News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Albiol, το φυλαχτό της Νάπολι κι ο τοίχος «anti-Ramos»

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Του David Ruiz

Ο πρώην της Μαδρίτης είναι ανίκητος αυτή τη σεζόν

Ο Ισπανός αμυντικός επιστρέφει σ’αυτό που ήταν το σπίτι του με μια αποστολή: ν’αναχαιτήσει το εναέριο παιχνίδι των λευκών. Οι Ιταλοί δεν γνωρίζουν την ήττα με τον valenciano στο γήπεδο


Αν υπάρχει μια ευρωπαϊκή αναμέτρηση με βαθύ ισπανικό άρωμα, αυτή είναι αυτή μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Νάπολι για μια θέση στα προημιτελικά του Champions League. Το ιταλικό σύνολο θα παρουσιάσει τρεις ισπανόφωνους παίκτες στην αρχική του εντεκάδα (Reina, Albiol και Callejón), με το επιπρόσθετο ότι οι δύο τελευταίοι είναι παλιοί γνώριμοι στην γειτονιά του Μπερναμπέου. Ενώ ο granadino εξτρέμ μπαίνει και πάλι πλήρως στα σχέδια του Maurizio Sarri έχοντας χάσει την αναμέτρηση πρωταθλήματος εναντίον της Genoa λόγω ποινής, ο διεθνής στόπερ θα’ναι μια ακόμα μέρα ο επικεφαλής της partenopea άμυνας μαζί με τον Σενεγαλέζο Kalidou Koulibaly, το προτιμώμενο ζευγάρι για τον Ναπολιτάνο τεχνικό.

Ο άνθρωπος ο οποίος διαδέχθηκε τον Rafa Benitez στον πάγκο της ομάδας του San Paolo ήταν τελικά σε θέση να’χει και τους δύο στην ίδια εντεκάδα την περασμένη Παρασκευή εναντίον των «Δωριέων» μετά από περισσότερο από δύο μήνες κατά τους οποίους είχε αναγκαστεί να σπάσει, λόγω μεγαλύτερης αιτίας, ένα αλάθητο δίδυμο στο γήπεδο. Είναι αλήθεια ότι ο valenciano κι ο africano μόλις που έχουν ενεργήσει μαζί σε δέκα περιπτώσεις φέτος (έξι στο πρωτάθλημα, τέσσερις στο Champions League), αλλά κάθε φορά που το έχουν κάνει, η Νάπολι έχει βγει αλώβητη (οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες).

Δυστυχώς για τα συμφέροντα του azzurro συνόλου, το μυϊκό τέντωμα του ευλύγιστου αριστερού που υπέστη απ’τον πρώην madridista τον Σεπτέμβριο, που τον κράτησε σχεδόν δύο μήνες εκτός, και το Copa África, που έσυρε το Σενεγαλέζο μέχρι την Γκαμπόν για μια παρόμοια περίοδο, του έχουν στερήσει για περισσότερο απ’το επιθυμητό διάστημα, δύο βασικά κομμάτια του. Τουλάχιστον, ο Sarri έχει και πάλι τις υπηρεσίες τους για την αντιμετώπιση της πιο σημαντικής αναμέτρησης της χρονιάς.

Η ανάγκη να κερδίσει ύψος, με δεδομένο το χαμηλό μέσο ύψος της ιταλικής ομάδας, μετατρέπει σε θεμελιώδη την παρουσία στην ενδεκάδα των δύο «πύργων» του, ταυτόχρονα και των πιο έμπειρων αμυντικών. Και είναι ότι το δίδυμο Albiol-Koulibaly θα’χει την περίπλοκη αποστολή να αποτρέψει τα merengues «αεροπλάνα» να κάνουν ιδιοκτησία τους την περιοχή που υπερασπίζεται ο Μαδριλένος Reina στις στημένες φάσεις που θα δημιουργήσει η ομάδα του Ζιντάν και στα 180 λεπτά της διπλής αναμέτρησης.

Η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, στο εναέριο παιχνίδι, των Ramos, Κριστιάνο, Μπενζεμά, Varane ή Pepe, όπως αποδεικνύεται απ’το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι, μαζί με την Άρσεναλ, η Ευρωπαϊκή ομάδα που σκοράρει περισσότερο (13 γκολ) από αέρος, είναι στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος εφιάλτης του στρατηγού των Άλπεων, ο οποίος προσπάθησε να διδάξει τους μαθητές του, στις προπονήσεις πριν τη μεγάλη αναμέτρηση της αποψινής βραδιάς, για να προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσει τον τεράστιο κίνδυνο που σημαίνει η νυν ηπειρωτική πρωταθλήτρια, κάθε φορά που καταφέρνει να βάλει μια μπάλα στη ζώνη επιρροής του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Όπως και να΄χει, τον προληπτικό Sarri τον καθησυχάζει αρκετά να ξέρει ότι στο γήπεδο της Concha Espina θα’ναι ο άνθρωπος φυλαχτό του, ο οποίος δεν είναι άλλος απ’τον ίδιο τον Albiol. Ο παίκτης απ’το Villamarchante είναι το μόνο μέλος της ναπολιτάνικης ομάδας που δεν ξέρει τι είναι η ήττα φέτος. Απ’τα 21 παιχνίδια στα οποία έχει συμμετάσχει, η ομάδα του αναδείχθηκε νικήτρια στις 16 περιπτώσεις και ισόπαλη στις υπόλοιπες πέντε. Περιέργως, η αντίπαλος της Μαδρίτης έχασε διαδοχικά τις τρεις αναμετρήσεις (Atalanta, Ρόμα και Besiktas) μετά τον τραυματισμό του Albiol, που συνέβη κατά της Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ, με partenopea νίκη με 4-2. Ο διεθνής Ισπανός αμυντικός δεν ήταν παρών ούτε και στην ήττα της ομάδας του στο Τορίνο ενάντια στην Juve, στις 29 του περασμένου Οκτωβρίου, τελευταία στη σειρά των τεσσάρων που έχει η ομάδα του Sarri μέχρι σήμερα.


Με την επιστροφή του στα γήπεδα στις 23 Νοεμβρίου κατά της Ντιναμό Κιέβου, η Napoli έχει ανακτήσει τη ανίκητη κατάστασή της: απ’τις 15 αναμετρήσεις που έχει παίξει από εκείνη την λευκή ισοπαλία με τους Ουκρανούς, η ιταλική ομάδα έχει κερδίσει έντεκα κι έχει έρθει ισόπαλη στις τέσσερις, με τον Albiol να’χει συμμετάσχει σε οκτώ απ’αυτές (6 νίκες και 2 ισοπαλίες).

Ο Αλβανός μπακ Hisaj σκιαγραφείται, μαζί με τον Callejón, οι μόνες ιταλικές παραλλαγές στο Μπερναμπέου σε σχέση με την εντεκάδα που υπέταξε σ’ένα μεγάλο δεύτερο μισό τη Genoa πριν από πέντε ημέρες. Συγκεκριμένα, η αξιοσημείωτη επίδοση σ’αυτήν την αναμέτρηση του Πολωνού all around Zielinski, σκόρερ του γκολ που άνοιξε την φιλοξενούμενη κονσέρβα, χρησίμευσε για να καθαρίσει τις αμφιβολίες του Sarri σχετικά με το ντουέτο των συνοδών, στην τρίαινα της μεσαίας γραμμής, του Σλοβάκου Hamsik, κύριο partenopea αστέρι με την άδεια του ηφαιστειακού Dries Mertens, του απροσδόκητου μεγαλύτερου celeste πυροβολητή στη Serie A με τις 16 κατακτήσεις του.

Ο guineano Amadou Diawara θα πάρει τα ηνία στην ευρύτερη περιοχή, περιβαλλόμενος στις πλευρές απ’τους προαναφερθέντες Zielinski και Hamsik, υποβιβάζοντας στον πάγκο τους Βραζιλιάνους Jorginho και Allan, αδιαμφισβήτητοι βασικοί κατά την έναρξη της σεζόν, αλλά που έχουν χάσει βάρος με την ανάδυση των πρώην των Μπολόνια κι Έμπολι. Ο Lorenzo Insigne θα’ναι, απ’τη μεριά του, το τρίτο μέλος της άλλης τρίαινας, της εμπροσθοφυλακής, με την οποία θα εμφανιστεί αυτή η εξελιγμένη Νάπολι στο Chamartin, διατεθειμένη να δαμάσει τον πρωταθλητή.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas




Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.