News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η ιστορία του Augusto Galván: έχει πάνω από ένα χρόνο χωρίς να παίζει

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Του Fernando Kallás

Όπως μπορεί να γνωρίζει η AS, η νέα υπογραφή της Μαδρίτης και η αντιπρόσωπός του βρίσκονται απ’τα τέλη του 2015 σε σύγκρουση με τη Σάο Πάολο, η οποία τον απομόνωσε για την άρνησή του ν’ανανεώσει.



Ο Augusto Galván, νέα υπογραφή της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι μόλις 17 ετών. Αλλά στο περιβάλλον του ποδοσφαίρου της cantera στη Βραζιλία, είναι ένα όνομα που ακούγεται εδώ και πολλά χρόνια.

Πρωταθλητής με την Κ 15 και την Κ 17 με τη Σάο Πάολο, είναι διεθνής στα χαμηλότερα κλιμάκια της εθνικής Βραζιλίας απ’τα 15 του, και αναγνωρίζεται ως ένας απ’τους καλύτερους παίκτες της χώρας, γεννημένους το 1999.

Ο Augusto πέρασε τις εξετάσεις πρόσβασης όλων των μεγάλων συλλόγων που πήγαν γι’αυτόν στην σχολή ποδοσφαίρου του πρώην παίκτη της Σάντος, Glauco, στο en Ribeirão Preto. Φλαμένγκο, Cruzeiro, Σάντος... θα μπορούσε να’χε παίξει όπου ήθελε, αλλά στα 12 του επέλεξε τη Σάο Πάολο, αναγνωρισμένη cantera που έβγαλε τους Casemiro, Lucas Moura και Κακά, μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, η πρόωρη επιτυχία που ξύπνησε το ενδιαφέρον συλλόγων όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Σίτι, το Αμβούργο ή η RB Leipzig, όταν ήταν μόλις 16 ετών ήταν αυτό που, όπως μπόρεσε να γνωρίζει η AS, πυροδότησε μια σύγκρουση μεταξύ της μάνατζερ και της οικογένειας του ποδοσφαιριστή, και της Σάο Πάολο, που κατέληξε να τον απομακρύνει απ’τα γήπεδα για περισσότερο από ένα χρόνο, ως τιμωρία για την άρνηση ν’ανανεώσει.

Το τελευταίο παιχνίδι του Augusto Galván με τη Σάο Πάολο ήταν στις 25 Νοεμβρίου του 2015, ο τελικός του paulista πρωταθλήματος Κ 17.

Στα 16 του και μ’ένα λαμπρό μέλλον μπροστά, το μεγάλο αστέρι της cantera του συλλόγου άρχισε να βολιδοσκοπείται απ’τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Από εκεί και μετά, άρχισε η διαμάχη με τη Σάο Πάολο.

Ο σύλλογος ήθελε να τον ανανεώσει και να τον κάνει να μπει στο τελευταίο έτος του ως ανήλικος ήδη μ’ένα επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο Augusto και η πράκτοράς του, Daisy Brandino, η οποία διαχειρίζεται την καριέρα παικτών όπως ο Fernandinho, της Μάντσεστερ Σίτι, αισθάνθηκαν «λίγο εκτιμώμενοι» απ’το club κι αποφάσισαν να μην αποδεχθούν την προσφορά, όπως είπαν στην AS πηγές απ’το περιβάλλον του παίκτη.

Ήταν εκεί που χρησιμοποίησε ο σύλλογος το πιο ισχυρό όπλο του: αποφάσισε ν’απομακρύνει τον Augusto απ’την ομάδα Κ 17 για να τον πιέσει να αποδεχθεί τους όρους που πρόσφερε.

Ο canterano δεν ενέδωσε στην πίεση και συνέχισε να προπονείται με τους συμπαίκτες του στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου στο Cotia, αλλά δεν μπήκε σε καμία αποστολή για όλο το 2016.

Το Globoesporte.com αναφέρει ότι στη Σάο Πάολο «πανηγυρίστηκε» η πώληση του παίκτη, αφού μέσα σε λίγες εβδομάδες θα’χε φύγει ελεύθερος.

Το ESPN της Βραζιλίας ισχυρίζεται ότι η Μπάγερν Μονάχου έκανε επίσης μια προσφορά για τον παίκτη και σχεδόν τον πήρε απ’την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Augusto Galván κλείνει τα 18 στις 25 Μαρτίου. Ήταν ένα μοναδικό ταλέντο την τελευταία φορά που τον είδαν να παίζει. Αλλά όταν θα μπορεί να παίξει τον πρώτο επίσημο αγώνα του με την Castilla, θα’ναι χωρίς να’χει παίξει ούτε ένα λεπτό για σχεδόν δύο χρόνια.

Μια αδράνεια που εγείρει αμφιβολίες κι ανησυχία καθώς πρόκειται για την ίσως πιο σημαντική περίοδο στη διαμόρφωση ενός ποδοσφαιριστή, όταν θα μπορούσε να’χε λεπτά ακόμη και με την πρώτη ομάδα.


Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει υπογράψει έναν παίκτη που θεωρήθηκε κάποτε ένα μαργαριτάρι. Έναν επιτελικό μέσο ευέλικτο, αριστεροπόδαρο και εξαιρετικά τεχνικό και γρήγορο, ο οποίος μπορεί να παίξει παντού στο κέντρο με δημιουργικά καθήκοντα ή ως εξτρέμ φτάνοντας στην επίθεση. Αλλά αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν, μετά από σχεδόν δύο χρόνια μακριά απ’τους αγώνες, η εξέλιξή του θα’χε επιδεινωθεί με κάποιον τρόπο. Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.