News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το φως του Bale φωτίζει και πάλι την πρωτοπόρο

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Του Jesus Garrido

Πρώτο παιχνίδι με ανέπαφη εστία απ’τον Σεπτέμβριο

Μια ντομπλέτα του Ουαλού κι ένα γκολ του Morata, πρώτου σκόρερ των λευκών, επιτρέπουν στην Ρεάλ Μαδρίτης να απομακρυνθεί απ’την Ατλέτικο και την κάνουν να συνεχίσει να μαζεύει βαθμούς με θέα την άνοιξη



Ο Asier Garitano προέβλεψε τι επρόκειτο να συναντήσει στο Μπερναμπέου. Έχει "τόσο" η λευκή ομάδα που, αν κι αντιμετωπίζει προβλήματα, τα επιλύει σχεδόν κατά λάθος, είπε στην El Confidencial αυτή την εβδομάδα. Είναι «στην περίοδο συγκομιδής», προσθέτει βαθμούς που της επιτρέπουν να φθάσει στην άνοιξη με το κατάλληλο περιθώριο για να παλέψει για όλους τους τίτλους χωρίς να της κρέμεται η γλώσσα. Και υπό αυτή την έννοια, η Μαδρίτη κάνει μια θεαματική αρχή στη σεζόν, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Έχει αφήσει βαθμούς σε τρία παιχνίδια, επιπλέον τρία συνεχόμενα, αλλά τα υπόλοιπα είναι νίκες. Περισσότερο λαμπερές (οι λιγότερες), λιγότερο λαμπερές (οι περισσότερες), αλλά μπορούμε να πούμε ότι, είναι πρώτη στην Laliga Santander κι απολύτως άξια.

Την Leganes επρόκειτο να την κερδίσει εύκολα, έλεγαν. Στο τέλος, είναι μια νεοφώτιστη που δεν ξέρει πως είναι να παίζει αυτού του είδους τα παιχνίδια, που δεν έχει ούτε την παραμικρή εμπειρία για ν’αντιμετωπίσει αναμετρήσεις τέτοιας υψηλής απαίτησης ενάντια σε πολύ ανώτερους αντιπάλους. Και στο τέλος, το αποτέλεσμα που δείχνει ο πίνακας του Chamartin μας υποδεικνύει ότι υπήρξε εύκολο για τη Μαδρίτη να πάρει τους τρεις βαθμούς. Πρέπει να αναλύσουμε το σύνολο της αναμέτρησης για να διαπιστώσουμε ότι δεν ήταν εξ ολοκλήρου έτσι. Μέχρι που άνοιξε το σκορ και που το διπλασίασε σχεδόν αμέσως μετά, παρήγαγε ένα θέαμα απ’τα πιο βαρετά στο χόρτο του Bernabeu, τόσο λόγω αξίας της Leganes όσο κι ανικανότητας της Ρεάλ Μαδρίτης να βλάψει ένα σύνολο τόσο περιορισμένο όσο το γειτονικό.

Ο Garitano είπε σ’αυτή την εφημερίδα ότι έβλεπε απαραίτητη την πίεση πάνω σ’αυτόν που θα’χε τα καθήκοντα στον άξονα του κέντρου της Μαδρίτης, ρόλο που σχεδόν πάντα διαδραματίζει ο Kroos όταν λείπει ο Casemiro. «Για μας είναι σημαντικό να μην δεχθούμε γκολ, επειδή πασάρουν πολύ τη μπάλα προς τα μέσα για να την βγάλουν στη συνέχεια έξω», είπε ο προπονητής της Leganes. Τόσο φανταστική ήταν η δουλειά των τριών μπροστινών παικτών πάνω στον Γερμανό, που πέτυχε για 30 λεπτά να μην συμβεί απολύτως τίποτα στο Μπερναμπέου, να μην αισθανθεί σκηνικό τρόμου ούτε καν ο Serantes. Ο Βάσκος τερματοφύλακας ήταν εξαιρετικά άνετος.

Ο Ζιντάν δεν επανάλαβε και πάλι το πείραμα της Βαρσοβίας, η παράξενη απουσία του Μπενζεμά δεν το επέτρεπε κι ούτε η αιτιολογία του. Η Μαδρίτη αισθάνθηκε συμπαγής ανά πάσα στιγμή, ξέχασε το πάρτι που συνέβη στο δεύτερο μέρος της Πολωνίας και χρειάστηκε τον Keylor μόνο μια φορά. Για πρώτη φορά σε έξι παιχνίδια, οι λευκοί τέλειωσαν μια αναμέτρηση χωρίς να δεχτούν γκολ. Μια λεπτομέρεια που φαίνεται επιφανειακή, αλλά που μιλάει καλά, επιτέλους, για αμυντική οργάνωση, και, φυσικά, για την πολύ λίγο επιθετική παραγωγή που επετράπη στη Leganés. Στην συνειδητή προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τη madridista επίθεση, η «Lega» έμεινε πολλά μέτρα μακριά απ’το αντίπαλο τέρμα. Ο Szymanowski, ο μόνος πραγματικός κίνδυνος, αναχαιτίστηκε ξανά και ξανά απ’τον Nacho στις κούρσες του προς το πουθενά.



Στο σκοτάδι στο οποίο βύθισε το παιχνίδι η Leganes, ο Bale άναψε το φως. Για να’μαστε ακριβείς, ο Isco του έδωσε το διακόπτη και στη συνέχεια αναδύθηκε ο Bale ως μια μεγάλη σπινθηροβόλο λάμπα που έλαμπε στο τέρμα με το Bernabeu να φωτίζεται απ’τον ήλιο του Μαδριλένικου μεσημεριού. Η αμυντική γραμμή της Leganés βρισκόταν λίγα μέτρα μέσα στη δικό της μισό του γηπέδου. Αυτή η τοποθέτηση μείωνε το περιθώριο ελιγμών της Μαδρίτης προς τα μέσα, αλλά άνοιγε ένα λιβάδι μέχρι εκεί που έφτανε το μάτι και, στο βάθος, ήταν ο Serantes στη μοναξιά του. Ο Cristiano ξεμαρκαρίζονταν μέχρι να κουραστεί, κάτι που συμβαίνει κάθε φορά νωρίτερα. Ο Bale ήταν αυτός που διάβασε καλύτερα αυτό που χρειάζονταν, έσπασε την παγίδα του οφσάιντ και το δίδυμο των στόπερ με τη διαγώνια κούρσα του, και ξεπέρασε τον τερματοφύλακα μ’ένα ριμπάουντ στο ενδιάμεσο. Η Μαδρίτη νικούσε στην πρώτη προσέγγισή της με κάποιο κίνδυνο.

Απ’τη Μαδρίτη απαιτούνται πολλά. Βλέπουμε αμέτρητες λεπτομέρειες προς βελτίωση σε μια χαλαρή εντός έδρας νίκη με ανέπαφη εστία, ορισμένες απ’αυτές που συγκρούονται λόγω του ότι είναι τόσο εμφανής η υποχρέωση να αλλάξουν. Αλλά η Μαδρίτη είναι αήττητη πρωτοπόρος, παρά το ότι έχει χάσει τέσσερις βασικούς παίκτες. Δεν είναι αρκετό; Ο Ζιντάν δεν είναι στη Μαδρίτη για να σηματοδοτήσει μια εποχή, αν και μπορεί εξίσου να το κάνει. Είναι στο club του για να κερδίζει κι αυτό το κάνει με μια απροσδόκητη σταθερότητα. Αλλά ο ίδιος, όπως όλος ο madridismo, γνωρίζει ότι η νίκη είναι το βασικό, ότι από εκεί και κάτω υπάρχει μόνο η αποτυχία κι ότι, ως εκ τούτου, η υποχρέωση είναι να πηγαίνει προς τα πάνω. Και πιο πάνω δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο απ’την αισθητική ομορφιά της οποίας στερείται τόσες φορές αυτή η ομάδα. Η κομψότητα με την οποία εμφανίζεται ως προπονητής δεν αντανακλάται στους παίκτες πέρα από συγκεκριμένες ενέργειες. Αυτή είναι η πρόκληση, το μέτρο με το οποίο μετριέται η εποχή του: τη νίκη την έχει ήδη κερδίσει, αυτό που έχει σημασία τώρα είναι το πώς. Και σ’αυτόν τον τρόπο δεν θα πρέπει να υπάρχουν κλωτσιές όπως αυτή του Μαρσέλο.

Κι αυτό σα να μην είναι ξεκάθαρο. Μερικές φορές, ο Kroos μπορεί να εμφανιστεί για να παρέχει τακτική ευφυΐα και τεχνική αρετή, αλλά αν δεν το κάνει αυτός, πρέπει να’ναι ο Kovacic με τα κουβαλήματά του, ή ο Isco με την αστάθειά του. Το Bernabeu χειροκρότησε τον Modric στην επιστροφή του λόγω της αγάπης που αισθάνεται γι 'αυτόν και, εν μέρει, λόγω του ότι είναι απαραίτητος. Ο Luka στερείται ακόμα ρυθμού, αλλά μ’αυτόν στο γήπεδο ο χάλυβας θερμαίνεται. Και ήρθε μέχρι και το γκολ του Morata, πρώτου madridista σκόρερ. Δεν έψαξαν το ελκυστικό στο δεύτερο γκολ του Bale, δεν υπήρξε, ακόμα κι έτσι μέτρησε κανονικά. Ούτε και στο ποδόσφαιρο του Κριστιάνο το έψαξαν, που σβήνει σαν ένα σουπερνόβα που λιώνει σε αστρική σκόνη κι αέριο. Το φως, τη δάδα της Μαδρίτης, την προσφέρει ο Bale. Από εδώ ως το 2021, όταν θα τελειώσει ο Cristiano το νέο του συμβόλαιο, η λάμψη του θα’ναι τόσο αδύναμη που ίσως να μην φαίνεται με την πρώτη ματιά.

@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.