News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Isco, ένα ταξίδι στο πουθενά

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Του Antonio Sanz

Η Μάλαγα τον είχε πείσει να φύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι. Τώρα, μία επιλογή είναι να ακολουθήσει τα βήματα του Morata, που πήγε στην Γιουβέντους για να επιστρέψει στη συνέχεια



Μετά από τρεις σεζόν, αποφάσισε ότι ήταν καιρός για κάτι άλλο, αλλά όχι οπουδήποτε. Με μια ασταθή απόδοση, αλλά εκτιμώμενος απ’το madridista κοινό, ο Isco αισθάνθηκε ότι ήταν η ώρα για μια αλλαγή πορείας λόγω των παρουσών συνθηκών. Μιλάμε για το τέλος της μεταγραφικής αγοράς του καλοκαιριού. Απ’την Ρεάλ Μαδρίτης δεν τον παρεμπόδιζαν στο ρόστερ, αλλά το αγόρι αισθάνονταν άβολα με τον λίγο κύριο ρόλο του, καθόλου πρωταγωνιστικό, πολύ διαφορετικό απ’το πώς ήρθε στο σύλλογο, τον Ιούλιο του 2013. Εκείνος ο νεαρός malagueño είχε οδηγήσει την εθνική Κ 21, η οποία υπό τις εντολές του Lopetegui είχε κατακτήσει το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης στο Ισραήλ. Αλλά η μετάβαση δεν έχει υπακούσει στις προσδοκίες. Έτσι, αποφάσισε ότι έπρεπε να κάνει μια παύση και να επιστρέψει στις ρίζες. Εξέτασε μόνο έναν προορισμό: τη Μάλαγα. Το πολυπόθητο club του, μετατράπηκε στο μόνο μέρος που εξέτασε για να πάρει αέρα. Δεν εξέταζε καμία πρόταση, εκτός αν υπήρχε η δυνατότητα να επιστρέψει στο La Rosaleda. Αλλά εξαρτιόνταν από έναν τρίτο. Προστίθονταν επίσης προσωπικά ζητήματα που ανάγκαζαν σε μια διμερή κίνηση: ή το σπίτι ή να συνεχίσει φιλοδοξώντας να πείσει τον Ζιντάν. Το ταξίδι δεν πραγματοποιήθηκε. Το παρόν συνεχίζει ανοιχτό. Το μέλλον όλο και πιο μπερδεμένο. Αυξάνονται οι αμφιβολίες για το ποιον δρόμο να διαλέξει. Στα 24 του, αντιμετωπίζει το σταυροδρόμι της αθλητικής ζωής του: να συνεχίσει ή να πετάξει.

Η κλήση του Isco στην εθνική ομάδα, στην οποία συνεχίζει, ήταν αμφιλεγόμενη. Ο Lopetegui έχει απαντηθεί απ’την κοινή γνώμη για την καταλληλότητα της κλήσης του, λόγω της προσωρινής παρουσίας του παίκτη στις 11άδες του Ζιντάν. Αυτός ήταν ένας απ’τους λόγους που ανάγκαζαν τον malagueño να προωθήσει την αλλαγή. Η άφιξη του guipuzcoano προπονητή στον πάγκο της εθνικής του άνοιγε διάπλατα τις πόρτες της la Roja λόγω ενός θέματος πίστης. Ως εκ τούτου, ο μέσος επέλεξε να αφήσει να τον θέλει η Μάλαγα. Ο Abdullah Al Thani ωρίμαζε τη πώληση του Ignacio Camacho στην West Bromwich Albion. Η απειλή της υγιούς Premier επιτίθονταν αυτή τη φορά στην Costa del Sol. Ωστόσο, οι απαιτητικές συνθήκες του σεΐχη εμπόδισαν τη συμφωνία. Η ανταλλαγή για τον Καμάτσο δεν ήταν αθλητική. Η πώληση του αρχηγού, του παίκτη βιτρίνα της ομάδας, απαιτούσε μια τολμηρή κίνηση σκακιού. Μόνο ένα άλλο όνομα με ίδια γαλόνια θα εξευμένιζε τη μνημειώδη οργή των blanquiazul οπαδών. Έτσι, μίλησε με τον Isco και τον έπεισε ν’αφήσει τη Μαδρίτη. Υπήρχε μόνο μια προϋπόθεση: να έκλειναν επιτυχώς οι ανοικτές διαπραγματεύσεις της μεταγραφής.

Αλλά Μάλαγα και West Bromwich Albion δεν κατέληξαν σε συμφωνία, έτσι ώστε η βαλίτσα του Isco έμεινε φτιαγμένη κι ακίνητη. Και η Ρεάλ Μαδρίτης, τόσο ικανοποιημένη γιατί στην πραγματικότητα δεν την ενοχλεί στο ρόστερ. Η επιστροφή θα’πρεπε να περιμένει και το οικογενειακό καταφύγιο, επίσης. Εν τω μεταξύ, η χαρά του να παίξει και πάλι υπό τις εντολές του Lopetegui έχει ηρεμήσει την ψυχολογία του παίκτη. Αυτό το ταξίδι το καλωσορίζει, τον επιστρέφει στις παλιές καλές μέρες του Ισραήλ που τον μετέφεραν στην Concha Espina, όπου τώρα προετοιμάζεται για άλλη μια στιγμή προβληματισμού. Σ’αυτή τη σειρά των ανανεώσεων που έχει αναλάβει ο Florentino Perez φαίνεται απαραίτητη η αντιμετώπιση αυτής του Isco Alarcón. Η σύμβαση μεταξύ των μερών υπεγράφη μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Ως εκ τούτου, εισέρχεται σ’ένα εχθρικό έδαφος λόγω της εγγύτητας της λήξης. Στέκεται ως ελκυστικό κομμάτι για πολλούς αντιπάλους του λευκού club. Οι πρώτες επαφές για την αντιμετώπιση της επέκτασης έχουν ήδη συμβεί, αλλά ο Isco και η οικογένειά του το παίρνουν ήρεμα. Δεν είναι απλά θέμα της υπογραφής τεσσάρων ή πέντε ετών. Επί του παρόντος, ζυγίζει περισσότερο τις επιλογές παιχνιδιού κι αυτή τη στιγμή είναι περαστικές ή παλινδρομικές.



Εν τω μεταξύ, δύο οντότητες παρατηρούν υπομονετικά τις κινήσεις του αγοριού. Ένας παλιός κυνηγός κι ένα αρπακτικό είναι οι καλύτερα τοποθετημένοι. Πρόκειται για τη Μάντσεστερ Σίτι και την Γιουβέντους. Η πρώτη διατηρεί την αρέσκειά της για τον Isco από τότε που προσγειώθηκε στην πόλη ο Manuel Pellegrini. Η δεύτερη έχει διαπιστώσει την αθλητική και οικονομική επιτυχία που της έφερε η επιχείρηση του Άλβαρο Μοράτα κι έχει αποφασίσει να αναλάβει το φλερτ. Η πρώτη έχει χαράξει ήδη το σχέδιο, το οποίο είναι να αποτρέψει την ανανέωση του παίκτη. Εάν εμφανιστεί στον προσεχή Ιούνιο χωρίς επέκταση της σύμβασης, η Ρεάλ Μαδρίτης θα’ναι πιο υποχρεωμένη να τον αποχωριστεί. Ως εκ τούτου, η τιμή πώλησης θα είναι πιο διαχειρίσιμη για τον αγοραστή. Ωστόσο, ο Isco αποφάσισε κάποτε να μην συνεχίσει με τον προπονητή που του πρόσφερε τόσα στη Μάλαγα, όταν εκείνες οι διαπραγματεύσεις είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί. Η είσοδος του Florentino Perez στο παιχνίδι έσπασε κάθε πρόοδο με τους Άγγλους κι ο Txiki Begiristain έμεινε χωρίς παίκτη όταν ιδιωτικά διαλαλούσε την απόκτησή του. Η δέσμευση παραμένει λανθάνουσα με την άφιξη του Guardiola, γεγονός που ευχαριστεί τον πρωταγωνιστή. Σχεδόν για όλους τους παίκτες είναι μια πρόκληση να δουλέψουν μ’αυτόν που θεωρούν έναν λόγιο του ποδοσφαίρου. Τότε είπε όχι γιατί δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη madridista εμπειρία. Ωστόσο, σήμερα γνωρίζει πλέον τι παλμό του σηματοδοτεί αυτή η περιπέτεια.


Ο καθρέφτης του Άλβαρο Μοράτα, με τον οποίο τον ενώνει μια στενή φιλία, ακούγεται καλά στο μυαλό του Isco. Η διαδικασία εκπαίδευσης που ανέλαβε στην Ιταλία σαγηνεύει τον Ανδαλουσιανό μέσο. Γνωρίζει ότι οι αποδόσεις του, σ’ένα πρωτάθλημα τόσο τακτικό και τόσο έντονο όσο το ιταλικό, θα αυξηθούν. Η Γιουβέντους, με την οποία θα εξασφαλίσει τίτλους και εμπειρία, είναι η πιο σημαντική ποδοσφαιρική κοινωνία του πρωταθλήματος. Επιπλέον, το μοντέλο που θα χρησιμοποιήσουν οι Τορινέζοι θα πατάει στου Morata: αγορά με δυνατότητα επαναγοράς για την Ρεάλ Μαδρίτης, ιδέα που ευχαριστεί επίσης στο Μπερναμπέου μετά τη διαπίστωση της τρέχουσας ικανοποιητικής απόδοση του επιθετικού. Μ’αυτές τις ανοικτές επιλογές, μένει να μάθουμε τι απόφαση θα πάρει ο Isco και ποια μετακίνηση θα επιλέξει. Ίσως το πιο βολικό να’ναι ν’ανανεώσει και να διατηρήσει την πάλη της καθημερινής πρόκλησης που συνεπάγεται το να προσπαθήσει να’ναι βασικός στο Chamartin. Το πιο ιντριγκαδόρικο θα’ναι να περιμένει να λήξει η τρέχουσα σύμβαση. Γιατί να μην περιμένει εκείνη την στιγμή και ν’αντικαταστήσει τον Ινιέστα στο κλαμπ που τον εντυπωσίασε τόσο από παιδί; Εν μέσω τόσου σταθμού, μην ξεχνάτε τις πιθανότητες στο εξωτερικό. Με λίγα λόγια, πάρα πολλοί προορισμοί συνοδευόμενοι απ’τη λίγη επιθυμία να αναλάβει το ταξίδι ... που δείχνει στο πουθενά.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.