News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μια άποψη του Συνταγματάρχη για τον τραυματισμό του Bale, το επερχόμενο Clásico, και την συνέχεια

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Με αφορμή τον μακροχρόνιο τραυματισμό του Μπέιλ, θέλω να γράψω μερικά πράγματα

Φέτος ο ΖΖ, απ’το καλοκαίρι, έφερε έναν γυμναστή παγκοσμίου φήμης και πρεστίζ, τον Αντόνιο Πίντους. Κύριος λόγος που το έκανε, ήταν να σταματήσει η περσινή φαρσοκωμοδία του μυϊκών τραυματισμών, καθώς η χρονιά έκλεισε με περίπου 30 απ’αυτούς -χώρια τους υπόλοιπους, οποιουδήποτε άλλου τύπου-. Πράγματι το πράγμα έχει βελτιωθεί, καθώς βρισκόμαστε στα τέλη Νοέμβρη και η ομάδα μετράει 6 μυϊκούς. Δεν ήταν όμως μόνο αυτός ο λόγος της πρόσληψης του Πίντους. Ο ΖΖ επέλεξε επίσης να χτίσει μια ομάδα βασισμένη σε τρεξίματα, σε ποδόσφαιρο αναμονής του αντιπάλου και σε αντεπιθέσεις. Ο λόγος που το έκανε είναι η ύπαρξη του BBC και η υποχρέωση της χρησιμοποίησής του. Και το πρόσωπο του BBC, το οποίο ευνοείται περισσότερο απ’αυτό το στιλ ποδοσφαίρου, είναι ο Μπέιλ. Είναι ο νο 1 παίκτης στο ρόστερ της Ρεάλ, στον οποίο ταιριάζει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, το παιχνίδι χωρίς τη μπάλα στα πόδια, το παιχνίδι στους χώρους. Και πλέον, αυτός ο παίκτης θα λείψει αρκετά. Προσωπική μου εκτίμηση, όπως έχω ερμηνεύσει το ρεπορτάζ μέχρι σήμερα, εν τη απουσία της πραγματοποίησης της επέμβασης, μετά την οποία θα βγουν πολύ πιο ασφαλή συμπεράσματα, ανάλογα με το βαθμό επιτυχίας της έκβασής της, ότι ο παίκτης θα’ναι έτοιμος για βασικός στο πρώτο ματς των 16 του cl.

Λόγω αυτού, έχει γίνει πλέον εμφανές, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι η Ρεάλ δυσκολεύεται με ομάδες υποδεέστερου και πολύ μικρότερου μεγέθους, με ομάδες που επιλέγουν να την περιμένουν, να την αντιμετωπίσουν με οργανωμένη άμυνα κλεισμένες πίσω, κι ακόμα περισσότερο όταν ξέρουν να το κάνουν καλά. Και διευκολύνεται με ομάδες αντίστοιχου ή κοντινού μεγέθους, με ομάδες που αρέσκονται να’χουν κι αυτές την πρωτοβουλία και να βγαίνουν μπροστά. Γι’αυτό, επειδή οι πρώτες είναι περισσότερες απ’τις δεύτερες, μέχρι στιγμής η Ρεάλ έχει κάνει αρκετές προβληματικές εμφανίσεις, αρκετές άνοστες εμφανίσεις, κι έχει πάρει αρκετές ιδρωμένες νίκες. Και είχε και τις αντίστοιχες οδυνηρές γκέλες. Η κατάσταση αυτή είχε παγιωθεί. Και θα συνέχιζε έτσι. Και ίσως συνεχίσει. Ίσως όμως και όχι, λόγω του τραυματισμού του Μπέιλ.

Το διάστημα της απουσίας του Μπέιλ θα’ναι μεγάλο. Και το ρόστερ της Ρεάλ, γεμάτο από παίκτες καλούς με τη μπάλα στα πόδια, γεμάτο από μπαλαδόρους, γεμάτο από jugones. Ο ΖΖ καλείται πλέον να πορευθεί μ’αυτούς και να στηριχθεί σ’αυτούς. Δεν φαίνεται να’χει δουλέψει το στιλ του ποδοσφαίρου που τους ταιριάζει. Ωστόσο μιλάμε για μεγάλους παίκτες, που ήδη γνωρίζουν αρκετές απ’τις απαραίτητες έννοιες, και μπορούν να αφομοιώσουν σε ικανοποιητικό διάστημα κι άλλες. Η αξιοποίησή τους, ο τρόπος που θα γίνει αυτή, και τα θετικά αποτελέσματα, κυρίως στο πρωτάθλημα, είναι η μεγάλη πρόκληση του ΖΖ. Κι αναμένεται μ’ενδιαφέρον το πώς θα την αντιμετωπίσει.

Το επόμενο Σάββατο είναι το κλάσικο. Η Ρεάλ πάει χωρίς τον Μπέιλ, για τον οποίο ισχύουν όλα τα προαναφερθέντα. Και το τι σημαίνει να πηγαίνει χωρίς τον Μπέιλ, έχει μόλις αναλυθεί. Το γεγονός είναι ότι η Ρεάλ του ΖΖ μετρά 30 σερί ματς αήττητη. Κι ότι απ’τη μέρα που έκατσε στον πάγκο της, έχει μόλις 2 ήττες. Κι ότι είναι μια ομάδα μαχήτρια, με μέταλλο, με χαρακτήρα νικητή, που παλεύει τα ματς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κι αυτό οφείλεται στον ΖΖ. Και δεν πρόκειται ν’αλλάξει. Το ίδιο πρόσωπο θα παρουσιάσει και στο Καμπ Νου. Το γεγονός είναι, ότι το άλλο Σάββατο, θα επισκεφθεί το Καμπ Νου, μια ομάδα που το προηγούμενο έκανε ένα εκκωφαντικό και πανάξιο διπλό μέσα στο Καλντερόν του Τσόλο. Υπέβαλε την Ατλέτικο του Τσόλο σε μια ταπεινωτική εντός έδρας ήττα, που όμοιά της σε έκταση δεν είχε υποστεί ξανά εντός έδρας, από τότε που την έχτισε ο Τσόλο όπως ήθελε και κατέκτησε τη Liga του 13-14 -είχε υποστεί μόνο μία ανάλογη, και πάλι απ’την Ρεάλ, με 1-4, στις 11/04/2012, με χατ τρικ του Ρονάλντο, αλλά ήταν μόλις οι 5 πρώτοι μήνες του Τσόλο στον πάγκο μιας προβληματικής Ατλέτικο-. Και μια ομάδα που το καταφέρνει αυτό, δεν είναι δυνατόν, μέσα σε μόλις δύο βδομάδες, να κάνει στροφή 180 μοιρών και να παρουσιάσει ένα εντελώς αντίθετο πρόσωπο.

Απ’την άλλη, σημασία έχει κι ο αντίπαλος. Και η φετινή Ατλέτικο του Τσόλο, έχει κάποια σημαντικά προβλήματα. Γνώριζα γι’αυτά απ’τις αρχές Σεπτεμβρίου, μέσα απ’το ρεπορτάζ της El Confidencial. Όταν ακόμα Marca κι As, δεν είχαν αναφέρει τίποτα επί του θέματος, και θα το έκαναν μια εβδομάδα αργότερα, για ν’ακουστεί ακολούθως κι απ’τα ελληνικά site, που κοιμόντουσαν ύπνο βαθύ, όπως και οι αθλητικές εφημερίδες της Μαδρίτης. Δημοσιεύματα που εν τέλει ανάγκασαν τον Τσόλο, να βγει και να παραδεχθεί δημόσια ότι έχει μειώσει το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον σύλλογο το Μάρτιο του 15, με μια διάρκεια 5 ετών, ως τον Ιούνιο του 20, κατά 2 έτη, ως τον Ιούνιο του 18. Τι ακριβώς ήταν αυτό που τον ανάγκασε τη δημοσιά παραδοχή; Ότι τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη υπήρξαν τέσσερα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της El Confidencial, με μπροστάρη τον Javier Gómez Matallanas, έναν πολύ δυνατό δημοσιογράφο στο ρεπορτάζ της Ατλέτικο, που επέφεραν το ντόρο και τις εξελίξεις. Ωστόσο, πέρα από κάποιες χλιαρές αναφορές σε συζητήσεις μου στο blog, δεν είχα επεκταθεί και δεν είχα αναφερθεί περισσότερο σ’αυτά. Καθώς ο σκοπός αυτού του blog είναι άλλος, κι ο διαθέσιμος χρόνος πάει αλλού. Και η αλήθεια είναι, πως ήθελα να δω και πως θα εξελιχθεί το πράγμα στην Ατλέτικο, και πόσο θα την επηρέαζαν και θα την επηρεάσουν αυτές οι εξελίξεις. Και το γεγονός είναι πως όλα εκείνα για οποία ενημέρωνε τότε η El Confidencial βγήκαν στο χόρτο του Καλντερόν στο ντέρμπι. Και τι ακριβώς ήταν αυτό για το οποίο ενημέρωνε τότε η El Confidencial; Ακολουθούν αυτούσια τα δύο πρώτα, και σημαντικότερα, άρθρα, της El Confidencial εκείνες τις μέρες:

1) Μια αποτυχημένη αποχώρηση και μερικές κατηγορίες: το στράτευμα αρχίζει να αμφισβητεί τον Simeone


Του Javier Gómez Matallanas στις 29/08/2016

Μετά την ισοπαλία εναντίον της Αλαβές, ο rojiblanco προπονητής επέπληξε τους παίκτες του και τους υπενθύμισε ότι τους είχε προειδοποιήσει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ότι δεν ήταν καλά

Λένε ότι όταν έχεις θελήσει να φύγεις από ένα μέρος, έχεις φύγει ήδη. Ο Diego Pablo Simeone θέλησε να φύγει απ’την Ατλέτικο Μαδρίτης κατά την ολοκλήρωση της περασμένης σεζόν και δεν μπόρεσε να το κάνει, γιατί ο Miguel Ángel Gil Marin του ζήτησε την ρήτρα αποδέσμευσης που ορίζει το συμβόλαιό του για να τον απελευθερώσει, και καμία απ’τις ομάδες που ήθελαν να έχουν τις υπηρεσίες του (Ίντερ και Παρί Σεν Ζερμέν) δεν είχε την καλοσύνη να πληρώσει αυτά τα χρήματα, που ήταν ένα σημαντικό ποσό προστιθέμενο σ’αυτό που θα του προσφέραν ως μισθό (λέγεται ότι η PSG θα του έδινε 19 εκατομμύρια € ανά σεζόν).

Η απόφαση του Simeone ήταν τόσο σταθερή ώστε ο Gil Marin, διευθύνων σύμβουλος της Ατλέτικο Μαδρίτης, κι ο Andrea Berta, αθλητικός διευθυντής, έπρεπε να ταξιδέψουν στο Μπουένος Άιρες για να τον πείσουν να συνεχίσει. Δεν απαντούσε ούτε καν στα τηλέφωνα απ’τον σύλλογο. Ο ιδιοκτήτης της Ατλέτικο ήταν πειστικός με μια ανανέωση και μια βελτίωση της σύμβασης που θα μετέτρεπε πιθανότατα τον Cholo στον καλύτερα αμειβόμενο προπονητής της Laliga. Στη φωτογραφία της εν λόγω συνάντησης, που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο Cholo, χωρίς άδεια απ’τον σύλλογο, ο Miguel Ángel Gil φαίνεται πολύ σοβαρός.

Όταν επέστρεψε στην δουλειά, ο Simeone άργησε πάνω από ένα μήνα να εξηγήσει τα λόγια του μετά τον τελικό του Μιλάνου, ότι έπρεπε να σκεφτεί κι ότι η πρόθεσή του ήταν να φύγει. Και στη συνέντευξη με τον Julio Maldonado, Maldini, είπε κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν είχε εξετάσει να φύγει, όταν στους παίκτες του είχε εξήγησε ότι, μετά από σκέψη, είχε αποφασίσει να μείνει. Όλα κοσκινισμένα κάτω από το όνομα του πένθους ή του θρήνου, μετά από μια άλλη ήττα ενάντια στη Μαδρίτη στον τελικό του Champions League, για να εξηγήσει τις εβδομάδες σιωπής που ανησύχησαν τους atléticos οπαδούς και, πάνω απ'όλα, τον Miguel Ángel Gil, ο οποίος έκανε ό, τι ήταν στο χέρι του για να τον κρατήσει.

Εξηγούν όλα αυτά τα γεγονότα το άσχημο ξεκίνημα της Ατλέτικο αυτή τη σεζόν; Καθόλου. Χωρίς να παίξει καλά, η Ατλέτικο άξιζε να κερδίσει στην Αλαβές χαλαρά, η ισοπαλία ήταν συμπτωματική. Κι ενάντια στην Leganés δεν κέρδισε λόγω της καλής δουλειάς του τερματοφύλακα Jon Ander Serantes, ο οποίος σταμάτησε τις σαφείς ευκαιρίες που δημιούργησαν οι rojiblancos, παρά το φτωχό και λίγο φανταχτερό παιχνίδι που ανέπτυξε η Ατλέτικο στην πρεμιέρα του Butarque στην Primera División. Αλλά για έναν προπονητή για τον οποίο τα πάντα είναι δικαιολογημένα, εξηγούνται, εκτιμώνται και θαυμάζονται, ανάλογα με τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν, δύο ισοπαλίες στις δύο πρώτες αγωνιστικές ενάντια σε δύο νεοφώτιστες έχουν χτυπήσει συναγερμό στην ευγενή περιοχή του Καλντερόν κι έχουν προκαλέσει τις πρώτες κριτικές κάποιων οπαδών που ποτέ δεν είχαν αμφισβητήσει ούτε στο ελάχιστο το είδωλό τους.

Εάν τον Cholo δεν τον πιστεύουν οι παίκτες του, όλη η συναισθηματική ομιλία του, που έχει εμπνεύσει την κοινωνία με το παιχνίδι με το παιχνίδι, πέφτει. Η σεζόν έχει μόλις αρχίσει κι ο Simeone έχει μια ομαδάρα για να ισιώσει την πορεία και να παλέψει αυτή την τρίτη θέση που είναι υποχρεωμένος λόγω του προϋπολογισμού και λόγω του ότι έχει ένα cast παικτών παγκόσμιας κλάσης. Οι δύο ισοπαλίες ήταν δύο ατυχήματα, αλλά το ερώτημα που παραμένει είναι αν η απόφασή του να φύγει ήταν το καλύτερο για τα δύο μέρη. Επειδή ο Cholo σκέφτηκε αποφασιστικά να φύγει βλέποντας ότι η απόδοση που είχε πάρει σε τεσσεράμισι χρόνια στον πάγκο της Ατλέτικο ήταν καταπληκτική, αλλά ότι το να την διατηρήσει ήταν πολύ δύσκολο με έναν τρόπο δουλειάς και παιχνιδιού τόσο απαιτητικό, που συμπιέζει τον παίκτη στο μέγιστο κι απαιτεί τη μέγιστη δέσμευση τόσο όλων των ποδοσφαιριστών όσο και του προπονητή.

Η δύναμη του Simeone είναι η ομιλία του και η ικανότητά του να πείσει τον ποδοσφαιριστή να παραδώσει τις επιμέρους αρετές του στη συλλογική. Η ομάδα είναι πάνω απ’τον παίκτη. Για να γίνει αυτό, οι παίκτες θα πρέπει να πιστεύουν. Έτσι, όταν μετά την ισοπαλία με την Αλαβές, αμέσως μετά τον αγώνα, ο Simeone έστειλε τις πρώτες μομφές στην ομάδα εδώ και τέσσερις σεζόν, οι παίκτες έμειναν κατάπληκτοι. Επειδή τους είχαν λείψει γκολ, πάσες, αλλά είχαν αδειάσει για επιτύχουν τη νίκη, είχαν δώσει τα πάντα. Ο Simeone τους κατηγόρησε και τους υπενθύμισε ότι τους είχε προειδοποιήσει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ότι δεν ήταν καλά. Εάν τον Cholo δεν τον πιστεύουν οι παίκτες του, όλη η φιλοσοφία του, όλη η συναισθηματική ομιλία του που έχει εμπνεύσει την κοινωνία με το παιχνίδι με το παιχνίδι, αυτή η σκληρή κι όμορφη πάλη της καθημερινότητας, αυτή η ομιλία που προάγει την κουλτούρα της προσπάθειας και της πίστης στην καλή δουλειά στο έργο, πέφτει. Και η αίσθηση που δίνει μετά απ’αυτές τις δύο ισοπαλίες είναι ότι οι παίκτες έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν. Ίσως επειδή έχουν εντοπίσει αμφιβολίες κι έλλειψη ειλικρίνειας στον εξαιρετικό προπονητή τους. Κι όταν αυτό συμβαίνει, είτε είναι ο μεγάλος Simeone είτε ο οποιοσδήποτε προπονητής, η ομάδα διατρέχει σοβαρό κίνδυνο ρωγμών γιατί οι παίκτες αρχίζουν να τρέφουν υποψίες για τη δέσμευση του ηγέτη τους με την ομάδα.

2) Ο Cholo Simeone έχει αποφασίσει να αποχωρήσει απ’την Ατλέτικο Μαδρίτης τον Ιούνιο του 2018


Του Alonso Castilla στις 7/09/2016

Παρόλο που υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2020

Τον Μάρτιο του 2015, υπέγραψε ένα συμβόλαιο που λήγει τον Ιούνιο του 2020. Το σχέδιο του Simeone είναι να μην το ολοκληρώσει και να φύγει απ’την Ατλέτικο Μαδρίτης δύο χρόνια νωρίτερα

«Κάλεσα τον Simeone πριν απ’την υπογραφή της νέας σύμβασής μου. Ήταν σημαντικό να επιβεβαιώσω ότι επρόκειτο να μείνει στην Ατλέτικο Μαδρίτης γιατί είναι ένας προπονητής που με εμπιστεύεται». Το είπε ο Griezmann στο πρόγραμμα «Telefoot» του TF1, μετά τη υπογραφή ενός νέου συμβολαίου με τον rojiblanco σύλλογο μέχρι τον Ιούνιο του 2021 και την ρήτρα 100 εκατομμυρίων ευρώ που ορίστηκε. Δεν είναι μικρό θέμα η παρουσία του Cholo Simeone, θεμελιώδες κομμάτι στη μηχανή ενός club που έχει μεταλλαχθεί σε καλύτερο χάρη στον Αργεντινό. Ο στρατηγός υπέγραψε τον Μάρτιο του 2015 ένα νέο συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020. Δεν θα το ολοκληρώσει αν δεν αλλάξει ριζικά η εικόνα...

Η ιδέα του Cholo Simeone είναι να βάλει τελεία και παύλα -ή τελίτσες κοιτάζοντας προς ένα μακρινό μέλλον- τον Ιούνιο του 2018, δύο χρόνια νωρίτερα από ό, τι υπέγραψε πριν από ένα χρόνο. Το πρόγραμμα «El Chiringuito» του Mega, έδειξε ήδη προς αυτή την σαφή κατεύθυνση τις πρώτες πρωινές ώρες αυτής της Τρίτης. Θεωρεί ότι είναι η καλύτερη στιγμή για να αναλάβει μια νέα πρόκληση αλλού. Θα ολοκληρώσει έτσι έναν κύκλο εξίμησι ετών, στον οποίο του μένει μόνο να κερδίσει το Champions League για να ολοκληρώσει ένα υπέροχο βιογραφικό. Το σχέδιό του είναι γνωστό σε διάφορα μέρη και σκηνικά, τόσο στο συνήθη χώρο εργασίας του, στη ciudad deportiva, όσο και στο εσωτερικό του Vicente Calderon

Διάφορα επεισόδια που συνέβησαν κατά τα τελευταία χρόνια, επιπλέον, έχουν προκαλέσει κάποια ένταση μεταξύ του Simeone και των διοικούντων. Εντοπίζονται ξεκάθαρα σημάδια φθοράς στη σχέση. «Πρέπει να σκεφτώ», δήλωσε στιγμές μετά απ’την απώλεια του δεύτερου Champions League τελικού σε τρία χρόνια. Το πλήγμα που υπέστη η ομάδα του εκτόπισε εξ ολοκλήρου τον Cholo, ο οποίος άρχισε να διαλογίζεται μέσα σε ατελείωτες μέρες. Μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε απ’τον πρωταγωνιστή στον λογαριασμό του στο Instagram -εμφανίζονταν μαζί με τον Gil Marin και τον Andrea Berta- τον επέστρεψε στον επίγειο κόσμο, το οποίο καθησύχασε το προσωπικό. Το ερώτημα είναι, τι θα είχε συμβεί αν είχε κερδίσει η Ατλέτικο Μαδρίτης τον τελικό στο Μιλάνο; Όπως αποκάλυψε ήδη αυτή η εφημερίδα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρίσκονταν ήδη αλλού.

Το νέο γήπεδο

Ήταν μέρες μεγάλης αβεβαιότητας, μέγιστης, μετά το ανήσυχο μήνυμα που έστειλε ο στρατηγός στην αίθουσα τύπου του San Siro. Ακόμα περισσότερο όταν η PSG είχε ήδη αποφασίσει ν’απολύσει τον Laurent Blanc και είχε από καιρό τον Simeone ως ξεκάθαρο στόχο για να κατευθύνει την εκατομμυριούχα ομάδα. Ο σεΐχης ο οποίος διευθύνει το παριζιάνικο club έθεσε, πριν καιρό, μια λευκή επιταγή στον Νοτιαμερικανό, ο οποίος επέλεξε να συνεχίσει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον Unai Emery να’ναι εν τέλει ο εκλεκτός προπονητής. «Το μόνο που ήθελα να μάθω ήταν αν θα μπορούσε να πάει ο Simeone στην Παρί Σεν Ζερμέν. Θα άφηνα την Ατλέτικο μόνο αν φύγει», αποκάλυψε ο Griezmann στην εν λόγω συνέντευξη.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα εγγυόταν, με το προβλεπόμενο σχέδιο στον επιτυχημένο προπονητή, την παρουσία του Simeone κατά την πρεμιέρα του νέου γηπέδου. Δεν είναι μικρό θέμα για το rojiblanca ίδρυμα, που κατανοεί ότι κανένας καλύτερος απ’τον Αργεντινό προπονητή για να καθοδηγήσει την ομάδα σ’αυτή τη μοναδική και ιστορική σεζόν (2017/2018). Έχει υπάρξει καθοριστικός έτσι ώστε το club να’χει κάνει μια ριζική στροφή -προς το καλύτερο- για ν’ανακτήσει το χαμένο έδαφος για διάρκεια ετών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τα ανώτερα στελέχη έχουν θεωρήσει ανέκαθεν ότι πρέπει να’ναι ο Cholo ο πρώτος προπονητής που θα κάτσει στο πολυτελές και σύγχρονο κατάλυμα που θα θάψει για πάντα το θρυλικό Vicente Calderón.

Ο φίλος Zanetti

Η Ίντερ εμφανίζει ως σαφής προορισμός του Simeone εδώ και καιρό. Οι πόρτες του ιταλικού συλλόγου, όπου στην εποχή του ως παίκτης άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι, είναι ανοιχτές μόνιμα. Ο αντιπρόεδρός της, φίλος του Cholo, το δήλωσε ήδη πολύ ανοιχτά πρόσφατα. Ο Javier Zanetti αναγνώρισε σε μια συνέντευξη που έδωσε στη La Nación ότι «Inter και Simeone θα συναντηθούν και πάλι». Περνώντας μέσα από μια κακή φάση τα τελευταία χρόνια, επισημαίνεται ο σημερινός προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης ως ο τέλειος σκηνοθέτης για να αναβιώσει ένα ίδρυμα σε πτώση.

Στο παρελθόν ήδη είχε αμφιβολίες για το αν θα συνεχίσει στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Εκείνη την εποχή, όπως αποκάλυψε αυτή η εφημερίδα, εξέταζε να μείνει ένα χρόνο εκτός για να ζήσει στη Νέα Υόρκη. Όπως κι όταν απ’την Αγγλία διάφοροι σύλλογοι, οι μεγαλύτεροι, επικοινωνούσαν μαζί του για να προσλάβουν τις υπηρεσίες του. Ο Simeone -οι βοηθοί του επίσης- έντεινε τα μαθήματά αγγλικών του για να’ναι έτοιμος όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσει μια περιπέτεια στο βρετανικό ποδόσφαιρο.

Στο ίδιο πνεύμα και τ’άλλα δύο άρθρα:



Κι όλα αυτά, σε συνδυασμό με το τι ακολούθησε τους επόμενους τρεις μήνες, οδήγησαν, παραμονές του μαδριλένικου ντέρμπι, στην ύπαρξη μιας κατάστασης στο rojiblanco στρατόπεδο, την οποία προσπάθησε ν’αναδείξει την παραμονή του ντέρμπι ο Antonio Sanz:


Αυτό ήταν το κλίμα με το οποίο πήγαινε στο ντέρμπι η Ατλέτικο, και είχε τη δική του σημαντική συμβολή στο αποτέλεσμα.

Στο κλάσικο λοιπόν, αντίπαλος δεν θα’ναι η Ατλέτικο του Τσόλο με τα προβλήματά της. Αλλά η Μπάρτσα του Μέσι. Η οποία, έχει σαφώς τα δικά της θέματα, σε καμία περίπτωση όμως του μεγέθους της Ατλέτικο του Τσόλο. Και η οποία είναι ένα διαφορετικό μέγεθος, ανώτερο του Τσόλο. Και στην οποία ο Μέσι, δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση. Γι’αυτό και το φαβορί σ’αυτό το κλάσικο, όπως και σχεδόν κάθε κλάσικο που γίνεται στο Καμπ Νου, είναι η Μπάρτσα. Με την Ρεάλ όμως, να πηγαίνει εκεί, κάθε άλλο παρά ξεγραμμένη.

Όλα αυτά, εν αναμονή του τι μπορεί να συμβεί στο Σοσιεδάδ-Μπάρτσα, ένα ματς, πάντα ιδιαίτερο για το καταλανικό club. Ένα ματς, που έπεται της γκέλας με τη Μάλαγα, αναμέτρηση που ο Σουάρεζ έχασε προσχεδιασμένα παίρνοντας κάρτα στη προηγούμενη, για να παίξει 100%, με την Σοσιεδάδ. Γεγονός που δείχνει πόσο συνειδητοποιημένα πάνε οι Καταλανοί να παίξουν αυτό το ματς στο Ανοέτα. Και με πόσο κίνητρο κι εγρήγορση, μετά την αναπάντεχη γκέλα με τη Μάλαγα, το διπλό της Ρεάλ στο Καλντερόν, και το κλάσικο να έπεται. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Ρεάλ θα βγει αήττητη απ’την αυριανή αναμέτρησή της με την Σπόρτινγκ Χιχόν. Και πιθανότατα και νικήτρια. Το ίδιο ισχύει και για την μεσοβδόμαδη ενάντια στην Κουλτουράλ. Γεγονότα, που εφόσον επιβεβαιωθούν, θα κάνουν την Ρεάλ να ταξιδέψει στην Βαρκελώνη, μετρώντας 32 σερί ματς αήττητη, ισοφαρίζοντας το δεύτερο καλύτερο σερί στην ιστορία της, το οποίο έκανε στην πρώτη χρονιά του Αντσελότι. Και το οποίο τότε, έσπασε σ’ένα κλάσικο στο Μπερναμπέου, που έληξε 3-4 υπέρ της Μπάρτσα. Θα καταφέρει ο ΖΖ να ξεπεράσει αυτό το όριο, να βγει αήττητος απ’το Καμπ Νου και να κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς τον τίτλο, έχοντας και το μειονέκτημα της νέας εξέλιξης με τον Μπέιλ; Μένει να φανεί.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.