News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το 4-4-2 αξιώνει τον Isco

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Του Santiago Segurola

Υπάρχουν παίκτες που λειτουργούν  με όλες τις διατάξεις και υπάρχουν διατάξεις που δεν είναι κατάλληλες για κάποιους παίκτες, όπως συμβαίνει με τον Isco και το 4-3-3, συνηθισμένο σύστημα της Ρεάλ Μαδρίτης τα τελευταία χρόνια, και σχεδόν μοναδικό όταν Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά και Bale είναι σε άριστη κατάσταση. Τόσο Αντσελότι όσο και Ζιντάν δηλώσαν απ’την πρώτη ημέρα ότι οι τρεις θα αποτελούν την βασική επίθεση. Δεν ξεγέλασαν κανέναν. Εκτός τραυματισμών ή αγώνων πολύ χαμηλής σημασίας, έχουν παίξει τόσο συχνά που το σύστημα της Ρεάλ Μαδρίτης έχει αμφισβητηθεί σπάνια. Το 4-3-3 ήταν εκτός συζήτησης, διότι η επίθεση δεν συζητούνταν. Οι τρεις ήταν πολύ καλοί για να πέσουν σε τακτικές μικρολεπτομέρειες. Ωστόσο, σε καμία στιγμή δεν φάνηκε Αντσελότι και Ζιντάν να’ναι δύο φανατικοί αυτής της διάταξης, τουλάχιστον στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο αγώνας εναντίον της Ατλέτικο το απέδειξε και πάλι.

Λίγες ομάδες ήταν πιο αντιφατικές απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης στο να χρησιμοποιούν μια τακτική αναφοράς σ’όλη τη σεζόν και να την αλλάζουν, πάντα με επιτυχία, στους κρίσιμους αγώνες. Ο Αντσελότι εκμεταλλεύτηκε τον τραυματισμό του Κριστιάνο Ρονάλντο για να σχηματίσει το 4-4-2 στις νίκες με τη Μπαρτσελόνα στον τελικό Κυπέλλου του 2014 και στο πρώτο σκέλος στα ημιτελικά του Champions League εναντίον της Μπάγερν Μονάχου. Τα μυϊκά προβλήματα του Bale επέτρεψαν στον Ιταλό προπονητή να εγκαταλείψει το 4-3-3 για να παίξει με τέσσερις μέσους (Isco, Modric, Kroos και James) στο νικηφόρο σερί, κατά τους τελευταίους μήνες του 2014. Στο Manzanares, χωρίς τον Μπενζεμά σε πλήρη ανάρρωση, ο Ζιντάν επέστρεψε στο 4-4-2 (διάταξη στην οποία αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου μετά την αναμέτρηση) με τη συνήθη επιτυχία στη Ρεάλ Μαδρίτης.


Κανένας παίκτης δεν ευνοήθηκε τόσο σ’αυτή την αλλαγή του συστήματος όσο ο Isco, τόσο στην εποχή του Αντσελότι όσο και στου Ζιντάν. Έπαιξε στον τελικό εναντίον της Barca, τον ημιτελικό με την Μπάγερν και το Σάββατο εναντίον της Ατλέτικο. Στα τρία παιχνίδια με πολύ εξαιρετικές παραστάσεις. Ο Isco είναι μια σαφής περίπτωση ποδοσφαιριστή που παλεύει με το 4-3-3. Το έχει δοκιμάσει κι έχει πιεστεί λόγω της πάλης κόντρα στην φύση του, αλλά γενικά έχει φανεί πολύ άβολα. Μπορεί να θεωρηθεί θύμα ενός συστήματος που απαιτεί το λιγότερο κατάλληλο των συνθηκών του και μειώνει τα κύρια χαρακτηριστικά του. Δεν είναι άλλα απ’την ικανότητά του κοντά στην περιοχή, η ακρίβεια να περνάει κοντινές πάσες και η διαίσθηση για το γκολ όταν ο Isco είναι περισσότερο εν αναμονή των μεγάλων διαδρομών των μέσων. Δεν είναι ο μόνος που υποφέρει στη Ρεάλ Μαδρίτης με το 4-3-3. Ούτε κι ο James βρίσκει τα πατήματα στην διάταξη. Ή αντίθετα, η διάταξη τον απορρίπτει. Ο Isco έπαιξε στο Manzanares το καλύτερο παιχνίδι του εδώ και πολύ καιρό. Ένιωθε ευτυχής σε μια πιο φιλική, με τις φυσικές του ιδιότητες, θέση, μπροστά απ’τους Kovacic και Modric, πίσω απ’τον Κριστιάνο και λιγότερο αναγκασμένο να κυνηγάει κόσμο στ’άκρα. Είναι μια εξαιρετική είδηση ​​για έναν παίκτη που έμοιαζε σε ύφεση, που υπόκειντο, σε φήμες μεταγραφών και μικρή παρουσία μεταξύ των βασικών. Δεν πήγε στο Euro κι αμφέβαλε για το μέλλον του το καλοκαίρι. Τα πρόσφατα παιχνίδια έχουν αντιστρέψει αυτή την ανησυχητική κατάσταση. Εξέπληξε στο Wembley με μερικά υπέροχα τελευταία λεπτά και ξεχώρισε στο ντέρμπι. Ο Isco μπορεί να μην λειτουργεί μ’όλες τις διατάξεις, αλλά το 4-4-2 του’ρχεται γάντι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.