News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Varane είπε όχι στον Mourinho για να γίνει ένας ηγέτης, αλλά μόνο οι απουσίες του δίνουν αυτό το βαθμό

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Του Jesus Garrido

Έχει ρίξει την απόδοσή του φέτος

Παρά το γεγονός ότι είναι ο νεότερος αμυντικός του madridista ρόστερ, είναι αυτός που αποτελεί το παράδειγμα για τους άλλους, αυτός που πρέπει να ηγηθεί της άμυνας, αλλά έχει χάσει την αξιοπιστία με την οποία εξερράγη



Η άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης είναι που περνάει από έναν κακό άνεμο και πάει προς τα κάτω, όπως τα σπίτια απ’τα δύο πρώτα γουρουνάκια. Ίσως να’ναι αυτός ο κακός που έκανε, συγκεκριμένα, τον Marcelo να αρπάξει ένα κρύωμα που τον ανάγκασε να μείνει στη Μαδρίτη, που βλέποντας τις ασυνήθιστες εμπειρίες της Λέγκια στο Champions League, ίσως να μην ξανάχει την πιθανότητα να ταξιδέψει στην Πολωνική πρωτεύουσα. Ο Ζιντάν και η ανύπαρκτη λευκή αθλητική διαχείριση έφτιαξαν ένα ρόστερ με οκτώ φυσικούς αμυντικούς, δηλαδή, δύο σε κάθε θέση και μέσα σε δύο εβδομάδες, έχει μείνει χωρίς τρεις.

Στον Varane, ως εκ τούτου, πέφτει ν’αναλάβει το ρόλο του μεγαλύτερου αδελφού των συμπαικτών του στην άμυνα. Η αρχαιότητα και η αντίστοιχη ιεραρχία εντός της madridista άμυνας είναι αντιφατική, διότι ο Γάλλος είναι ο νεότερος αμυντικός που έχει ο Ζιντάν και, ακόμη και με αυτό, ο μόνος απ’όλους αυτούς απ’τον οποίο πρόκειται να απαιτηθεί να’ναι το παράδειγμα προς μίμηση. Η προέλευση του Varane σχετικά με τους επόμενους στην αμυντική κλίμακα έρχεται από παλιά, καθώς είναι αυτός που έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια στα λευκά απ’όλους, εκτός απ’τους τρεις αρχηγούς (Ράμος, Πέπε και Μαρσέλο), όντας σ’ένα πολύ υψηλό ποσοστό εκείνων των αναμετρήσεων στις οποίες έχει δείξει μια μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την εκτέλεση της εργασίας του. Εκτιμάται ως ένας φυσικός ηγέτης, ένας ρόλος που ο ίδιος έχει αξιώσει μέσω των ιστορικών επιδόσεων του.

Ακριβώς αυτό το επίπεδο στο οποίο έχει βρεθεί παίζοντας σ’αυτά τα χρόνια είναι αυτό που αποτρέπει τη δημιουργία υποψιών σχετικά με τη μορφή του μέσα στην ομάδα αυτή την στιγμή. Έχει τόσα λάθη τους τελευταίους μήνες όσα όλα μαζί στις πέντε πρώτες σεζόν του στα λευκά. Αν χαρακτήριζε κάτι το αγόρι της Λιλ ήταν η υψηλή αξιοπιστία του, είτε υπό συνεχή πίεση είτε με σποραδικές παρεμβάσεις. Κι όμως, όταν βρίσκει τη διάρκεια στις 11άδες, έχει αποτύχει. Όχι μία φορά, αλλά πολλές, αρκετές για να τραβά την προσοχή, για να συζητιέται, τις τελευταίες βδομάδες, ο Nacho, περισσότερο απ’τον ίδιο τον Raphaël, κι όχι μόνο για την γκολάρα του canterano στην Leon.

Υπήρξε μόνο μια σεζόν κατά την οποία ήταν αδιαμφισβήτητος ο Varane. Συνέβη κατά την τελευταία του Μουρίνιο, όταν ο Pepe δεν έπαιζε από "απογοήτευση", όπως είπε ο προπονητής. «Δεν είναι εύκολο για έναν άνδρα 31 ετών να ανατρέπεται από έναν 19 ετών. Το παιδί είναι φανταστικό, αυτός ο οποίος είχε το θάρρος να το βάλει ήμουν εγώ. Η ζωή του έχει αλλάξει. Είναι μια απόφαση που δεν έχει δημόσια συζήτηση. Δεν είναι μια εύκολη κατάσταση, αλλά πρέπει να προσπαθήσω να’μαι ειλικρινής. Πολύ λίγοι θα πρέπει να σκέφτονται ότι το μέλλον της Μαδρίτης δεν είναι ο Varane». Ο Μουρίνιο προσπάθησε να’ναι προφητικός με τις δηλώσεις του, και μέχρι στιγμής κανείς δεν ήταν σε θέση να του πάει κόντρα και μόνο ο ίδιος ο Varane έχει μπορέσει να τον κάνει να μην είχε δίκιο.



Ο Varane συνεχίζει σήμερα στη Μαδρίτη, γιατί πήρε την απόφαση να συνεχίσει στην ομάδα. Θεωρεί ότι είναι στο καλύτερο club για να συνεχίσει να εξελίσσεται, εκτός απ’το ότι η σκέψη να φύγει απ’την Μαδρίτη, ανεξάρτητα απ’τον προορισμό, θα’ταν ένα βήμα πίσω. Αυτό το βήμα πίσω θα’ταν αθλητικό, σε κάθε περίπτωση, ποτέ οικονομικό. Ο Μουρίνιο αυτό το καλοκαίρι ήταν πρόθυμος να λούσει με χρυσό τον Varane για να’ταν ο επικεφαλής της άμυνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο Varane απέρριψε την προσφορά του ανθρώπου που του έδωσε την εναλλακτική στο Μπερναμπέου. "Ήταν κολακευτικό να ακούω το ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ. Ο Μουρίνιο είναι αυτός που με έκανε να’ρθω στην Ρεάλ Μαδρίτης και είναι ένα μεγάλο κλαμπ. Ήταν η απόφαση της ζωής μου για την καριέρα μου. Είμαστε άντρες και πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις. Απ’την πρώτη στιγμή που ήξερα ποιος θα’ταν ο ρόλος μου στη Μαδρίτη δεν υπήρχαν περισσότερες ερωτήσεις'', είπε ο αμυντικός το καλοκαίρι στο Γαλλικό «Canal +». Ευχαριστώ για την πρόσκληση, φίλε, αλλά μένω, είπε ουσιαστικά.

Κι αν το’πε, όπως εξηγεί ο ίδιος ο παίκτης, ήταν επειδή τον έπεισαν γι’αυτό. Ο Ζιντάν τον διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο να παίζει όλο και περισσότερο, ότι δεν επρόκειτο να’ναι μόνο το αγόρι που είναι εκεί για κάθε φορά που ο Pepe νιώθει τους πόνους της ηλικίας, ούτε για κάθε φορά που ο Sergio Ramos εκτίει ποινή, αλλά ίσως να’ναι ο Πορτογάλος αυτός που πρέπει να περιμένει στον πάγκο να’χει κάποια αδιαθεσία ο Varane είτε σωματική είτε πειθαρχική, και να’ναι ο Varane αυτός που πρέπει να επιβάλλει την τάξη πίσω, αντί για τους αρχηγούς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πόνταρε κάποτε σ’αυτόν όταν κανείς δεν ήξερε ποιος ήταν. Τον ήξερε καλά ο Ζιντάν. Ήταν η πρώτη μεγάλη σύσταση του νυν προπονητή όταν κατείχε τη θέση του αθλητικού διευθυντή του merengue club. Δέκα εκατομμύρια για ένα αγόρι 18 χρόνων που μόλις που είχε παίξει μια ντουζίνα παιχνίδια στη Lens. Δηλαδή, ο Ζιντάν κατέθεσε όλη την εμπιστοσύνη του (κι έπεισε την ομάδα να κάνει το ίδιο) στον Varane, κι έλαβε πάντα μια θετική ανατροφοδότηση. Λίγο παραπάνω από δύο χρόνια πριν, η Μαδρίτη ξεκίνησε αυτόν τον κύκλο των μακροχρόνιων ανανεώσεων μ’αυτήν του Varane, υπογράφοντας μαζί του ένα συμβόλαιο μέχρι το 2020, ακριβώς όταν το γόνατό του έδινε τα περισσότερα προβλήματα. Είχε μπροστά έξι χρόνια, και τώρα του απομένουν ακόμη τέσσερα.

Τότε, θα’ναι μόνο 27 ετών. Κι ο Πέπε 37. Κι ο Ramos, 34. Ο Πορτογάλος πιθανότατα δεν θα’ναι στη Μαδρίτη. Μάλιστα, ίσως να μην είναι ούτε καν την επόμενη σεζόν. Ένας απ’τους λόγους για τους οποίους η Μαδρίτη αργεί ν’ανανεώσει τον Pepe είναι για να δει αν μπορεί να εμπιστευτεί τον Varane ως βασικό δίδυμο με τον Ramos για το άμεσο μέλλον. Αν συνεχίσει στο επίπεδο των τελευταίων μηνών, ο Pepe θα ανανεώσει.

@suntagm_puskas



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.