News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Sergio Ramos και η αιώνια πάλη του να’ναι ένας αγαπητός άνθρωπος στο Bernabéu

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Του Alonso Castilla

Ο άνθρωπος των ηρωικών γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης

Η Μαδρίτη υποδέχεται τη Μπορούσια Ντόρτμουντ σε αναζήτηση της πρωτιάς στον όμιλό της. Ο στόπερ θα αισθανθεί την στοργή για το γκολ στο τέλος στο Camp Nou, αν και ξέρει ότι είναι πάντα στο κέντρο του στόχου


Απ’το περασμένο Σάββατο το απόγευμα δεν διαγράφει το χαμόγελο απ’το στόμα του. Ένα γκολ της τελευταίας στιγμής στο Camp Nou και παίρνοντας κάτι θετικό, οδηγεί πάντα σ’έναν χείμαρρο φιλοφρονήσεων και συγχαρητηρίων. Ο Sergio Ramos είναι και πάλι λατρευτός απ’τον madridismo για το γκολ με μια κεφαλιά, ένα ακόμη, που άφησε τη Barcelona νοκ άουτ και τη Ρεάλ Μαδρίτης φουσκωμένη από ικανοποίηση. Η ομάδα του Ζιντάν τελειώνει τη φάση των ομίλων του Champions League υποδεχόμενη τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ματς κλειδί την επίτευξη της πρωτιάς του ομίλου ή τον συμβιβασμό της δεύτερης θέσης. Ο αρχηγός θα νιώσει και πάλι την αγάπη των οπαδών, ντυμένος εκ νέου σε ήρωα, αλλά δεν θα παραπλανηθεί απ’τις κολακείες. Ο αμυντικός ξέρει ότι τον περιμένουν σε κάθε γωνία με τον λογαριασμό. Όταν θα κάνει ένα λάθος, σε κάθε περίπτωση, θα τιμωρηθεί και πάλι. Το δικό του είναι μια μεγάλη κούρσα μέχρι να αισθανθεί αγαπητός ομόφωνα, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει σ’όλη τη διάστασή του.

Κατά τους πρώτους μήνες του 2015 έπρεπε ν’ακούσει τα πάντα λόγω των ανοικτών διαπραγματεύσεων με τον σύλλογο για να επεκτείνει το συμβόλαιό του και να βελτιώσει σημαντικά το εισόδημά του. Το θέμα επιμηκύνθηκε πάρα πολύ, ακούγοντας τα πάντα γύρω του. Πολλά μηνύματα στέλνονταν απ’την εκτελεστική περιοχή του Santiago Bernabeu, οι περισσότερες επικρίσεις λόγω των υψηλών απαιτήσεων του αμυντικού. Στο club αμφέβαλλαν για το τι να κάνουν, ξεκινώντας με τον Florentino Pérez, ο οποίος τράβηξε την τελική απόφαση στο όριο. Οι σχέσεις μεταξύ ηγέτη και παίκτη τότε δεν ήταν πολύ εγκάρδιες. Η απόσταση μεταξύ τους γίνονταν κάθε φορά και μεγαλύτερη, ενώ μεγάλες ομάδες μελετούσαν το ζήτημα, έτοιμες να προχωρήσουν μπροστά και να ξεκινήσουν πλήρως για να αναλάβουν την υπογραφή του Sergio.

Εκείνες οι διαπραγματεύσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης φορτώθηκαν με ένταση, κάποιες στιγμές μέγιστη. Αλλά μέσα του είχε σαφές ότι αργά ή γρήγορα θα κατέληγε να βάλει την υπογραφή του σ’ένα νέο συμβόλαιο. Έτσι έγινε μετά από ένα τετ α τετ με τον Florentino Pérez. Μόνοι τους, μακριά απ’τους πιο κοντινούς ανθρώπους και των δύο. Σ’ένα γραφείο του Santiago Bernabeu είπαν τα πράγματα κατά πρόσωπο, ειδικά ο παίκτης, ο οποίος δεν αισθάνονταν άνετα με ορισμένα επεισόδια, με ορισμένα σχόλια που διέρρεαν απ’την καρδιά του συλλόγου, τα οποία δεν τον έφερναν σε καλή θέση. Ο Sergio Ramos εξέφρασε όλη την λύπη του και, εν τέλει ο πρόεδρος συμφώνησε να γράψει στο έγγραφο το ποσό που απαιτούσε ο παίκτης.


Παρά το γεγονός, ότι έχει συζητηθεί πάντα απ’τον έναν και τον άλλον, ότι έχει επικριθεί γι’αυτό ή εκείνο, στη ζεστασιά του εσωτερικού των αποδυτηρίων η εικόνα ήταν πάντα διαφορετική. Εδώ και χρόνια, θεωρείται ως ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της μακράς περιόδου στην οποία ο Ίκερ Κασίγιας έφερε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας. Τότε, όπως και τώρα, κάθε πρόβλημα που ανακύπτει, οποιαδήποτε σκληρή ατυχία που επηρεάζει τον ένα ή τον άλλο παίκτη, είναι πράγμα του Sergio Ramos. Οι συμπαίκτες του πάνε σε αυτόν για να επιλύσουν αυτό ή εκείνο. Δεν έχει σημασία ποιος είναι, αν έχει περισσότερη ή λιγότερη εγγύτητα μαζί του. Όλοι ξέρουν ότι είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο για να χειριστεί την επίλυση οποιασδήποτε ενόχλησης.

Ιδιαίτερα δύσκολο για τον Ramos ήταν το στάδιο στο οποίο οι κερκίδες του Santiago Bernabeu έσπασαν απότομα. Εποχές στις οποίες οι σύμμαχοι των Ίκερ Κασίγιας και José Mourinho τίθονταν αντιμέτωποι μπροστά σ’όλον τον κόσμο, όταν ιδιωτικές μάχες χτυπούσαν την ζωή της ομάδας και του club. Εκείνη την σκοτεινή περίοδο, ο στόπερ υπέστη την οργή των κερκίδων, καθώς ήταν πιο κοντά στον τότε λευκό αρχηγό απ’ότι στον εριστικό προπονητή. Ο Ανδαλουσιανός υπέφερε το δικό του σε διάφορες χρονικές στιγμές, μην νιώθοντας εκτιμώμενος, όπως πίστευε ότι άξιζε, από ένα μέρος της αλλοιωμένης τότε madridista κοινωνικής μάζας.


Τώρα όλα μοιάζουν ήρεμα, αλλά η ειρήνη στη ζωή του Sergio Ramos έχει πάντα ημερομηνία λήξης. Ένα λάθος, ένα σχόλιο σε μια οποιαδήποτε αίθουσα τύπου, ένα tweet... Έχει σαφές ότι, στο παραμικρό, ένα μέρος της κριτικής θα σταλεί προς αυτόν. Μερικές φορές, με τη συνεργασία αυτού ή αυτών που θα’πρεπε να τον υπερασπίζονται ωμά. Τώρα, αυτό το γκολ στο τέλος στο Camp Nou τον έχει κάνει ήρωα και πάλι, αλλά ξέρει ότι δεν μπορεί να χαλαρώσει. Έχει ξεχάσει αυτήν την κεφαλιά στο έδαφος του εχθρού και τώρα, έντεκα χρόνια μετά το πρώτο του γκολ με την Ρεάλ Μαδρίτης, σκέφτεται ήδη το επόμενο γιατί, όπως ο ίδιος παραδέχεται, "Έχω περάσει μια ζωή κάνοντας κεφαλιές, από τότε που ήμουν μικρός και το δοκίμαζα στην παραλία με τον πατέρα μου. Σε κάτι χρησίμευσε... ".

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.