News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ένα τέρας έρχεται στο derbi

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Του Jesús Sánchez



H Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε το στόμα της και κατάπιε την Ατλέτικο, τις πεποιθήσεις της, τον φανατικό τόνο των παικτών που ταρακουνά ο Simeone, ένα απερίγραπτο περιβάλλον, επειδή το Vicente Calderón ήθελε να πει αντίο στα ντέρμπι στο πρωτάθλημα με την πάντοτε υψηλή τάση του, διαδίδοντας τον λαιμό στις κερκίδες του, σπαταλώντας τραγούδι και θερμότητα ενάντια στον αγαπημένο του εχθρό. Η ομάδα του Ζιντάν κούνησε τον σκεπτικισμό που περιλαμβάνει και πέρασε με άριστα το τεστ του πρωτοπόρου. Υπέμεινε έναν αντίπαλο που είχε φορέσει τα χρώματα του πόλεμου, τα καλά της για τις καλύτερες περιστάσεις, και παρεμπόδισε το rojiblanco σθένος με γκολ και ποδόσφαιρο, με τη γροθιά που την χωρίζει απ’τους υπόλοιπους, με τα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ξεπέρασε τον Di Stéfano ως ο κορυφαίος σκόρερ των ντέρμπι. Μεγάλα λόγια.

Η Μαδρίτη, σοβαρή και εφαρμοσμένη, υποφέροντας όταν η Ατλέτικο βελτίωσε τις επιδόσεις της για να προσπαθήσει να ισορροπήσει τον αγώνα μετά το διάλειμμα, ανασκουμπώθηκε όπως στις μεγάλες μέρες της. Έδωσε μικρές μάχες με τη βούληση που άλλες φορές της είχε λείψει τόσο πολύ σ’αυτά τα παιχνίδια ενάντια στην ζωηρή γειτόνισσά της. Άλλαξε την pop με την heavy-metal, χρησιμοποίησε την αφή, αλλά επίσης και την κρούση και κατέληξε καταδικάζοντας με μια αξιοθαύμαστη αντεπίθεση, την οποία έχει μεγαλώσει όλα αυτά τα χρόνια. Καλπασμός του Bale και τελείωμα επιθετικού απ’τον Κριστιάνο, ο οποίος πριν έβαλε το φάουλ και το πέναλτι, δηλαδή, ανάκτησε όλο το ρεπερτόριό του. Κανένα καλύτερο μέρος για να επιστρέψει στο προσκήνιο, για να καταστρέψει την χαρτονένια κρίση του. Αφόπλισε την αμήχανη Ατλέτικο, η οποία έμεινε πολύ πίσω στο πρωτάθλημα, εννιά βαθμούς απ’την κορυφή, και αποσπάστηκε απ’τη Μπάρτσα, η οποία είχε γκελάρει με τη Μάλαγα. Ήταν ένα χτύπημα στη la Liga.


Η απάντησή της στο πρώτο παιχνίδι χωρίς τον Kroos ήταν αξιοθαύμαστη. Η Μαδρίτη βρήκε τον βορρά χωρίς πυξίδα. Ούτε εξέπληξε η περίσσεια σε Casemiro. Το σπίτι της φαινόταν καθαρό από σκόνη ακόμα κι έχοντας την καλύτερη σκούπα της στη ντουλάπα. Εκτός απ’τους τελικούς του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, όπου αισθάνεται στο σπίτι, είχε φανεί ανίκανη να χειριστεί αυτό του είδους τα τόσο φορτωμένα περιβάλλοντα, πρόσωπο με πρόσωπο με την Ατλέτικο, που την περίμενε πάντα με το μαχαίρι ανάμεσα στα δόντια. Αυτή τη φορά άφησε τη λίμα νυχιών στ’αποδυτήρια, ανταγωνίστηκε καλά και κατέληξε να φέρει την Atleti στην πύλη των καρχαριών, ανοίγοντας έναν ωκεανό απογοήτευσης στην rojiblanco ομάδα, που βλέπει πως της περιπλέκεται το πρωτάθλημα το Νοέμβριο για να αναδείξει τη χειρότερη έναρξη πρωταθλήματος στην εποχή Simeone.

Πάντα είναι δύσκολο να αντιστραφεί μια τάση. Η Μαδρίτη δεν κέρδιζε την Atleti στο πρωτάθλημα απ’τον Απρίλιο του 2013, μετά από επτά ντέρμπι. Ήταν η τελευταία ομάδα απ’την οποία είχε χάσει πίσω στο Φεβρουάριο. Έχει 29 παιχνίδια αήττητη. Το παιχνίδι της συζητείται γιατί μια αιώνια συζήτηση περιβάλλει τη Μαδρίτη ό, τι κι αν κάνει. Τα νούμερά της, ωστόσο, είναι συντριπτικά.

Η Ατλέτικο έλεγξε το παιχνίδι για πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος. Επηρεασμένη απ’τον ύμνο, μ’αυτό το τραγούδι του Καλντερόν που προκαλεί ανατριχίλα, η ομάδα του Simeone βγήκε στο ντέρμπι με τη συνήθη δυναμική. Αλλά η ώθηση πέθανε με μια τελική του Σαούλ που ήρθε μετά από μια θαυμάσια πάσα του Koke. Ήταν η επιθετική rojiblanco συγκομιδή, με τον Griezmann εξαφανισμένο και τον Carrasco καλυμμένο καλά. Η δραστηριότητα του Torres δεν ήταν προβληματική για τους Nacho και Varane. Το νέο αμυντικό δίδυμο επέστρεψε στο στάδιο του 4-0 πριν από δύο σεζόν. Η απόδοσή του ήταν εξαιρετική.

Η προσέγγιση του Ζιντάν, ο οποίος φαίνεται να ξέρει κάτι από ποδόσφαιρο, αποδείχθηκε επιτυχής. Είχε αφήσει στον πάγκο τον Ramos, διότι είναι συνεπής με τις ιδέες του. Δεν ρισκάρει ποτέ μ’έναν, φρέσκο από τραυματισμό, παίκτη. Modric και Kovacic έκαναν τη δουλειά του Kroos και τη δική τους των άλλων ημερών, Μπέιλ και Lucas κάλυψαν τις πλευρές στους rojiblancos μπακ, ο Κριστιάνο έπαιξε φορ, όπου σίγουρα θα γεράσει πολύ καλύτερα, κι ο Isco, σε μια θέση που θα πρέπει να’ναι η δική του αλλά που δεν μπορεί ν’απολαύσει λόγω του επιβεβλημένου BBC, αναδύθηκε σε στρατηγός του γηπέδου.


Ο διεθνής, πιο σίγουρος σε μια περιοχή που ελέγχει καλύτερα και τόσο εντυπωσιακός όσο κι αποτελεσματικός, πρόσφερε 30 ανθολογικά λεπτά για να επιβεβαιώσει την ανωτερότητα της Μαδρίτης, που θα μπορούσε να σκοράρει στο 13ο λεπτό με μια κεφαλιά του Κριστιάνο που σταμάτησε ο Oblak πάνω στη γραμμή. Απ’την φάση έλειψε η goal line technology. Στη συνέχεια ήρθε μια άλλη προειδοποίηση του Modric. Στο 23ο λεπτό, ο Κριστιάνο μετουσίωσε ένα φάουλ. Η μπάλα βρήκε στον Σάβιτς κι εξέπληξε τον Oblak. Ξεκινούσε η μεγάλη νύχτα του Πορτογάλου.

Η Ατλέτικο ζει σ’ένα παράδοξο. Ο Koke ανοίγει ένα τεράστιο φάσμα δυνατοτήτων στο κέντρο, αλλά δίνει την αίσθηση ότι η Ατλέτικο θυμίζει λιγότερο την επίμονη ομάδα του Simeone, αυτή των δύο αμυντικών μέσων. Εμφανίστηκε μόνο για 15 λεπτά μετά το διάλειμμα. Στρίμωξε τη Μαδρίτη. Καλωσόρισε την αφύπνιση του Griezmann και τις εμφανίσεις του Luis Filipe. Αλλά η ομάδα του Ζιντάν, ψηλόλιγνη κατά διαστήματα άντεξε τη rojiblanco πίεση.

Στη συνέχεια αναδύθηκε ο Cristiano στο καλύτερο παιχνίδι του της σεζόν. Δημιούργησε τη φάση του πέναλτι, αυστηρό, του Σάβιτς κι έκλεισε τον αγώνα με ένα γκολ στο δεύτερο δοκάρι, μετά την επέλαση του Μπέιλ απ’την πλευρά του, την αριστερή, όταν η Ατλέτικο είχε κατεβάσει τα χέρια μετά το δεύτερο γκολ, καταβροχθισμένη απ’τον αντίπαλό της. Ένα τέρας είχε έρθει να αποχαιρετήσει το Καλντερόν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.