News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η εξέγερση του Morata στη Ρεάλ Μαδρίτης που επικροτεί ο Courtois στο Λονδίνο

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Του Alonso Castilla

Ο επιθετικός δεν ζει άνετα ως δευτερεύον

Ο Morata ντύθηκε σωτήρας της Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή τη φορά εναντίον της Βιγιαρεάλ. Στην Τσέλσι παραμένουν εν αναμονή του μέλλοντός του, ενώ ο Courtois ονειρεύεται να φορέσει τα λευκά. Διπλή επιχείρηση ενόψει;


"Θα παίζουν πάντα όταν είναι καλά." Η φράση του Ζιντάν δεν χαροποίησε κάποιους παίκτες, αλλά όλοι αποδέχονται την πραγματικότητα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν κάποιος απ’τους εκλεκτούς δεν είναι καλά, δεν χάνει σχεδόν ποτέ το ρόλο του πρωταγωνιστή. Κριστιάνο Ρονάλντο, Bale και Μπενζεμά παραμένουν άθικτοι όταν φτάνουν τα μεγάλα ραντεβού. Ο Álvaro Morata επέστρεψε στο σπίτι του το περασμένο καλοκαίρι έχοντας σαφές ποιο σενάριο επρόκειτο να βρει. Πιθανότατα, πλέον με την πάροδο του χρόνου, με πολύ περισσότερο σκοτάδι ό, τι περίμενε, το οποίο τον έχει κάνει να στραβομουτσουνιάσει περισσότερο από μία φορά. Στο Στάδιο Cerámica κατέληξε να’ναι καθοριστικός σκοράροντας το γκολ που πιστοποίησε την ανατροπή· ένα επεισόδιο που τον γέμισε χαρά, αν κι έχοντας σαφές ότι η σημερινή του κατάσταση, θα αλλάξει λίγο. Απ’το Λονδίνο, ο Αντόνιο Κόντε, προπονητής της Τσέλσι, εξακολουθεί να μην παίρνει τα μάτια του απ’αυτόν. Όπως κι απ’το Bernabeu κάνουν το ίδιο με τον Courtois, τον τερματοφύλακα των Blues.

Ο Ιταλός προπονητής προσπάθησε να πάρει στην αγορά του περασμένου χειμώνα τον Fernando Llorente, αλλά η Swansea έκλεισε την πόρτα της εξόδου στον γιγαντιαίο Ισπανό. Αυτό το καλοκαίρι, ο Conte θα φορτώσει και πάλι για να ενισχύσει την επίθεσή του, κι ο Morata παραμένει ένας στόχος. Πριν απ’την επιβεβαίωση της επιστροφής του στο Chamartin, ο τεχνικός απ’τις Άλπεις κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την απόκτηση του Morata, τον οποίο στο παρελθόν υπέγραψε για την Γιουβέντους, αν και δεν τον προπόνησε. Με την ομάδα ριγμένη για να κερδίσει την Premier League με φερεγγυότητα -αυτό δείχνει η δύναμή του στο τουρνουά-, για την επιστροφή της στο Champions League προτίθεται να σχεδιάσει μια ομάδα ύψους για ν’ανταγωνιστεί για το μεγάλο τουρνουά. Ο Álvaro είναι μια παλιά επιθυμία του πρώην προπονητή της Ιταλίας. Ένα σταθερό ενδιαφέρον που μπορεί ν’ανοίξει στον δίαυλο μια άλλη σημαντική επιχείρηση. "Μπορεί να γίνει ένας παγκόσμιος αστέρας", συνόψισε πριν καιρό ο στρατηγός, αναφερόμενος στον επιθετικό.

Από τότε που έφυγε απ’την Ατλέτικο, η Μαδρίτη του λείπει. Ο Thibaut Courtois βρήκε την ευτυχία στην Ισπανία, αλλά μετά από τρία επιτυχημένα χρόνια στα rojiblanco, ως δανεικός, έπρεπε να φορέσει τα μπλε για να παίξει στο club που αγόρασε στο παρελθόν τα δικαιώματά του απ’την βελγική Γκενκ. Ζώντας στο Λονδίνο δεν ήταν ποτέ πλήρως ευχαριστημένος και τώρα ο στόχος του είναι να επιστρέψει στην Ισπανία... για να υπερασπιστεί το λευκό της Ρεάλ Μαδρίτης. Μια επιχείρηση διαμετρήματος που θα έκανε έφοδο αν μπει στο παιχνίδι ο Άλβαρο Μοράτα. Πριν βδομάδες χρησιμοποίησε τα κοινωνικά δίκτυα για να κόψει σύριζα όλες τις πληροφορίες που αποκάλυπταν την απογοήτευσή του για τη συμπεριφορά του Ζιντάν μαζί του, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν αισθάνεται ότι ο Γάλλος είναι δίκαιος. Σ’αυτό το στάδιο περίμενε να παίξει πολύ περισσότερο.


Η σκιά του Μουρίνιο

Αυτός που πρέπει να ανησυχεί μ’αυτές τις κινήσεις είναι ο, αμφισβητούμενος τώρα, Keylor Navas. Εξυμνημένος την περασμένη σεζόν για την καλή του δουλειά, στην φετινή η κριτική τον έχει υποδείξει άμεσα για μια χούφτα ενεργειών που δεν τον έχουν αφήσει σε καλή θέση. Κατάφερε το πιο πολύπλοκο, να κλείσουν οι ραφές του λευκού τέρματος μετά τη σπασμωδική εποχή που έζησε ο Κασίγιας τα τελευταία του χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά τώρα έχουν ξανανοίξει ριζικά. Η απόκτηση ενός τερματοφύλακα είναι στόχος του Florentino Pérez ενόψει της επόμενης σεζόν. Το επόμενο καλοκαίρι, πλέον με άδεια να υπογράψει, το λευκό club θα’ναι και πάλι ένας απ’τους εμψυχωτές στην αγορά. Κι ο παίκτης απ’την Κόστα Ρίκα, που στο παρελθόν ήταν κοντά στο να πουληθεί, γελοίο κεφάλαιο στο ενδιάμεσο, έχει πολλές πιθανότητες να’ναι πρωταγωνιστής.

Ο De Gea εμφανίζεται επίσης στον ορίζοντα, αν και δεν θα’ναι εύκολο να επιτρέψει ο Μουρίνιο την πώληση του τερματοφύλακα της Ισπανίας του Julen Lopetegui, χωρίς προβλήματα. Ο πρώην τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης, όπως κι ο Βέλγος, ήθελε πάντα να επιστρέψει στην ισπανική Λίγκα. Η εκπαίδευσή του ολοκληρώθηκε στην εντέλεια στην Αγγλία φτάνοντας να γίνει ένας απ’τους καλύτερους στον κόσμο. Στο παρελθόν, αφήνοντας στην άκρη ό, τι συνέβη τον Αύγουστο του 2015, περιστατικό στο οποίο μοιράστηκε τη σκηνή με τον Keylor Navas, προσπάθησε ήδη να πάρει το δρόμο της επιστροφής· η Barcelona εμφανίστηκε στον ορίζοντα, αλλά τελικά ο Zubizarreta επέλεξε τον Ter Stegen. Ο βρετανικός Τύπος έχει ενημέρωση ήδη τον τελευταίο καιρό για τα σχέδια του Mou να δέσει μ’ένα νέο συμβόλαιο τον David.

«Morata και Isco άλλαξαν το παιχνίδι, σίγουρα αξίζουν να παίζουν περισσότερο», παραδέχτηκε ο Ζιντάν μετά την ανατροπή εναντίον της Βιγιαρεάλ, ενώ ο Dani Carvajal υποστήριζε τέτοια διάγνωση. Το γεγονός είναι ότι με το πέρασμα του χρόνου δεν αλλάζουν πολλά πράγματα στη ζωή του σκόρερ, ο οποίος δεν αισθάνεται άνετα να’ναι δευτερεύων όταν αλλού θα’ταν πρωταγωνιστής. Στην Τσέλσι, θα’ταν σίγουρα περισσότερο χρόνο στο γήπεδο παρά στον πάγκο. Για την ώρα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει για όταν τον θυμάται ο Ζιντάν, αν και ξέρει ότι ο Benzema δεν αντιμετωπίζεται με ειδικό τρόπο μόνο απ’την θέση του προπονητή ... Στα γραφεία του συλλόγου σχεδιάζουν την δημιουργία του μελλοντικού ρόστερ. Εάν είναι χωρίς τον Álvaro, αυτό που γνωρίζουν στα γραφεία του Bernabeu είναι ότι ο Courtois ονειρεύεται την επιστροφή στη Μαδρίτη, το οποίο δεν είναι μικρό θέμα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.