News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Barca μπλέκεται στην ανανέωση του Özil με την Arsenal... και η Ρεάλ Μαδρίτης το παρακολουθεί

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Του Enrique Marín

Το συμβόλαιο του Γερμανού με τους Gunners λήγει το 2018

Ο Γερμανός μέσος δεν φτάνει σε μια συμφωνία για να συνεχίσει στην Άρσεναλ και οι μάνατζερ του, γνωρίζουν το ενδιαφέρον της Barça. Στον Özil θα άρεζε να επιστρέψει στη Μαδρίτη, η οποία μόνο παρακολουθεί


Ενώ το κάνει με τον Alexis Sánchez, η Άρσεναλ διαπραγματεύεται την ανανέωση του Mesut Özil, στον οποίο, όπως στην περίπτωση του Χιλιανού επιθετικού, απομένει ενάμισι έτος στο συμβόλαιό του με τους Gunners και οι υψηλές οικονομικές αξιώσεις του έχουν εμποδίσει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να έρθει μια συμφωνία για την επέκταση της σχέσης τους. Όπως συμβαίνει συχνά σ’αυτές τις περιπτώσεις, οι εκπρόσωποι του Özil -πριν ήταν ο πατέρας του, που τον θυμόμαστε λόγω του ότι κατηγόρησε τον Florentino Pérez ότι δεν είναι ένας άνθρωπος τιμής και θέλει να μετατρέψει το παιδί του σ’ένα εξιλαστήριο θύμα· τώρα είναι κάποιοι Τούρκοι παράγοντες- διαχειρίζονται άλλες επιλογές, είτε για να πιέσουν την Άρσεναλ στις διαπραγματεύσεις, είτε για να καθορίσουν έναν προορισμό.

Σ’αυτό το δεύτερο σενάριο, υπάρχουν δύο σωματεία που όχι μόνο ενδιαφέρονται για την υπογραφή του Γερμανού μέσου, αλλά είναι και πρόθυμοι να υποβάλουν προσφορές γι’αυτόν αν ο Αρσέν Βενγκέρ αποφασίσει να βάλει τον Özil στην αγορά μπροστά στην αδυναμία να τον ανανεώσει. Λογικά, στο λονδρέζικο club θέλουν ν’αποφύγουν να ξεκινήσει ο Μεσούτ την επόμενη σεζόν με μόνο ένα χρόνο στο συμβόλαιό του, το οποίο θα του επιτρέψει να κλείσει μια συμφωνία με μια άλλη ομάδα απ’την 1η Ιανουαρίου του 2018, με  την ελευθερία του στο χέρι κι ότι συνεπάγεται αυτό.

Ο πρώτος απ’αυτούς τους μνηστήρες, αν και λόγω μια σειράς απλά ποδοσφαιρικής λογικής, είναι η Μπάγερν Μονάχου, καθώς η γερμανική ομάδα παρακολουθεί πάντα την αγορά του. Ωστόσο, ο Özil δεν έχει καμία πρόθεση να επιστρέψει στη Bundesliga, απ’την οποία έφυγε το 2010 με προορισμό τη Ρεάλ Μαδρίτης, προερχόμενος απ’την Βέρντερ Βρέμης. Πιο ενδιαφερόμενη είναι η Μπαρτσελόνα, όπου ο μέσος αρέσει και οι συμβατικές συνθήκες του τους βοηθούν να σκεφτούν ότι ίσως η κίνησή του να μην ήταν τόσο ακριβή. Δηλαδή, πολύ λιγότερα απ’τα 45 εκατομμύρια που εισέπραξε η Ρεάλ Μαδρίτης γι 'αυτόν. Το κλειδί, όπως πάντα, θα’ναι αν ο Βενγκέρ κάτσει ή όχι να διαπραγματευτεί.

Όπως αναφέραμε στην El Confidencial, η Μπαρτσελόνα ακούμπησε ήδη, πίσω απ’τις πλάτες της Άρσεναλ, τον Héctor Bellerín, με τον οποίο ο Robert Fernández, azulgrana αθλητικός διευθυντής, δεν δίστασε να επικοινωνήσει άμεσα, παρακάμπτοντας επίσης τους μάνατζερ του. Δηλαδή, ούτε και θα’ναι κάτι νέο, -και στο ποδόσφαιρο μάλιστα είναι το πιο συνηθισμένο- να’χει στείλει ήδη η Barca στους παράγοντες του Özil την πρόθεσή της ν’αναλάβει την υπογραφή του, γιατί είναι ένας παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στο παιχνίδι της ομάδας με προπονητή ακόμα τον Luis Enrique, του οποίου η συνέχεια δεν είναι εγγυημένη την σεζόν που έρχεται, αν κι ούτε αυτό επηρεάζει.


Επιστρέφοντας στη Μπάγερν, να θυμάστε ότι ο νυν προπονητής της, Κάρλο Αντσελότι, προτίμησε να απελευθερώσει στην Ρεάλ Μαδρίτης τον Özil έναντι του Ντι Μαρία, εξ ου κι ο Florentino Pérez αποδέχθηκε την προσφορά της Άρσεναλ για τον Γερμανό κι εν τέλει ο Αργεντινός έμεινε ακόμα μία σεζόν στο Μπερναμπέου. Κι ενώ η Barca εμπλέκεται στην ανανέωση του Özil με την Άρσεναλ, η Ρεάλ Μαδρίτης παρακολουθεί τη πιθανότητα να επιστρέψει ο πρώην παίκτης στην Laliga, αν κι αυτή τη φορά για να φορέσει τα azulgrana. Ο Florentino δεν έχει καμία πρόθεση αν ξαναφέρει τον Γερμανό, όσο κι αν ο τελευταίος θα το ήθελε, όπως ανέλαβε να διατυμπανίσει ο ίδιος ο Μεσούτ πριν από δύο μήνες σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα «Marca», συμπτωματικά λίγες μέρες μετά την διαρροή της επιθυμίας του να επιστρέψει.


Σε περίπτωση που καρποφορήσουν οι πιθανότητές του να βρεθεί στη Barça, είναι προφανές ότι ο Γερμανός θ’αναγκαστεί ν’αλλάξει την ομιλία του, ακόμα κι αν στη Βαρκελώνη έχει επίσης καλό καιρό, ήλιο, και μέχρι και παραλία... Φυσικά, αυτό που έχει ξεκαθαρίσει πάντα ο Özil είναι ότι το να φύγει απ’την Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν ένα λάθος. "Δεν κάνω λάθη. Είμαι χαρούμενος να’χω αναλάβει αυτή την περιπέτεια στην Αγγλία, του να’χω εξελιχθεί ως παίκτης κι ως άτομο. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος να παίζω σ’ένα τόσο μεγάλο σύλλογο όπως η Άρσεναλ", είπε.

Και χωρίς να φύγει απ’την Άρσεναλ, γίνεται λόγος για τον πρώην azulgrana Alexis Sánchez ως υποψήφιο για να καλύψει την (πιθανή) αποχώρηση του Griezmann στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν μπορεί ν’αντέξει οικονομικά την επιχείρηση του Alexis, για τον οποίο φιλοδοξούν επίσης οι Pep Guardiola και Αντόνιο Κόντε, των οποίων οι σύλλογοι, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι αντίστοιχα, έχουν τα χρήματα για ν’ανησυχήσουν την Άρσεναλ.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.