News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Kroos, ο ακλόνητος

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Του Pablo Díaz

Ο Γερμανός έχει παίξει το 88% των λεπτών και δεν θα ξεκουραστεί μέχρι να επιστρέψει ο Casemiro

Έχει συμμετάσχει σε 13 απ’τους 14 αγώνες της Μαδρίτης: μετρά ήδη 1.119 λεπτά



Ο Toni Kroos, αυτή τη στιγμή, είναι ακλόνητος για τον Ζιντάν. Στο βαθμό που παρά το γεγονός ότι είναι ο παίκτης που συγκεντρώνει τα περισσότερα λεπτά στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν βασικός κι έπαιξε τα 90 λεπτά σ’ένα απ’τα πιο εύκολα παιχνίδια της σεζόν, αυτό του πρώτου γύρου του Copa del Rey.

Αν και στο Reino de León αναμένονταν η παραμονή του στον πάγκο, ο Kroos ήταν βασικός. Και παρόλο που το αποτέλεσμα στο διάλειμμα (0-2) απειλούσε ήδη με μια βροχή από γκολ, ο Γερμανός συνέχισε στο γήπεδο σ’όλο τον αγώνα. «Έπρεπε να παίξει σ’αυτή τη θέση, έχουμε έλλειψη παικτών σ’αυτή την περιοχή, και στο τέλος η ιδέα ήταν να ξεκουραστεί λίγο αλλά ήθελε παίξει μέχρι το τέλος. Στο διάλειμμα τον ρώτησα και ήθελε να συνεχίσει, ήταν μια χαρά», εξήγησε ο Ζινεντίν Ζιντάν μετά το 1-7.

Η απουσία του Casemiro αύξησε το ρόλο κλειδί που δίνει ο Γάλλος στον Γερμανό μέσο. Δεν υπάρχει άλλος για τον Ζιντάν, αν κι ο αντίπαλος είναι δύο κατηγορίες χαμηλότερος. Ίσως ο Mateo Kovacic, σ’ένα τέτοιο παιχνίδι, θα μπορούσε ν’αναλάβει το ρόλο του αμυντικού μέσου της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο Ζιντάν κατέστησε σαφές με την 11άδα του ότι δεν βλέπει τον Κροάτη σ’αυτή τη θέση. Τον Βραζιλιάνο τον αναμένει για το ντέρμπι της Μαδρίτης, αλλά πριν, υπάρχουν τρία παιχνίδια στα οποία ο Kroos (Αλαβές, Λέγκια και Leganés) θα συνεχίσει με οπισθοχωρημένη τη θέση του.

Συσσώρευση λεπτών

Απ’τα 14 παιχνίδια που έχει παίξει η Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2016-2017, ο Kroos έχει παίξει τα 13. Όλα εκτός απ’το πρώτο, του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ εναντίον της Σεβίλλης, στο οποίο δεν έπαιξε καθώς είχε ενταχθεί στις προπονήσεις μόλις λίγες μέρες πριν, μετά τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη Γερμανία.

Στα υπόλοιπα, έπαιξε σ’όλα. Τη μόνη μέρα που ο Ζιντάν σχεδίασε να τον ξεκουράσει, στο Cornellà, είχε την κακή τύχη να πρέπει να περάσει στον αγώνα στο 19ο λεπτό, λόγω του τραυματισμού του Casemiro. Αντικαταστάθηκε μόνο σε δύο παιχνίδια (Anoeta κι εναντίον της Σπόρτινγκ), αν και πρόκειται μόλις για 32 λεπτά ξεκούρασης.

Συνολικά, ο Kroos συγκεντρώνει 1.119 λεπτά, το 88,80% των συνολικών της Ρεάλ Μαδρίτης, περισσότερα απ’οποιουδήποτε απ’τους συμπαίκτες του. Μόνο ο Dani Carvajal υπερβαίνει τα 1.000 λεπτά (1045), και οι επόμενοι μεταξύ των πιο χρησιμοποιημένων απ’τον Ζιντάν βρίσκονται μακριά: ο Gareth Bale (894 λεπτά) κι ο Sergio Ramos (840).


Ούτε τραυματίζεται, ούτε αποβάλλεται, κι επανέρχεται σύντομα, σύμφωνα με τον Ζιντάν, γι'αυτό θα συνεχίσει εκεί, συγκεντρώνοντας λεπτά μέχρι να επιστρέψει ο Casemiro. Η σκιά της δεύτερης σεζόν του Κάρλο Αντσελότι, στην οποία έφτασε να βυθιστεί στο δεύτερο γύρο, αρχίζει να εμφανίζεται.

@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.