Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Ο Florentino κλέβει απ’τον Tebas τον δικηγόρο που είναι υπεύθυνος για την υπεράσπιση των καταγγελιών του

Του Gonzalo Cabeza

Τον νομικό σύμβουλο Miguel García Caba


Ο Miguel García Caba ήταν, μέχρι αυτήν την εβδομάδα, ο κύριος νομικός σύμβουλος της La Liga και, ως εκ τούτου, ο υπεύθυνος για τη διατύπωση των επιχειρημάτων του ιδρύματος κατά των καταγγελιών της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Javier Tebas είχε και καλύτερες εβδομάδες. Μετά από μια σύγκρουση με τη Μπαρτσελόνα στο gala της la Liga και το μπουκάλι του Mestalla αυτή την εβδομάδα βρέθηκε ενώπιον μιας καθόλου ευπρόσδεκτης έκπληξης γι 'αυτόν: μια απώλεια. Ο Miguel García Caba του είπε ότι θα αποχωρήσει απ’το ίδρυμα που προεδρεύει, ότι δεν επρόκειτο να’ναι περισσότερο, νομικός σύμβουλος της Laliga. Ο García Caba ήταν μια βασική μορφή για τον οργανισμό, καθώς δεν είναι λίγα τα μέτωπα που έχει ανοιχτά τώρα ο Tebas. Το χειρότερο, όμως, δεν είναι αυτό.

Είναι η μοίρα του García Caba, που όχι μόνο φεύγει απ’τη La Liga, αλλά κατευθύνεται προς τις νομικές υπηρεσίες ενός συλλόγου, της Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν θα’ταν αυτό το μεγαλύτερο πρόβλημα, αν δεν ήταν το λευκό club, εκ των πραγμάτων, ο μεγαλύτερος αντίπαλος που έχει ο Tebas μεταξύ των συλλόγων. Ο Florentino Perez κι αυτός, δεν έχουν μια μεγάλη σχέση και οι λευκοί έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα να θέσουν εμπόδια στον πρόεδρο της Laliga. Μερικές φορές, ακόμη και μέσω των δικαστηρίων.

Κι αυτό είναι που ενοχλεί, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, τον Tebas, που μηρυκάζει αυτές τις μέρες λόγω της αισθητής απώλειας που αντιμετωπίζει. Ο García Caba ήταν, μέχρι στιγμής, ο υπεύθυνος για την διεκπεραίωση, για παράδειγμα, την αγωγής που έχει ασκήσει η Ρεάλ Μαδρίτης κατά της Laliga για τους κανόνες των τηλεοπτικών μεταδόσεων. Το λευκό club τους καταψήφισε, αλλά προχώρησαν με τη συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων υπέρ τους. Δεν ένοιαξε πάρα πολύ τον Florentino, ο οποίος αποφάσισε να ασκήσει δίωξη στο θέμα και να το πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Τα επιχειρήματα του λευκού club, προς το παρόν, απαντώνταν απ’τον García Caba, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος για την αξιολόγηση αυτών των ζητημάτων και για την ανάπτυξη της υπεράσπισης της La Liga. Όχι πια, τώρα το κύριο δικαστικό προπύργιο του Tebas έχει αλλάξει χαράκωμα και πέρασε στου εχθρού, αν κι αυτός ο εχθρός είναι, τεχνικά, ένα απ’τα ίδια τα μέλη του συνδέσμου που διοικεί.

Ο García Caba είναι νομικός σύμβουλος και ειδικός στο αθλητικό δίκαιο, εργάστηκε στο γραφείο Cremades-Calvo Sotelo και ήταν επί του παρόντος ένας απ’τους στυλοβάτες της Laliga. Είναι ένα νέο πρόβλημα για τον Tebas, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Η σχέση του με τη Μαδρίτη έχει σπάσει κι ενάντια στον άλλο γίγαντα του ισπανικού ποδοσφαίρου, τη Barcelona, ζει τις πιο δύσκολες ώρες του μετά την σύγκρουση που είχαν μαζί του οι Καταλανοί την περασμένη εβδομάδα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προτίθεται ο Caba García να αποτρέψει προβλήματα όπως τη λανθασμένη χρησιμοποίηση του Cheryshev, ένα ντροπιαστικό επεισόδιο για τον σύλλογο που είδε την εικόνα του να αμφισβητείται από μια έλλειψη συντονισμού και έλλειψη γνώσης των κανόνων. Οι λευκοί πιστεύουν ότι ο δικηγόρος θα τους χρησιμεύσει γι’αυτές τις λεπτομέρειες, καθώς έχει ένα αναγνωρισμένο πρεστίζ στην συντεχνία, αλλά, κατά βάθος, και πιθανότατα με μεγαλύτερη βαρύτητα, η μεταγραφή προορίζεται να δυσαρεστήσει τη Laliga και, παρεμπιπτόντως, να της δυσκολέψει την υπεράσπιση στις καταγγελίες που έχει καταθέσει ο σύλλογος.

@suntagm_puskas