News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Pepe είναι καχύποπτος με την πολυαναμενόμενη ανανέωση του

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Του Jose Manuel Garcia

Ο αμυντικός είναι ανήσυχος

Ο βετεράνος αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης (33 ετών) είναι κάπως ανήσυχος. Το συμβόλαιό του τελειώνει το 2017 και η επιθυμία του είναι να συνεχίσει στα λευκά, αλλά δεν η αναμενόμενη κλήση δεν έρχεται



Ο Πέπε, ο οποίος με τη φανέλα της Πορτογαλίας πέταξε στ’αστέρια για να πάρει το μέγιστο ηπειρωτικό τίτλο εθνικών, είναι καχύποπτος. Το συμβόλαιό του τελειώνει τον Ιούνιο του 2017, και δεν έχει νέα απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης, τον σύλλογό του για σχεδόν μια δεκαετία. Με τον τίτλο του Champions League ακόμα ζεστό στην τσέπη του, ο Πέπε (33 ετών) έχει παράξενες αισθήσεις που του τσιμπάνε την κοιλιά. Σκέφτεται ότι η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να κλείσει τη σελίδα του τον Ιούνιο. Ίσως τον ξέχασε και δεν του αρέσει, τον πονάει.

Ο Pepe κόστισε 30 εκατομμύρια € το 2007, μια υπέρογκη τιμή για έναν αμυντικό που ξεχώρισε στην Πόρτο, αλλά ο Ραμόν Καλντερόν, τότε πρόεδρος της Μαδρίτης, μετά τη συμβουλή του Pedja Mijatovic, αθλητικού διευθυντή του club, δεν δίστασε περισσότερο. Υπέγραψε, όπως τον διαβεβαίωναν τότε, ένα "γνήσιο καθαρόαιμο". Και οι αριθμοί δεν το διαψεύδουν.

Με τα λευκά madridista έχει πάρει 12 τίτλους, μεταξύ των οποίων δύο Champions League και δύο πρωταθλήματα. Εκτός από τραυματισμούς, ο Βραζιλιάνος αμυντικός (με πορτογαλικό διαβατήριο) ήταν ανέκαθεν βασικός, ακόμα και στα ταραγμένα χρόνια του Μουρίνιο, όταν αναδύθηκε ο Raphael Varane. Όμως, ο Γάλλος αμυντικός, μεταξύ τραυματισμών κι αστάθειας, δεν καταλήγει ποτέ να σπάσει το κέλυφος, ούτε και να ραγίσει το θρυλικό δίδυμο που σχηματίζει ο Pepe με τον Sergio Ramos.



Diego Llorente

Στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπάρχει ακόμη καμία επίσημη απάντηση στο «θέμα Pepe». Εκτιμούν την αξία του συσσωρευμένη σε μια μακρά άμεμπτη αθλητική πορεία, αλλά εγκυμονούσα τραυματισμούς και ιογενείς αποβολές. Στα 33 του, φαίνεται ότι στην ευγενή περιοχή βλέπουν το άμεσο μέλλον μακριά απ’τον Pepe. Το μέλλον διαμορφώνει τη μορφή του Diego Llorente, στόπερ μεγάλων φυσικών και τεχνικών ικανοτήτων που βρίσκεται δανεικός στις τάξεις της Μάλαγα. Ο Llorente παίζει στο club του La Rosaleda υπό σιδηρές συνθήκες επιβαλλόμενες σιωπηρά απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης: δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το λευκό club κι αν κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της σεζόν τραυματιστεί σοβαρά κάποιος madridista αμυντικός, ο Llorente θα επιστρέψει στο Μπερναμπέου το χειμώνα.

Ο Pepe ήρθε στη Μαδρίτη απ’τον Καλντερόν, αλλά αγκαλιάστηκε απ’τον Florentino Perez, ο οποίος αισθάνεται πάντα αφοσίωση για την ασυμβίβαστη παράδοση του ποδοσφαιριστή στο γήπεδο και για την ζηλότυπη πίστη του προς το πρόσωπό του. Κάποιοι συμπαίκτες και το περιβάλλον του Μουρίνιο υποδείκνυαν κάποτε τον Pepe ως «τον σπιούνο των αποδυτηρίων», κάτι που δεν αποδείχθηκε ποτέ.



Ένας απλός τύπος

Ο Πορτογαλο-Βραζιλιάνος είναι ένας μοναδικός ποδοσφαιριστής. Είναι φίλος του Κριστιάνο Ρονάλντο κι αστειεύεται με τον Sergio Ramos, αλλά ο Pepe δεν ζει στην πολυτελή κι απομονωμένη περιοχή της La Finca, ούτε στην La Moraleja. Κατοικεί στη Las Rozas, μισεί τις επισημότητες και τις εξόδους σε club άλλων συναδέλφων, και δεν κάνει ούτε βήμα μέσα στην πόλη χωρίς την συντροφιά της οικογένειάς του. Αυτός ο μεγάλος τύπος με την άγρια εμφάνιση και τη φήμη του σκληρού, αγαπά τα απλά πράγματα κι αποφεύγει, όπως οι γάτες το νερό, τη λάμψη και τη φαντασμαγορία που είναι συνυφασμένες με προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης, όπως οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Απ’αυτή την άποψη, όταν τελειώνει ένα παιχνίδι στο Santiago Bernabeu κι ενώ άλλοι παίκτες βγαίνουν στα μοντέρνα εστιατόρια της Μαδρίτης, τον Πέπε συνήθως τον βλέπεις σταματημένο στο βενζινάδικο που βρίσκεται στο Cuesta de las Perdices (Εθνική VI), για τον ανεφοδιασμό και, παρεμπιπτόντως, για να φάει κανά δυο σάντουιτς μ’ένα αναψυκτικό, πριν πάει στο σπίτι.


Τώρα προπονείται με την ανέκαθεν ζωηρότητα και με τεντωμένες τις κεραίες. Ο Pepe αναμένει να λάβει μια κλήση του José Ángel Sánchez, γενικού διευθυντή του συλλόγου, για να του πει ότι ο φίλος του Florentino τον υπολογίζει για ακόμα έναν χρόνο. Αλλά η μπάλα κυλά με πάθος και το τηλέφωνό του παραμένει ακόμα σε μια περισσότερο από ύποπτη σιωπή.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.