News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Asensio ξέρει πλέον τι τον περιμένει στη Μαδρίτη

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Του Jesús Garrido

Η παρουσία του στην ομάδα έχει μειωθεί

Ο balear ξεκίνησε την πορεία του ως λευκός παίκτης με μετεωρικό τρόπο, ξεκινώντας βασικός και πετυχαίνοντας γκολ, και παρά τους τραυματισμούς, ο Zidane τον έχει απομακρύνει απ’την 11άδα κι έχει δώσει προτεραιότητα σε άλλους παίκτες



Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Έχει περάσει πλέον κάποιο διάστημα και μοιάζει να’ταν την περασμένη σεζόν, αλλά μόνο λίγο περισσότερο από τρεις μήνες πριν. Αν αυτός ο τίτλος είναι στις βιτρίνες του Bernabeu οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στον Marco Asensio. Εκείνη τη μέρα παρουσιάστηκε ως το μέλλον του λευκού club, ως ένας παίκτης ο οποίος καλείται να’ναι απ’τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο μέσα στην επόμενη δεκαετία. Ένα συγκλονιστικό γκολ κι ένα πλήρες παιχνίδι για να βοηθήσει στην κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου της σεζόν. Και διαδοχικά, ένα άλλο εξαιρετικό γκολ στο Anoeta στην πρώτη αγωνιστική της Liga. Συνολικά, έξι γκολ σ’αυτό το ξεκίνημα των διοργανώσεων. Είναι, μάλιστα, ο μόνος madridista παίκτης που έχει σκοράρει και στις τέσσερις διοργανώσεις που έχουν παιχτεί μέχρι τώρα. Και, ακόμα κι έτσι, έχει εξαφανιστεί απ’τις 11άδες του Ζινεντίν Ζιντάν.

Όταν άρχισε η προετοιμασία, ακόμη και πριν απ’την άφιξη της Μαδρίτης στο Μόντρεαλ, συζητήθηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγει ο Asensio για άλλη μια σεζόν ως δανεικός, δηλαδή, να γίνει κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη με τον Jesús Vallejo, ο οποίος ούτε καν εντάχθηκε στη Μαδρίτη, αλλά με το που επέστρεψε απ’την Ρεάλ Σαραγόσα, πήγε κατ'ευθείαν στην Φρανκφούρτη για να παίξει με την Άιντραχτ. Φαίνονταν μια λογική λύση, και περισσότερο αν, όπως έλεγε ο Ζιντάν, δεν επρόκειτο να φύγουν απ’την ομάδα ούτε ο Isco ούτε ο James. Δηλαδή, η θέση του επιτελικού μέσου, εσωτερικού επιθετικού, εξτρέμ (ή οποιαδήποτε άλλη θέση που μπορούν να καταλάβουν αυτοί οι τις τρεις παίκτες) φαινόταν να’χει ήδη καταρρεύσει. Αλλά ο προπονητής δεν αποφάσισε να επιτρέψει καμία έξοδο κι απ’την αρχή έδειξε εμπιστοσύνη στον mallorquín τόσο με λόγια όσο και με πράξεις.

Ο Asensio έπαιξε πολύ στην αρχή, μεταξύ άλλων πραγμάτων επειδή η Μαδρίτη ταλαιπωρούνταν από διάφορους τραυματισμούς στην προετοιμασία. Δεν ήταν ούτε ο Cristiano ούτε ο Μπενζεμά, για να πάρουμε μια ιδέα. Και τη στιγμή που ήταν όλοι στη διάθεση του τεχνικού, ο Ζιντάν άφησε τον Marco στις κερκίδες. Συνέβη στην πρώτη αγωνιστική του Champions League εναντίον της Sporting Portugal. Ο Asensio έχει παίξει ως βασικός μόνο σ’έναν αγώνα του Champions League, τη νίκη επί της Λέγκια στο Μπερναμπέου, στην οποία συμμετείχε μ’ένα γκολ. Έπαιξε ως βασικός κι έκανε μια ντομπλέτα ενάντια στην Cultural Leonesa στο Copa, κι αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι του ως βασικός, πριν από ένα μήνα. Στο πρωτάθλημα δεν ξεκινά σε μια αναμέτρηση από τότε που η Μαδρίτη ήρθε ισόπαλη στην Λας Πάλμας, επίσης, με δικό του γκολ.

Μετά από εκείνο, που συνέβη στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Marco Asensio έχει παίξει μόλις 32 λεπτά στο πρωτάθλημα κατανεμημένα σε τρία ματς, διότι σε άλλα τρία (συνεχόμενα, για την ακρίβεια, εναντίον των Athletic, Alavés και Leganés) έμεινε χωρίς συμμετοχή. Μιλάμε για μια φάση της σεζόν στην οποία η Μαδρίτη είχε πολλές απουσίες. Μάλιστα, εκτός του Kovacic, όλοι οι μέσοι και διάφοροι επιθετικοί του ρόστερ είχαν κάποιο σωματικό πρόβλημα. Καθοδόν έχουν τραυματιστεί οι Casemiro, Kroos, Modric και Μπενζεμά. Και παρά το γεγονός αυτό, ο Asensio όχι μόνο δεν έχει δει να αυξάνεται η παρουσία του στο παιχνίδι, αλλά κι έχει εξαφανιστεί απ’το γήπεδο.


Φυσικά ούτε και η ομάδα τα έχει πάει άσχημα χωρίς τον ταλαντούχο balear παίκτη. Σ’αυτά τα παιχνίδια πρωταθλήματος στα οποία δεν συμμετείχε, η Μαδρίτη κέρδισε με επάρκεια. Μάλιστα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει οκτώ απ’τα τελευταία εννέα παιχνίδια της, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η θλιβερή ισοπαλία εναντίον της Λέγκια στη Βαρσοβία με 3-3. Εκτός απ’αυτήν την τελευταία, στα υπόλοιπα ο Isco έπαιξε ως βασικός. Ήταν ο malagueño που αντικατέστησε τον Modric όσο ήταν εκτός, και η απόδοσή του έχει αυξητική τάση σε άμεση αναλογία με τη συγκέντρωση λεπτών κι ευθυνών.

Είναι δύσκολο να πούμε αν είναι τελικά ο Isco αυτός που έχει κερδίσει το παιχνίδι απ’τους James κι Asensio. Και οι δύο είναι πάνω απ’τον James, αυτό είναι εμφανές, καθώς ο Κολομβιανός είναι αυτός που έχει παίξει τα λιγότερο λεπτά απ’τους τρεις (499' του Κολομβιανού, έναντι 678' του Asensio και 715' του Isco). Αλλά φαίνονταν επίσης ότι ο James έβρισκε τη θέση του μετά από δύο συνεχόμενες εκκινήσεις ενάντια σε Εσπανιόλ και Βιγιαρεάλ, ότι ο Asensio καθιερώνονταν ως ο 12ος άνθρωπος στην αρχή της σεζόν. Τώρα είναι η στιγμή του Isco, αλλά δεν σημαίνει ότι θα’ναι οριστικό. Ο Ζιντάν δεν παρέχει επίσης σαφήνεια σχετικά με αυτό το θέμα, γιατί μιλάει εξίσου καλά για όλους και διαβεβαιώνει ότι τους εμπιστεύεται εξίσου.


Ο σοβαρός τραυματισμός του Gareth Bale, ο οποίος θα’ναι έξω τουλάχιστον έως τον Φεβρουάριο, ανοίγει μια άλλη πόρτα προς το καθεστώς βασικού. Οι οπαδοί της Μαδρίτης φαίνεται να ζητούν τον Lucas Vázquez γι’αυτή τη θέση, αλλά ανταγωνίζονται επίσης και οι James και Asensio. Ο Isco, θεωρούμενος πλέον περισσότερο ένας εσωτερικός ή ένας επιτελικός μέσος, φαίνεται να χάνει βαρύτητα, ως εναλλακτική στον Ουαλό. Πιο δραματική είναι η κατάσταση του «10», που έχει χάσει ξεκάθαρα τη μάχη. Αλλά η πτώση του Asensio ήταν πολύ σημαντική. Απ’τον Ζιντάν εξαρτάται να διατηρήσει αυτούς τους δύο μεγάλους παίκτες συνδεδεμένους στην δυναμική της ομάδας.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.