News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino επιταχύνει για τον Courtois

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Του Antonio Sanz

Η πρόθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την απόδοση του Keylor Navas στη Σεβίλλη. Η απόφαση έρχεται από παλιά, όπως αποδείχτηκε με το φιάσκο στην απόκτηση του De Gea


Οι δύο συνεχόμενες ήττες της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά απ’το σπάσιμο ενός ιστορικού σερί, χρησίμευσαν για να επεκταθεί κάποια κριτική. Μεταξύ των αποδεκτών της στοχοποίησης βρίσκονται συγκεκριμένοι παίκτες κι ακόμα κι ο προπονητής, χωρίς οξυδέρκεια στις αλλαγές στη Σεβίλλη, και χωρίς μέση για ν’ανατρέψει την Θέλτα, που έχει αισθανθεί την ωμότητα κάποιας γρατσουνιάς. Φυσιολογικό όταν βάζεις τον πήχη τόσο ψηλά. Αλλά ο Ζιντάν διατηρεί την ίδια ψυχραιμία και μεταδίδει την ίδια ηρεμία όπως πάντα, τίποτα δεν αλλάζει. Αυτή τη φορά, δεν τον ευνόησαν, ούτε οι καθυστερήσεις όπως τόσες φορές πριν, ούτε τον βοήθησε η φυσική κατάσταση. Ωστόσο, ο Γάλλος προπονητής δεν προσφέρει καμία ένδειξη, ούτε αδυναμίας, ούτε αλλαγών στη συναισθηματική του κατάσταση. Αυτό που συνέβη στη Σεβίλλη ανοίγει τον ανταγωνισμό κι αναγκάζει τους hispalenses να πιστεύουν την δυνατότητα να αμφισβητήσουν τον τίτλο απ’τους δύο κολοσσούς... αν ο Sampaoli δεν υποφέρει απ’τον χαρακτηριστικό ίλιγγο που υποφέρεις όταν πλησιάζεις την επιτυχία. Στο Balaídos απομένουν ακόμα 90 λεπτά, αρκετός χρόνος για ν’ανατρέψει την αναμέτρηση.

"Ήμασταν 40 παιχνίδια αήττητοι με τον Keylor," είπε ο Ζιντάν, αφού ερωτήθηκε για την απόδοση του Κεντροαμερικανού τερματοφύλακα. Κι έχει δίκιο. Αν και είναι επίσης λογικό ν’αμφισβητείται το κακό ματς του Navas στο Nervion. Δειλός κι εκτός θέσης στις φάσεις των γκολ, ο τερματοφύλακας αντέχει το στοίχημα να κάνει να ξεχάσουν τον Κασίγιας. Η πρόθεση του Florentino Pérez, όταν είδε ότι ο χρόνος του Ίκερ εξαντλούνταν, ήταν να βρει δύο αντικαταστάτες χαμηλού προφίλ για να διεκδικήσουν τη θέση μεταξύ τους. Ούτε ο Navas ούτε ο Kiko Casilla δεν εμφανίζονται μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο, αλλά ανταποκρίνονται με το παραπάνω κι έχουν αποδείξει την ικανότητά τους για τη θέση. Ωστόσο, κι ανεξάρτητα απ’το αποτέλεσμα του Sánchez Pizjuán, το λευκό αφεντικό ψάχνει ένα νέο τερματοφύλακα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Στην αποτυχημένη απόπειρα του De Gea, τον οποίο δεν ξεχνά, προστέθηκε πριν εβδομάδες το φλερτ του Courtois. Οποιοσδήποτε απ’τους δύο χρησιμεύει, αλλά τη σήμερον ημέρα φαίνεται πιο εύκολο να υπογράψει τον Βέλγο.


Στην Ατλέτικο αναστενάζουν για την συμφωνία Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον De Gea. Ο λόγος είναι ότι οι rojiblancos διατήρησαν ένα 5% της ιδιοκτησίας του τερματοφύλακα, όταν πουλήθηκε στην Αγγλία. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε μελλοντική πώληση συνεπάγεται μια πρέζα για τον τρέχον λογαριασμό του Manzanares. Η δεδομένη επιλογή, να περάσει ο Florentino απ’το rojiblanca ταμείο, σατιρίζει την ηγεσία, η οποία γνωρίζει επίσης τον άλλο υποψήφιο. Αλλά στη ManU δεν προβλέπεται η αποχώρηση του Μαδριλένου, και πολύ λιγότερο την φαντάζεται ο ένοικος του πάγκου. Ενώπιον αυτής της διπλής δυσκολίας, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης θυμάται ότι ένιωθε πάντα μια ιδιαίτερη έλξη για τον Βέλγο τερματοφύλακα, απ’την εποχή που ήταν δανεικός στη γειτονική ομάδα. Εκείνη η διαδικασία διαμόρφωσης του Courtois του χρησίμευσε για να γνωρίσει τον ανταγωνισμό στο υψηλότερο επίπεδο και να’χει πρόσβαση στο τέρμα της Τσέλσι. Τότε, ο Μουρίνιο του τηλεφώνησε για να του εγγυηθεί την θέση του βασικού και να διαλύσει τις αμφιβολίες. Ο νεαρός τερματοφύλακας δεν το’χε τόσο ξεκάθαρο καθώς θεωρούσε πάρα πολύ μεγάλη τη σκιά ενός θρύλου του συλλόγου που ονομάζονταν Πετρ Τσεχ.

Ο Courtois έχει μετατραπεί, στα 24 του, σ’έναν απ’τους ηγέτες της νέας γενιάς τερματοφυλάκων που επικρατεί στην Ευρώπη. Η Atleti ήθελε να τον υπογράψει σχεδόν σε νεανική ηλικία σε μια γενναία, αλλά ριψοκίνδυνη, επιχείρηση (να υπογράψει έναν αμούστακο τερματοφύλακα!). Πολύ σύντομα κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί με την οικονομία της Τσέλσι -οι blues πλήρωσαν σε μετρητά τα 10 εκατομμύρια € που ζητούσε η Genk-. Δεν παραιτήθηκε κι ανάγκασε τρεις δανεισμούς που χρησίμευσαν να κατανοήσει η αγγλική ομάδα ότι είχε κερδίσει το να΄ναι ο τερματοφύλακάς της επί του παρόντος. Έτσι του γνωστοποίησε ο «Μου», όταν φορούσε ακόμα rojiblanco. Και χάρη στο υποσχόμενο καθεστώς βασικού συμφώνησε να παρατείνει τη διάρκεια της σύμβασης του: τον Σεπτέμβριο του 2014 ανανέωσε για πέντε σεζόν.


Ελλείψει δύο σεζόν (λήγει το 2018-19) για να την ολοκλήρωση της παρούσας δέσμευσης, η οικογενειακή κατάσταση που ζει ο Courtois περιορίζει το να συνεχίσει να ζει στο Λονδίνο. Ως εκ τούτου, οι πρώτες επαφές με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ήδη συμβεί. Ο Βέλγος ποδοσφαιριστής έχει ενημερώσει την ηγεσία της Τσέλσι για την πρόθεσή του να μην παρατείνει την τρέχουσα σύνδεση, τουλάχιστον προς το παρόν. Παράλληλα, έφτασε σ’έναν απ’τους πλησιέστερους υπαλλήλους στον Florentino Pérez, η διαθεσιμότητα του τερματοφύλακα να υπογράψει για τους λευκούς. Και φυσικά, στην Concha Espina δεν έχει ακουστεί καθόλου άσχημα η προσφορά, γιατί αν έχουν κάτι σαφές τα μαδριλένικα στελέχη, μετά τη μείωση της ποινής και την δυνατότητα υπογραφών το καλοκαίρι, είναι ότι μία απ’τις θέσεις που θα ενισχύσουν θα’ναι το τέρμα. Για την ακρίβεια, η πρόθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την απόδοση του Navas στη Σεβίλλη. Η απόφαση έρχεται από μακριά, όπως αποδείχτηκε με το φιάσκο στην απόκτηση του De Gea.


Αν o Courtois θέλει να ζήσει στη Μαδρίτη και η Ρεάλ ψάχνει τερματοφύλακα, η εξίσωση φαίνεται απλή. Ωστόσο, ο Florentino βρίσκεται ενάντια σε μια τόσο ισχυρή οντότητα στο οικονομικό προφίλ όσο την δική του: ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις. Οι σχέσεις μεταξύ των μερών είναι ψυχρές. Το περασμένο καλοκαίρι, υπήρξαν συνομιλίες για την αλλαγή του αέρα του Álvaro Morata. Η λευκή ανταπόκριση που πρότεινε μια ανταλλαγή με τον Hazard Hazard ματαίωσε οποιαδήποτε πρόοδο στη διάσωση που έψαχνε ο Conte για τον επιθετικό της cantera. Τώρα, η Τσέλσι παίζει με τον παράγοντα χρόνο έχοντας επίγνωση της επιθυμίας του Courtois, ο οποίος ισχυρίζεται προσωπικούς λόγους για να ζητήσει την αποχώρηση. Έτσι έχουν τα πράγματα, απομένει τίποτα λιγότερο απ’το να βρεθεί η σωστή τιμή έτσι ώστε ν’αισθάνονται όλοι ικανοποιημένοι. Το πρόβλημα για τον Βέλγο τερματοφύλακα και την Ρεάλ Μαδρίτης είναι ότι ο Αμπράμοβιτς δεν βρίσκει έναν αντικαταστάτη εγγυήσεων κι απαιτεί απ’τον τερματοφύλακα να συνεχίσει ένα ακόμα έτος. Τότε, η επιτάχυνση του Florentino θα φρεναριστεί, διότι θα’ναι δύσκολο να βρει ένα χρόνο εκεχειρίας.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.