News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Morata ωριμάζει την αποχώρησή του απ’την Ρεάλ Μαδρίτης

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Του Alonso Castilla

Κάθε μέρα όλο και πιο απογοητευμένος απ’την έλλειψη λεπτών

Η Ρεάλ Μαδρίτης απευθύνεται στο έπος στο Copa del Rey για ν’ανατρέψει εναντίον της Θέλτα, στο Balaídos, το 1-2 του πρώτου σκέλους. Εν τω μεταξύ, οι αμφιβολίες αυξάνονται στο μυαλό του Morata


Το νυν πανόραμα δεν είναι το αναμενόμενο. Οι τραυματισμοί που έχουν μαστίσει την ανέκαθεν άθικτη τρίαινα βοήθησαν τον Μαδριλένο να’χει μερικές ευκαιρίες. Ήρθαν τα γκολ κατά τη διάρκεια κάποιων γόνιμων εβδομάδων στις οποίες ο Álvaro Morata αισθάνθηκε ότι δεν είχε κάνει λάθος όταν αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι για να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τη μέρα που ο Florentino Pérez εμφανίστηκε συνοδευόμενος απ’τον άσωτο γιο, αυτός έκλαψε από συγκίνηση. Περιτριγυρισμένος απ’τους αγαπημένους του, δεν μπορούσε να αποφύγει να χύσει μερικά δάκρυα, συγκινημένος στην αίσθηση της ζεστασιάς του σπιτιού. Αλλά εκείνα τα συναισθήματα έχουν φθίνει. Αισθάνεται ότι στην ομάδα του δεν πρόκειται να’χει ποτέ τον επιθυμητό ρόλο. Η πόρτα της εξόδου είναι πιο κοντά από ποτέ.

Με το δεύτερο μέρος της σεζόν να’χει ήδη ξεκινήσει, αισθάνεται και πάλι άβολα. Ο Morata θεωρεί πως ότι κι αν κάνει, θα’ναι αδύνατο να φτάσει στην εξέχουσα θέση που αξιώνει. Με τον Gareth Bale εκτός μάχης εδώ και βδομάδες αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπενζεμά παραμένουν κύριοι πρωταγωνιστές, αν και η απόδοσή τους δεν είναι η βέλτιστη. Οι κερκίδες του Santiago Bernabeu έχουν αποδοκιμάσει και τους δύο, αλλά ο Ζιντάν ποντάρει σ’αυτούς κι όχι τόσο στον Μαδριλένο. Ως εκ τούτου, κάθε μέρα που περνά ωριμάζει όλο και περισσότερο το ν’αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης για να υπερασπιστεί μια άλλη φανέλα μακριά απ’την πρωτεύουσα. Η απαιτητική και δύσκολη δέσμευση στο Copa del Rey που περιμένει τη λευκή ομάδα στο Balaídos εναντίον της Θέλτα, όπου πρέπει ν’ανατρέψει το 1-2 του πρώτου παιχνιδιού, είναι ένα καλό τεστ για να μετρηθεί η κατάσταση του ενοχλημένου ποδοσφαιριστή. Αν εμφανιστεί στην αρχική ενδεκάδα...

Το περασμένο καλοκαίρι, η Τσέλσι πίεσε για να ενισχύσει την επίθεσή της με τον νυν επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αντόνιο Κόντε, μεγάλος υποστηρικτής του Morata, επέμεινε για να τον έχει στο πλευρό του. Ο Florentino Pérez, με αναφορά του Ζιντάν, στόχευσε στον Hazard έτσι ώστε ο Βέλγος ν’ενσωματωθεί στην επιχείρηση,αλλά το λονδρέζικο club δεν δέχθηκε. Σε αντάλλαγμα πρόσφερε τον Cesc Fàbregas, λαμβάνοντας μια ηχηρή άρνηση απ’τα γραφεία του Santiago Bernabeu. Το λευκό club κατανόησε ότι ο Álvaro ήταν μια ενίσχυση της κλάσης που απαιτείται για να ζήσει στη σκιά του BBC, ένας παίκτης που θα μπορούσε να εγγυηθεί μια καλή χούφτα γκολ απ’τη δεύτερη γραμμή. Μετά από δύο χρόνια στη Γιουβέντους, φαίνονταν πλέον έτοιμος για ν’αποδώσει στα λευκά.


Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, αυτή η εφημερίδα ενημέρωσε ήδη για τις πρώτες αμφιβολίες που εμφανίζονταν στο μυαλό του νεαρού παίκτη. Ο καιρός έχει περάσει και η κατάσταση εξακολουθεί να’ναι παρόμοια, ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στη ζωή του Morata. Τα γκολ είναι σπάνια στο βιογραφικό του, εξίσου με τις ευκαιρίες που δεν είναι οι αναμενόμενες. Από πάνω, εμφανίζεται ο canterano Mariano στη σκηνή, ένας ενεργητικός παίκτης που έχει ήδη τεμαχίσει τα λεπτά του. Η πύλη για την Γιουβέντους παραμένει ανοιχτή για τον Morata, εξίσου μ’άλλων συλλόγων που παραμένουν επίσης πολύ προσεκτικοί για το μέλλον του. Ο επιθετικός γνωρίζει ότι προτάσεις δεν θα του λείψουν ποτέ, όπως αποδείχθηκε το περασμένο καλοκαίρι, όταν έλαβε κλήσεις από διαφορετικά μέρη. Εν τω μεταξύ, απ’το Bernabeu δεν παίρνουν τα μάτια απ’τον Dybala, το εκθαμβωτικό αστέρι της ομάδας του Τορίνο.

Στη νέα εποχή που άνοιξε στη ζωή της εθνικής Ισπανίας, ο Άλβαρο Μοράτα είχε πάντα το χώρο του με τον Julen Lopetegui. Ο διάδοχος του Del Bosque, όπως ενημέρωσε ήδη αυτή η εφημερίδα, έχει σαφές ότι το αδιαφιλονίκητο «9» της la Roja είναι ο Diego Costa, με τον παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης να μένει πίσω. Αλλά αυτός, με το Παγκόσμιο της Ρωσίας στον ορίζοντα, ξέρει ότι χρειάζεται να πάρει λεπτά χωρίς διακοπή για να μην χάσει θέσεις. Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής έχει αποδείξει με γεγονότα ότι έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της εθνικής ομάδας. Η αργή αναγέννηση κι ανανέωση προχωρά κάνοντας σταθερά βήματα υπό τις εντολές του Βάσκου προπονητή. Κι ο Morata δεν θέλει να κοπεί λόγω του ότι δεν παίρνει λεπτά στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Μ’ένα ρόστερ ερημωμένο από τραυματισμούς, κυρίως μυϊκούς, η Ρεάλ Μαδρίτης θα επιδιώξει την ανατροπή στο πολύπλοκο Balaídos, όντας οριακά. Ειδικά στην άμυνα, καθώς στην ήδη αναμενόμενη απουσία του Πέπε, προστέθηκε την τελευταία στιγμή η έκπληξη του Varane, ο οποίος έμεινε προληπτικά στο σπίτι. Έτσι, Sergio Ramos και Nacho θα αποτελέσουν τον άξονα της άμυνας, διότι δεν υπάρχουν άλλοι. Ο Ζιντάν αναγκάστηκε να καλέσει τον Μαροκινό canterano Achraf, επιπλέον με τον γιο του Enzo, καθώς απουσιάζουν παίκτες όπως ο Modric κι ο James Rodríguez. Danilo και Coentrao είναι οι μόνοι μπακ που είναι σε φυσική κατάσταση για να παίξουν. Επίσης, στην αποστολή μπήκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που αποκατέστησε το χτύπημα που υπέστη στο πόδι κατά τη διάρκεια του αγώνα το περασμένο Σάββατο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.