News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Eldiario.es: ο καταφερτζής της Púnica δημιούργησε μία ψεύτικη εφημερίδα για τον Florentino και τη Μαδρίτη

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Σύμφωνα με την eldiario.es, ο Florentino πλήρωσε 300.000 € για την ψεύτικη εφημερίδα, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της Μαδρίτης, την πίεση στον τεχνικό για τις εντεκάδες, την καταστολή φημών ή την κριτική των διαιτητών.

Ο Florentino Pérez, μέσω του Alejandro De Pedro, ενός απ'τους "καταφερτζήδες" των συμβάσεων υπέρ του ασύνδετου οικοπέδου μέσω της 'Operación Púnica', δημιούργησε το diariobernabeu.com, μια ψεύτικη ψηφιακή εφημερίδα που ήταν στην υπηρεσία της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως δημοσιεύει σήμερα η eldiario.es. Υποθετικά, ο ίδιος ο Florentino Pérez έδινε οδηγίες σχετικά με το περιεχόμενο αυτής της εφημερίδας, στον De Pedro μέσα από μηνύματα που εμφανίζονται στην περίληψη της Púnica.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην eldiario.es, το ψεύτικο μέσο ενημέρωσης χρησιμοποιήθηκε επίσης για να πιέσει τον προπονητή με τις εντεκάδες, για να προσπαθήσει να καταστείλει αρνητικές ειδήσεις ή για να επικρίνει τους διαιτητές και τους αντιπάλους, όπως τον Ramón Calderón.

Ο Alejandro Pedro έκλεισε τη συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης το Σεπτέμβριο του 2013. Ήταν ένα συμβόλαιο για 300.000 ευρώ για ένα χρόνο για τη βελτίωση της φήμης της Ρεάλ Μαδρίτης σε κοινωνικά δίκτυα στην Ισπανία και σε άλλες χώρες. Η σχέση μεταξύ του De Pedro και του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, Florentino Pérez, είναι διαπιστευμένη από τα πολλά μηνύματα και τηλεφωνικές κλήσεις που περιλαμβάνονται στη δικαστική περίληψη του οικοπέδου της Púnica, στα οποία είχε πρόσβαση η eldiario.es.

Πίεση για να παίξει ο Gareth Bale

Ένα από τα παραδείγματα που δημοσιεύει η eldiario.es είναι η περίπτωση του Gareth Bale. Υποθετικά, το diariobernabeu.com πίεσε τον Αντσελότι με άρθρα και ερωτήσεις στην αίθουσα Τύπου για να έβαζε βασικό τον Ουαλό: «Πρόεδρε, το βγάζουν τώρα και στο στέλνω» έγραφε ο De Pedro στον Florentino Perez στις 16 Ιανουαρίου του 2014 σε σχέση με μια δημοσίευση στο diariobernabeu.com γραμμένη για να διεκδικήσει την παρουσία του Bale ως βασικό: «Επιπλέον, αύριο στη συνέντευξη Τύπου θα ρωτήσουν τον προπονητή γι'αυτό».

Στις 7:51 την επόμενη μέρα, ο De Pedro ξαναγράφει στον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης και του στέλνει δύο λινκ με άλλες δύο ειδήσεις υπέρ του Ουαλού. Το ίδιο πρωί, στη συνέντευξη Τύπου του Κάρλο Αντσελότι, ο διευθυντής του diariobernabeu.com ρωτούσε: «Είναι μια υπερβολική πολυτέλεια να μην είναι βασικός ο Gareth Bale σε όλα τα παιχνίδια όπως συμβαίνει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο;».

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο Alejandro de Pedro έστειλε το βίντεο στον Florentino Pérez. «Πρόεδρε σήμερα το πρωί ο προπονητής ερωτήθηκε όπως σου είπα», έγραφε ο De Pedro με ένα λινκ με το βίντεο στο Youtube. «Ωραία» απαντούσε ο Perez, σύμφωνα με την περιγραφή της eldiario.es.

Άμεση σχέση

Η "ψεύτικη εφημερίδα" diariobernabeu.com είχε άμεση σχέση με τον Antonio Galeano, υπεύθυνο επικοινωνίας της Ρεάλ Μαδρίτης: “Καληνύχτα Antonio, είμαστε στην κορυφή με την διαιτησία, αν έχεις κάτι ενδιαφέρον μου το στέλνεις. Ευχαριστώ και μια αγκαλιά”. Την επόμενη μέρα, ο De Pedro έστελνε στον Perez και στον Galeano μια είδηση: «Η Ρεάλ Μαδρίτης συνηθισμένη να παίζει με δέκα εναντίον της Μπάρτσα». Ο Galeano απαντούσε: «Υπέροχη δουλειά. Αγκαλιά». Και προσθέτει στην επικοινωνία του με τον Perez: «Έχουμε κάνει ακόμα δύο, με υπόδειξη του Antonio [Galeano]».

Ο De Pedro δημοσίευε επίσης άρθρα ενάντια στον πρώην madridista πρόεδρο Ramón Calderón, αντίπαλο του Florentino Pérez, αναφέρει η eldiario.es.

Οδηγίες για Isco και Ντι Μαρία

«Alex, μην βάζεις στο diario Bernabéu ότι η μισή Ευρώπη θέλει τον Isco, γιατί εκτός απ'το ότι δεν είναι αλήθεια, θα καταλήξει να μας δημιουργήσει προβλήματα», του έγραψε ο Florentino τον Ιούλιο του 2014, στο οποίο ο De Pedro του απάντησε: "Εντάξει, το βγάζουν τώρα. Σε κάθε περίπτωση, πρόεδρε, χρειάζομαι πολύ να μας λέτε τι ενδιαφέρει να βάζουμε και τι όχι, πλέον ξεπεράσαμε τα 2 εκατομμύρια επισκέπτες οπότε αυτό που μπαίνει έχει τον αντίκτυπό του στους madridistas".

Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Florentino λέει στον De Pedro: «Βάζεις πολλά πράγματα για τον Ντι Μαρία», όταν πριν από ένα μήνα η Ρεάλ Μαδρίτης τον είχε πουλήσει στην Γιουνάιτεντ. Ο De Pedro απαντά: «Ίσως, θα σας πω, αλλά είναι ότι ο τύπος φέρνει πολλή κίνηση».

Ο Florentino κατέθεσε σχετικά με τη σύμβαση με τον De Pedro

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης κλήθηκε πριν από λίγους μήνες ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου ως μάρτυρας γι'αυτή την σύμβαση με τον De Pedro και δήλωσε ότι «αυτή τη σελίδα (Diario Bernabeu) την δημιούργησε ο De Pedro από την εταιρεία του για να έχει περισσότερη επαφή με τον κόσμο των οπαδών στα κοινωνικά δίκτυα». Είπε ότι η εφημερίδα ήταν «ένα δευτερεύον ζήτημα», ότι ήταν «μία απ'τις χιλιάδες που υπάρχουν για την Ρεάλ Μαδρίτης». Διαβεβαίωσε επίσης ότι αυτή την εφημερίδα δεν την πλήρωνε ο σύλλογος, αλλά ότι διευθύνονταν απ'τον Alejandro de Pedro, κι ότι δεν ήξερε τίποτα για τον διευθυντή της, Javier Iglesias.

Ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Florentino έδειξε μετανιωμένος για τη σύμβασή του με τον Alejandro Pedro: "Είχαμε την ατυχία ότι ένα άτομο που μας παρουσίασαν ως εμπειρογνώμονα, στη συνέχεια αποδείχτηκε εμπλεκόμενος σε ένα πράγμα (Operación Púnica), που στιγματίζει το όνομα της Μαδρίτης", αναφέρει η eldiario.es.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.