News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο πρωτάρης Zidane βλέπει το ρεκόρ του Beenhakker: «Η καρδιά αυτής της ομάδας είναι...»

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Του Gonzalo Cabeza

Απόλυτη επικοινωνία μεταξύ τεχνικού και ρόστερ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 33 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να χάσει, ένα μακριά απ’το θρυλικό ορόσημο της δεκαετίας του 80'. Ο τεχνικός αναδεικνύει την ικανότητα της ομάδας του που δεν σταματά να ανταγωνίζεται ποτέ.


Στη Βαρκελώνη συμπληρώθηκαν 33 κι ο Ζιντάν, ο πρωτάρης, είναι πλέον μόνο ένα παιχνίδι μακριά απ’την ισοφάριση ενός ιστορικού ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Leo Beenhakker έκανε 34 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα, και οι λευκοί το έχουν εντός εμβέλειας, τους αρκεί μόνο να μην χάσουν εντός έδρας απ’τη Μπορούσια Ντόρτμουντ για να καυχηθούν για ένα νούμερο που μιλά από μόνο του. "Δεν ξέρω αν είναι δίκαιο, αλλά είναι αυτό που είναι. Στο πρώτο μέρος θα μπορούσαμε να κάνουμε μεγαλύτερη ζημιά. Στη συνέχεια, όταν σου βάζουν ένα γκολ, ενθαρρύνονται και είναι πιο περίπλοκο. Αλλά η καρδιά αυτής της ομάδας είναι...", έλεγε ο τεχνικός, εμφανώς ικανοποιημένος, μετά τη μεγάλη ημέρα.

Ο Ζιντάν είχε και καλύτερα παιχνίδια, ειδικά στις αλλαγές, αλλά η ισορροπία του παραμένει θετική. Δεν σταματά αυτό το αίσθημα ότι έχει τα πάντα υπό έλεγχο διαρκώς, ο ίδιος αναγνωρίζει συχνά ότι η καριέρα του είναι ακόμη στη διαδικασία της μάθησης, αλλά έχει χαρακτηριστικά που τον οδηγούν στο να’ναι ένας ιδανικός προπονητής για την Ρεάλ Μαδρίτης. Ίσως, σε άλλο πλαίσιο, ένα μέρος όπου οι απαιτήσεις θα’ταν διαφορετικές, να’χε προβλήματα. Αλλά στο σύλλογο της Castellana το πρωταρχικό είναι να κατανοήσει τους παίκτες και σ’αυτό έχει ένα προχωρημένο μάστερ.

Είναι ένα ζήτημα χαρακτήρα, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που συγχέουν αυτή τη λέξη με τους τρόπους ενός λοχία. Ο Ζιντάν δεν είναι τίποτα τέτοιο, αλλά η παρουσία του και μόνο εμπνέει σεβασμό κι ενθαρρύνει τους παίκτες να κωπηλατούν όλοι προς τη σωστή κατεύθυνση. Για μια ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, όπου εξυπακούεται ότι όλα τα μέλη του ρόστερ της δεν έχουν σχεδόν τίποτα να μάθουν, είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν οι άνθρωποι στο πρότζεκτ. Και σ’αυτό, απ’ότι φαίνεται, είναι ένας δάσκαλος.

Ήρθε σε μια ομάδα στερούμενη ειρήνης, με προπονητή τον Rafa Benitez, που δεν άρεσε σε κανέναν, ούτε στις κερκίδες ούτε στο γήπεδο. Ο σύλλογος ζούσε στην αναταραχή του να’χει έναν προπονητή, που δεν σέβονταν οι παίκτες και τον οποίο θεωρούσαν ότι προσπαθούσε να τους δώσει μαθήματα, όταν δεν είχε επίπεδο για να τους πει τίποτα. Κι έτσι ήταν αδύνατο. Ως αλλαγή ήρθε ένας μύθος, διότι αν και το δίπλωμά του να καθοδηγεί ομάδες ήταν ακόμα υπό δοκιμή, ο Ζιντάν είναι τέτοιος. Με τους φιλικούς τρόπους του, χωρίς να υψώνει τη φωνή, αλλά και με το πλεονέκτημα του ότι είναι αυτός. Οι παίκτες τον σέβονται, και γνωρίζουν τέλεια με ποιον ζουν.

Περνά το Tourmalet

Τώρα, μ’ένα Champions League στις αποσκευές κι ένα ιστορικό σερί σε εξέλιξη, ο Ζιντάν χαμογελά. Πριν απ’τον αγώνα στο Καλντερόν η ομάδα δεν ήταν επαρκώς δοκιμασμένη, έμεναν αμφιβολίες για το τι θα μπορούσε να κάνει στα μεγάλα παιχνίδια. Η ισορροπία των δύο αγώνων στις δύο πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, χωρίς να χάσει και με τέσσερις βαθμούς, είναι πολύ καλή. Επιπλέον, η Ρεάλ Μαδρίτης του Γάλλου έχει αποδείξει ότι είναι μια ομάδα με βαθμονομημένο τέλεια το ανταγωνιστικό γονίδιο. Επειδή σ’αυτά τα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος έρχονταν οι δύο μεγάλοι κι εναντίον τους η ομάδα δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται. Εναντίον της Σπόρτινγκ, η οποία ήταν στη μέση, έβγαλε τη χειρότερη εκδοχή της, αλλά είναι ότι εκείνη η νύχτα ήταν ρουτίνας, όχι δόξας. Και παρ 'όλα αυτά, κέρδισε.


Ο Ζιντάν έχει πάει δύο φορές στο Camp Nou και βγήκε ικανοποιημένος και στις δύο. Αυτή τη φορά έρχονταν με καλύτερες προοπτικές, γιατί αυτή τη στιγμή η Μαδρίτη κουμαντάρει το πρωτάθλημα, αλλά το να πάει στη Βαρκελώνη είναι πάντα μια φοβία για τους λευκούς. Είχε αμφιλεγόμενες αποφάσεις κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, περισσότερο στις αλλαγές παρά στην 11άδα. Για η 11άδα ήταν η πιο κοντινή, που θα μπορούσε να βάλει, σ’αυτήν του Calderón. Δεν ήταν ο Bale, κι αυτό είναι μια τεράστια διαφορά, επειδή ο Ουαλός έχει καθιερωθεί ως ένας απ’τους ηγέτες στο πρωτάθλημα και το απολαμβάνει ακόμη περισσότερο σε τεράστια στάδια όπως της Barcelona. Ο τραυματισμός του τον εμπόδισε να’ναι, και σε αντάλλαγμα είχε στη διάθεσή του τον Μπενζεμά, ο οποίος εξακολουθεί να μην είναι τελείως καλά.

Οι αλλαγές, είπαμε, έχουν χειρότερη εξήγηση. Ήρθαν όλες όταν η Μαδρίτη ήταν πίσω στο σκορ και δεν φάνηκαν να’χουν αποτέλεσμα. Το τελικό γκολ έρχεται περισσότερο ως αποτέλεσμα της ώθησης και της κλάσης μιας ομάδας που έχει δείξει ότι πρέπει να δώσει μια ποδοσφαιρική πρόταση που θα οδηγήσει στην κυριαρχία. Πρώτα έβγαλε τον Isco για να βάλει τον Casemiro, μια αμυντική αλλαγή που οδήγησε στα καλύτερα λεπτά της Barcelona στον αγώνα. Η Μαδρίτη βγήκε εκτός ελέγχου, έχασε λόγους στο κέντρο του γηπέδου επειδή, επιπλέον, ο Βραζιλιάνος έρχονταν από έναν τραυματισμό και δεν έχει ακόμα ξετινάξει την έλλειψη της αδράνειας.

«Ήθελα να βάλω λίγη περισσότερη φρεσκάδα και να προωθήσω τους Mateo και Modric. Να’ναι πιο επιθετικοί. Ξέρω τι μπορεί να μας δώσουν. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο πίσω, αλλά στο τέλος αλλάξαμε», προσπαθούσε να εξηγήσει ο λευκός προπονητής μετά τον αγώνα. Απ’τη φράση του δεν αποτελεί έκπληξη η σημασία που δίνει στους δύο Βαλκάνιους, είναι προφανές ότι βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο κι ότι στην καλή δουλειά τους βασίζεται μέρος της συνταγής της επιτυχίας του Γάλλου τεχνικού. Ο Modric, επιπλέον, επέτρεψε την πολυτέλεια να εκτελέσει το φάουλ που κατέληξε στο γκολ του Ramos, ένας συνδυασμός που δεν είναι νέος στο madridismo, καθώς ήταν ο ίδιος που οδήγησε στην επίτευξη του γκολ του Δέκατου στη Λισαβόνα. «Δεν χρειάζεται ούτε να κοιταχτούμε», ομολογούσε ο στόπερ μετά τον αγώνα.

Asensio και Mariano

Λίγα λεπτά αργότερα μπήκε ο Asensio για να καταλάβει τη θέση του Μπενζεμά και ν’ασφήσει τον Κριστιάνο μόνο στην κορυφή. Είναι αλήθεια ότι ο Γάλλος δεν περνά τις καλύτερες στιγμές του, αλλά η αλλαγή δεν σταματά να εκπλήσσει, δεδομένου ότι είναι ο μόνος φορ του αυθεντικού ρόστερ που παραμένει έξω απ’το θεραπευτήριο. Ο Asensio, ο οποίος ξεκίνησε φλεγόμενος τη σεζόν, έχει χάσει κάπως την σπίθα που έδειξε κατά τους προηγούμενους μήνες.

Η αλλαγή εξουδετέρωσε την ομάδα, που δεν ένιωσε τη βελτίωση, εκτός απ’όταν το πέρασμα των λεπτών ενεργοποίησε την απελπισία του να’ναι πίσω στο σκορ. Εκεί η Μαδρίτη αντέδρασε. Η τελευταία αλλαγή, σχεδόν σε απόγνωση, ήταν ο Mariano, ο οποίος ήταν ο μοναδικός διαθέσιμος επιθετικός. Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού απέδειξε ότι η ικανότητα με τη μπάλα δεν είναι δική του, αν και σε όλες τις κατηγορίες έχει αποδείξει ότι έχει γκολ. Ίσως δεν είναι αρκετό, όταν πρόκειται για έναν αστερισμό.

Ο Ζιντάν, ο θρύλος, βάζει το κοστούμι του προπονητή. Κι όταν πρέπει να μιλήσει το κάνει απ’την ιστορική θέση των τεχνικών, αυτή που, όπως ζήτησε την προηγούμενη του αγώνα, αποφεύγει τη θριαμβολογία: "Δεν πιστεύω ότι υπήρξε ένα πλήγμα στο ηθικό της Barcelona. Είμαστε έξι βαθμούς μπροστά, αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι πολύ μεγάλο. Αν και είμαστε ικανοποιημένοι με το βαθμό. Αν είχαμε σκοράρει στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να’χε αλλάξει κάτι, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι". Απομένει πολύ πρωτάθλημα, αλλά η Μαδρίτη έχει περάσει ήδη τις δύο πιο δύσκολες επισκέψεις και η απόσταση είναι άνετη. Εξ ου και η ικανοποίηση.

Ο Carvajal ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο και ζήτησε συγγνώμη

Ο Dani Carvajal, ο διεθνής μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης πρωταγωνίστησε σε μια απ’τις εικόνες του Clásico υψώνοντας το μεσαίο δάχτυλο στις κερκίδες μετά την ισοφάριση απ’τον Sergio Ramos, αν και μετά απ’την αναμέτρηση ζήτησε "συγγνώμη" για αυτή τη χειρονομία.

Ο Carvajal φωτογραφήθηκε να κάνει τη χειρονομία του μεσαίου δάχτυλου σε μια περιοχή των κερκίδων του Καμπ Νόου, όταν η πλειοψηφία των συμπαικτών του αγκαλιάζονταν περιχαρής για το γκολ της ισοφάρισης, η οποία ήρθε στο 90ο λεπτό.

Ο Μαδριλένος διεθνής, ωστόσο, μετάνιωσε για την ενέργειά του και μετά την αναμέτρηση χρησιμοποίησε τον επίσημο λογαριασμό του στο twitter για να ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του, η οποία, όπως λέει, ανταποκρίνονταν σε προσβολές που προέρχονταν απ’το κοινό.


«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για την χειρονομία, σε έναν τομέα των κερκίδων, που ανταποκρίνονταν σε προσβολές. Είναι κάτι που δεν θα’πρεπε να γίνει», λέει ο Carvajal.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.