News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο James νομίζει ότι ο Zidane τον δουλεύει

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Του José Manuel Garcia

Ο Κολομβιανός ζει μια περίπλοκη κατάσταση

Αν ρωτάνε τον Zidane για τον James, ο Γάλλος αναβλύζει επαίνους. Αλλά πίσω από κλειστές πόρτες, ύποπτη σιωπή. Ο παίκτης είναι πεπεισμένος ότι ο προπονητής του τον δουλεύει


«Αν ήμουν ο James, θα έμενα στη Ρεάλ Μαδρίτης», λόγια που είπε μία εβδομάδα πριν ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο madridista προπονητής, ακριβώς στις παραμονές του αγώνα που έπαιξε η ομάδα του στη Λισαβόνα ενάντια στη Sporting, και στον οποίο ο Κολομβιανός διεθνής δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό. Αν ρωτάνε τον Zidane για τον James, ο Γάλλος αναβλύζει επαίνους. Αλλά πίσω από κλειστές πόρτες, ύποπτη σιωπή. Ο παίκτης είναι πεπεισμένος ότι ο προπονητής του τον δουλεύει.

Η κατάσταση που περνάει ο Κολομβιανός αρχίζει να παίρνει μορφή βασικής φάρσας, εάν δεν έχει πάρει ήδη, επειδή τα συναισθήματα αναδύονται κι ο επαγγελματίας δεν έχει όρεξη για αστεία. Ένας παίκτης των 80.000.000 €, που στα 25 του θα’πρεπε ν’αγγίζει με τα ακροδάχτυλά του τα κλειδιά της δόξας, κοιτάζει τώρα αυτά τα δάχτυλα και τα βλέπει θολά. Αυτό του James Rodríguez μοιάζει κάθε μέρα ένα καρμπόν σ’ένα καναπέ ψυχολόγου.

Η τελευταία σεζόν του Κολομβιανού διεθνή περπάτησε στα πεδινά της αποτυχίας, αλλά μετά από ένα εξαιρετικό Κόπα Αμέρικα με την εθνική του, ο James προσγειώθηκε στη Μαδρίτη με μια τρελή επιθυμία και πολλή πείνα για ποδόσφαιρο, όπως διαβεβαιώνει το περιβάλλον του. Ο παίκτης μίλησε με τον προπονητή κι αυτός του είπε ότι θα’ταν «ένας ακόμα του ρόστερ». Δηλαδή: ένα μέλος πλήρους δικαιώματος της madridista μισθοδοσίας, με τα καθήκοντά του και το ταλέντο του. Ο James ήξερε ότι δεν θα το’χε εύκολο, ότι το BBC (Μπέιλ, Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο) θα τον δυσκολέψει πολύ, ότι οι Modric και Kroos ήταν επίσης μπροστά του στην κλίμακα. Αλλά ο James έχει δει πως οι Lucas, Marco Asensio και Isco του έχουν φάει το έδαφος κι αυτός είναι κάτω απ’όλους. Αυτός και το ταλέντο του.


Η κατάσταση του James Rodríguez δεν παύει να’ναι απίστευτη, καθώς ο ρόλος του στην αγορά εξακολουθεί να φθάνει ένα πήχη λαμπρού αστέρα: 70.000.000 €. Στην Ευρώπη πολλές ομάδες θα’ταν πολύ χαρούμενες να’χουν την παρουσία του. Στην Premier χωρίς να προχωρήσουμε περαιτέρω. Ο Μουρίνιο, ο οποίος μοιράζεται την ίδια εκπροσώπηση (Gestifute) με τον Κολομβιανό, δεν θα’ταν αντίθετος. Η Άρσεναλ θέλει να επαναλάβει το πιάτο με τον James μετά από μια θαυμάσια εμπειρία με τον Γερμανό Özil. Ακόμη και στην Κίνα θα’ταν πρόθυμοι να σπάσουν όλα τα οικονομικά ρεκόρ, αν έδινε τελικά ο παίκτης το οκ του.

Αλλά ο James, του οποίου το συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης λήγει στις 30 Ιουνίου του 2020, δεν θέλει να βιαστεί. Έχει μιλήσει και πάλι με τον προπονητή κι αυτός του επανέλαβε μια ομιλία που ακούγεται ήδη σαν έναν ενοχλητικό επαναλαμβανόμενο θόρυβο: "Αν ήμουν ο James, θα έμενα στη Ρεάλ Μαδρίτης". Είναι η απάντηση του Ζιντάν, που το περασμένο Σάββατο εναντίον της gijonés Sporting, υπό τη βροχή και με την ομάδα να κάνει ένα διασκορπισμένο παιχνίδι και με αγενείς μουτζούρες, ο James Rodríguez έπαιξε 70 λεπτά, κολύμπησε περισσότερο απ’ότι έπαιξε κι αντικαταστάθηκε απ’τον Isco, του ποδόσφαιρου περισσότερου εντυπωσιασμού παρά αποτελεσματικού. Αναμένεται ότι στο Copa del Rey, με την πρόκριση καθαρισμένη, ο James θα παίξει και πάλι και θα μπει σ’ένα σχηματισμό χωρίς βασικούς.


Στο περιβάλλον του κάνουν υπολογισμούς κι αναλύουν την εξωφρενική αθλητική κατάσταση στην οποία είναι βυθισμένος ο παίκτης. Όλοι τον κοιτάνε. Ο παίκτης, σύμφωνα με μάρτυρες και, πάνω απ 'όλα, τους συμπαίκτες του, δεν τα παρατά και σφίγγει τα δόντια. Μόνο αυτός και το μεγάλο του ταλέντο μπορούν να αντιστρέψουν το ρόλο. Θέλει να’χει την ευκαιρία του, να γίνει και πάλι ο καθοριστικός James Rodríguez που θάμπωσε τον Florentino Pérez. Αλλά η γνώμη ενός Ζιντάν, κάθε μέρα και πιο ισχυρού, βαραίνει πολύ. Ο Γάλλος σχηματίζει ένα gallego χαμόγελο, όταν τον ρωτάνε για τον James και λέει ότι τον υπολογίζει. Αυτός το έχει ολοένα και πιο ξεκάθαρο: ο προπονητής τον δουλεύει.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.