News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Isco ηγείται ενός αξιοζήλευτου πάγκου της Ρεάλ Μαδρίτης που πλησιάζει το στόχο της la Liga

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Του Jesús Garrido

Οι πολλές απώλειες δεν έλειψαν σε κανέναν

Το παιχνίδι του malagueño στο ντέρμπι ήταν υπέροχο, αλλά όχι καλύτερο από άλλων παικτών λίγο συνηθισμένων που έκαναν να μην φανούν οι απουσίες των πέντε αδιαμφισβήτητων βασικών



Ο ομοσπονδιακός προπονητής απόλαυσε απ’τα επίσημα του Calderón. Το αποτέλεσμα μπορεί να τον χαροποιεί λόγω εκείνου του madridista παρελθόν του, αλλά δεν μιλάμε για αυτό το είδος της οπαδικής χαράς, αλλά εκείνης που αισθάνεται ως επαγγελματίας διαπιστώνοντας ότι οι αποφάσεις που έχει λάβει κατά την επιλογή αντιστοιχούν σε υπέροχες παραστάσεις των προσωπικών του στοιχημάτων. Ο Lopetegui διαπίστωσε ότι δεν έκανε λάθος να καλέσει τον Isco Alarcón, όσο κι αν και μερικοί δεν καταφέρνουν να καταλάβουν γιατί ένας αναπληρωματικός της Ρεάλ Μαδρίτης είχε χώρο στην εθνική ομάδα, στην οποία υποτίθεται ότι πρέπει να πηγαίνουν οι καλύτεροι. Ο προπονητής έκρινε ότι αν και δεν είναι αδιαμφισβήτητος, πρέπει να αποτελεί μέρος αυτού του γκρουπ των παικτών που επιλέγονται να εκπροσωπήσουν την Ισπανία. Η απόδοση του μέσου του Arroyo de la Miel στο Calderón τον δικαιώνει πλήρως.

Στο ζήλο του να’ναι πολιτικά ορθός, ο Lopetegui θέλησε να προσθέσει στη λίστα των παικτών το να ξεχωρίσει όλους τους Ισπανούς που ήταν στο χόρτο του Manzanares. «Επίσης πολύ καλός ήταν ο Nacho, ο Lucas, ο Gabi ή ο Κόκε», είπε ο προπονητής, γνωρίζοντας ότι η νέα θέση του, του επιβάλλει να μη βγαίνει απ’το δρόμο, για να διατηρεί μια ομιλία φιλική κι ανοιχτή. Δεν ξεχώρισε με διαφορετικό τρόπο το παιχνίδι των rojiblancos παικτών, καθώς μετά βίας είχαν την ευκαιρία να λάμψουν. Όμως η περίπτωση του Isco είναι ειδική, ο Julen το ξέρει. Είναι, μερικές φορές, πάρα πολύ εξαιρετικός για να παρακαμφθεί, και στη νέα γενιά της εθνικής, δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί το ταλέντο.

Ο Asier Garitano, προπονητής της Leganes, δήλωσε σ’αυτή η εφημερίδα τις παραμονές του αγώνα με τη Μαδρίτη, ότι η Μαδρίτη δεν έχει ποτέ απουσίες. Μπορεί να’ναι αλήθεια. Η Μαδρίτη έφτασε στο ντέρμπι χωρίς τη δυνατότητα να’χει τους Casemiro, Πέπε και Kroos και με τους Ράμος και Μπενζεμά σε κακή φυσική κατάσταση. Αλλά ποιος παρατήρησε τις απουσίες τους; Στην πραγματικότητα κανείς. Ή, μάλλον, όλος ο κόσμος, αλλά από μια μοναδική θετική προοπτική. Ο Ζιντάν δεν είχε πέντε βασικούς, αλλά το επίλυσε με μια 11άδα ζηλευτή για οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο και πήρε μέσα απ’αυτή ένα τεράστιο αποτέλεσμα που ήταν αδιανόητο πριν απ’το παιχνίδι, για το οποίο η Ατλέτικο ξεκινούσε σαν κύριο φαβορί στα στοιχήματα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.



Λέγεται πολύ ελαφριά ότι ο Ζιντάν βρίσκει αρετή στην ανάγκη κι αναδεικνύει λίγο την τεράστια ποιότητα όλων των μελών του ρόστερ του. Σε μια περίοδο της σεζόν, όπου δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για την έλλειψη του αρχικού ρυθμού και στην οποία έχουν ήδη αρχίσει να αποφασίζονται τα σοβαρά πράγματα που σηματοδοτούν εάν η χρονιά ήταν μια αποτυχία ή μια επιτυχία, ο προπονητής έχει καταφέρει όχι μόνο να μην παρατηρούνται οι απουσίες, αλλά να βελτιώνουν αυτό που υπήρχε. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Μαδρίτη έχει αποστασιοποιηθεί απ’τους κύριους αντιπάλους της, στον αγώνα για το πρωτάθλημα, τον κύριο στόχο για το ρόστερ.

Η σύγκριση με τη Barça είναι, το λιγότερο, σημαντική. Ο Λουίς Ενρίκε έχει μείνει χωρίς αρκετούς βασικούς σ’αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά εκείνοι που μπήκαν να τους αντικαταστήσουν δεν έχουν σταθεί στο ύψος, με λίγες εξαιρέσεις. Απ’τις έξι προσθήκες αυτού του καλοκαιριού, η μόνη που φτάνει προς το παρόν το εγκεκριμένο ύψος είναι ο Samuel Umtiti. Ο Cillessen έπαιξε ένα παιχνίδι και η ομάδα του έχασε. Απ’τη μεριά του ο André Gomes δεν καταλήγει να μάθει ποιος είναι ο ρόλος του και δεν έχει ξεχωρίσει, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον Denis Suarez, ενώ ο Digne απέχει ακόμη πολύ απ’το επίπεδο του Jordi Alba. Ξεχωριστή αναφορά αξίζει στον Paco Alcacer, ο οποίος δεν έχει μπορέσει ακόμη να σκοράρει κανένα γκολ ως azulgrana, παρά τις πολλές ευκαιρίες που είχε.

Αλλά δεν είναι μόνο οι νέοι που έχουν βρεθεί μακριά απ’το συνηθισμένο επίπεδο, αλλά κι εκείνοι που ανήκαν ήδη στην cule πειθαρχία, όπως οι Mathieu και Rafinha. Ο Arda ξεκίνησε σαν ένας πυροβολισμός, αλλά έχει ξεθωριάσει σημαντικά. Μια άλλη ειδική περίπτωση είναι του Aleix Vidal, εκτός ομάδας ανεπίσημα.



Αντ 'αυτού, στη Μαδρίτη, οι αναπληρωματικοί προσφέρουν τόσο ή περισσότερο απ’τους αδιαμφισβήτητους. Varane και Nacho έχουν αυξήσει το επίπεδο της άμυνας, ή έχουν βελτιώσει τουλάχιστον τους αριθμούς. Πέρασαν, απ’το να έχουν δέκα συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία δέχονταν γκολ, στο να μην δεχτούν ενάντια στη Leganes και, πάνω απ 'όλα, εναντίον της Ατλέτικο. Οι rojiblancos πλησίασαν στον Keylor Navas, αλλά δεν επεκτάθηκαν, Griezmann και Τόρες μόλις που εμφανίστηκαν. Άλλα χρόνια, ο προπονητής της Μαδρίτης θα πίεζε τον αρχηγό του, επειδή δεν εμπιστεύεται τις εναλλακτικές, αλλά ο Ζιντάν μπορεί να εμπιστευτεί την άμυνα που έχει, είναι προφανές. Για κάποιο λόγο θέλει επίσης τον Nacho ο Lopetegui στην εθνική του.

Το δεύτερο είναι ότι οι απουσίες του επιτρέπουν να δημιουργήσει ένα λογικό σύστημα παιχνιδιού για να ενισχύσει ό, τι έχει. Κάποιοι είδαν ένα 4-4-2, άλλοι ένα 4-2-3-1 κι άλλοι ένα 4-4-1-1. Οι αριθμοί είναι το λιγότερο. Ο Ζιντάν έβαλε δύο κεντρικούς μέσους στη θέση τους, έναν επιτελικό μέσο ως επιτελικό μέσο, δύο εξτρέμ στις φυσικές πλευρές τους κι έναν εκτελεστή ως «9». Τα πάντα ταίριαζαν σαν ένα παζλ. Με πέντε μέσους μετρίασε ένα απ’τα πλεονεκτήματα που είχε πρόσφατα η Atleti επί της Μαδρίτης: την colchonera ανωτερότητα στη μεσαία γραμμή. Αλλά φυσικά, αυτό επίσης είναι δυνατό μόνο εάν το επίπεδο αυτών που μπαίνουν είναι τουλάχιστον ίσο με εκείνων που μένουν έξω, όντας μη διαθέσιμοι. Κανείς δεν ήξερε ποιος ήταν ο Kovacic όταν τον απέκτησε ο Μπενίτεθ, αλλά ο Ζιντάν του έχει δώσει ευθύνη κι έχει ανταποκριθεί τόσο όσο ο Lucas Vázquez, ο οποίος αν και δεν έλαμψε με γκολ ή ασίστ, ήταν απαραίτητος έτσι ώστε Carrasco και Filipe να μην γίνονταν ισχυροί στην πλευρά τους.


Ο Isco, όπως λέμε, ήταν εξαιρετικός. «Έχουμε δει τη σημασία της ύπαρξης ενός μεγάλου, καλού κι ανταγωνιστικού ρόστερ. Το έχουμε δείξει όλοι και είμαστε εδώ για να βοηθάμε, μετά αυτός που αποφασίζει είναι ο προπονητής», έχει μάθει το μάθημα ο Ανδαλουσιανός, ο οποίος συνεχίζει να επιδιώκει μια ανανέωση που αργεί να’ρθει, αλλά που εξακολουθεί να μαγειρεύεται. Έχει κερδίσει τη μάχη απ’τον James, ξεκάθαρα. Αλλά ο Κολομβιανός έχει επίσης λειτουργήσει στις μέρες που του έδειξε εμπιστοσύνη ο Ζιντάν, όπως στη Ντόρτμουντ. Για να μην αναφέρουμε τον Asensio, ο οποίος προσγειώθηκε στα πόδια του στην Ρεάλ Μαδρίτης, και αν κι έχει χάσει βαρύτητα, παραμένει ένας παίκτης που ο Γάλλος λαμβάνει πολύ υπόψη.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.