News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Γιατί ο Zidane πρέπει να αποσυνδεθεί απ’τους Benzema, Bale και Cristiano στη Νάπολι

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Του Javier Gómez Matallanas

Αν η Μαδρίτη παίξει αύριο στη Νάπολι, όπως ενάντια στην Λας Πάλμας, θα’χει περίπλοκο το ν’αξιοποιήσει το πλεονέκτημα απ’το πρώτο παιχνίδι στο Μπερναμπέου (3-1)


Το να πούμε ότι οι Bale, Μπενζεμά και Κριστιάνο είναι ένα κακό παράδειγμα επίθεσης είναι κάτι τολμηρό. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια απ’τις καλύτερες τρίαινες της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Μ’αυτό το πλέον θρυλικό BBC, η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το δέκατο και το ενδέκατο Ευρωπαϊκό της Κύπελλο. Τα στατιστικά τους στο σκοράρισμα μετράνε για ρεκόρ κάθε χρόνο, κυρίως λόγω της εξαιρετικής και τρομερής συμβολής του Cristiano στο σκοράρισμα, είναι αλήθεια, αλλά Μπέιλ και Μπενζεμά έχουν επίσης σκοράρει το δικό τους.

Το πρόβλημα του BBC έγκειται στο ότι μ’αυτούς στο γήπεδο η Μαδρίτη αποσυνδέεται με μια εκπληκτική ευκολία. Αν δεν βοηθούν στην άμυνα, η ομάδα χωρίζεται και οι αντίπαλοι έρχονται σε χιονοστιβάδα στην άμυνα της Μαδρίτης, η οποία φέρει τα χτυπήματα απ’τα γκολ, όταν ένα αμυντικό σύστημα αφορά όλη την ομάδα κι όχι μόνο τους αμυντικούς. Αλλά τα χτυπήματα πάνε για τον Ramos και σία με άδικο τρόπο.

Ούτε ο Αντσελότι, με τη μακρά κι επιτυχημένη καριέρα του πίσω, ούτε ο Ζιντάν, με το σήμα του πρωτάρη, δεν έχουν καταφέρει να ισορροπήσουν τη Μαδρίτη με το BBC. Παίζοντας χωρίς αυτήν την αμυντική αλληλεγγύη, η Μαδρίτη κερδίζει περισσότερο ή λιγότερο εύκολα στο τοπικό πρωτάθλημα κι ενάντια σε αντιπάλους όχι πολύ ισχυρούς (αν και τελευταία της προκαλούν επίσης προβλήματα στο πρωτάθλημα), αλλά εναντίον ισχυρότερων Ισπανών αντιπάλων και στο Champions League, η Μαδρίτη δυσκολεύεται πάρα πολύ να πάρει τα παιχνίδια όταν Bale και Μπενζεμά δεν βοηθούν στην άμυνα. Ο Cristiano φαίνεται απελευθερωμένος απ’αυτήν την αποστολή λόγω του τεραστίου αριθμού των γκολ του, αλλά ακόμη κι όταν έχει θυσιαστεί στην άμυνα και στην πίεση, η Μαδρίτη έχει σαρώσει ακόμα και τις μεγάλες ομάδες (δείτε παιχνίδια των τελευταίων ετών ενάντια σε Barcelona ή Μπάγερν Μονάχου).

Όταν λείπει ένας απ’τους τρεις, σχεδόν κανείς δεν θυμάται το BBC. Αυτό συνέβη στις εκκινήσεις των τελευταίων σεζόν μ’έναν κουτσό Μπενζεμά που δυσκολεύτηκε να επανεμφανιστεί. Ή με τους τραυματισμούς του Bale. Εάν είναι και οι τρεις, το BBC έχει τη θέση βασικού λόγω δικαιώματος. Κι από εκεί προέρχεται η ανισορροπία, όταν δεν τρέχουν πίσω.

Τολμηρό: η Μαδρίτη παίζει άσχημα με το BBC

Το να πούμε ότι η Μαδρίτη παίζει καλύτερα χωρίς το BBC μπορεί να φαίνεται τολμηρό. Μέχρι κι εξωφρενικό. Αλλά τα γεγονότα επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό, καθώς η λευκή ομάδα είναι πιο ισορροπημένη και παίζει καλύτερα ως ομάδα, όταν λείπει ένας απ’τους τρεις μπροστινούς. Η ομάδα ενώνεται περισσότερο και πιέζει καλύτερα. Και με την τεράστια ποιότητα που έχουν όλοι οι παίκτες της Μαδρίτης, επιλύουν σχεδόν όλα τα παιχνίδια.

Αυτό που συνέβη το Σάββατο στο Ipurua, έχει συμβεί ήδη αρκετές φορές είτε χωρίς τον Μπέιλ, είτε χωρίς τον Cristiano ή είτε χωρίς τον Μπενζεμά. Θα πρέπει να τονιστεί ότι όταν θυσιάζονται οι τρεις στην άμυνα, ή τουλάχιστον δύο απ’αυτούς, η Μαδρίτη μοιάζει με μια ανίκητη ομάδα. Όταν δεν είναι έτσι, της δημιουργεί ευκαιρίες ο οποιοσδήποτε και μπορεί να την κερδίσει. Αν και σχεδόν πάντα, ή πολλές φορές, παίρνει ισοπαλία ή ανατρέπει, μετά.

Ο συναγερμός χτύπησε ενάντια στην Las Palmas. Αν η Μαδρίτη παίξει έτσι αύριο στη Νάπολι, θα’χει περίπλοκο το ν’αξιοποιήσει το πλεονέκτημα απ’το πρώτο παιχνίδι στο Μπερναμπέου (3-1). Στο San Paolo, ο Ζιντάν θα βάλει απ’την αρχή το BBC αν έχει διαθέσιμους και τους τρεις (το ν’αφήσει έναν απ’τους τρεις στον πάγκο θα’ταν μια έκπληξη). Η Μαδρίτη είναι πιο ισορροπημένη παίζοντας 4-4-2, με Cristiano και Bale μπροστά ή με Μπενζεμά και Κριστιάνο μπροστά. Κι ο Πορτογάλος αστέρας πρέπει να παίξει στην περιοχή. Αυτό είναι το καλύτερο για την ισορροπία. Αλλά ο Ζιντάν είναι αυτός που αποφασίζει και, μέχρι στιγμής, στα μεγάλα παιχνίδια έχει αποφασίσει πάντα για το BBC αν οι τρεις είναι σε θέση να παίξουν. Ίσως στο San Paolo θα’πρεπε να σκεφτεί ν’αποσυνδέσει το BBC για μια μέρα αν δεν έχει την βεβαιότητα ότι παίζοντας και οι τρεις μαζί πρόκειται να θυσιαστούν στην πίεση και στην οπισθοχώρηση. Αν δεν είναι σίγουρος, ο Zizou θα’κανε καλά ν’αφήσει στον πάγκο κάποιον απ΄τους τρεις, μάλλον, απ’τους δύο, μεταξύ Benzema και Bale, στην αρχή, και να τον χρησιμοποιήσει ως αλλαγή. Είναι μια περίπλοκη απόφαση. Επειδή βλέπει ότι οι τρεις είναι καλοί! Ακριβώς όπως κι ο Morata!

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.