News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Όταν o Florentino Pérez κατανόησε ότι ο Cristiano Ronaldo είναι ο «The Best»

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Του Alonso Castilla

Μετά από χρόνια προσπάθειας να υπογράψει έναν σκόρερ

Στο παρελθόν προσπάθησε να υπογράψει σκόρερς όλων των ειδών, αλλά ήταν πριν από ένα χρόνο όταν ο πρόεδρος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καλύτερος σκόρερ απ’τον Πορτογάλο επιθετικό για την Ρεάλ Μαδρίτης


"Έχει κατανοήσει ότι δεν χρειάζεται κανέναν, ότι έχει τον καλύτερο σκόρερ". Η φράση ενός ατόμου κοντά στην Ρεάλ Μαδρίτης, αναφερόμενη στον Florentino Pérez, απεικονίζει τη σημερινή πραγματικότητα που έχει οδηγήσει τον αστέρα στην κορυφή ντυμένος στα λευκά. Ο εν λόγω επιθετικός είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο ο λευκός πρόεδρος προσπάθησε πολλές φορές να τοποθετήσει κοντά σε ένα μεγάλο αρπακτικό των γκολ. Τον παίκτη της μόδας, τον σθεναρό τη μια ή την άλλη στιγμή, το φαινόμενο που ήταν. Τελικά, ήταν πέρυσι, όταν ο πρόεδρος του συλλόγου του Chamartin κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν χρειάζονταν έναν αυτοκρατορικό παίκτη να κάνει αδύνατη τη ζωή στους τερματοφύλακες. Τον είχε ήδη στο σπίτι...

Χθες πήρε το βραβείο «The Best» που τον πιστώνει ως καλύτερο παίκτη της χρονιάς για τη FIFA, αφού ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες το διαζύγιο μεταξύ του διεθνούς οργανισμού και του «France Football». Απ’το 2010 το βραβείο στον καλύτερο παίκτη της χρονιάς ήταν κοινό. Όταν διακόπηκε η σύνδεση, τα δύο βραβεία ανέκτησαν την προηγούμενη ουσία τους. Και τα δύο ήταν για τον ίδιο. Παράδοξο που ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε το τρόπαιο «The Best» στη μάχη με δύο παίκτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να’ταν συμπαίκτες του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δύο αστέρια, Μέσι και Griezmann, που ο Florentino βολιδοσκόπησε σε μια ή άλλη στιγμή. Μέχρι που στις αρχές του 2016 κατανόησε ότι ο Πορτογάλος ήταν ο καλύτερος σκόρερ για τον σύλλογο που προεδρεύει, ότι δεν χρειάζονταν άλλον.

Ήταν τον Απρίλη του 2016, όταν η El Confidencial αποκάλυπτε ότι οι διαπραγματεύσεις για την επέκταση και τη βελτίωση της σύμβασης του Κριστιάνο είχαν ήδη ενεργοποιηθεί. Τον Νοέμβριο ήταν πλέον μια πραγματικότητα αυτό που στο παρελθόν αμφισβητήθηκε από περισσότερους από έναν. Λίγους μήνες νωρίτερα, ο Florentino Pérez στόχευε τον Robert Lewandowski ως σαφή στόχο ν’αναλάβει την ευθύνη της καθοδήγησης της πτυχής του γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν εποχές στις οποίες ο Πορτογάλος ήταν καθαρή θλίψη υπό τις εντολές του Rafa Benitez, διαλογιζόμενος σοβαρά να ξεκινήσει ένα νέο στάδιο μακριά απ’το Santiago Bernabeu. Εποχή στην οποία ο πρόεδρος σκέφτονταν την αλλαγή του σκόρερ. Αλλά ήρθε ο Ζιντάν, ο CR7 ανέκτησε το χαμόγελο κι ο λευκός ηγέτης τον ενίσχυσε μ’ένα νέο συμβόλαιο, ξεχνώντας να πληρώσει μια περιουσία για έναν άλλο επιθετικό.


Ο Πολωνός έκλεισε μια μακρά λίστα σκόρερ που βολιδοσκόπησε ο Florentino Pérez. Επιχειρήσεις, όλες, που δεν κατέληξαν πουθενά. Στο τέλος οι αριθμοί του Κριστιάνο Ρονάλντο έκλεισαν κάθε είδους αντιπαράθεση. Ολοκληρωμένοι σκόρερ όπως οι Forlan, Agüero, Ρούνεϊ, Falcao και μερικοί ακόμη έμειναν στο δρόμο. Πάντα προσεκτικός με την λαμπερή εικόνα της στιγμής, ο πρόεδρος δεν έκλεισε ποτέ διαπραγματεύσεις που ενεργοποιήθηκαν. Μέχρι πριν από ένα χρόνο συνέχιζε στον αγώνα, αλλά στη συνέχεια σταμάτησε τη δραστηριότητά του, όταν είχε ξεκάθαρο ότι κανείς καλύτερος απ’τον Πορτογάλο για να συνεχίσει να καθοδηγεί την πτυχή σκοραρίσματος της Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα άλλο πράγμα είναι να’χει κατά νου να ενισχύσει την ομάδα με αστέρια που ζουν τριγύρω, χωρίς να σβήνουν το φως του παίκτη της Madeira.

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι για να κερδίσουν το βραβείο «The Best», αποτέλεσαν επίσης μέρος της ατζέντας του Florentino Pérez σε μια ή άλλη στιγμή. Είχε εμμονή με τον Μέσι για μεγάλο χρονικό διάστημα, με διάφορες προσεγγίσεις στο αστέρι της Barcelona, όλες τους αποτυχημένες. Με τον Griezmann είναι πιο πρόσφατες. Ήδη όταν έπαιζε στην Real Sociedad το όνομά του κυκλοφόρησε στα γραφεία του Santiago Bernabeu, αν και δεν ήταν μέχρι που έλαμψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, όταν δελεάστηκε. Οι συμπατριώτες του,  ιδιαίτερα ο Μπενζεμά, κι ο Varane, ανέλαβαν να κάνουν την βολιδοσκόπηση, αλλά με την ίδια έκβαση με τις προηγούμενες περιπτώσεις. Στο τέλος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο παίκτης που έχει ταΐσει, και καλά, τη λευκή ομάδα μέχρι τώρα.


Οι προκάτοχοί του ήταν ανίκανοι, αλλά αυτό το πετυχαίνει ο Ζιντάν χωρίς φασαρία. Επίσης επειδή ο παίκτης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να τα παίζει όλα, ότι μετά από χρόνια μέγιστης και συνεχής δραστηριότητας, πρέπει να διαχειριστεί με το κεφάλι τις προσπάθειες. Ο Cristiano Ronaldo είναι πλέον άνθρωπος, έχει ήδη εξαφανιστεί από κάποιες 11άδες, επίσης από αποστολές, γιατί ξέρει ότι ξεπερνώντας τα 30 χρόνια, πρέπει να φροντίσει το σώμα που του έχει δώσει τόσα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Ο τεχνικός διανέμει τα λεπτά μεταξύ όλων των παικτών του κι ο επιθετικός είναι πλέον ένας ακόμα του ρόστερ υπό αυτή την έννοια. Ο ίδιος, στο «France Football», αναγνώρισε ότι «όλα το ανθρώπινα όντα χάνουν πράγματα, αν και κερδίζουν άλλα, με την πάροδο του χρόνου. (...) Διαπιστώνω ότι η αποκατάσταση, μετά από ένα παιχνίδι, δεν είναι η ίδια όπως και πριν, είναι πιο αργή». Με τον Γάλλο τεχνικό δίπλα του αισθάνεται ευτυχισμένος. "Είναι ο καλύτερος και το δείχνει πάντα", είπε ο στρατηγός για το αστέρι του.

"Το να κερδίσει τέσσερις χρυσές μπάλες απ’τον Μέσι είναι εντυπωσιακό". Η φράση είναι του Michel Salgado ώρες πριν απ’το γκαλά της FIFA. Η συνύπαρξη στην ιστορία του ποδοσφαίρου την ίδια εποχή με τον ιδιοφυή Αργεντινό έχει υπάρξει, για όσους τους περιτριγυρίζουν, το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στη ζωή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η ακόρεστη καθημερινή μάχη του να’ναι ο καλύτερος τον έχει οδηγήσει να πετύχει όλων των ειδών τα επιτεύγματα, επειδή επίσης αυτός ο σφοδρός ανταγωνισμός με τον Leo τον έχει κάνει πιο φιλόδοξο. Κατά καιρούς οι σχέσεις μεταξύ των δύο παικτών, από απόσταση, ήταν τεταμένες, όχι πάρα πολύ καλές. Με την πάροδο του χρόνου, η εικόνα μαλάκωσε. Ο ίδιος ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης το αναγνώρισε όταν πήρε την τελευταία χρυσή μπάλα. Στο «France Football», τόνισε ότι «χωρίς να’μαστε καλοί φίλοι, υπάρχει σεβασμός. Ο Τύπος πουλάει μια μεγάλη αντιπαλότητα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν την έχουμε». Οι τελευταίες φορές που έχουν τεθεί αντιμέτωποι οι δύο τους στο γήπεδο και μακριά, έχουν δείξει μια κάποια συνενοχή.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.