News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Γιατί Ρεάλ Μαδρίτης και Barcelona επιμένουν στον Paulo Dybala

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Του José Manuel Garcia

Η ασταμάτητη άνοδος του Αργεντινού σταρ

Ο Paulo Dybala, ο ακμάζον αστέρας της Γιουβέντους, είναι στην λίστα των μεταγραφών των μεγάλων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ξεκινώντας με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Barcelona


"Ο Dybala είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου". Αυτή την φράση, τόσο ηχηρή όσο η εκτόξευση ενός πυραύλου, την είπε την περασμένη άνοιξη κάποιος της ιεραρχίας του Messi. Ο Paulo Dybala (23 ετών), Αργεντινός, δεν θέλει να’ρθει σε αντίθεση με το «10» της Albiceleste εθνικής και προσπαθεί να το πετύχει. Είναι πλέον, σήμερα, ο πιο πολύτιμος παίκτης του «calcio» και η Γιουβέντους, η οποία έκανε μια μεγάλη δουλειά με την πώληση του Πολ Πογκμπά, τρίβει τα χέρια ενώπιον του τι επίκειται για «Το Κόσμημα». Με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Barcelona στην πρώτη γραμμή στη λίστα των μνηστήρων.

Γιατί έτσι τον αποκάλεσε ο δημοσιογράφος Marcos J. Villalobo, cordobés όπως ο παίκτης, όταν, ζαλισμένος, παρακολούθησε τις σκανδαλιές που έκανε ένα παιδί με τη μπάλα απ’την πέμπτη κατηγορία των κατώτερων τμημάτων του Instituto της Córdoba. «Προσέξτε, επειδή έχετε ένα κόσμημα του ποδοσφαίρου», διαβεβαίωσε ο συγγραφέας του βιβλίου «Η πάσα κι άλλες ιστορίες των ξεχασμένων γκολ». Ο Dybala, μόλις στα 19 του, πήγε στην Παλέρμο για 10 εκατομμύρια ευρώ. Πριν, τρύπησε τα δίχτυα σε πολλά γήπεδα της Αργεντινής, ξετρελαίνοντας τους οπαδούς του και κονιορτοποιώντας το παλιό ρεκόρ του συμπατριώτη του Mario Kempes ως νεαρότερου ποδοσφαιριστή με τα περισσότερα γκολ, σε ηλικία 17 ετών.

Στην Παλέρμο, ο Dybala επιβεβαίωσε σημείο προς σημείο τις προβλέψεις των μεντόρων του και η Γιουβέντους, ηγεμονική κυρία του «calcio», έθεσε στο τραπέζι 42 εκατομμύρια € για να ντύσει «Το Κόσμημα» στα ασπρόμαυρα. Στην ομάδα του Τορίνο ήρθε η τελική έκρηξη του Dybala (παίκτης διαβολικής ντρίμπλας και στις δύο πλευρές και με σουτ στο τέρμα πραγματικές βουρδουλιές), η αξία του εκτοξεύθηκε.


Θα τινάξει τη μπάνκα

Η piamontés ομάδα θέλει να του ανανεώσει τη σύμβαση (αν και η τωρινή λήγει το 2020), επειδή τα 2.200.000 εκ. καθαρά που αμείβεται επί του παρόντος είναι λίγα δεδομένων των αριθμών που πετούν πάνω απ’τα κεφάλια των αστέρων. Οι ιδιοκτήτες της turinesa εταιρείας θα πολλαπλασιάσουν επί πέντε το μισθό του Dybala, γιατί θέλουν να’χουν ευτυχισμένο τον γιο της doña Alicia γνωρίζοντας ότι το αγόρι, θα’ναι πρωταγωνιστής σ’ένα επικείμενο οικονομικό χτύπημα όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι με τον φίλο του, Πολ Πογκμπά.

Ένας παίκτης μ’ένα ξεχωριστό ταλέντο για την αντίληψη του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τον Menotti. Ένας μάγος, έχει πει γι’αυτόν ο Carlos Bianchi. Ένας παίκτης που κάνει τα πάντα και τέλεια, σύμφωνα με τον Narigón Salvador Bilardo. Τεχνικοί απ’όλον τον κόσμο συμφωνούν στο ότι ο Paulo Dybala θα’ναι ο επόμενος παγκόσμιος αστέρας, κάποιος που λόγω της ηλικίας του καλείται να βασιλέψει στο θρόνο του οικουμενικού ποδοσφαίρου όταν εξασθενήσει η μορφή του Μέσι.

Ως εκ τούτου, τα μεγάλα κλαμπ του κόσμου ζεσταίνουν τους κινητήρες για τη μάχη της απόκτησης αυτού του Αργεντινού αστέρα. Η Ρεάλ Μαδρίτης παραμονεύει και η Γιουβέντους μηχανεύεται το επόμενο έργο της, χρηματοοικονομικής τεχνικής. Ο σύλλογος του Florentino δεν είναι ο μοναδικός. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον βλέπει ως την τέλεια εναλλακτική στον Ibrahimovic, και κάνει ήδη λογαριασμούς για να βάλει στο juventina ταμείο μια ακόμα επιταγή για περισσότερα από 120 εκατομμύρια. Στην City του Guardiola φαντάζονται ένα τρίο Dybala-Silva-Agüero κι ονειρεύονται. Ονειρεύονται να’χουν στις τάξεις τους έναν παίκτη ύψους 1,76, με μυώδη πόδια και κεφάλι που καταστρώνει φανταχτερές ενέργειες στην ταχύτητα μιας αστραπής.

Η Barcelona, πριν ενάμιση χρόνο, τον είχε στο μέτωπο των στόχων της κι έντεινε τις κινήσεις της όταν ο Neymar κι ο πατέρας του φλέρταραν με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Καταλανοί θα’χαν πάει κατευθείαν για τον Dybala αν ο Βραζιλιάνος δεν έκανε την τελευταία στιγμή μια απότομη στροφή σφραγίζοντας όλες τις εξόδους με την ανανέωσή του με τους azulgrana. Παρ 'όλα αυτά, η Barça παρακολουθεί με ορθάνοιχτα τα μάτια τις εξελίξεις του αστέρα των turineses, επειδή γνωρίζει ότι είναι το κομμάτι που λείπει απ’την ομάδα για να ολοκληρώσει το καρέ της.


Συνάδελφος του Morata

Ο Πάολο έχει έναν άλλο φίλο: Álvaro Morata. Με τον νυν madridista διατηρεί μια ξεχωριστή σχέση, γιατί και οι δύο μοιράστηκαν γέλια και γκολ στην Juve κι ο Αργεντινός ξέρει από πρώτο χέρι τα σπλάχνα ενός club που γαργαλούσε πάντα τα αισθήματά του. Ο Paulo θαυμάζει τον Μπενζεμά, κι έχει φτάσει να το ομολογήσει δημοσίως: «Τον παρακολουθώ συνέχεια, γιατί μαθαίνω πάντα απ’αυτόν, απ’τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο. Ο Karim είναι ένας παίκτης που έχει τα πάντα».

Αν και cordobés, ο σύλλογος του οποίου είναι οπαδός ο Dybala είναι η Μπόκα Τζούνιορς. Και μια μέρα ήθελε να μοιάσει στο πιο αγαπημένο "δέκα" των xeneize οπαδών: τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε. Μια άλλη απ’τις προτιμήσεις του είναι ο Kun Agüero, λόγω της ευκολίας του ποδοσφαιριστή της City στο σκοράρισμα όταν μυρίζει το αντίπαλο τέρμα. Φυσικά τον τυφλώνει ο Leo Messi, του οποίου η παρουσία τον εντυπωσιάζει. Φυσικά, τον ενοχλεί που διαβεβαιώνουν ότι είναι ο διάδοχος του «10» της Αργεντινής και λέει ότι είναι μια πολύ βαριά τιμή. Ο Πάολο ομολογεί ότι κοιτά πάντα τα βήματα του rosarino όταν είναι μαζί στην Ezeiza, την τοποθεσία της εθνικής Αργεντινής. Αλλά αισθάνεται αντίθετος στις συγκρίσεις.


Αυτό που έχει ξεκάθαρο ο Dybala είναι ότι, αν καταφέρει να φύγει απ’την Γιουβέντους, ο καλύτερος προορισμός του είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι πεπεισμένος ότι η τρίαινα Messi, Luis Suarez και Neymar έχει ψωμί για πολλά χρόνια κι αυτός δεν θέλει να’χει ρόλο δεύτερου ξίφους. Στο Chamartin θα συναντηθεί με τον φίλο του Morata κι επίσης με τον Μπενζεμά. Και οι δύο θα τον χαιρετούσαν εγκάρδια και στη συνέχεια θα σχεδίαζαν σκίτσα με γκολ στο μισό γήπεδο.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.