News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Jesús Vallejo, "ένα σκάνδαλο" στόπερ που η Ρεάλ Μαδρίτης ψήνει στη Γερμανία

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Του David Ruiz

Αποκάλυψη στη Γερμανία, δεν σκέφτεται ακόμα να επιστρέψει

Ο aragonés (1997) δικαιολογεί στην Άιντραχτ γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης του πέταξε το γάντι όταν διαισθάνθηκε στον διεθνές στόπερ, με την Κ 21, τον αυριανό Ramos



Η πρωταθλήτρια χώρα κόσμου παρακολουθεί έκπληκτη την επώαση ενός νεαρού aragonés αμυντικού που είχε μόλις τρεις μήνες για να αποδείξει ότι το τεράστιο άλμα που σημαίνει η μετάβαση απ’την ισπανική Segunda σε μια ολόκληρη Μπουντεσλίγκα είναι «μικρό πταίσμα» για κάποιον στον οποίο το ταλέντο και οι προϋποθέσεις ξεφεύγουν αναβλύζοντας από κάθε πόρο του σώματός του. Ο Jesús Vallejo (Σαραγόσα, 1997) δικαιολογεί στην Άιντραχτ, την οποία έχει στην αριστοκρατική περιοχή της βαθμολογίας, γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης του πέταξε το γάντι πριν ενάμιση χρόνο, όταν διαισθάνθηκε στον διεθνές στόπερ, με την Κ 21, τον αυριανό Ramos.

Ενσωματωμένος άριστα στη δυναμική της νέας του ομάδας, ενός πρωταθλήματος και μιας χώρας που τον έχουν σαγηνεύσει, το νεαρό merengue μαργαριτάρι δεν σταματά να μαζεύει επαίνους απ’τον ίδιο του τον προπονητή, από συμπαίκτες κι από αντιπάλους ενώ περνάει στάδια διαμόρφωσης με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Εξηγεί στην El Confidencial ότι η γερμανική εμπειρία τον βοηθά να ωριμάσει και να προετοιμαστεί κατάλληλα για όταν, ελπίζει, τον καλέσουν απ’το Bernabeu. Η πραγματικότητα, ωστόσο, ξεπερνά την φαντασία, διότι πάνω στο χόρτο δίνεται η εντύπωση ότι ο ψηλόλιγνος maño αμυντικός έχει περάσει μισή ζωή σε ρόλο «Kaiser» στην ιστορική ομάδα της Φρανκφούρτης.

Ερώτηση. "Αυτό το παιδί θα’ναι ένα σκάνδαλο." Ο Nico Kovac, ο προπονητής σου στην Άιντραχτ, είπε ότι δεν έχει δει ποτέ έναν στόπερ σαν εσένα, όντας τόσο νέο. Προσγειώθηκες στα πόδια σου στη Γερμανία!

Απάντηση. (Γέλια) Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη όταν έμαθα τι είπε ο προπονητής για μένα. Φυσικά είναι μια υπερηφάνεια, ότι το πρόσωπο που είναι εκεί μαζί σου κάθε μέρα, όχι μόνο στα παιχνίδια, βλέποντάς σε στις προπονήσεις, σε επαινεί με αυτόν τον τρόπο. Το εκτιμώ, αλλά προσπαθώ τέτοια σχόλια να αποτελέσουν κίνητρο για μένα. Να με βοηθήσουν να βελτιωθώ, να συνεχίσω να μαθαίνω, κι ως κίνητρο για να μην χαλαρώνω.

Ερ: Η ποδιά στον Ρόμπεν βγήκε έτσι, ή την επεδίωξες;

A: Για να σου πω την αλήθεια, ούτε καν το είχα συνειδητοποιήσει. Όταν μου είπαν «έκανες μια ποδιά στον Ρόμπεν» και το είδα, ήταν όταν συνειδητοποίησα την ενέργεια στην οποία αναφέρονταν. Πραγματικά, το έκανα για να δώσω μια πάσα, για να συνεχίσω να παίζω, όχι για να στολιστώ, γι’αυτό δεν θυμάμαι τη φάση. Η πρόθεσή μου ήταν πάντα να δώσω μια πάσα για να φτάσει η μπάλα στον συμπαίκτη μου. Ελπίζω να μην θύμωσε μαζί μου ο Ρόμπεν... (γέλια).


Ερ: Περίμενες μια τέτοια έναρξη στη Bundesliga, ή ξεπερνά όλες τις προσδοκίες σου;

A: Κάθε μέρα προπονούμαστε με στόχο να φτάσουμε στους αγώνες και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Στην περίπτωσή μου, προσπαθώ να μας βάζουν λίγα γκολ. Από εκεί και πέρα, εγώ, όπως και το υπόλοιπο των συμπαικτών μου, προτιμώ να πηγαίνω σκεπτόμενος παιχνίδι με το παιχνίδι και να μην βάζω μακροπρόθεσμους στόχους. Ωστόσο, θα έλεγα ψέματα αν δεν έλεγα ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος με, το πώς πάνε τα πράγματα και, το ότι η δουλειά μου, όπως και εκείνη των άλλων συμπαικτών, βοηθά την ομάδα να’ναι στα ψηλά της βαθμολογίας.

Ερ: Από τότε που τραυματίστηκε ο Varela ενάντια στη Darmstadt και μπήκες στη θέση του, έχεις παίξει τα πάντα. Έχεις κάτσει να σκεφτείς αν το παρόν σου θα’ταν το ίδιο αν δεν θα είχε συμβεί αυτή η ατυχία;

A: Η αλήθεια είναι ότι ο τραυματισμός του Guillermo ήταν κρίμα. Τα πάμε πολύ καλά και λυπόμαστε όλοι πολύ για αυτό που συνέβη. Είναι αλήθεια ότι μου’λαχε να μπω για να τον αντικαταστήσω εκείνη την ημέρα. Είναι πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Όλοι μας πρέπει να’μαστε προετοιμασμένοι για να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να βοηθήσουμε την ομάδα. Συνέπεσε με το ότι άρχισα να είμαι καλύτερα απ΄τα σωματικά προβλήματα που με είχαν ταλαιπωρήσει στην προετοιμασία και δεν με άφησαν να την ολοκληρώσω όπως θα’θελα. Από εκείνο το παιχνίδι με τη Darmstadt πήγα σταδιακά στα περισσότερα. Ελπίζω να συνεχίσω να εξελίσσομαι στις αγωνιστικές που έρχονται γιατί, αν κάτι έχω σαφές, είναι ότι πρέπει να βελτιώσω πολλά πράγματα ακόμα.

Ερ: Ποια είναι η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή που έχεις παρατηρήσει παίζοντας απ’την ισπανική Segunda στη Bundesliga;

A: Πάνω απ’όλα οι μεταβάσεις. Το γερμανικό είναι ένα ποδόσφαιρο υψηλής έντασης και οι μεταβιβάσεις είναι πολύ γρήγορες. Θα πρέπει να’σαι πολύ συγκεντρωμένος επειδή η μπάλα όσο σύντομα είναι στην αντίπαλη περιοχή τόσο σύντομα μπορούν να σου κάνουν μια γρήγορη αντεπίθεση και να βρεθεί στην περιοχή σου. Πρέπει να’σαι πολύ προετοιμασμένος σωματικά και ψυχικά για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις αυτού του πρωταθλήματος.


Ερ: Αν έπρεπε να κρατήσεις κάποια πτυχή ή λεπτομέρεια του γερμανικού ποδοσφαίρου, ποιο θα ήταν;

A: Η Μπουντεσλίγκα είναι ένα πρωτάθλημα που γνώριζα πριν έρθω γιατί το παρακολουθούσα αρκετά στην τηλεόραση. Είμαι ένας παθιασμένος του ποδοσφαίρου και μου άρεσε πάντα να βλέπω παιχνίδια απ’τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αυτό που δεν ήξερα, και μου προκαλεί πολλή έκπληξη, είναι η μεγάλη οργάνωση που έχουν όλοι οι σύλλογοι, η ποσότητα των δραστηριοτήτων κι εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στα γήπεδα, η ατμόσφαιρα που υπάρχει σε κάθε παιχνίδι, και στη συνέχεια η ένταση και η ταχύτητα με την οποία παίζεται. Αν πριν ήμουν ένας οπαδός αυτού του πρωταθλήματος, τώρα μπορώ να πω ότι είμαι πολύ περισσότερο.

«Με εκπλήσσει η μεγάλη οργάνωση των συλλόγων, η ποσότητα των δραστηριοτήτων που υπάρχει στα γήπεδα και η ατμόσφαιρα στους σε αγώνες»

Ερ: Λειψία, Hoffenheim, Κολωνία, Άιντραχτ ... Η επανάσταση των μικρών είναι σε εξέλιξη. Πιστεύεις ότι υπάρχει περισσότερη ισότητα στη Bundesliga απ’ότι στη Laliga;

A: Από ό, τι έχουμε δει σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, φυσικά ναι. Υπό αυτή την έννοια, πιστεύω ότι το παράδειγμα της Λειψίας, η οποία είναι η δεύτερη με τους ίδιους βαθμούς με τη Bayern χωρίς να’χει χάσει ούτε ένα παιχνίδι, είναι καθοριστικό. Δεν υπάρχει κανένα πρωτάθλημα που να’χει επτά ομάδες ψηλά σ’ένα περιθώριο 6 βαθμών. Εμείς έχουμε αρχίσει επίσης δυνατά και η ιδέα μας είναι να συνεχίσουμε εκεί ψηλά. Είναι ξεκάθαρο ότι απομένει πολλή σεζόν μπροστά, αλλά ο στόχος είναι να περάσουμε το λιγότερο δυνατό κόπο και να προσπαθήσουμε να’μαστε πάντα πιο κοντά στις πάνω θέσεις παρά στις μεσαίες  και προς τα κάτω.

Ερ: Κολωνία, Χοφενχάιμ κι εσείς έχετε καταφέρει να αποσπάσετε βαθμούς εναντίον της Μπάγερν. Βλέπεις κάποια ομάδα ικανή να σπάσει την ηγεμονία της στη Bundesliga;

A: Είναι αλήθεια ότι η Μπάγερν και η Borussia Dortmund, λόγω προϋπολογισμού και ρόστερ, είναι οι δύο καλύτερες ομάδες εδώ και ξεκινούν πάντα ως φαβορί. Αλλά, από εκεί και πέρα, γνωρίζουμε ότι αυτό είναι το ποδόσφαιρο και μπορούν να συμβούν όλα. Η καλύτερη αντανάκλαση αυτού είναι η ίδια η κατάταξη. Σήμερα, μετά από 11 αγωνιστικές, όλα είναι στον αέρα. Αυτή είναι μια κούρσα βάθους και μέχρι το Μάιο δεν θα ξέρουμε στα σίγουρα. Ή, τουλάχιστον, έτσι περιμένω.


Ερ: Ξεκινήσατε παίζοντας με τέσσερις στην άμυνα. Τώρα το κάνετε με τρεις στόπερ στο βάθος. Πώς νιώθεις πιο άνετα;

A: Και με τα δύο σχήματα είμαι άνετα. Νομίζω ότι όλα περνάνε απ’το να ξέρεις να προσαρμόζεσαι. Στη Σαραγόσα είχα παίξει ήδη με γραμμή τριών, όταν ανέλαβε την ομάδα ο Ράνκο Πόποβιτς, και δεν είχα μεγάλα προβλήματα. Στο τέλος το πράγμα δεν διαφέρει πολύ. Είναι αλήθεια ότι στην έξοδο της μπάλας ο Hasebe μπαίνει πίσω, αλλά υπάρχουν άλλες πτυχές του παιχνιδιού στις οποίες ο Makoto προελαύνει, κι ο Abraham κι εγώ κλείνουμε λίγο και σχηματίζουμε άμυνα των τεσσάρων. Επίσης έχει κάποια σχέση με την πορεία. Πας βλέποντας λίγο τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου κι αλλάζεις απ’τη μια άμυνα στην άλλη ανάλογα με την περίπτωση. Πιστεύω ότι είναι καλό για την ομάδα που διαχειριζόμαστε τις δύο παραλλαγές, γιατί κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό κι όσους περισσότερους τακτικούς πόρους χειρίζεσαι, πολύ καλύτερα για σένα.

Ερ: Τι σου ζητάει ο Kovac όταν βγαίνεις στο γήπεδο;

A: Πάνω απ’όλα ηρεμία, μια καλή έξοδο της μπάλας από πίσω και στη συνέχεια πολύ επιθετικότητα, πολύ ένταση απ’το βάθος. Όπως λένε εδώ, «η άμυνα προς τα εμπρός». Αν υπάρχει ένα λάθος, δεν πειράζει. Να συνεχίζουμε εφαρμόζοντας όλα όσα έχουμε δουλέψει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, με ένταση, χωρίς περιθώριο χαλάρωσης, και να’χουμε αυτοπεποίθηση.

Ερ: Ποιο ήταν το καλύτερο παιχνίδι σου από τότε που ήρθες στη Γερμανία;

A: Δεν μου αρέσει να μένω σε ένα. Έχει γίνει πολύ συζήτηση για τη μέρα της Μπάγερν... Υπήρξαν θετικά πράγματα κι άλλα που δεν ήταν τόσο, και θεωρώ ότι μπορώ να βελτιώσω. Νομίζω ότι το πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι ήταν του Αμβούργου. Τόσο σε συλλογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο ήταν πολύ καλό, γιατί μπροστά δώσαμε τα πάντα και πίσω ήμασταν πολύ σταθεροί.

«Μου αρέσει να παρακολουθώ κάθε παιχνίδι στο βίντεο για να ανιχνεύω ό, τι έχω κάνει λάθος ή ότι βελτιώνεται»

Ερ: Έχεις δει ξανά το σπριντ στο οποίο κέρδισες εκείνο το απόγευμα τον Halilovic;

A: (γέλια) Ναι, το έχω δει, ναι. Μετά από κάθε παιχνίδι μου αρέσει να το παρακολουθώ στο βίντεο για να αναλύω τη δουλειά μου και να ενισχύω τα πράγματα που πιστεύω ότι έκανα καλά, αλλά πάνω απ’όλα για τον εντοπισμό εκείνων που έχουν κάνει λάθος ή θα μπορούσα να βελτιώσω. Μου άρεσε πάντα να παρατηρώ τις μικρές λεπτομέρειες, όπου βρίσκεται συχνά το κλειδί για να πάει κάτι σωστά ή λάθος.

Ερ: Η Άιντραχτ είναι τώρα στην ευρωπαϊκή ζώνη. Αυτός είναι τώρα ο πραγματικός στόχος της ομάδας ή στ’αποδυτήρια συνεχίζετε να σκέφτεστε μόνο την παραμονή;

A: Πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος κι ο πρώτος στόχος είναι μην κινδυνέψουμε: να διασφαλίσουμε την παραμονή και, από εκεί και πέρα, να συνεχίσουμε βλέποντας πόσο μακριά μπορούμε να πάμε. Πιστεύω ότι, ούτως ή άλλως, και τα δύο είναι συμβατά, επειδή όσους περισσότερους βαθμούς μαζέψουμε, τόσο πιο σύντομα θα διασφαλίσουμε τη μαθηματική σωτηρία και τόσο πιο κοντά θα βρεθούμε στο Europa League.



Ερ: Ποιος είναι ο επιθετικός που σε έκανε να περάσεις χειρότερα μέχρι τώρα;

A: Θα έλεγα ο Modeste, ο Γάλλος τη Κολωνίας. Είναι ένας επιθετικός που δεν φαίνεται, που αγγίζει πολύ λίγες μπάλες, αλλά σπάει συνεχώς τους χώρους με ξεμαρκαρίσματα και σε αναγκάζει να’σαι πολύ συγκεντρωμένος. Εντός της περιοχής είναι πολύ επικίνδυνος. Χρειάζεται μόνο  μια ευκαιρία για να σε βλάψει.

Ερ: Αυτή είναι η πρώτη σου εμπειρία μακριά απ’τη Σαραγόσα. Τι είναι αυτό που σ’έχει παραξενέψει περισσότερο σ’αυτούς τους πρώτους μήνες μακριά από το σπίτι;

A: Αρχικά, ναι ήταν λίγο δύσκολο, αλλά σε αντάλλαγμα σε βοηθάει για να ωριμάσεις πολύ. Απ’το καλοκαίρι μέχρι τώρα έχω μάθει πολλά πράγματα, που ίσως μήνες πριν δεν τα έδινα σημασία, αλλά τώρα εκτιμάς σε δίκαιο βαθμό επειδή δεν έχεις άλλη επιλογή απ’το να ταρακουνηθείς και να ψάξεις τη ζωή με κάθε τρόπο. Έτσι που η εμπειρία, τόσο προσωπικά όσο κι επαγγελματικά, είναι εξαιρετική. Πιστεύω ότι είμαι στο ιδανικό μέρος για να εξελιχθώ.

Ερ: Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών με τους στόπερ της. Κάτω απ’το πόσο καλά τας πας στη Φρανκφούρτη, περνά απ’το μυαλό σου ότι η Μαδρίτη μπορεί να σε καλέσει τον Ιανουάριο;

A: Η αλήθεια είναι πως όχι. Αυτή τη στιγμή έχω το μυαλό μόνο στην Άιντραχτ. Έχω έναν δανεισμό ενός έτους εδώ. Είναι σαφές ότι αν έχω υπογράψει για την Ρεάλ Μαδρίτης είναι επειδή έχω το όνειρο να μπορέσω κάποια μέρα να παίξω μαζί της, αλλά πρέπει να σκεφτώ την τρέχουσα ομάδα μου. Για το υπόλοιπο των πραγμάτων υπεύθυνοι είναι οι άνθρωποι της Μαδρίτης και της Άιντραχτ, και κανείς δεν με πλησίασε για να μου πει τίποτα, έτσι το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να συνεχίσω στη γραμμή μου, να επικεντρωθώ στο ποδόσφαιρο και να ανταγωνίζομαι καλύτερα κάθε μέρα. Ό, τι έρχεται μετά, είναι φυσικό.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.