News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το να’ναι ο προστατευόμενος του Florentino δεν θα πρέπει να περιορίζει περισσότερο τον Bale

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Του Antonio Sanz

Ο Ουαλός έχει δείξει ότι από φανταχτερός τύπος του προέδρου, τίποτα. Ούτε με τον αστράγαλο εξαρθρωμένο που θα τον έχει μερικές εβδομάδες μακριά θα αυξηθεί πλέον αυτή η ιστορία



Σε μια φάση που περνά σχεδόν απαρατήρητη, σε μια φάση χωρίς εμφανή σωματική διαταραχή, ο Gareth Bale υπέστη μια ζημιά στον δεξί αστράγαλο που διαγνώσθηκε ως τραυματική εξάρθρωση των περονιαίων τενόντων, που τον οδηγεί αναπόφευκτα στο χειρουργείο. Η κλινική συνεδρία της εσωτερικής συζήτησης για να αποφευχθεί ή όχι η χειρουργική επέμβαση έχει καταλήξει να πάρει το μέρος της ιατρικής πλευράς που πόνταρε στο να’ναι λιγότερο συντηρητική. Αλλά στην ουσία, ο τραυματισμός φαίνεται άσχημος. Τώρα μένει να μάθουμε να το χρόνο αποκατάστασης που πρέπει ν’αντιμετωπίσει ο παίκτης. Αυτές οι περίοδοι αναφέρονται πολύ προσεκτικά κυρίως για να μην υποπέσουν σε σφάλμα του χρόνου εξέλιξης, να μην δημιουργούν ψεύτικες ελπίδες με την επανεμφάνιση, και να διαφυλάξουν το κλινικό πνεύμα του ασθενούς. Για κάποιους ιατρικούς που έχουν τολμήσει να αποφανθούν επί αυτού του τύπου πάθησης, ο χρόνος απουσίας μετριέται σε δώδεκα εβδομάδες. Έτσι που ο Bale προετοιμάζεται για το πικρό ματς που πρέπει να παίξει. Ακριβώς τώρα που ο Ουαλός διέσχιζε την καλύτερη στιγμή από τότε που φοράει τα madridista.

Όλα ήταν καλά νέα για τον Gareth σε αυτό το ξεκίνημα της χρονιάς. Για αρχή, η απόδοση, σύμφωνα με τις προσδοκίες της μεταγραφής. Για συνέχεια, η γενική αναγνώριση των οπαδών που υποστηρίζουν σταθερά ότι βρίσκονται ενώπιον του παίκτη με το περισσότερο παρόν και το μέλλον στο ρόστερ. Για τέλος, η προεδρική ευγνωμοσύνη, υπό τη μορφή ανανέωσης. Γίνεται λόγος για μια σημαντική οικονομική βελτίωση επίτευξη που τον τοποθετεί αμέσως μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έκλεισε την ιδιαίτερη συμφωνία του για να σηματοδοτήσει το ανώτατο όριο δαπανών των υπολοίπων οι οποίοι έχουν περάσει μετέπειτα απ’τον καναπέ του προέδρου. Η δέσμευση του Florentino με ένα απ’τα ισχυρότερα στοιχήματά του είναι ηχηρή. Ως εκ τούτου, ο ηγέτης θέλει να ευχαριστήσει στον Ουαλό επιθετικό την πίστη που επέδειξε στο πρότζεκτ. Ο παίκτης, και μόνο αυτός, είναι αναμφίβολα το κλειδί για τη διατήρηση στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι δύσκολες στιγμές, που ένιωθε μόνος κι απομονωμένος, είναι μακριά. Εκείνη η πρώτη χρονιά του Gareth στη Μαδρίτη ήταν μια πραγματική δοκιμασία. Γελούσε μόνο όταν μπορούσε να δραπετεύσει για να παίξει γκολφ, η βαλβίδα ασφαλείας του. Ευτυχώς, ο καιρός είναι πολύ διαφορετικός από εκείνον του Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που επέτρεψε τις δραπετεύσεις να’ταν σχεδόν μόνιμες. Σ’ένα άλλο χόρτο ένιωθε πολύ πιο ευτυχισμένος. Μέσα στ’αποδυτήρια, η δυσκολία της γλώσσας τον χώριζε σε μεγάλο βαθμό λόγω του εσωστρεφή χαρακτήρα του, που το μόνο που έκανε ήταν ν’αυξάνει την απόσταση με την ομάδα. Δεν υπήρχε καμία πικρία, απλά δεν αυξάνονταν η συνύπαρξη. Ήταν δύσκολες και μακρές ημέρες στ’αποδυτήρια. Το οικογενειακό καταφύγιο ήταν μια μικρή όαση σε μια σεζόν η οποία κατέληξε διανθισμένη από δύο τίτλους, ένας απ’αυτούς το Champions League στη Λισαβόνα. Μετά από αυτή την σεζόν, μπήκε στον Μπέιλ περισσότερη επιθυμία να συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είχε μασήσει το μεγαλείο του ιδρύματος. Η περίληψη ήταν σαφής: υπέγραψε για να πάρει τρόπαια και σε μια ασταθή χρονιά πήρε δύο. Επιπλέον, η παλιά επιθυμία να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο τον είχε γοητεύσει... πέρα ​​απ’τον πρωταγωνιστικό ρόλο του σκόρερ στην παράταση.



Ο Bale είχε επίγνωση της δυσκολίας που σημαίνει η διάκριση για έναν Βρετανό έξω απ’το νησί. Και την πήρε ως προσωπική πρόκληση. Έτσι, όταν τον πληροφόρησαν ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στην Premier δεν ήθελε ούτε να το ακούσει. Και η κατάσταση έχει επαναληφθεί τα δύο τελευταία καλοκαίρια. Ο Gareth αποφάσισε να αναπτυχθεί μπροστά στη δυσκολία και να μην παραιτηθεί. Επέλεξε να ωριμάσει στη σιωπή, να αναπτυχθεί κάτω από ένα χαμηλό προφίλ, να τραφεί κάτω από μια στάση υπέρβασης, να απομακρυνθεί απ’την αυξανόμενη μορφή που σχεδιάζεται απ’τα γραφεία της Concha Espina. Έτσι, απέρριψε δύο φορές το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Αγγλία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το προσπάθησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2015. Σ’αυτόν έψαχνε να ξαναχτίσει ένα πρότζεκτ αμφίβολο, από τότε που εγκατέλειψε ο Sir Alex Ferguson τον πάγκο. Οι Άγγλοι πόνταραν δυνατά και υπόσχονταν μια σημαντική προμήθεια στον αθλητικό σύμβουλο του Ουαλού. Ήταν ένα θαυμάσιο δόλωμα για εκείνον που έπρεπε να πείσει το αγόρι. Ωστόσο, δεν υπήρξε ούτε προσπάθεια ούτε εκταμίευση διότι ο επιθετικός δεν μπήκε στον πειρασμό. Εκείνη την εποχή, επιπλέον, είχε ήδη λάβει την επίσκεψη αυτού που θα’ταν ο νέος προπονητής. Ο Rafa Benitez πήγε να συζητήσει μαζί του για να του εξηγήσει τα ίχνη του πρότζεκτ του. Τον Ουαλό τον ενοχλούσε ακόμα το ότι δεν βρίσκονταν στην φυσική του θέση, όπου θεωρεί ότι μπορεί να’ναι πολύ πιο χρήσιμος για την ομάδα του. Αλλά εκείνη η απόφαση του Ancelotti να τον τοποθετήσει στη δεξιά πτέρυγα για να μην εισβάλει στην άνεση του Ρονάλντο δεν επρόκειτο επίσης να τον απομακρύνει απ’την Ρεάλ Μαδρίτης.


Και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε ένα χρόνο αργότερα. Όταν ο Sir Alex συνειδητοποίησε ότι η επιστροφή του Πορτογάλου ασώτου υιού δεν ήταν εφικτή, η ηγεσία επανέλαβε την επιλογή του Bale. Αλλά το αγόρι είχε αρχίσει ήδη τις συνομιλίες με τον Florentino Perez για να συνεχίσει να συνδέεται με τον σύλλογο μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Του είχε γυαλίσει ωραία να ξεχωρίσει εδώ, επειδή η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο ύψος όλων των φιλοδοξιών του. Ο Gareth έχει φτάσει ν’αναγνωρίσει δημοσίως ότι σ’αυτά τα τρία χρόνια έχει αλλάξει η ζωή του. Και τόσο, πλέον δοκιμάζει κάποια φράση στα καστιγιάνικα, πλέον σχετίζεται περισσότερο με τους συμπαίκτες, πλέον έχει εγκλιματιστεί στην πόλη, μέχρι που δεν πάει μόνος για να παίξει γκολφ. Θα εξετάζεται πάντα σαν ένας προστατευόμενος του προέδρου, αλλά αυτή η ετικέτα δεν είναι δικό του θέμα. Ο Μπέιλ μετατράπηκε σ’ένα σύμβολο της Premier και του βρετανικού ποδοσφαίρου κι αυτή ήταν η απόφαση για την οποία έφτασε να κατοσταρίσει τα εκατομμύρια ευρώ για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Αλλά το να’ναι ο αγαπημένος του Florentino δεν θα πρέπει τον περιορίζει περισσότερο, ειδικά αν διατηρεί το ποδόσφαιρο με το παιχνίδι και τα γκολ που έχει δείξει μέχρι τον πρόσφατο τραυματισμό στη Λισαβόνα. Τι περίεργο, στην πορτογαλική πρωτεύουσα άγγιξε τη δόξα με την ομάδα. Και στην ίδια πόλη συνάντησε μια περικοπή στην εξέλιξή του. Φυσικά, ο Gareth έχει δείξει ότι από φανταχτερός τύπος του προέδρου, τίποτα. Ούτε με τον αστράγαλο εξαρθρωμένο θα αυξήσει πλέον αυτή την ιστορία.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.