News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα επιτεύγματα του Zidane στη Μαδρίτη του ρεκόρ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Του Jesús Garrido

1. Δεν υπάρχουν βασικοί ή αναπληρωματικοί


Ναι, είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα μπλοκ παικτών που θα απάρτιζαν μια τυπική εντεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης και, έχοντας παίξει έναν τελικό Champions League ή μια καθοριστική αναμέτρηση στο Camp Nou (όντας όλοι υγιείς), θα έπαιζαν χωρίς δισταγμό απ’την αρχή. Παρ 'όλα αυτά, ο Ζιντάν έχει καταφέρει να συνδυάσει ένα ρόστερ στο οποίο οι διαφορές μεταξύ των καλύτερων (των βασικών) και των λιγότερο καλών (των αναπληρωματικών) να’ναι ελάχιστες. Αν βγει ένας απ’τους παίκτες κλειδιά, όπως θα μπορούσε να’ναι πριν ο Modric, ή τώρα ο Μπέιλ, αυτός ο οποίος τον αντικαθιστά εκτελεί το έργο του τόσο καλά που δεν εκτιμιούνται μεγάλες διακυμάνσεις, αντιθέτως, η ιδέα διατηρείται, το παιχνίδι ρέει με τον ίδιο τρόπο. Παίκτες όπως οι Lucas, Morata, James, Isco, Kovacic και Nacho μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με την ίδια αυτοπεποίθηση μ’αυτόν που βγαίνει.


2. 17 παίκτες με 1.000 ή περισσότερα λεπτά

Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί το παραπάνω είναι η διατήρηση όλων των παικτών ενεργών, και στο ποδόσφαιρο, όπως και σ’όλα τα ομαδικά αθλήματα, αυτό αποκτιέται μόνο με τα λεπτά, όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο. Υπό αυτή την έννοια, η μάστιγα των τραυματισμών που υπέστη η Μαδρίτη στο τέλος του 2016 της έχει επιτρέψει να κάνει rotation στο ρόστερ σε πολύ μεγάλο βαθμό, μέχρι τέτοιου σημείου που 17 παίκτες έχουν 1.000 ή περισσότερα λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις, κι άλλοι τρεις, James, Asensio και Πέπε, είναι πολύ κοντά σε αυτό το νούμερο, προσθέτοντας περισσότερα από 900 λεπτά ο καθένας. Κάτω απ’το εν λόγω όριο είναι μόνο οι Danilo, Mariano, Coentrão και Yanez.


3. Οι δυσαρεστημένοι προσθέτουν επίσης

Δεν αποτελεί μυστικό για κανέναν, πόσο μάλλον για τον ίδιο τον Ζιντάν, ότι δεν είναι όλοι οι παίκτες τόσο ενθουσιασμένοι όσο φαίνεται με τη διαχείρισή του στ’αποδυτήρια. Ένας παίκτης θέλει να’ναι στο γήπεδο όσο το δυνατόν περισσότερο, γι’αυτό προπονείται κάθε μέρα, θέλει να ασκήσει το επάγγελμά του, αυτό που απολαμβάνει περισσότερο, όποτε μπορεί, κι αν δεν το κάνει, απογοητεύεται, οργίζεται και θέλει να πάει σ’ένα μέρος όπου θα του επιτρέψουν ν’αποδείξει την ποιότητά του.

Αυτή ήταν η περίπτωση του Isco το καλοκαίρι, ο οποίος ήταν έτοιμος να φύγει δανεικός, και έχει υπάρξει του James τώρα το χειμώνα. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος έχουν φύγει ή θα το κάνουν, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Όσο είναι στην ομάδα, θα συμμετέχουν όσο τους αφήνουν και, απ’ότι έχει αποδειχτεί στα τελευταία παιχνίδια, θα το κάνουν όσο καλύτερα ξέρουν. Ο προπονητής έδωσε καθεστώς βασικού στον James στο Κύπελλο μετά τις δηλώσεις του, κι ο Κολομβιανός σκόραρε δύο γκολ. Τον αντικατέστησε με τον Isco κι ο Malagueño κάνει άλλη μια ντομπλέτα κι ένα μεγάλο παιχνίδι. Και ξαφνικά, όλα είναι και πάλι χαμόγελα.


4. Έχουν σκοράρει όλοι εκτός απ’τον Coentrão

Η ευρεία διανομή των λεπτών έχει οδηγήσει σε μια λεπτομέρεια καθόλου ήσσονος σημασίας και η οποία με μια ματιά αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς κάθε ένας απ’τους παίκτες της Μαδρίτης αισθάνεται σημαντικός κάθε φορά που συμμετέχει: όλοι οι παίχτες της ομάδας έχουν σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, εκτός απ’τον Φάμπιο Κοεντράο. Αυτό του Πορτογάλου είναι κατανοητό, δεδομένου ότι είναι αυτός που έχει παίξει λιγότερο απ’όλους (και η εκκρεμούσα δουλειά του Ζιντάν, καθώς πριν πάει στη Μονακό, ήταν ένας σημαντικός παίκτης, παρά την απειθαρχία του). Αμυντικοί, μέσοι κι επιθετικοί, έχουν προσφέρει γκολ, και είμαστε μόνο στις 7 Ιανουαρίου.

Ο τελευταίος που προστέθηκε στη λίστα ήταν ο Casemiro, ο οποίος έβαλε το πέμπτο στην Γρανάδα. Ακόμα κι ένας υπολειμματικός παίκτης όπως ο Mariano έχει συνεισφέρει ήδη πέντε γκολ. Οι παίκτες έχουν εμπιστοσύνη κι ενθαρρύνονται στην επίθεση, το οποίο μετατρέπεται σε ευκαιρίες για γκολ και σε γκολ.


5. Κριστιάνο και Μπενζεμά, επανενεργοποιημένοι

Η έναρξη της σεζόν των Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπενζεμά ήταν πραγματικά χαλαρή. Δεν μιλάμε τόσο πολύ για παραγωγικότητα γκολ, που δεν ήταν υπερβολικά αρνητική, αλλά απ’την άποψη της συνολικής απόδοσης τους στο γήπεδο, η οποία μερικές φορές ήταν ανύπαρκτη, άλλες φορές πολύ φτωχή. Ήταν μέρος μιας φυσικής διαδικασίας εύρεσης εκ νέου της καλύτερης φόρμας τους, καθώς και οι δύο ξεκίνησαν την προετοιμασία τραυματίες, το οποίο τους έκανε να μην είχαν τον ανταγωνιστικό ρυθμό απ’την αρχή.

Είναι αλήθεια ότι τους κόστισε πολύ να τον φτάσουν, πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε για κάποιους παίκτες του επιπέδου τους και της σημασίας τους μέσα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά εκεί είναι και πάλι, δρέποντας καλές εμφανίσεις, σκοράροντας γκολ, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Και προφανώς, αυτό φαίνεται στην ομάδα. Δεν είναι το ίδιο να’χει τους Μπενζεμά και Κριστιάνο ασύνδετους και χαλαρούς, απ’ότι στο μέγιστο της απόδοσής τους. Τους λείπει το άλλο σκέλος, ο Μπέιλ, ο οποίος θα επιστρέψει απ’τον τραυματισμό στον αστράγαλο του το Φεβρουάριο.


6. Δύο τερματοφύλακες σε καλό επίπεδο

Έχοντας περάσει πρακτικά η μισή σεζόν, η Μαδρίτη έχει διανείμει αρκετά τα λεπτά στο τέρμα της. Αυτό ήταν κάτι υποχρεωτικό λόγω της απουσίας του Keylor Navas, ξεκάθαρα. Ο Κοσταρικανός χειρουργήθηκε στο τέλος της περασμένης σεζόν και δεν επέστρεψε μέχρι τον αγώνα στο Ντόρτμουντ. Εν τω μεταξύ, ο Kiko Casilla έχει εκπληρώσει το ρόλο του τέλεια. Δεν έχει κάνει σημαντικά λάθη κι έχει προσφέρει πάντα πολύ ασφάλεια στην άμυνά του, όπως απέδειξε και πάλι στο Κύπελλο εναντίον της Σεβίλλης. Κι ο Keylor, πολύ ανασφαλής με το που βρέθηκε και πάλι κάτω απ’τα δοκάρια, ανακτά την καλύτερη εκδοχή του.


Όπως έχει συμβεί στον Ζιντάν με άλλους παίκτες, οι απουσίες και τα rotations του έχουν επιτρέψει επίσης να’χει τους δύο τερματοφύλακές του πολύ ενεργούς και σε καλή κατάσταση φόρμας. Μπόρεσε ακόμη και να δώσει λίγα λεπτά ως βραβείο στον Ruben Yanez στον επαναληπτικό του γύρου των 32 του Κυπέλλου εναντίον της Cultural Leonesa. Μ’αυτό το ντεμπούτο, όλοι οι παίκτες της πρώτης ομάδας είχαν παίξει λεπτά.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.