News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Celta ολοκληρώνει το χτύπημά της κι αφήνει τη Μαδρίτη έξω απ’το Copa και χωρίς τρεμπλ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Του Enrique Marín

Οι λευκοί ένιωσαν τις πολυάριθμες απουσίες τους

Η gallego ομάδα αξιοποιεί το 1-2 του Bernabeu και προκρίνεται στα ημιτελικά. Ο Ζιντάν έπρεπε να αυτοσχεδιάσει μια ομάδα που μόλις που λειτούργησε, αλλά τουλάχιστον δεν έχασε


"Δεν πιστεύω ότι θα’ναι μια μεγάλη αποτυχία αν αποκλειστούμε απ’τη Θέλτα", προειδοποίησε ο Ζιντάν την παραμονή πριν το ταξίδι στο Vigo, είτε βάζοντάς στο πλάι είτε έχοντας επίγνωση υπό ποιες συνθήκες αντιμετώπιζε το ματς. Η Ρεάλ Μαδρίτης του, που έχασε με 1-2 στο πρώτο παιχνίδι του Μπερναμπέου, ήταν σε θέση μόνο να ισοφαρίσει «in extremis» (2-2) στο Balaídos, έτσι ώστε είπε αντίο στο Κύπελλο. Το γκολ του Lucas Vázquez στο 90ο λεπτό επέτρεψε στον madridismo να ονειρευτεί μ’ένα άλλο χτύπημα στις καθυστερήσεις, αλλά αυτή τη φορά δεν ακούστηκε το φλάουτο και το χτύπημα το ολοκλήρωσε η Θέλτα, ικανή να ανατρέψει μια ομάδα που μέχρι πριν από δύο εβδομάδες παρέμεινε αήττητη για 40 παιχνίδια.

Ο Zizou κληρονόμησε απ’τον Rafa Benitez μια ομάδα αποκλεισμένη απ’το Κύπελλο την περασμένη σεζόν μετά την γελοία υπόθεση Cheryshev -απ’την οποία, παρεμπιπτόντως, δεν έχει ακουστεί ξανά τίποτα, παρά το ότι ο Florentino Pérez διαβεβαίωσε ότι θα έφτανε μέχρι το τέλος-, και αμφισβήτησε τη la Liga απ’τη Μπάρτσα μέχρι τον προτελευταίο γύρο. Κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Και στις τρεις περιπτώσεις, φυσικά, το έκανε αναγκαζόμενη να προσφύγει στην παράταση. Ο Γάλλος προπονητής, πάντα τόσο ευγενικός όσο και γενναίος στις δηλώσεις του, δεν έχει κρύψει ποτέ ότι ο φετινός στόχος ήταν το τρεμπλ, ένας στόχος που κόπηκε στο Balaídos ενάντια σε μια Θέλτα που, παρά το ότι έπαιξε περισσότερο σε αναμονή για να αξιοποιήσει το 1-2 της Μαδρίτης, παρά για να τελειώσει τη δουλειά στο σπίτι, είναι μια άξια semifinalist Κυπέλλου.

Χωρίς τους τραυματίες Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo, Modric, James και Bale, συν τον Keylor Navas, αναπληρωματικός καθώς ήταν ένα ματς κυπέλλου, ο Ζιντάν έπρεπε να εφεύρει στο Balaídos μια εντεκάδα για να προσπαθήσει ν’ανατρέψει το 1-2 που πήρε η Θέλτα στο Bernabeu. Έτσι, ο Danilo, που δεν είναι Carvajal, πήρε την δεξιά πλευρά, παρά το ότι είναι υπό υποψία. Ο Casemiro, που δεν είναι Varane, διότι δεν είναι στόπερ, έπαιξε ως τέτοιος δίπλα στον Sergio Ramos κι ο Nacho, ο οποίος φυσικά δεν είναι Μαρσέλο, αν και η αποστολή του ήταν να καλύψει την αριστερή πλευρά, με τον Coentrao στον πάγκο και τον Asensio να ενεργεί μερικές φορές ως μπακ χαφ. Επιπλέον, ο Kovacic, που δεν έχει τη σταθερότητα του Casemiro, έπαιξε ως αμυντικός χαφ μαζί με τον Kroos, αλλά μεταξύ των δύο μόλις και μετά βίας κατάφεραν να κάνουν τρεις συνεχόμενες πάσες, σε μεγάλο βαθμό λόγω της καλής πίεσης της Θέλτα.

Αλλά, πάνω απ 'όλα, ο Isco, που δεν είναι Modric, ήταν ανίκανος να δημιουργήσει παιχνίδι ή τουλάχιστον τις φάσεις που χρειάζεται ο Μπενζεμά, αποσυνδεδεμένος πλήρως απ’το υπόλοιπο των συμπαικτών του, κι ένας Cristiano που, ό, τι κι αν ειπωθεί, κι όσο κι αν σκόραρε ένα μεγάλο γκολ με απευθείας φάουλ, είναι σε ξεκάθαρη πτώση και είναι πάρα πολύ προβλέψιμος για να εκπλήξει. Αυτό που εξέπληξε ήταν η παραμονή του Lucas Vázquez στον πάγκο, ενώ ο Morata ξεκίνησε ως αναπληρωματικός, το οποίο δεν κάνει τίποτα άλλο απ’το να λεηλατεί την ψυχολογία του.

"Δεν θα παρατήσουμε τίποτα", προειδοποίησε ο Ζιντάν, ίσως στην προσπάθειά του να εκφοβίσει την Θέλτα και να ενθαρρύνει τους δικούς του. Αν και μέχρι και τα γραφεία στοιχημάτων τους έδιναν φαβορί, αν όχι για να κερδίσουν εκ νέου τη Μαδρίτη, έστω για να πάρουν την πρόκριση, όπως τελικά συνέβη, ο Berizzo αποκήρυξε σαν την πανούκλα την εν λόγω κατάσταση. «Η Μαδρίτη είναι το φαβορί σε κάθε παιχνίδι εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου στον κόσμο», δεν κουράστηκε να επαναλαμβάνει ο Toto. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Αργεντινός παρέταξε εξ αρχής εννέα παίκτες που την Κυριακή δεν ήταν στο Anoeta, όλοι εκτός του Sergio Álvarez και του Roncaglia, κατέστησε πολύ σαφές ότι αυτή την εβδομάδα δίνει προτεραιότητα στο Κύπελλο, βλέποντας τόσο κοντά τον στόχο.

Απ’το πρώτο λεπτό, η Θέλτα παραχώρησε ασύστολα την πρωτοβουλία στη Μαδρίτη και περιορίστηκε να περιμένει στο γήπεδό της, καλά τοποθετημένη και μερικά μαρκαρίσματα που επέτρεπαν μόνο στείρα κουβαλήματα της μπάλας όπως των Danilo, του πιο ενθουσιώδη στην προώθηση, Sergio Ramos ή Casemiro, οι οποίοι ελλείψει αναφορών στη μεσαία γραμμή για να συνεργαστούν, έβλεπαν μια λωρίδα που δεν τους οδηγούσε πουθενά.


Μόνο μια φάση με περισσότερο κριτήριο όπως αυτή με πρωταγωνιστή τον Isco χρησίμευσε για να ανησυχήσει τον Sergio Álvarez στη μισή ώρα αγώνα, αν κι ο πρώτος αληθινός φόβος έφτασε στον gallego τερματοφύλακα, όταν ο συμπαίκτης του, Καμπράλ, τον ανάγκασε να φανεί και να εκτρέψει προς το τέρμα του μια εναέρια διαμάχη με τον Cristiano. Η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πορτογάλος, με όλο το τέρμα δικό του, την έστειλε στο κάθετο μ’ένα ελαττωματικό αριστερό.

Δεδομένου ότι η κυριαρχία της Μαδρίτης ήταν περισσότερο φαινομενική παρά αποτελεσματική, η Θέλτα σταδιακά ενθαρρύνθηκε προσπαθώντας να’χει τη μπάλα. Αλλά ήταν μ’ένα δώρο του Casemiro απ’όπου ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των gallegos. Ο Βραζιλιάνος παραχώρησε τη μπάλα στον Iago Aspas στο ύψος της περιοχής, αλλά, ίσως επειδή αυτός ήταν ο πρώτος που εξεπλάγη, ο vigués επιθετικός δεν μπόρεσε να το εκτιμήσει. Ο Guidetti, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αναγκάσει ήδη τον Kiko Casilla να αποτρέψει το 0-1, συναντήθηκε και πάλι με τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος δεν υπολόγιζε ότι ο Danilo θα τέλειωνε τη φάση στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του. Ο Βραζιλιάνος δεν είχε τύχη, αλλά είναι ότι πρέπει να τρέχει χωρίς να ξέρει πολύ καλά πού να πάει.

Με την Celta, απ’την επιστροφή απ’τα αποδυτήρια και πάλι σε περισσότερη αναμονή του να διαχειριστεί το πλεονέκτημά της, παρά ν’αμφισβητήσει τη μπάλα απ’τη Μαδρίτη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αξιώθηκε (ακόμα μια φορά) με ένα μεγάλο απευθείας φάουλ που επέτρεψε στη Μαδρίτη να εμπλακεί στον αγώνα και στην πρόκριση, καθώς ένα ακόμα γκολ θα της έφτανε, τουλάχιστον, να πάει στην παράταση, αυτό το έδαφος που γνωρίζει τόσο καλά από τότε που έχει τον πάγκο της ο Ζιντάν. Ένα άλλο φάουλ, απ’τον Kroos, ήταν έτοιμο να οδηγήσει στο 1-2 με τον Ramos, αλλά η κεφαλιά πήγε ελαφρώς έξω. Εκεί είχε η Ρεάλ Μαδρίτης τη μεγάλη ευκαιρία της, αλλά αυτή τη φορά το άστρο του Ζιντάν έσβησε.


Οι αλλαγές του Ζιντάν, οι Lucas Vazquez και Morata στους Asensio και Isco, αντίστοιχα, επέτρεψαν στη Μαδρίτη να φτάσει ζωντανή στα τελευταία λεπτά, πάνω απ’όλα επειδή ο Berizzo τις χρησιμοποίησε μόνο για να κερδίσει χρόνο, όταν πλέον σχεδόν δεν απέμενε. Ωστόσο, κι επειδή το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, η Θέλτα βρήκε το δρόμο προς το γκολ σ’ένα μεγάλο συνδυασμό που τελείωσε ο Δανός Wass και η Μαδρίτη αντιστάθηκε στο να χάσει για τρίτη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες και πήρε την ισοπαλία. Παρά το γεγονός ότι στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης δεν αποτελεί δικαιολογία, η αλήθεια είναι ότι οι λευκοί ένιωσαν τις πολλές και σημαντικές απουσίες τους, το οποίο επέτρεψε στην Θέλτα να ολοκληρώσει τον άθλο της και να’ναι στη κλήρωση των ημιτελικών, από’κει που θα λείψει μια Μαδρίτη που φιλοδοξούσε, πλέον στο παρελθόν, στο τρεμπλ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.