News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Laliga αλλάζει κανάλι

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Του Santiago Siguero

Το BBC δίνει την θέση του στα rotations

50 Μαδρίτη-Μπέτις στο Bernabeu, 38 λευκές νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 θρίαμβοι των φιλοξενούμενων

6 τα γκολ του Benzema στη Μπέτις. Ο Karim είναι ο παίκτης στην τρέχουσα ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης που έχει σκοράρει περισσότερο στους verdiblancos


Ο Ζιντάν περπατά λιγότερο χαμογελαστός αυτές τις μέρες σε σχέση με τους πρώτους μήνες της σεζόν. Ορισμένες ερωτήσεις αρχίζουν να τον κουράζουν, αλλά υπάρχει μία που του ενοχλεί ιδιαίτερα την διάθεση. Είναι αυτή η νύξη στο BBC κι αν η ένταξή του στην εντεκάδα κάνει την ομάδα καλύτερη ή χειρότερη. Ο Ζιντάν το’χει ξεκάθαρο: αν οι τρεις μπροστινοί είναι διαθέσιμοι, θα παίζουν πάντα. Χθες, ήταν κατηγορηματικός.


Μεταξύ της καλής εικόνας της Eibar και των προβλημάτων της Νάπολι, ο Ζιντάν αναζητά την εντεκάδα με την οποία θα διατηρήσει τη Μαδρίτη γαντζωμένη στον τίτλο

Εκεί θα’πρεπε να τελειώσει η συζήτηση, αλλά αυτό είναι η Ρεάλ Μαδρίτης κι ασχολούμαστε όλοι. Επιπλέον, πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό θέμα που μπορεί να υποστηρίζεται από εμπειρικά γεγονότα: είναι προφανές ότι η ομάδα, με μια λιγότερο πολυτελή εντεκάδα και πιο σκληρά εργαζόμενη, έπαιξε καλύτερα στην Eibar σε σχέση με την ομάδα (την καλή) που υπέφερε κατά το πρώτο μέρος εναντίον της Napoli, έως ότου ήρθε ο Superman Ramos, για άλλη μια φορά, σε διάσωση. Σύμφωνοι, διαφορετικοί αντίπαλοι, διαφορετικές διοργανώσεις, διαφορετικά ανταγωνιστικά περιβάλλοντα. Αλλά επίσης και διαφορετικές συλλογικές αισθήσεις. Σοβαρή, τακτοποιημένη, θαρραλέα, χωρίς παραχωρήσεις στον αντίπαλο, η ομάδα του Ipurua· χαλαρή, σχεδόν διαφανής στην άμυνα, η ομάδα του San Paolo. Δύο κόσμοι σε τέσσερις ημέρες.

Η απουσία του Μπέιλ

Επιστρέφει η Laliga και χρειάζεται αλλαγή συντονισμού. Δικαιολογείται λόγω της απουσίας του Bale (που εκτίει σήμερα την δεύτερη αγωνιστική της ποινής του) και λόγω της δημόσιας ανακοίνωσης του Ζιντάν, που χθες προέβλεψε αλλαγές. Υπάρχουν προηγούμενα περισσότερο από αρκετά για να σκεφτούμε ότι η δήλωση του Zizou δεν είναι για το θεαθήναι. Ενάντια στην Eibar, η ομάδα παρουσίασε οκτώ νέα πρόσωπα σε σχέση με την προηγούμενη εντεκάδα (Λας Πάλμας). Εναντίον της Napoli, πέντε νέα πρόσωπα. Για σήμερα; Τα στοιχήματα επιτρέπονται. Αλλά οι αλλαγές πρέπει να γίνουν σ’όλες τις γραμμές. Ξεκινώντας απ’την άμυνα: ο Nacho θα’ναι βασικός μπροστά στις απουσίες των Varane και Pepe. Στη μεσαία γραμμή, το παιχνίδι παρουσιάζεται ως κίνδυνος για τον Casemiro. Ο μέσος είναι στο όριο καρτών και σ’έξι ημέρες περιμένει η Athletic στο λημέρι της του San Mamés. Μια μάχη για την οποία ο Ζιντάν μπορεί να θεωρεί πιο απαραίτητο τον άνθρωπο άγκυρά του σε σχέση με την αποψινή επίσκεψη της Μπέτις. Σε κάθε περίπτωση, η διαμόρφωση του πυρήνα είναι η γραμμή που επιδέχεται περισσότερης υπόθεσης. Μπορεί να κατασκευαστεί γύρω από τρεις ή τέσσερις παίκτες, ανάλογα με την απόφαση ενός Ζιντάν που, χωρίς το BBC, έχει δείξει επίσης σημάδια ότι έχει τακτική ζώνη.

Στην επίθεση, φαίνεται σίγουρη η παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο, στην ίδια κατάσταση όπως ο Casemiro, αλλά λιγότερο εκτεθειμένος, λόγω φύσεως, σε μια πιθανή προειδοποίηση. Μπενζεμά, Morata κι ακόμη κι ο Lucas Vázquez φιγουράρουν ως οι πιθανοί σύντροφοί του. Θα εξαρτηθεί, φυσικά, απ’την διάταξη  που θα επιλεγεί τελικά απ’τον Ζιντάν, φυσικά.

Η μονομαχία του Bernabeu κλείνει την αγωνιστική ημέρα της Κυριακής. Οι λευκοί θα παίξουν, ως εκ τούτου, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα της Barcelona στο Riazor. Αν υπάρξει μια culé γκέλα, η Μαδρίτη θα μπορούσε να ανακτήσει την πρώτη θέση, χωρίς να ξεχνάμε αυτόν τον αναβληθέν αγώνα κατά της Θέλτα στο Balaídos που, με τον ρυθμό που πάμε, μπορεί να καταλήξει να καθορίσει πάνω απ’το μισό πρωτάθλημα.

Οχυρό Bernabeu


Για τη Μαδρίτη, η εξίσωση είναι ξεκάθαρη. Όλοι οι υπολογισμοί της για να κατακτήσει τη Laliga περνάνε απ’το Μπερναμπέου. Οι επισκέψεις των Ατλέτικο, Barça και Σεβίλλη θα’ναι σημαντικές, αλλά επίσης και παιχνίδια όπως το αποψινό. Στην προηγούμενη εμφάνισή της στο Μπερναμπέου, η ομάδα πρόσφερε μια άθλια εικόνα ενάντια στη Λας Πάλμας, μακιγιαρισμένη απ’το τελικό ντεμαράζ που είναι το καμάρι του σπιτιού. Αλλά το γεγονός είναι ότι απ’το Chamartin πέταξαν δύο βαθμοί, η απώλεια των οποίων δεν υπολογίζονταν. Στη συνέχεια ήρθε η Eibar, η ημέρα της ανάστασης με το 4-4-2, αλλά οι αμφιβολίες επέστρεψαν στη Νάπολι. Η Μαδρίτη ψάχνει μια νίκη που θα της δώσει σταθερότητα, τώρα που αντιμετωπίζει την τελική ευθεία των δύο πιο σημαντικών τίτλων της σεζόν. Κι ο Ζιντάν μπορεί να’χει σίγουρο ένα πράγμα: όποια κι αν είναι η αποψινή εντεκάδα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του αγώνα κατά της Μπέτις, όποιο κι αν είναι το παιχνίδι που θ’αναπτύξει η ομάδας απόψε εναντίον των verdiblancos, στη συνέντευξη Τύπου θα ερωτηθεί και πάλι για το BBC. Έτσι είναι συναρμολογημένη αυτή η εφεύρεση. Ο Zizou το γνωρίζει πολύ καλά.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.