είναι αυτό που έχει σημασία και στο οποίο ανήκει ο σύλλογος. Θα μπορούσαν να μάθουν μόνο ότι μεταδίδει ο Τύπος. «Ποιο είναι το πρόβλημα;», απάντησε σ’αυτό ο πρόεδρος.


Σχετικά με την διαμάχη με την τηλεόρασή του, της οποίας οι εργαζόμενοι μιλούν για «μπούλινγκ» απ’τους διευθυντές της, ο Florentino ξεμαρκαρίστηκε. "Έχει μετατραπεί σ’ένα ανοικτό κανάλι κι έχει διπλασιάσει το προσωπικό. Δεν έχουμε καμία σχέση μ’αυτό, εξαρτάται από μια παραγωγή». Απ’την άλλη πλευρά, αρνήθηκε να δημοσιοποιηθούν οι λογαριασμοί του συλλόγου, ενώ επεσήμανε εκ νέου ότι η ποινή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) του προστίμου των 18.400.000 € για παράνομες ενισχύσεις δεν υποστηρίζεται επειδή χρησιμοποίησαν ένα "μικρό γραφείο στη Βαρκελώνη που δεν είχε καμία εμπειρία στην τιμολόγηση" κι ότι πρόκειται "να προσφύγουμε στο Δικαστήριο της ΕΕ".

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.