News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano Ronaldo κι άλλοι λόγοι ανησυχίας στη Ρεάλ Μαδρίτης

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Συναγερμός λόγω της έλλειψης ανταπόκρισης απ’τον CR7


40 παιχνίδια χωρίς ήττα και ξαφνικά δύο συνεχόμενες ήττες. Βλέποντας τους αριθμούς δεν θα’πρεπε ν’ανησυχούν, αλλά η αλήθεια και τα σημάδια που εκπέμπονται απ’το χόρτο, αυξάνουν στην κατηγορία των ανησυχιών για τον madridismo, τις ήττες εναντίον των Σεβίλλη και Θέλτα.

Η πρώτη απ’αυτές έρχεται απ’το ποδόσφαιρο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Εστεμμένος την περασμένη εβδομάδα ως ο καλύτερος του 2016, το ποδόσφαιρό του φαίνεται να υποφέρει. Δεν έχει ξεκινήσει καλά και πάλι. Και είναι ότι όταν δεν σκοράρει ο Πορτογάλος η αξία του πέφτει. Οι κινήσεις του και η συμβολή στο συλλογικό παιχνίδι αδυνατούν να μετριάσουν την τιμωρία που συνεπάγεται η απουσία του γκολ. Χωρίς γκολ, δεν υπάρχει παράδεισος για τον Ρονάλντο.

Χωρίς τον CR7 στον αγωνιστικό χώρο, η Ρεάλ Μαδρίτης άφησε πίσω την Σεβίλλη στο Κύπελλο, έπαιξε περισσότερο ως σύνολο, με μια εντεκάδα που πίεσε κι έτρεξε απ’το πρώτο λεπτό. Με τον Balón de Oro στο χόρτο, η ομάδα κερδίζει σε πυγμή, αλλά όταν αυτά τα χτυπήματα δεν βγάζουν νοκ άουτ τον αντίπαλό, η συνεισφορά του μειώνεται στην απλή παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, που μερικές φορές είναι πολύ, αλλά που σε παιχνίδια δέσμευσης μειώνεται δραστικά.

Ο Ρονάλντο είναι ο 'The Best' και πρέπει να αντιδράσει γρήγορα. Η ομάδα του τον χρειάζεται, αλλά αν είναι ο καλύτερος, όπως είπε ο ίδιος στην Ζυρίχη πριν δέκα ημέρες, θα πρέπει να το αποδείξει, κάτι που δεν έχει κάνει ούτε ενάντια στην Sevilla ούτε εναντίον της Θέλτα. Και είναι κάτι που ανησυχεί στο Bernabeu.

Δεν είναι ο μόνος λόγος ανησυχίας. Ο άλλος έρχεται απ’την δεξιά πτέρυγα. Ο τραυματισμός του Carvajal κι ο μήνας της απουσίας που ανακοινώθηκε, δημιουργεί μια τρύπα στην Ρεάλ Μαδρίτης με συνέπειες που κλονίζουν τα θεμέλια. Ο Danilo δεν είναι παρόν ούτε αναμένεται. Χθες το βράδυ κατέληξε να παίζει με τρεις στόπερ για να ελαχιστοποιηθεί αυτή η τρύπα που δημιουργήθηκε απ’τον τραυματισμό του Μαδριλένου μπακ.


Ο Ζινεντίν Ζιντάν συνεχίζει να πιστεύει στο μπλοκ κι αναμένει να έρθει η αντίδραση το Σάββατο εναντίον της Μάλαγα. Μια εντεκάδα που δεν έχει χάσει για 40 παιχνίδια πρέπει να’χει ένα περιθώριο εμπιστοσύνης, αλλά οι ήττες στην Ρεάλ Μαδρίτης πονάνε κι αν είναι δύο συνεχόμενες, ακόμη περισσότερο. Τουλάχιστον αυτή απ’την Θέλτα έχει δυνατή επιδιόρθωση σε μια εβδομάδα. Ή όχι. Και τότε ναι, θα υπήρχε συζήτηση για κρίση.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.