News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η ψυχρή εκδίκηση του Sergio Ramos αλά Panenka μετά από χρόνια προσβολών των Biris

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Του Rubén Rodríguez

Στον επαναληπτικό των 16 του κυπέλλου

Ο στόπερ της Ρεάλ Μαδρίτης προκάλεσε την κερκίδα των φανατικών μετά το γκολ του με πέναλτι αλά Panenka, κουρασμένος να ακούει πως πρόσβαλλαν τη μητέρα του σταθερά


Ο Sergio Ramos μετατράπηκε στην εικόνα του αγώνα του δεύτερου σκέλους του Copa del Rey μεταξύ της Σεβίλλης και της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Camas, μεγαλωμένος στο hispalense σύνολο και νυν αρχηγός των λευκών, αποφάσισε ν’αντιμετωπίσει τις προσβολές των φανατικών του Ανδαλουσιανού συνόλου. Σε αντίθεση μ’ότι συμβαίνει μ΄άλλους πρώην παίκτες της Σεβίλλης, ο madridista στόπερ δέχεται αμέτρητες ασέβειες εκ μέρους των ultras, όταν επιστρέφει στο Pizjuán, μια κατάσταση που τον έκανε να εκραγεί χθες.

Ο στόπερ έχει δείξει πάντα την αγάπη του για τον σύλλογο της Σεβίλλης, σύλλογο στον οποίο μεγάλωσε και στον οποίο διαμορφώθηκε ως παίκτης και πρόσωπο: υπερηφανεύονταν πάντα για την ομάδα που τον εκπαίδευσε, έχει τατουάζ τον αριθμό με τον οποίο έκανε το ντεμπούτο του με τους hispalenses -το 35- κι έχει τιμήσει τον Antonio Puerta πολλές φορές -συμπεριλαμβανομένου του Mundial και του Euro-. Όμως, μετά την αποχώρησή του για τη Μαδρίτη τη σεζόν 2005-06, οι πιο φανατικοί έχουν θέσει πάντα τις βρισιές τους και τις ασέβειές τους προς αυτόν.

Ωστόσο, χθες η κατάσταση εξερράγη. Απ’το πρώτο λεπτό του αγώνα, οι «Biris» δεν σταμάτησαν να προσβάλουν τον αμυντικό, ο οποίος αυτή τη φορά δεν επρόκειτο να σιωπήσει. Όλα συνέβησαν στο 82ο λεπτό: ένας καλός συνδυασμός στην κόντρα της Ρεάλ Μαδρίτης κατέληξε με τον Casemiro μέσα στην περιοχή. Ο Kranevitter, έσπρωξε παράλογα τον Βραζιλιάνο κι ο Undiano υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο γήπεδο, ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης χρησιμοποίησε γαλόνια κι αποφάσισε να το εκτελέσει.

Η μοίρα θέλησε να εκτελεστεί το πέναλτι στο Βόρειο πέταλο, όπου βρίσκονται οι φανατικοί της Σεβίλλης. Ωθούμενος απ’τις προσβολές, ο Ramos -χωρίς να το ξανασκεφτεί- δεν δίστασε να εκτελέσει αλά Panenka και, βάζοντάς το, κάρφωσε το βλέμμα του στους φανατικούς: οι προσβολές κι ακόμα και η ρίψη κάποιου αντικειμένου δεν άργησαν καθόλου, μπροστά στην απόφαση του madridista να πανηγυρίσει το γκολ, δείχνοντας το όνομα της φανέλας του και βάζοντας τα χέρια του στα αυτιά ως μια νέα πρόκληση στους φανατικούς.

Στη συνέχεια, δεν δίστασε να δείξει σ’όλο το γήπεδο τι είχε συμβεί: με τα χέρια ψηλά ζητώντας συγγνώμη απ’τα υπόλοιπα τρία μέρη, δεν δίστασε να επισημάνει και πάλι ότι η χειρονομία του ήταν μόνο έναντι των ultras της Σεβίλλης. Στη μεικτή ζώνη, εξήγησε το γιατί: «Δεν έχω δείξει ασέβεια προς τους οπαδούς της Σεβίλλης, αντιθέτως, ζήτησα συγγνώμη από ένα μέρος, απ’το άλλο όχι. Η Σεβίλλη θα’ναι πάντα το σπίτι μου, με αποδοκιμάζουν περισσότερο ή λιγότερο. Δεν αξίζουν σεβασμό εκείνοι που θυμούνται τη μητέρα μου απ’το 1 λεπτό».

Κουρασμένος απ’αυτή την κατάσταση, δεν καταλαβαίνει ακόμα τον λόγο των προσβολών που δέχεται: «Τη μέρα που θα με θάψουν θα υπάρχουν δύο σημαίες: της Σεβίλλης και της Ρεάλ Μαδρίτης. Όμως, για παράδειγμα, τους Rakitic και Dani Alves, που δεν έχουν γαλουχηθεί στον sevillismo από μικροί, τους υποδέχονται ως θεούς. Αλλά εμένα, μόνο προσβάλλουν τη μητέρα μου», ομολόγησε πληγωμένος. «Ελπίζω μόνο ο πρόεδρος της Σεβίλλης να λάβει μέτρα ώστε οι οπαδοί να μην μείνουν στιγματισμένοι», δήλωσε ο madridista στόπερ.


Αλλά, γιατί προσβάλλεται τόσο ο Sergio Ramos; Ο Cristóbal Soria, πρώην εκπρόσωπος του club εξήγησε στην «El Chiringuito»: «Ο κ Del Nido -πρώην πρόεδρος της Σεβίλλης- δεν έχει κάνει τίποτα για να υπερασπιστεί τον Ramos. Ο Del Nido είπε ψέματα, νόθευσε την πραγματικότητα. Επιπλέον, ο Del Nido δεν ήθελε να πληρώσει ότι χρωστούσε στον Ramos για να τον κάνει να καταθέσει προσφυγή, αλλά δεν το έκανε. Ο παππούς του Ramos δεν μπορούσε να πάει στο Pizjuán επειδή πρόσβαλλαν τον εγγονό του. Ο Del Nido είναι αυτός που τον σκοτώνει». Κι αυτήν την Κυριακή, άλλη μια μάχη.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.