News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Celta δίνει το χτύπημα

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Του Jesús Sánchez


Η Celta έπαιξε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο τον Αύγουστο στην Laliga, αλλά ήταν πιο αποτελεσματική χθες στο κύπελλο κι έδωσε το χτύπημα στο Santiago Bernabeu για να πάρει το προβάδισμα στην προημιτελική αναμέτρηση. Φάνηκε δύο φορές στην περιοχή του Casilla στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραρε δύο γκολ που την πλησιάζουν στα ημιτελικά. Η Μαδρίτη, που δεν είχε ούτε επικό, έμεινε παγωμένη. Μετά από 40 παιχνίδια χωρίς ήττα έχει κάνει δύο συνεχόμενες ήττες χάνοντας μέρος της μαγείας με την οποία έχει ζήσει για οκτώ μήνες. Ξαφνικά, η μαγεία έχει τελειώσει. Η τελευταία ήττα μετά από ένα χαλαρό παιχνίδι υπονομεύει σοβαρά την επιβίωσή της στο τουρνουά. Την αναγκάζει να κάνει την ανατροπή στο Balaídos. Εκεί θα πρέπει να βάλει τουλάχιστον δύο γκολ για να συνεχίσει να ονειρεύεται το τρεμπλ. Με λίγα λόγια, είναι στα σχοινιά.

Ήταν η πρώτη νίκη του Berizzo ενάντια στους λευκούς. Δεν είχε πάρει ούτε καν ένα βαθμό εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στα πέντε χρόνια του στην Ισπανία. Η Θέλτα είχε να κερδίσει στο Μπερναμπέου 10 χρόνια. Η Μαδρίτη είχε 21 παιχνίδια αήττητη στο σπίτι, ακριβώς απ’την ήττα στο ντέρμπι εναντίον της Ατλέτικο. Ψυχρά στατιστικά, όπως ο καιρός, που μιλούν για την καλή viguesa νίκη και ίσως την αρχή μιας χειμωνιάτικης μελαγχολίας (όπως το 2014) για τη Μαδρίτη, ορφανή από παιχνίδι, από ηθικό κι από Cristiano, ο οποίος ήταν καταστροφικός στην έκδοση του ως «εννέα».


Η νύχτα περπατούσε τόσο κρύα στη Μαδρίτη που δυσκολεύτηκε να ξεκινήσει το παιχνίδι, σαν να χρειάζονταν ένα ζέσταμα πριν. Μαδρίτη και Θέλτα, αφιερωμένες στο τίποτα, το επέτρεψαν. Η θυελλώδης έναρξη του αγώνα εναντίον της Σεβίλλης στους 16, έμεινε μακριά. Η ομάδα του Ζιντάν φαίνονταν πολύ επηρεασμένη λόγω της ήττας στο Pizjuán. Η εξαιρετική φούσκα της είχε σκάσει. Δυσκολεύονταν να πετάξει και πάλι. Της έλειψε ένταση. Η Celta παρουσιάστηκε στο Μπερναμπέου με τη συνήθη πρότασή της. Φάνηκε επαρκώς πηγμένη για να επιβεβαιώσει ότι είναι μια καλή ομάδα, επειδή το ν’αντέχει σε μια καταιγίδα, όπως αυτή του Orellana δεν μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε. Στο Βίγκο μόλις που είχε γίνει λόγος για το ότι υπήρχε ένα ματς στο Μπερναμπέου, ενώ όλοι ασχολούνταν με τον απείθαρχο Χιλιανό, ο οποίος ανήκε ήδη στην celeste ιστορία. Τελειωμένη ιστορία. Αλλά η Θέλτα επιβιώνει καλά απ’την απώλεια του δεύτερου καλύτερου παίκτη της, κι ο προπονητής της, υποστηριζόμενος απ’τα αποδυτήρια και τον σύλλογο, έχει ενισχυθεί. Ο Berizzo, πιστός στην ιδέα του, πήγε για τον αντίπαλό του.

Ο αντίπαλός του εμφανίστηκε με τον Cristiano ως φορ. Ο Ζιντάν δεν πρέπει να βλέπει πολύ καλά τον Morata. Ούτε τα τελευταία παιχνίδια του Álvaro ήταν σε θέση να τον πείσουν για το αντίθετο. Ήταν σειρά του canterano να παίξει αυτό το παιχνίδι Κυπέλλου, αλλά έμεινε στον πάγκο. Όπως ο Μπενζεμά. Ο Danilo, ναι, εμφανίστηκε. Και θα το κάνει περισσότερο γιατί ο Carvajal δεν θα επιστρέψει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Η είδηση ​​είναι σκληρή για τη Μαδρίτη, επειδή ο Βραζιλιάνος μπακ περπατά στοχοποιημένος και φαίνεται να ξεπερνιέται απ’την φανέλα και το Bernabeu, όπως συνέβη και μ’άλλους δεξιούς μπακ. Θυμάστε τον Secretario; Αν ο Ζιντάν διατηρήσει αυτό το στοίχημα, η ομάδα του θα’ναι κουτσή. Ο Danilo είναι ο παίκτης που δίνει πάσες μόνο προς τα πίσω, σιγουριάς, που αποδυναμώνει την άμυνα, επειδή οι αντίπαλοί του γνωρίζουν τους δισταγμούς του, και προσφέρει λίγες επιθετικές δυνατότητες στην ομάδα του, επειδή περπατά χωρίς αυτοπεποίθηση. Τον κατάπιε η ευθύνη. Το γκολ του Pizjuán αποδείχτηκε η σταγόνα.

Με τον Κριστιάνο, ο οποίος δεν έχει σπίθα, ως φορ, η Μαδρίτη δεν είχε άκρο για να επιτεθεί στην Θέλτα. Τον Πορτογάλο του την χαρίζουν τα γκολ, αλλά αν δεν τα βάλει... Κάποια προώθηση του Lucas Vázquez, που τώρα φαίνεται να’χει επανέλθει απ’τον τραυματισμό του, προκάλεσε κάποια ανισορροπία στο τέρμα του Sergio, ο οποίος αναλώθηκε περισσότερο στο να κάνει καθυστερήσεις, κάθε φορά που έβγαζε από πίσω, παρά στο να κάνει αποκρούσεις. Ο Casilla είχε δουλέψει λιγότερο.


Όλα ενθαρρύνθηκαν κατά το δεύτερο ημίχρονο. Η Μαδρίτη φάνηκε πιο αποφασισμένη, αλλά η Celta προηγήθηκε σε μια φάση στην οποία ο Sergio Ramos υπολόγισε λάθος το οφσάιντ. Ο Aspas, πολύ μαχητικός ενάντια στον αρχηγό της Μαδρίτης, εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Marcelo για να βάλει μπροστά την ομάδα του. Η Θέλτα είχε εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της. Έτσι κερδίζονται οι προκρίσεις. Το γκολ ήταν ένας θησαυρός στα χέρια μιας ομάδας που μόλις που είχε υποφέρει. Χωρίς πολύ ποδόσφαιρο, αλλά με ώθηση, όπως συνηθίζεται στις απελπιστικές καταστάσεις, η Μαδρίτη στρίμωξε την Θέλτα μέχρι που ισοφάρισε, πέντε λεπτά αργότερα, χάρη στο γκολ του Marcelo.


Στη συνέχεια, με το Bernabeu αναμμένο, η Θέλτα πίεσε καλά τον Lucas και το χοντρό λάθος του gallego μέσου, ο οποίος πιάστηκε άσχημα, κατέληξε στο γκολ του Jonny. Το δεύτερο vigués χτύπημα άφησε χωρίς απάντηση τη Μαδρίτη, κακή στην ψυχολογία. Δεν δούλεψε ο Morata, ο οποίος είχε μπει στον Asensio, ούτε τίποτα απ’ότι προσπάθησε μετά ο Ζιντάν. Απ’την ομάδα του έλειψαν πόδια κι ευστοχία. Ο Μπενζεμά έστειλε στο διάολο, απ’τη μικρή περιοχή, την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Και μετά, οι παλαβές προσπάθειές του διαλύθηκαν, ενώ η Θέλτα έλεγχε την κατάσταση με φερεγγυότητα, φθάνοντας στην περιοχή του Casilla. Πρέπει να’ναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια στην οποία η λευκή ομάδα δεν τελειώνει επιτιθέμενη σ’ένα ματς που χάνει. Όλα ένα σύμπτωμα ότι η ήττα στο Pizjuán ήταν πολύ περισσότερο από ένα χαμένο παιχνίδι: ήταν μια γροθιά απ’την οποία αρπάχτηκε η Θέλτα για να δώσει μια άλλη απευθείας στο σαγόνι στην ομάδα που φαίνονταν ατσάλινη.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.