News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane θα ανέβει στο «top 5» των υψηλότερα αμειβομένων προπονητών στον κόσμο

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Του David Ruiz

Λουίς Ενρίκε και Πεπ ηγούνται αυτής της λίστας

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα βραβεύσει σύντομα τον Γάλλο προπονητής με μια σημαντική βελτίωση στο συμβόλαιο για τις υπηρεσίες που πρόσφερε κατά το έτος που καθοδηγεί την πρωταθλήτρια Ευρώπης


Οι ειδικές περιστάσεις που περιβάλαν την άνοδο του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο του Μπερναμπέου πριν από ένα χρόνο και η κατάστασή του, του «νεογνού», στη διαχείριση μιας «top» επαγγελματικής ομάδας είναι ο κύριος λόγος που ο Γάλλος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης εξακολουθεί να κατέχει μια «χαμηλή»  θέση στις τάξεις των προπονητών με τις υψηλότερες αποδοχές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, αυτή η ανωμαλία δεν πρόκειται ν’αργήσει πολύ να διορθωθεί. Όπως μπορεί να γνωρίζει η El Confidencial, το merengue σύνολο έχει ήδη θέσει το μηχανισμό σε κίνηση για να ικανοποιήσει απλόχερα τον προπονητή απ’την La Castellane για τις επιτυχίες του ως επικεφαλής της νυν πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Η ιδέα είναι ο Ζιντάν να βάλει την υπογραφή του σ’ένα νέο συμβόλαιο που, εκτός απ’την αύξηση της διάρκειας του σε ένα ή δύο έτη ακόμα (το παρόν είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2018), περιλαμβάνει μια σημαντική αύξηση των αμοιβών του ως μέγιστος τεχνικός υπεύθυνος της πρώτης λευκής ομάδας, που θα τον τοποθετήσει στο ύψος των υψηλότερα αμειβομένων προπονητών στη γηραιά ήπειρο, δηλαδή στον κόσμο.

Οι υψηλότερα αμειβόμενοι τεχνικοί

1. Luis Enrique —Barcelona— (18.720.000).

2. Pep Guardiola —Manchester City— (17.760.000).

3. José Mourinho —Manchester United— (16.320.000).

4. Carlo Ancelotti —Bayern— (12.000.000).

5. Arsene Wenger —Arsenal— (9.840.000).

6. Diego Simeone —Atlético— (9.240.000).

7. Jurgen Klopp —Liverpool— (8.304.000).

8. Antonio Conte —Chelsea— (7.692.000).

9. Zinedine Zidane —Real Madrid— (5.388.000).

10. Unai Emery —PSG— (5.040.000).

(*) Ποσά σε ευρώ / μικτά / έτος.

Είναι γνωστό ότι στον Florentino Pérez αρέσει να καυχιέται ότι έχει το καλύτερο απ’τα καλύτερα στον σύλλογο που προεδρεύει, στο ύψος της πλούσιας ιστορίας του, ποτισμένος απ’το να’χει στις βιτρίνες του τα περισσότερα Champions League απ’οποιονδήποτε. Αυτό και το γεγονός ότι ο Ζιντάν κεντάει σε επίπεδο αποτελεσμάτων (όχι τόσο σε παικτικό) από τότε που αντικατέστησε τον Rafa Benitez στις αρχές του 2016, με τρεις τίτλους ως λαμπερή επαγγελματική κάρτα (Champions League, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και Mundial Συλλόγων), και το εντυπωσιακό σερί των 37 παιχνιδιών χωρίς να κλείνει το γόνυ, δικαιολογούν κατά έναν τρόπο περισσότερο από επαρκή την απόφαση του merengue προέδρου να βραβεύσει τον Γάλλο μ’ένα μισθό ανάλογο με την θέση και την ευθύνη που έχει σήμερα.


Αν και οι δύο πλευρές διατήρησαν εβδομάδες πριν κάποια άτυπη συζήτηση σχετικά με ένα θέμα που ωριμάζει, οι διαδοχικές ανανεώσεις των Bale, Kroos, Modric και Κριστιάνο Ρονάλντο και το Mundialito στην ιαπωνική γη έθεσαν ένα «stand by» στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για να τοποθετηθεί ο ένοικος του πάγκου του Santiago Bernabeu στο ύψος (ή σχεδόν) των προπονητών των «top» ευρωπαϊκών συλλόγων, επικεφαλής των οποίων φιγουράρουν δύο απ’τους μεγαλύτερους αντιπάλους των madridistas τα τελευταία χρόνια: Λουίς Ενρίκε και Pep Guardiola.

Οι νυν τεχνικοί των Barca και Μάντσεστερ Σίτι, αντίστοιχα, ηγούνται της κατάταξης των υψηλότερα αμειβομένων προπονητών στον κόσμο. Ο Αστουριανός αμείβεται με 1.560.000 € μικτά το μήνα, ενώ ο πρώην culé συμπαίκτης του και καλός φίλος λαμβάνει 1,48 εκ. κάθε 30 ημέρες ως «αφεντικό» των «σίτιζενς». Ένας παλιός γνώριμος της λευκής παροικίας, ο Ζοζέ Μουρίνιο συμπληρώνει το βάθρο, ως επικεφαλής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με κάποιες μηνιαίες απολαβές υψηλότερες του εκατομμυρίου € (1.36). Ένας άλλος πρώην merengue, ο Κάρλο Αντσελότι, καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, επικεφαλής στη Μπάγερν. Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν πάει πίσω μετά από 20 χρόνια ως «manager» της Arsenal (820.000), ακολουθούμενος στενά απ’τον Cholo Simeone, έκτο στην κατάταξη χάρη στα 770.000 € που του καταβάλει μηνιαία η Ατλέτικο Μαδρίτης.


Ο Ζιντάν, του οποίου η τρέχουσα σύμβαση, που υπογράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, του αποφέρει 4.250.000 καθαρά ανά σεζόν, θα δει να διπλασιάζεται το ποσό αυτό, μετά την εκκολαπτόμενη επανεξέταση-ανανέωση. Η τέλεια αρμονία που υπάρχει μεταξύ του Γάλλου προπονητή και του συλλόγου (δηλαδή τους Florentino και José Ángel Sánchez) θα κάνει τις συναντήσεις που θα’χουν οι δύο πλευρές μια απλή διαδικασία που δεν θα πρέπει να καθυστερήσει τη συμφωνία, καθώς οι ηγέτες είναι στην ευχάριστη θέση να μπορούν να προσφέρουν στον ήρωα του ένατου αυτό που θεωρούν ότι είναι δίκαιο, έχοντας υπόψη τα σημαντικά επιτεύγματά του σε λιγότερο από 365 ημέρες, κι ο εργαζόμενος θα καλύψει με το παραπάνω τις χρηματικές φιλοδοξίες του, καθώς είναι κάτι που για τον Zizou ήταν σ’ένα δεύτερο πλάνο, όταν επρόκειτο να μπορέσει να πραγματοποιήσει το όνειρό του ν’αναλάβει την ομάδα που εκπλήρωσε όλους τους στόχους του ως παίκτης.

Αν ο Ζιντάν καταλήξει να μπει, όπως όλα δείχνουν, στο «top 5» των προπονητών με τον υψηλότερο μισθό, θα υπάρξει το περίεργο γεγονός ότι όλοι τους, σε κάποιο σημείο στην καριέρα τους, έχουν προπονήσει στην Laliga: τρεις εξ αυτών στη Μαδρίτη (Mou, Αντσελότι και Ζιντάν) και οι άλλοι δύο στη Barca (Λουίς Ενρίκε και Pep). Ένας άλλος Ισπανός προπονητής, ο Unai Emery, βρίσκεται επίσης στον εν λόγω κατάλογο, καταλαμβάνοντας τώρα τη δέκατη θέση, ακριβώς πίσω απ’τον merengue τεχνικό, ένατος ... για λίγο χρονικό διάστημα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.