News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο James αρνείται ότι πήγαινε με 200 km/h και η Εισαγγελία ζήτησε να γίνει ένα τεστ ταχύτητας

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Του Roberto R. Ballesteros

Το Δικαστήριο δέχεται να γίνει η πραγματογνωμοσύνη



Η υπόθεση της υπερβολικής ταχύτητας του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης James Rodríguez είναι έτοιμη να γίνει μια πραγματική Νοτιοαμερικανική σαπουνόπερα. Δέκα μήνες μετά την καταδίωξη της αστυνομίας στον Μ40 για οδήγηση με πάνω από 200 χλμ/ώρα, ο παίκτης κατέθεσε επιτέλους στο 8ο Δικαστήριο της Μαδρίτης, το οποίο ξεκίνησε μια έρευνα εναντίον του, μετά την καταγγελία της Εισαγγελίας της Μαδρίτης, που κατανοεί ότι θα μπορούσε να'χει διαπράξει ένα έγκλημα κατά της οδικής ασφάλειας.

Ο παίκτης, -που απέφυγε τη δικαιοσύνη στις 12 Ιουλίου, όταν δεν παρέστη στην κλήτευση επειδή γιόρταζε τα γενέθλιά του στο Μεντεγίν (Κολομβία) - αρνήθηκε τώρα ενώπιον του 8ου δικαστηρίου ότι υπερέβη το όριο των 100 χλμ/ώρα που επιτρέπεται σ'όλη τη διαδρομή του M40, κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το κατηγορητήριο της αστυνομίας, η οποία ανέφερε την ίδια την 1η Ιανουαρίου, όταν έγιναν τα γεγονότα, ότι κατά την καταδίωξη το ταχύμετρο του περιπολικού έφτασε να υπερβεί τα 200 χλμ/ώρα και δεν κατάφερε να φθάσει το στόχο του.

Μπροστά  την άρνηση του κατηγορουμένου να παραδεχθεί τα γεγονότα, η Εισαγγελία έχει ζητήσει την ανάπτυξη μιας πραγματογνωμοσύνης που επιτρέπει την διευκρίνιση της ταχύτητας με την οποία κινούνταν ο παίκτης, πρόταση που βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία απ’το 8ο Δικαστήριο και θα βοηθήσει στον προσδιορισμό του αν ο κατηγορούμενος υπερέβη τα όρια, όπως ισχυρίζεται η αστυνομία, της οποίας το κατηγορητήριο εξηγεί ότι ο παίκτης προπορεύονταν, με το Audi R8, του καμουφλαρισμένου οχήματος της αστυνομίας, το οποίο ξεκίνησε μια καταδίωξη για αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να καταλήξει στην ciudad deportiva της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως καταγγέλλει η αστυνομία, οι αξιωματικοί ενεργοποίησαν τις ακουστικές συσκευές ενώ ακολουθούσαν τον James και προσπάθησαν να εισέλθουν στο Valdebebas για να συλλάβουν τον παίκτη. Οι φρουροί ασφαλείας, όμως, εμπόδισαν την είσοδο στους αστυνομικούς, οι οποίοι ήταν τελικά σε θέση να μιλήσουν με τον παίκτη για την ταυτοποίησή του. Σύμφωνα με το ίδιο κατηγορητήριο, ο James διαβεβαίωσε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι τον καταδίωκαν, διότι είχε πολύ δυνατά τη μουσική και πήγαινε γρήγορα επειδή είχε αργήσει για την προπόνηση.



Η δικαιολογία για το ότι δεν είχε παρατηρήσει την παρουσία της αστυνομίας είναι αυτή που έχει επίσης υποβάλει τώρα ενώπιον του Δικαστηρίου Νο 8. Σύμφωνα με τον παίκτη, δεν υπέπεσε σε κανενός είδους ανυπακοή, όπως ισχυρίζεται η αστυνομία, δεδομένου ότι σε καμία στιγμή δεν είχε επίγνωση ότι είχε πίσω του το περιπολικό εκείνη την 1η Ιανουαρίου γύρω στις 17:45, όταν άρχισε η καταδίωξη, στο ύψος του 1ου χιλιομέτρου του M40, κατά μήκος του δρόμου του Μπούργκος (Α1), η οποία κατέληξε στο Valdebebas.

Οι παράγοντες θεώρησαν ότι δεν υπήρχε κίνδυνος διαφυγής κι ως εκ τούτου δεν συνέλαβαν τον παίκτη, όταν τον εντόπισαν στην ciudad deportiva της Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, κίνησαν δύο διαδικασίες που έχουν περάσει παράλληλα. Απ’τη μία πλευρά, ενημέρωσαν για τα γεγονότα το Γραφείο της Κυβέρνησης, το οποίο επέβαλε ένα πρόστιμο ύψους 10.400 € στον παίκτη θεωρώντας τον ένοχο για μια ανυπακοή στην αρχή, χαρακτηριζόμενη ως μια πολύ σοβαρή παράβαση. Απ’την άλλη, υπέβαλαν μια καταγγελία ενώπιον των δικαστηρίων της Plaza de Castilla που, παρά το ότι άργησε να επεξεργαστεί, παραπέμφθηκε τελικά στο Δικαστήριο Νο 8, το οποίο κίνησε τη διαδικασία αφού η Εισαγγελία ενέκρινε τα περιστατικά ως φερόμενα στοιχεία ενός εγκλήματος κατά της οδικής ασφάλεια.

«Σύμφωνα με τον παίκτη, δεν υπέπεσε σε κανενός είδους ανυπακοή, όπως ισχυρίζεται η αστυνομία, δεδομένου ότι δεν είχε επίγνωση ότι είχε πίσω του το περιπολικό»

Η άρνηση του James να παραδεχτεί τα γεγονότα δεν είναι τίποτα άλλο απ’το πολλοστό επεισόδιο αυτού του σίριαλ που ξεκίνησε με την καταδίωξη της αστυνομίας στα πάνω από 200 χλμ/ώρα που καταγγέλθηκαν απ’την αστυνομία, και το οποίο έχει περάσει από κεφάλαια τόσο γκροτέσκα όσο την καθυστέρηση στη διανομή της καταγγελίας -λόγω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος που εφαρμόστηκε το οποίο έκανε την αιτία να βρίσκεται περισσότερο από δύο μήνες στο αρχείο-, την αναβολή της εμφάνισης του James μετά τη σύμπτωση με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ή την προτίμηση του παίκτη για τα γενέθλιά του αντί να παραστεί στην κλήτευση στις 12 Ιουλίου.


Η απόφαση να αρνηθεί τα πάντα τοποθετεί την αιτία σ’ένα απρόβλεπτο διαδικαστικό επίπεδο, δεδομένου ότι οι υποθέσεις αυτές επιλύονται με την παραδοχή των πραγματικών περιστατικών και την επιβολή μειωμένου προστίμου που, σε κάθε περίπτωση, η Εισαγγελία καθορίζει με βάση την αγοραστική δύναμη του κατηγορουμένου. Σ’αυτή την περίπτωση, ο James είναι ένας απ’τους καλύτερα αμειβόμενους παίκτες στον κόσμο, με μισθό 7,7 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ετησίως, όπως αποκάλυψε το Fútbol Leaks.


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.