Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Κίνδυνος για την Atlético: Ρεάλ Μαδρίτης και Barça θέτουν την εστίαση σε Lucas και Theo Hernández

Του Alonso Castilla

Η αξιολόγηση των αδερφών ανεβαίνει ασταμάτητα

Τα νεαρά αδέλφια της Ατλέτικο Μαδρίτης κυνηγιούνται απ’τους μεγάλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κι επίσης κι απ’τους δύο με τη μεγαλύτερη οικονομική ισχύ στην Ισπανία


Με λίγη συγκομιδή στην ελίτ, ειδικά στην περίπτωση του νεότερου αδελφού, η τιμή των Hernández έχει ανέβει πολλές βαθμίδες τα τελευταία χρόνια. Ο Lucas έχει εγκατασταθεί ήδη στην πρώτη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ ο Theo έχει κάνει ντεμπούτο στη Primera División, με την φανέλα της Αλαβές, σαν ένας ανεμοστρόβιλος. Τον περιμένουν στο rojiblanca σπίτι για την επόμενη σεζόν μετά από ένα χρόνο εκμάθησης στη Βιτόρια. Δύο εξαιρετικοί παίκτες, ηλικίας 21 και 19 ετών αντίστοιχα, που έχουν μπει στην ατζέντα των μεγάλων της Ευρώπης, εν ριπή οφθαλμού. Ξεκινώντας με την Ρεάλ Μαδρίτης και, κυρίως, τη Barcelona. Κίνδυνος για τον σύλλογο που προεδρεύει ο Enrique Cerezo.

Απ’τα γραφεία του Santiago Bernabeu, μιας και η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το ελεύθερο να υπογράψει αυτό το καλοκαίρι, στοχεύουν στον νεότερο. Ο Florentino Pérez έχει θέσει την εστίαση στον Theo Hernández, ο οποίος ολοκληρώνει μια κορυφαία σεζόν στην Αλαβές του Mauricio Pellegrino. Με τον Fabio Coentrao στη ράμπα της εξόδου, με το ίδρυμα να περιμένει να βρει έναν καλό αγοραστή, η υπογραφή ενός αριστερού μπακ φαίνεται θεμελιώδης. Η απόδοση του Marcelo είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία, αλλά είναι απαραίτητο να βρει έναν παίκτη που ωθεί πίσω απ’τον Βραζιλιάνο για την κατανομή των προσπαθειών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή την σεζόν η φυσική κατάσταση του madridista έχει σπάσει πάνω από μία φορά. Ο Theo είναι απ’το καλύτερο που προσφέρει η αγορά, αναμφισβήτητα.

Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης διατηρούν από χρόνια ένα σύμφωνο μη επίθεσης. Οι κορυφαίοι ηγέτες τους επέλεξαν να σφραγίσουν μια άγραφη συμφωνία για να μην μπουν σ’ένα διαρκή πόλεμο, σκεπτόμενοι ιδίως τους νεαρούς των αντίστοιχων ακαδημιών τους. Όταν ένας σύλλογος ρίχνει το μάτι του σ’έναν παίκτη του γείτονα, συμβαίνει η επαφή πρωτοκόλλου για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Συνέβη, για παράδειγμα, το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο José Ángel Sánchez, γενικός διευθυντής του λευκού ιδρύματος, έλαβε μια κλήση απ’το Vicente Calderón με τον Álvaro Morata ως πρωταγωνιστή. Η άρνηση ήταν άμεση, ο Florentino Pérez δεν έδωσε βήμα ούτε καν στο να συμβεί κάποια συνάντηση για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Θα εξακολουθήσει να ισχύει αυτή η «εγκάρδια συνεννόηση» με τον Theo;


Απτον Robert στο Txiki

Αν απ’τη γειτονιά του Chamartin παραμονεύουν για τον Theo, στη Ciudad Condal το κάνουν διπλά. Ο μεγάλος καθοδηγητής της ονειρεμένης επιχείρησης είναι ο Robert Fernández. Ο τεχνικός γραμματέας της Barcelona θέλει να ντύσει ταυτόχρονα στα blaugrana τους δύο αδελφούς. Σε μια εποχή μετάβασης, μ’ένα ταραχώδες επερχόμενο καλοκαίρι λόγω της αλλαγής του πηδαλιούχου στην πρώτη ομάδα -η παραμονή του Luis Enrique θεωρείται αποκλεισμένη απ’το Club- ο επικεφαλής για τις μεταγραφές πρέπει να κινήσει περισσότερο από ένα δελτία για να δώσει ένα συν στο ρόστερ. Αυτή τη στιγμή ο διαχειριστής συζητιέται πολύ λόγω της πεσμένης απόδοσης ορισμένων παικτών που έχουν κάνει το ντεμπούτο τους με τη Barça αυτή τη σεζόν. Εκτιμά ότι οι Hernández θα’ταν δύο θεμελιώδεις παίκτες για την ανανέωση και την βελτίωση του τωρινού ρόστερ. Ο Robert είναι ερωτευμένος και με τους δύο εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το περασμένο καλοκαίρι υπήρξαν ήδη κινήσεις γύρω απ’τους αδελφούς, που ελέγχθηκαν από πολλούς διαχειριστές της ομάδας. Αυτός που επέμεινε περισσότερο ήταν ο Txiki Begiristain. Ο αθλητικός επικεφαλής της Μάντσεστερ Σίτι παζάρεψε δυνατά και για τους δύο, αλλά χωρίς επιτυχία. Απ’το εσωτερικό της Ατλέτικο Μαδρίτης διέρρευσε ότι ήταν το πιο κοντινό περιβάλλον των δύο ανερχόμενων αδελφών, αυτό που εμπόδισε τη διαφυγή των δύο ποδοσφαιριστών. Πέρα απ’τα ισπανικά σύνορα υπάρχουν πολλά κλαμπ, όλα σημαντικά, τα οποία έχουν χτυπήσει την πόρτα των Hernández, αν και μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία.


Ο  ρόλος

Η Ατλέτικο Μαδρίτης γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει γύρω απ’τους δύο νέους κι αξιόλογους παίκτες. Ως εκ τούτου, το περασμένο καλοκαίρι κινήθηκε για να διατηρήσει και τους δύο ντυμένους στα rojiblanco, γνωρίζοντας ότι το ενδιαφέρον γι’αυτούς ήταν περισσότερο από σοβαρό και πραγματικό από διαφορετικούς συλλόγους. Πρώτα ανακοίνωσε την επέκταση και τη βελτίωση της σύμβασης του Theo, που επεκτάθηκε μέχρι τον Ιούνιο του 2021, με ρήτρα 24 εκατομμύρια. Μέρες αργότερα ήταν ο Lucas αυτός που ακολούθησε την ίδια διαδρομή· ο μπακ σφράγιζε μια νέα δέσμευση, μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Το ερώτημα είναι αν οι δύο τους είναι θωρακισμένοι όπως θα’πρεπε, γνωρίζοντας το ενδιαφέρον του ενός και του άλλου. Ίσως το rojiblanco κλαμπ πρέπει να κινηθεί νωρίτερα απ’το προγραμματισμένο για ν’ασφαλίσει καλύτερα και τους δύο, ειδικά τον μικρότερο.

Οι αδελφοί έχουν χωρίσει αυτή τη σεζόν, αλλά το σχέδιο είναι οι δρόμοι τους να ενωθούν και πάλι το επόμενο καλοκαίρι. Η Ατλέτικο Μαδρίτης του υπολογίζει για ν’αποτελέσουν μέρος της πρώτης ομάδας την σεζόν που έρχεται. Σ’αυτό το σημείο, ο Simeone και η αθλητική διαχείριση περπατούν στην ίδια διαδρομή, υπάρχει συναίνεση. Πρέπει να δούμε επίσης τι περνάει απ’το κεφάλι των πρωταγωνιστών. Ο ένας, ο Lucas, δεν είναι ικανοποιημένος με το ρόλο που έχει υπό τις εντολές του Αργεντινού προπονητή. Κι ο άλλος, ο Theo ξέρει ότι σε περίπτωση που ενσωματωθεί στην atlética ομάδα, έχει μπροστά τον Filipe Luis, έναν παίκτη που έχει προσφέρει πάντα, και συνεχίζει να το κάνει, μια ανώτερη απόδοση. Ο μικρότερος των Hernández ξέρει ότι απ’το να’ναι αδιαμφισβήτητος στην Αλαβές, θα περνούσε στο να’χε άλλο ρόλο στο σπίτι του.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas