News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Συνταγματάρχης: η Ρεάλ Μαδρίτης του Perez είναι καταδικασμένη να κερδίζει μόνο με τον Cristiano Ronaldo

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Πρόσφατα η στήλη έκανε μια αναθεώρηση της τελευταίας θητείας του Πέρεθ, επικεντρώνοντας κυρίως στον Μπέιλ. Για όσους δεν την διάβασαν, θα την βρουν εδώ:



Αυτή τη φορά, η ανάλυση θα περιοριστεί κυρίως στη φετινή σεζόν.


Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάλυσης, ο άλλος παίκτης βιτρίνα της Ρεάλ Μαδρίτης του Πέρεθ, πάντα στα πλαίσια της πολιτικής και του μοντέλου που ακολουθεί -κάθε άλλο παρά αθλητικό- είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Κι όχι μόνο, αλλά είναι κι ο μεγάλος σκόρερ της ομάδας, και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της. Στις προηγούμενες 7 σεζόν του στην λευκή ομάδα, ο μ.ο. σκοραρίσματος του ανά σεζόν ήταν, 09-10: 0.94 (33/35), 10-11: 0.98 (53/54), 11-12: 1.09 (60/55), 12-13: 1 (55/55), 13-14: 1.085 (51/47), 14-15: 1.13 (61/54) και 15-16: 1.06 (51/48). Παρατηρούμε ότι στις 4 απ’τις 7 σεζόν ξεπέρασε τις 50 συμμετοχές. Και φυσικά ήταν κι αυτές στις οποίες σκόραρε περισσότερο. Τι συνέβη στις άλλες 3 και οι συμμετοχές του δεν πέρασαν το όριο των 50;

Την πρώτη του, που έκανε μόλις 35, ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο -στον οποίο χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση- που τον κράτησε εκτός για 50 μέρες. Επίσης εκείνη τη σεζόν δεν έκανε καμία συμμετοχή στο κύπελλο, καθώς η madridista ομάδα αποκλείστηκε μόλις στον πρώτο γύρο, στο περιβόητο Alcorconazo, ενώ και στο cl έμεινε έξω απ’τον πρώτο γύρο των νοκ άουτ ενάντια στην Λυόν. Την πέμπτη του σεζόν, έκανε 47 συμμετοχές, καθώς στο πρώτο ματς των προημιτελικών με τη Ντόρτμουντ (3-0) χτυπήθηκε από τενοντίτιδα, -τα πρώτα συμπτώματα της οποίας άρχισε να νιώθει στον επαναληπτικό του 1-6 επί της Σάλκε, μια αναμέτρηση όπου δεν υπήρχε καμία ανάγκη να παίξει, ενόψει και του κλάσικο που ακολουθούσε (3-4) και στο οποίο είχε κακή απόδοση- κι αναγκάστηκε να μείνει εκτός από κάποιες απ’τις επόμενες αναμετρήσεις. Και στην περσινή κι έβδομη σεζόν του, έμεινε στις 48, κυρίως επειδή η Ρεάλ είχε ακόμα έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό στο κύπελλο και πάλι στον πρώτο γύρο, αυτή την φορά στα χαρτιά, για παράνομη χρήση του Cherysev, αλλά και λόγω μιας θλάσης στο ματς με την Βιγιαρεάλ, στην 34η αγωνιστική, σ’έναν αγώνα που είχε καθαρίσει, αλλά που και πάλι δεν έβγαινε αλλαγή για να πάρει ανάσες -παρά το προχωρημένο στάδιο της σεζόν- η οποία τον ανάγκασε να χάσει τα πρώτα του λεπτά στο πρωτάθλημα, καθώς μέχρι τότε αρνήθηκε πεισματικά να χάσει έστω κι ένα λεπτό συμμετοχής, παρά τα 31 έτη του και το επιβαρυμένο του γόνατο. Κι επίσης, έχασε τον πρώτο ημιτελικό ενάντια στην Σίτι, ενώ στον δεύτερο, αλλά και στον τελικό του Μιλάνου, ήταν ωσεί παρόν, ακριβώς στις πιο κρίσιμες στιγμές της σεζόν για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δώσει μέχρι στιγμής 26 αγώνες. Της απομένουν ακόμα 23 στο πρωτάθλημα, τουλάχιστον άλλοι 2 στο κύπελλο, και το πιθανότερο, λόγω της Νάπολι, τουλάχιστον άλλοι 4 στην Ευρώπη. Δηλαδή της απομένουν τουλάχιστον άλλοι 29. Ο Ρονάλντο έχει κάνει 19 συμμετοχές. Έχασε τους 3 πρώτους αγώνες της σεζόν, λόγω του τραυματισμού του στον τελικό του Γιούρο, ενώ έχασε ακόμα τέσσερις για λόγους ξεκούρασης, ξεκούραση που χρειάστηκε παρά το ότι μόλις που πλησιάζουμε στα μισά της σεζόν, κι έχασε ήδη τους 3 πρώτους αγώνες της. Κι αυτό γιατί, η ηλικία του πλέον επιβάλει ξεκούραση. Με τους παραπάνω υπολογισμούς και σκεπτικό, από τώρα μέχρι το τέλος, θα κάνει τουλάχιστον άλλες 25 συμμετοχές. Ίσως και 28. Δηλαδή θα κλείσει τη σεζόν με 44-47 συμμετοχές. Αυτή τη στιγμή, έχει 16 γκολ, δηλαδή αναλογία σκοραρίσματος 0.84. Δηλαδή με 44-47 συμμετοχές θα τελειώσει τη σεζόν με 37-40 γκολ. Πολύ βαριά 42. Μια αισθητή, και καθόλου τυχαία, πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες 6 σεζόν του. Τα 16 του γκολ του, τα σκόραρε σε 9 απ’τις 19 συμμετοχές. Κι ακόμα πιο χαρακτηριστικά, τα 11 απ’τα 16 του, τα σκόραρε σε 4 απ’τις 19 συμμετοχές του. Δηλαδή το 69% των γκολ του ήρθαν στο 21% των συμμετοχών του! Αναλυτικά: χατ τρικ με Ατλέτικο, Αλαβές και Κασίμα, ντομπλέτα με Χιχόν, κι από ένα γκολ στις Οσασούνα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ντόρτμουντ, Μπέτις και Αμέρικα Μεξικού. Επίσης έχει και 6 ασίστ. Συγκεκριμένα, 2 στο 5-1 επί της Λέγκια, 1 στο 3-3 με την Λέγκια, 1 στο 1-2 επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, 1 με στο 1-1 με την Ειμπάρ και 1 στο 1-6 επί της Μπέτις.

Γιατί όμως όλη αυτή η κουραστική αριθμολαγνεία και στατιστική; Γιατί ειδικά φέτος, η προσφορά του Ρονάλντο στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης, εν πολλοίς, αρχίζει και τελειώνει σ’αυτά τα νούμερα. Στην πλειοψηφία των αγώνων, στην κυκλοφορία της ομάδας, τη δημιουργία και το χτίσιμο του παιχνιδιού της, στην αμυντική συμπεριφορά της υπό τη μορφή πρέσινγκ στον αντίπαλο, προσφέρει από ελάχιστα ως τίποτα. Μ’αποτέλεσμα, όταν δεν σκοράρει, όταν δεν προσφέρει στην ομάδα τα γκολ του, να γίνεται ανυπόφορος. Αποκορύφωμα η εμφάνισή του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, ενάντια στην άσημη, και υποδεέστερη κατά πολύ απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, ιαπωνική Κασίμα. Ένας αγώνας, στον οποίο η Ρεάλ θα’πρεπε να’χε κάνει παρέλαση, πήγε στην παράταση, ακριβώς πριν την οποία μάλιστα, προηγήθηκε η κωμικοτραγική σκηνή, με τον Αφρικανό διαιτητή να’χει το χέρι στην τσέπη, έτοιμος να δείξει την δεύτερη κίτρινη στον Ράμος, στέλνοντας την Ρεάλ στην παράταση με 10, για να μην το κάνει, εν τέλει, ποτέ. Ο Ρονάλντο ήταν ο νούμερο 1 λόγος που απέτυχε η Ρεάλ να κάνει αυτήν την παράσταση και να καθαρίσει τον αγώνα στα 90 λεπτά. Στο πρώτο μέρος ήταν κυριολεκτικά ανυπόφορος, καταστρέφοντας οτιδήποτε καλό έφτιαχναν οι Μπενζεμά, Λούκας και Μόντριτς, ενώ στο δεύτερο, που έδειξε να συνέρχεται κάπως, επέδειξε για πολλοστή φορά το κακό σημάδι που τον ακολουθεί τουλάχιστον απ’τη σεζόν 14-15, σπαταλώντας μοναδικές ευκαιρίες.


Κι ωστόσο, εξακολουθούσε να συνεχίζει στο παιχνίδι, με τον Ζιντάν να μην τολμά να τον αντικαταστήσει και την ομάδα να ταλαιπωρείται. Τη μία και μοναδική φορά που τόλμησε ο Γάλλος να αντικαταστήσει τον Πορτογάλο, ενώ είχε κακή απόδοση, με τον αγώνα να παίζεται ακόμα για τα καλά, δίνοντας την αίσθηση στοχοποίησής του, στο εκτός έδρας 2-2 με την Λας Πάλμας, στο 71ο λεπτό, ένιωσε όλη την οργή του. Ο Ρονάλντο, όπως θα δείτε και παρακάτω στο βίντεο, έδωσε μόλις και μετά βίας το χέρι του στον τεχνικό, και χωρίς να τον κοιτάει, ενώ η κάμερα τον έπιασε να μουρμουράει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην φάση πριν από 5 λεπτά, όπου έχασε ένα απ’τα γνωστά του τετ α τετ για να σκοράρει στο ριμπάουντ ο Μπενζεμά: «κάνω όλη την ενέργεια για το 2-1 και την τρώω στον κώλο!».


Ήταν η δεύτερη φορά που τολμούσε να τον αντικαταστήσει ο Ζιντάν τη φετινή σεζόν. Η πρώτη ήταν στην επανεμφάνιση του μετά τον τραυματισμό του μετά από 2 μήνες, ενάντια στην Οσασούνα, όπου ήταν προσυμφωνημένο να αντικατασταθεί και βγήκε στο 65ο λεπτό. Ωστόσο την δεύτερη, δεν είχε προσυμφωνηθεί τίποτα, με τις συνέπειες ν’αναφέρονται παραπάνω. Από’κει και πέρα, ο ΖΖ πήρε το μήνυμα απ’τον ίδιο τον Πορτογάλο: ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν γίνεται ν’αντικατασταθεί ποτέ, αν αυτή η κίνηση κινδυνεύει να τον στοχοποιήσει. Δεν γίνεται ν’αντικατασταθεί ποτέ, αν δεν έχει ολοκληρώσει ένα καλό παιχνίδι, ή αν η ομάδα δεν έχει καθαρίσει το ματς και μοιάζει να παίζει με 10 εξαιτίας της παρουσίας του -φαινόμενο όχι τόσο σπάνιο-. Ως εκ τούτου, απ’την Γκραν Κανάρια και μετά, ο Πορτογάλος αντικαταστάθηκε όλο κι όλο δύο φορές: στο διπλό επί της Ατλέτικο απ’τον Χάμες στο 83ο λεπτό, ως απόλυτος πρωταγωνιστής καθώς είχε κάνει χατ τρικ, και στην παράταση με την Κασίμα, στο 111ο λεπτό, απ’τον Μοράτα, και πάλι ως πρωταγωνιστής, έχοντας κάνει και πάλι χατ τρικ. Σε αγώνες όπως το εντός έδρας 2-1 επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, το εντός έδρας 1-1 με την Ειμπάρ, το εντός έδρας 2-1 επί της Μπιλμπάο, το 3-3 μέσα στην Λέγκια, το εντός έδρας 3-0 επί της Λεγανές, το 1-2 μέσα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, το 1-1 μέσα στη Βαρκελώνη και το 4-2 επί της Κασίμα, ήταν από αρνητικός ως απαράδεκτος, και άξιζε να΄χει αντικατασταθεί -φυσικά με την Κασίμα αντικαταστάθηκε στην παράταση, ενώ θα’πρεπε να’χε βγει μετά τις δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες του, για ν’αποφύγει η ομάδα το σκηνικό με τον Ράμος και την παράταση-. Προφανώς και δεν θα μπορούσε ν’αντικατασταθεί σε όλα, αλλά είναι αδιανόητο να μην έχει αντικατασταθεί σε κανένα.

Και θα ρωτήσει κάποιος, μα είναι δυνατόν να λες ότι άξιζε ν’αντικατασταθεί στη νίκη επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όπου η ομάδα ισοφάρισε με δικό του γκολ φάουλ στο 88, ή στη νίκη επί της Κασίμα την οποία υπέγραψε αυτός με δύο δικά του γκολ στην παράταση; Μα το θέμα είναι, ότι η ομάδα, σ’αυτά τα δύο ματς, έφτασε να υποφέρει τόσο πολύ για να πάρει τη νίκη, σε μεγάλο βαθμό λόγω της δικής του ανυπαρξίας μέχρι να βάλει τα αργοπορημένα γκολ του. Και όχι, το επιχείρημα «δεν μπορείς να βγάλεις τον Ρονάλντο, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκοράρει», δεν στέκει. Ούτε και είναι πλέον ο Ρονάλντο του παρελθόντος, για τον οποίο το «ανά πάσα στιγμή, μπορεί να σκοράρει», ίσχυε πολύ περισσότερο απ’όσο σήμερα, ούτε και είναι η Ρεάλ Μαδρίτης καμιά ομαδούλα, που στερείται ποιοτικότατων λύσεων απ’τον πάγκο, για να τα περιμένει όλα από έναν περιφερόμενο, ψόφιο απ’την κούραση, -όπως στην παράταση με την Κασίμα, όπου μετά βίας περπατούσε όταν ήρθε η ώρα να γίνει αλλαγή- Κριστιάνο Ρονάλντο, φτάνοντας να κάνει έτσι ακόμα πιο δύσκολη την ίδια της την ζωή.


Η πραγματικότητα όμως πλέον είναι αυτή: ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί ν’αποχωρήσει απ’τον αγώνα, μόνο καβάλα στ’άλογο. Γι’αυτό και η Ρεάλ Μαδρίτης του Πέρεθ, είναι καταδικασμένη να κερδίζει μόνο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Να ζει και να πεθαίνει μαζί του. Κι όπως προαναφέρθηκε, το 69% των φετινών γκολ του ήρθαν στο 21% των συμμετοχών του. Κι αν το πάμε κι ένα βήμα παραπέρα, το 69% των φετινών γκολ του ήρθαν στο 15% των φετινών αναμετρήσεων της Ρεάλ Μαδρίτης! Βγήκε η απόφαση του CAS και ήταν θετική. Η πώληση του Ρονάλντο, είναι πιο επιτακτική από ποτέ, έτσι ώστε ν’αναπνεύσει η ομάδα. Δεν θα γίνει. Δεν θα γίνει, γιατί ο Πορτογάλος, όπως προαναφέρθηκε, θα τελειώσει τη σεζόν με 40 γκολ. Ένα υψηλό στατιστικό νούμερο, αρκετό για να διατηρεί το μεγάλο ντόρο γύρω απ’το όνομά του στα μίντια, κι αρκετό για να μακιγιάρει όλα τα μειονεκτήματα που συνεπάγεται η παρουσία του στην ομάδα. Κι αν η χρόνια τελειώσει άτιτλη, ο Πορτογάλος, με 40 γκολ στο ενεργητικό του, θα’ναι ο τελευταίος που θα φταίει. Πριν πέσει το φταίξιμο σ’αυτόν, θα πέσει ακόμα και στον άνεμο, που φυσούσε κόντρα σε κάθε εντός της Μαδρίτης, κι έκοβε την απόδοση της ομάδας, που δεν μπορούσε να σταθεί αντάξια αυτής του Πορτογάλου.

Πολλοί, υποστηρικτές στην πλειοψηφία τους του Πορτογάλου, ελπίζουν στην αποχώρηση του Μπενζεμά και πολλοί εξ αυτών στην απόκτηση του Ομπαμεγιάνγκ. Να κρατήσουν μικρό καλάθι. Στο κοτέτσι χωράει ένας κόκορας, και λέγεται Κριστιάνο Ρονάλντο. Άλλο φορ, που να συνδυάζει, τέτοια ικανότητα στο παιχνίδι εκτός περιοχής, τέτοια σωματοδομή και δύναμη μέσα σ’αυτήν, τέτοια ικανότητα να παίζει με την πλάτη, και που να’χει ως προτεραιότητα την πάσα κι όχι την εκτέλεση, πέρα απ’τον Μπενζεμά, πολύ δύσκολα θα βρεθεί. Και να βρεθεί, δεν θ’αλλάξει τίποτα. Απ’την πρώτη κιόλας σεζόν του, οι ίδιοι που ήθελαν την αποχώρηση Μπενζεμά, θα θέλουν και την δική του. Ο Ομπαμεγιάνγκ, ή οποιοσδήποτε άλλος κίλερ φορ, δεν πρόκειται να’ρθει στη Μαδρίτη, όσο υπάρχει σ’αυτήν ο Ρονάλντο. Ο Ρονάλντο έχει αφήσει πλέον ξεκάθαρα την πλευρά, έχει περάσει ως δεύτερος επιθετικός, και θέλει τον πρώτο, να΄χει ότι ακριβώς έχει ο Μπενζεμά. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Ρωτήστε και τον Ιγκουαίν.


Ως εκ τούτου, η επόμενη σεζόν θα βρει τον Πορτογάλο στη Μαδρίτη. Κι όντας ένας ποδοσφαιριστής που βασίζεται απόλυτα στα σωματικά του προσόντα, στις σωματικές του δυνάμεις, κι όχι στα τεχνικά, η απόδοσή του θα’ναι ακόμα χειρότερη. Δεν είναι καθόλου απίθανο, η πτώση του στο σκοράρισμα, να είναι ακόμα πιο κατακόρυφη και να κυμανθεί γύρω στα 30 γκολ. Και τότε ναι, οι πιθανότητές του να συνεχίσει στη Μαδρίτη, θα’ναι εναντίον του -εκτός κι αν δεχθεί πια, ότι δεν είναι για βασικός, κάτι που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να κάνει-. Γιατί, για ν’αποχωρήσει ο Πορτογάλος απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, δεν φτάνει μόνο να ολοκληρώσει αυτή, μια κακή σεζόν. Πρέπει και να υποχωρήσουν και τα νούμερα σκοραρίσματος του ίδιου, που όσο μένουν ψηλά, τυφλώνουν, καλύπτουν, και δικαιολογούν την παραμονή του. Και φυσικά, ακριβώς τη στιγμή που θ’αποχωρήσει, θα πάρει μαζί του και τον Μπενζεμά. Γιατί πρόκειται για ντουέτο.


ΥΓ: Θα μπορούσε φυσικά, απ’του χρόνου, τον ρόλο του υποστηρικτικού Μπενζεμά, να τον αναλάβει ο Μοράτα, με τον Γάλλο ν’αποχωρεί. Δεν είναι απίθανο, αν και συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Και σε κάθε περίπτωση, δεν θ’άλλαζε τίποτα στο τρόπο λειτουργίας της επίθεσης της ομάδας, αλλά και της αξιοκρατίας της, καθώς θα εξακολουθεί να υπάρχει κάποιος, που γίνεται αλλαγή, μόνο καβάλα στ’άλογο, μ’όλες τις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει αυτό στην απόδοση της ομάδας.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.