News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο καλύτερος Asensio

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Του David G. Medina

Ισοφαρίζει με έξι γκολ την καλύτερη σεζόν του στην ελίτ



Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, όταν έψαχνε να βρει μια θέση, το περασμένο καλοκαίρι, στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, ότι σ’αυτό το στάδιο της σεζόν, με 14 παιχνίδια να’χουν παιχτεί, ο Marco Asensio επρόκειτο να’ναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με έξι γκολ, τα ίδια με του Morata.

Ούτε ήταν εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι επρόκειτο να’ναι ο πρώτος madridista σε περισσότερες από τρεις δεκαετίες, που κάνει ντεμπούτο με γκολ στο πρώτο παιχνίδι του, στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, καθώς επίσης και στις πρεμιέρες του στο πρωτάθλημα, στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Κύπελλο, τα τέσσερα τουρνουά που έχει παίξει. Ένα μαγικό καρέ για την καλύτερη εκδοχή του Asensio.

Κι αυτό γιατί, στα 20 του, πρόκειται για την καλύτερη εκδοχή του mallorquín ποδοσφαιριστή από τότε που, στη σεζόν 13-14, έκανε την εμφάνισή του στις τάξεις της Μαγιόρκα, club της πατρίδας του, το οποίο παίζει στη Segunda División. Στη συνέχεια κατέληξε να βρει μια θέση στην ομάδα παίζοντας 20 παιχνίδια, στα οποία σκόραρε ένα γκολ.

Την επόμενη σεζόν την ξεκίνησε μόλις στα 18 του, αλλά με τα γαλόνια εκείνου που, απ’τις 5 Δεκεμβρίου, ήξερε ότι το μέλλον του θα’ναι η Ρεάλ Μαδρίτης, σύλλογος ο οποίος δεν δίστασε να πιάσει το καρνέ των επιταγών για ν’αποκτήσει ένα παίκτη ο οποίος θάμπωσε από τότε που εμφανίστηκε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Στην πατρίδα του, στη δεύτερη χρονιά του, τελείωσε τη σεζόν με έξι γκολ σε 36 παιχνίδια. Ήταν έτοιμος να κάνει το άλμα στην Primera κι αυτό ήρθε με το δανεισμό απ’τους λευκούς στην Εσπανιόλ.



Στο Cornella πήρε το καθεστώς βασικού και κατέληξε να βάλει πέντε γκολ σε 35 παιχνίδια. Αριθμοί, και ποδοσφαιρικές λεπτομέρειες, που τράβηξαν την προσοχή ενός Ζιντάν ο οποίος ήθελε να τον δοκιμάσει στην προετοιμασία για να ξέρει μέχρι ποιο βαθμό ήταν έτοιμος να κάνει το άλμα στο Santiago Bernabeu.

Ο ίδιος ο Zizou, σε κάθε περίπτωση, έχει υπάρξει αυτός που έχει φροντίσει περισσότερο τον mallorquín. Τόσο ώστε να του δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη και να τον βάλει στην αρχική ενδεκάδα στον πρώτο τίτλο της σεζόν, όσο και για να κατανείμει τις προσπάθειες και να τον αφήσει εκτός αποστολής στα δύο πρώτα παιχνίδια του Champions League εναντίον των Σπόρτινγκ και Μπορούσια.


Ο Γάλλος ξέρει ότι έχει στα χέρια του ένα κόσμημα 20 ετών και δεν διστάζει να το περιποιηθεί έτσι ώστε να δείξει το καλύτερό του. Μέχρι στιγμής, η φόρμουλα φαίνεται επιτυχής. Έχουμε δει τον πιο σκόρερ Asensio της καριέρας του, όταν έχει παίξει μόλις 10 παιχνίδια μεταξύ Super Cup, Liga, Copa και Champions League. Κι απομένει ακόμα πάρα πολύ. 

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.