News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Isco και James σαπίζουν, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης δεν βρίσκει μια λύση

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Του Jose Manuel Garcia

Η δύσκολη κατάσταση των δύο ταλέντων

Ο σύλλογος έκανε στο παρελθόν μια μεγάλη επένδυση, αλλά αυτοί οι δύο εξαιρετικοί παίκτες είναι βασικοί σπάνια κι αποτελούν μέρος της δεύτερης μονάδας. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν βρίσκει μια λύση για τους δύο τους


Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και τα σχέδια εκπληρώνονται σπάνια με ακρίβεια ρολογιού. Περί αυτού γνωρίζει πολλά η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει τον Isco και τον James Rodríguez, δύο ταλέντα του ανώτατου επιπέδου, να σαπίζουν στον πάγκο περισσότερο καιρό από ό, τι θέλουν. Ειδικά ο δεύτερος. Το λευκό club πραγματοποίησε στο παρελθόν μια μεγάλη επένδυση, αλλά αυτοί οι εξαιρετικοί παίκτες είναι βασικοί σπάνια κι αποτελούν μέρος της δεύτερης μονάδας. Και οι δύο υπολογίζονται απ’τις εθνικές τους ομάδες, αλλά είναι κομμάτι του πάγκου και η Μαδρίτη δεν βρίσκει μια λύση για τους δύο τους.

Ο Isco Alarcón (24 ετών) είναι ένας απ’τους αγαπημένους παίκτες των madridista οπαδών, οι οποίοι συνήθως επικροτούν τις βιρτουόζικες κινήσεις του malagueño. Είναι μέρος της δεύτερης μονάδας κι εμφανίζεται ως βασικός μόνο σε περίπτωση απουσίας ενός συμπαίκτη. Ο Isco, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2018, έχει πει στον πατέρα του (ο οποίος είναι ο εκπρόσωπός του) να βουτήξει στην αγορά και ν’ακούσει προσφορές. Την Ρεάλ Μαδρίτης, όπως μπόρεσε να γνωρίζει η El Confidencial, δεν θα την πείραζε η πώληση του παίκτη, αλλά ποτέ σε μια τιμή κατώτερη των 30 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που κατέβαλλε για την αγορά του malagueño. Για την κατάσταση του Isco έχουν ενδιαφερθεί πολλές ομάδες, αλλά καμία απ’τις θεωρούμενες κορυφαίες της Ευρώπης.

Ο Isco είναι ένας παίκτης που απολαμβάνει καλή εικόνα, τόσο στ’αποδυτήρια, όπως και στους οπαδούς. Ένας χαμογελαστός τύπος σαν κι αυτόν, που κάνει εξαιρετικές φίλιες με όλους τους canteranos του club (ειδικά με τον Άλβαρο Μοράτα), στραβομουτσουνιάζει μόνο όταν κάθεται στον πάγκο και να περιμένει την στιγμή του. Στους οικείους του λέει ότι η κατάσταση του αναπληρωματικού τον κουράζει και θέλει να την αντιστρέψει, κυρίως γιατί ξέρει ότι με τον Julen Lopetegui, τον ομοσπονδιακό προπονητή, έχει μια θέση στη la Roja, την κύρια βιτρίνα του.


Ζήτημα στάσης

Με τον Ιούνιο του 2018 (ημερομηνία λήξης της σύμβασής του) στον ορίζοντα, η Ρεάλ Μαδρίτης μελετά την ανανέωση του Isco ως μια έξυπνη λύση, κατάσταση που δεν θα προκαλέσει δημόσια απόρριψη. Όλα εν αναμονή κάποιας προσφοράς που θα πείσει τους πάντες. Αλλά αυτή η προσφορά δεν έχει έρθει ποτέ.

Ο James Rodríguez, ο οποίος κόστισε 80 εκατομμύρια, ανταγωνίζεται για μια θέση με τον Isco. Πέρυσι, ο James είχε μια ασταθή πορεία κι ο σύλλογος τον έχει βάλει στην αγορά. Ο διεθνή Κολομβιανός ξέρει από πρώτο χέρι ότι ο Ζιντάν δεν τον υπολογίζει και τον χρησιμοποιεί μόνο σε περίπτωση τραυματισμού άλλων συμπαικτών και στα λεπτά της χασούρας. Η στάση του James, κάποτε νωχελική, έχει αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες και τώρα βγαίνει στο χόρτο σαν να’ταν η τελευταία φορά της ζωής του. Ο James έχει αποδεχτεί ότι θα’ναι πολύ δύσκολο ν’αλλάξει γνώμη ο Ζιντάν, αλλά έχει πει στους δικούς του, ότι θα το προσπαθήσει.


Ο λόγος του Ζιντάν

Μετά το Clásico, όπου δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό, ο James έβαλε τις φόρμες εργασίας και προπονήθηκε ατομικά. Δεν του απομένει άλλο. Την Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα την πείραζε να τον πουλήσει, αλλά χωρίς να παίζει θα’ναι πολύ δύσκολο να πληρώσει κάποια ομάδα 60 εκατομμύρια για τις υπηρεσίες του. Στον πράκτορα του παίκτη, Χόρχε Μέντες, έχουν φτάσει δύο καλές προσφορές απ’την Κίνα, αλλά ο James Rodríguez δεν θέλει να τις ακούσει. Ο Ζιντάν έχει δηλώσει δημοσίως ότι ο James δεν θα φύγει το χειμώνα.


Το BBC (Bale, Μπενζεμά και Κριστιάνο), συν τους Modric και Toni Kroos, αποτελούν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους James και Isco, που συναγωνίζονται για μια θέση με τους Lucas Vázquez, Marco Asensio και Morata, όλοι τους ενός περισσότερου μαχητικού κι ανταγωνιστικού προφίλ. Οι τραυματισμοί των Modric, Kroos και τώρα του Bale εκτυπώνουν ένα μεγαλύτερο κίνητρο κι οξύνουν τη μάχη για το καθεστώς βασικού. Αλλά τόσο ο Isco όσο κι ο James δεν αισθάνονται πολύ ευχαριστημένοι με αυτή την κατάσταση της προσωρινότητας. Ο Ζιντάν έχει πει ότι δεν θα τους χαρίσει τη φανέλα. Ούτε και θα τους την δανείσει αν δεν παλέψουν γι’αυτήν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.