News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane δεν εκπληρώνει την υπόσχεσή του με τον Morata

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Του Antonio Sanz

Κάθε γκολ του παιδιού είναι μια προειδοποίηση προς την υπομονή του... και σ’αυτήν του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ίδιος που του υποσχέθηκε εμπιστοσύνη, αν κι αυτή η βούληση μέχρι στιγμής λάμπει δια της απουσίας της



Έξι γκολ σε δεκατέσσερα παιχνίδια είναι η κάρτα που παρουσιάζει ο Άλβαρο Μοράτα στην επιστροφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, κι αν και οι αριθμοί είναι πομπώδεις και οι αισθήσεις πολύτιμες, όταν έρχεται η ώρα της αλήθειας εμφανίζονται στις αφίσες οι ανέκαθεν καλλιτέχνες. Και στο αγόρι δεν μένει άλλη επιλογή απ’το να προσκολλάται στις περιφράσεις που μιλάνε για υπομονή ή αξιοποίηση της στιγμής. Χωρίς να χάνει το χαμόγελο, βγαίνει στο γήπεδο με σταθερότητα και καθορίζει ακόμα και το αποτέλεσμα. Αλλά δεν έμεινε στη Ρεάλ Μαδρίτης για να ζήσει μ’αυτό το ρόλο. Με επιβλητικές προσφορές, επέλεξε να’χει μια νέα ευκαιρία για να φορέσει τα λευκά μετά την ιταλική εμπειρία, όπου, παρεμπιπτόντως, δεν ήταν επίσης αδιαμφισβήτητος βασικός. Κι αποφάσισε να προσπαθήσει και πάλι, μεταξύ άλλων, λόγω του βάρος των προθέσεων που του έθεσε ο προπονητής. Αλλά οι αριθμοί μιλούν άλλη γλώσσα: δεκατέσσερις επίσημοι αγώνες, έξι φορές στην αρχική ενδεκάδα -καμία στο Champions League και μόνο τέσσερις απ’τις εννέα στη Liga-. Έχοντας κλείσει πρόσφατα τα 24, δεν φαίνεται αρκετό. Τουλάχιστον, η φιλοδοξία του παίκτη κράδαινε άλλο σχέδιο το καλοκαίρι. Τότε, η Ρεάλ Μαδρίτης αναδιπλώνονταν κι αυτός αμφέβαλε. Σήμερα διαπιστώνει ότι ο προπονητής απομακρύνεται από εκείνες τις καλοκαιρινές διαθήκες.

Ο Morata παρουσιάστηκε στον Καναδά στην βορειοαμερικανική περιοδεία της Ρεάλ Μαδρίτης. Στο λόμπι του ξενοδοχείου του Μόντρεαλ, όπου διέμενε η ομάδα, τον περίμενε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Το Euro και η καλοκαιρινή κυκλοφορία είχαν πει τα δικά τους κι ο προπονητής ήθελε να τον υποδεχθεί προσωπικά. Η στάση σκόπευε να τον κάνει να καταλάβει ότι δεν τον περίμενε σαν ένα παιδί απ’την cantera, αλλά σαν ένα άξιο που παρουσιάζεται κάθε θερινή περίοδο, για να προσπαθήσει να πείσει και να βρει μια θέση ρόστερ. Μετά το Erasmus στο Τορίνο, το λευκό club ενέκρινε την εξέλιξη του επιθετικού και τον αντάμειψε με τιμές μεγάλης μεταγραφής. Ο Ζιντάν ανακηρύχθηκε στον πρώτο του οπαδό. Ο προπονητής παραδέχονταν ότι έψαχνε την συμπάθεια απ’την πρώτη μέρα, γνωρίζοντας τη δυσκολία του να’χει ευχαριστημένο έναν παίκτη που φιλοδοξεί στο καθεστώς βασικού, με τους Cristiano, Bale και Μπενζεμά στο ίδιο ρόστερ. Πριν, είχαν μιλήσει ήδη τηλεφωνικά. Στον προπονητή δεν έμεινε άλλη επιλογή απ’το να σηκώσει το τηλέφωνο για να προσελκύσει την εμπιστοσύνη του επιθετικού. Κι αυτό γιατί οι προσφορές ήταν δελεαστικές για οποιονδήποτε. Αλλά ο Ζιντάν δεν είναι ο οποιοσδήποτε και η αύρα που εκπέμπει υπνωτίζει ακόμα. Κι ο Morata έπεσε απτα μάγια.

O Florentino Perez καυχήθηκε εκείνες τις μέρες του Ιουλίου για τη διατήρηση στη Ρεάλ Μαδρίτης ενός κομματιού περισσότερο από πολυπόθητου στην αγορά. Η οντότητα είχε πληρώσει 30 εκατομμύρια € για την εκπλήρωση της ρήτρας επαναγοράς που είχε συμφωνηθεί με τη Γιουβέντους στη μεταγραφή που έγινε δύο χρόνια νωρίτερα. Ο Pérez, περήφανα, διακήρυσσε ότι είχε απορρίψει προτάσεις των 70.000.000 €. Και δεν ήταν μια μπλόφα. Τόσο η Τσέλσι όσο και η Ατλέτικο Μαδρίτης είχαν επικοινωνήσει με την Concha Espina για να προσφέρουν αυτό το ποσό για τον νεαρό Μαδριλένο επιθετικό. Απ’το Λονδίνο, ο Antonio Conte έψαχνε για μια εναλλακτική λύση σ’ένα Diego Costa απρόθυμο να συνεχίσει στο Stamford Bridge. Είχε ήδη επιλέξει τον Morata όταν αποφάσισε να τον πάρει για την Γιουβέντους. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να δουλέψουν μαζί, διότι ο Conte αποφάσισε να εγκαταλείψει την bianconera οντότητα λόγω διαφωνιών με την ηγεσία. Σ’αυτή την προσπάθεια, απ’το Bernabeu του πρόσφεραν μια ανταλλαγή μεταξύ του σκόρερ και του Hazard. Ο Αμπράμοβιτς είπε όχι. Η άλλη δελεαστική οδός ήρθε απ’το Καλντερόν, οι οποίοι προσπαθούσαν να φέρουν ένα «9» εγγυήσεων για τον Simeone. Αλλά ο Florentino ούτε καν εξέτασε το να ενισχύσει τον γείτονα. Αυτή η πόρτα ήταν περισσότερο από κλειστή για τον Morata.



Το καλοκαίρι αποδείχθηκε περισσότερο από περίπλοκο για τον σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως παραδέχθηκε πρόσφατα ο ίδιος "μίλησα με πολλούς προπονητές, αλλά τους είπα ότι το όνειρό μου ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης". Μεγάλη κουβέντα, κουβέντα κάτω απ’την οποία ήταν το μήνυμα που μετέφερε στον Conte ή στον Simeone, μαζί με την ευγνωμοσύνη του για το ενδιαφέρον που επέδειξαν. Είχε, επίσης, γνώση του ότι θα’χανε την ευκαιρία να’ναι βασικός χωρίς συζήτηση σ’οποιαδήποτε απ’τις δύο οντότητες που έκαναν τη μεγαλύτερη προσπάθεια να τον αποκτήσουν. Αλλά τα λόγια του Ζιντάν, ένας άλλος προπονητή με τον οποίο μίλησε επίσης, αποδείχθηκαν καθοριστικά. Ο Γάλλος του μίλησε για την εμπιστοσύνη και του υποσχέθηκε ευκαιρίες πάντα εφόσον τις κερδίσει στον αγωνιστικό χώρο. Η σκιά του «BBC» θα’ταν μεγάλη, αλλά τα μάτια του τεχνικού θα κοιτούσαν με ελπίδα σ’έναν νεαρό που δεν είχε συγχωρεθεί ποτέ χωρίς να του δοθεί η ευκαιρία να κάνει λάθος στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Καθοδόν για το πρώτο τρίτο της σεζόν, έχει έρθει η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι ο ρόλος του Morata είναι του αναπληρωματικού. Η εξίσωση του Ζιντάν είναι ξεκάθαρη: ο Κριστιάνο Ρονάλντο παίζει γιατί είναι το αστέρι κι ο σκόρερ. Ο Μπενζεμά είναι ο βασικός επειδή ράβει περισσότερο από οποιονδήποτε σε μια σύνθετη περιοχή του γηπέδου. Κι ο Bale είναι αδιαμφισβήτητος, διότι σήμερα είναι αυτός που βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση και επειδή πάνω σ’αυτόν χτίζεται το μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης. Μ’αυτές τις παραμέτρους, περιπλέκεται επίσης το καθεστώς βασικού του στην εθνική. Όπως αισθάνθηκε ο Lopetegui, το «9» θα’χει βασικό τη μορφή του Diego Costa υποχρεωμένο απ’την προσωρινότητα του Morata στην 11άδα. Αυτή η βάση της Κ 21 που κατέκτησε με τον guipuzcoano προπονητή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας τελείωνε στον Μαδριλένο επιθετικό. Απομένει πολλή σεζόν και πολλά παιχνίδια να παιχτούν και τα πάντα μπορούν ν’αλλάξουν. Αλλά μέχρι σήμερα, αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι η απόδοση του Morata είναι ανεπαρκής για να πάρει μια θέση στην αρχική ενδεκάδα. Κάθε γκολ του παιδιού είναι μια προειδοποίηση προς την υπομονή του... και σ’αυτήν του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ίδιος που του υποσχέθηκε εμπιστοσύνη, αν κι αυτή η βούληση μέχρι στιγμής λάμπει δια της απουσίας της.


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.