News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Στην Ρεάλ Μαδρίτης τα πράγματα πάνε καλύτερα όταν παίζουν αυτοί που δεν παίζουν πάντα

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Του Jesús Garrido

Μεγάλο παιχνίδι των James και Μπενζεμά, σκόρερς

Ο Ζιντάν χρησιμοποίησε έξι παίκτες που δεν είναι συνήθως βασικοί και το αποτέλεσμα ήταν να ξεχάσουμε αυτές τις εβδομάδες του άσχημου παιχνιδιού και τις ταλαιπωρίας για ν’απολαύσουμε και πάλι το ποδόσφαιρο στην Eibar


Στην Ρεάλ Μαδρίτης έχει έρθει καλύτερα να παίζει νωρίς. Μετά το γελοίο που έζησε την Τετάρτη στο Bernabeu, η λευκή ομάδα χρειάζονταν να ταρακουνηθεί και πάλι, γιατί αυτό που βγήκε στον αγώνα κατά της Λας Πάλμας είναι ότι δεν υπήρχε κρίση, αλλά προφανείς λόγοι για ανησυχία. Αντ 'αυτού, το παιχνίδι στο Ipurua προσφέρει τ’αντίθετα συναισθήματα. Η Μαδρίτη νίκησε την Eibar (1-4) με μια συντριπτική προφανής υπεροχή απ’την έναρξη της αναμέτρησης. Και φυσικά, το ερώτημα τώρα είναι γιατί έπαιξε τόσο άσχημα κατά τις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις και τόσο καλά σ’ένα απ΄τα πιο πολύπλοκα στάδια της Ισπανίας, σύμφωνα με τα στατιστικά, καθώς η διαφορά μεταξύ της μιας και των άλλων εικόνων των λευκών, είναι τεράστια.

Τον Ζιντάν δεν τον έπεισαν τα λόγια των παικτών του, που του ζήτησαν ν’αφήσει τα rotations για άλλες στιγμές, και χρησιμοποίησε και πάλι στην εντεκάδα τους παίκτες που δεν είναι συνήθως βασικοί, προφυλάσσοντας, ως εκ τούτου, άλλους που συνήθως είναι. Στον πάγκο του στενού eibarrés γηπέδου ήταν οι Marcelo, Kroos και Carvajal. Στη Μαδρίτη είχαν μείνει, ο τραυματίας Varane, ο πληγωμένος Κριστιάνο, κι ο Bale, τιμωρημένος για τα επόμενα δύο παιχνίδια. Χωρίς όλους αυτούς τους παίκτες, η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Ένα αλληλέγγυο παιχνίδι, γρήγορων κι αποτελεσματικών συνδυασμών, αμυντικής σοβαρότητας και συνεχής πείνας για βελτίωση του ήδη υπάρχοντος. Δεν υπήρξε χώρος στον πανικό ή στη νευρικότητα αυτών των τελευταίων ημερομηνιών. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με κάποια παρόμοια στοιχεία στο γήπεδο.

Η Μαδρίτη πήγε για να κερδίσει στην Eibar με τους Keylor, Danilo, Ramos, Pepe, Nacho, Casemiro, Modric, James, Lucas, Benzema και Asensio. Δηλαδή, έξι απ’τους έντεκα δεν είναι αδιαμφισβήτητοι βασικοί, καθόλου. Κάτι παρόμοιο μ’αυτό που συνέβη, για παράδειγμα, στο πρώτο σκέλος του δεύτερου γύρου του Copa del Rey εναντίον της Σεβίλλης. Εκείνη την ημέρα, ο Ζιντάν το εκμεταλλεύτηκε για να κάνει rotation και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, όχι μόνο απ’το σκορ, το 3-0, αλλά απ’ότι έδειξε στο γήπεδο. Έπαιξαν James κι Asensio συνοδεύοντας τον Morata, αυτή τη φορά συνόδεψαν τους Μπενζεμά και Lucas. Και μ’αυτούς τους δύο αριστεροπόδαρους, η Μαδρίτη καταβρόχθισε τη Σεβίλλη και την Eibar με παρόμοιο τρόπο. Τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και μια ψηλαφητή επάρκεια.

Γιατί μπόρεσε να συμβεί αυτό; Εν μέρει, επειδή εκείνοι που έπαιξαν δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δουλέψουν για την ομάδα. Η Μαδρίτη τοποθέτησε τις γραμμές της πολύ κοντά στην armera άμυνα και μέσα απ’την τοποθέτηση των παικτών της και την προσπάθειά τους να πιέσουν την έξοδο της αντίπαλης μπάλας, δεν άφησαν ν’αναπνεύσουν οι Dani Garcia και Escalante, τα χειριστήρια του Mendilibar, και η Eibar βρέθηκε κλειδωμένη στο δικό της μισό του γηπέδου, εμφιαλωμένη απ’τη Μαδρίτη. Ήταν πολλές οι μπάλες που ανέκτησαν οι Modric και James, 25 μεταξύ των δύο, κι όταν οι δύο παίκτες που ανακτούν εκ νέου την κατοχή, έχουν μεγάλη ποιότητα, η ροή των ιδεών και του παιχνιδιού πολλαπλασιάζεται εκθετικά. Και δεν υπάρχει κανείς που ν’απολαμβάνει περισσότερο το συνειρμικό παιχνίδι σ’αυτή τη Μαδρίτη, απ’τον Μπενζεμά.


Ο παίκτης απ’τη Λυών σκόραρε δύο γκολ κι έδωσε μία ασίστ. Αυτά είναι τα ψυχρά στατιστικά, πραγματικά πολύ καλά, πάνω απ’όλα επειδή ξεπερνούν σαφώς το μέσο όρο του στο σκοράρισμα, καθώς στην έναρξη του αγώνα, είχε μόλις πέντε γκολ σ’αυτό το πρωτάθλημα. Πλέον έφυγε με επτά, αλλά με την σιγουριά του να’χει κάνει ό, τι μπορούσε στο γήπεδο, ακριβώς αυτό για το οποίο επικρίνεται πάντα. Δεν είναι ένας σταθερός παίκτης, δεν υπήρξε ποτέ, αλλά αν έχει αυτοπεποίθηση, αν είναι άνετα στο γήπεδο και δεν πρέπει να επικεντρώνεται στο να περιέχει άλλους, στον Μπενζεμά πέφτει η ποιότητα, γιατί τρέχει απ’τα μπατζάκια του. Μαζί με τον James και τον Asensio ήταν στο στοιχείο του. Κι ακόμα κι αν αφιέρωσε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης στους συνδυασμούς, έκανε ό, τι απαιτούν οι κερκίδες του Μπερναμπέου, δηλαδή, να πιέζει και να πετυχαίνει γκολ. Δηλαδή, να’ναι ένα καθαρό '9'. Πάμε, αυτή τη φορά έκανε τα πάντα, άλλο πράγμα είναι αν αντισταθμίζει αυτό όταν δεν κάνει τόσα.

Ούτε και θα πρέπει να αρνούμαστε το ρόλο που διαδραματίζει σ’αυτή την ομάδα ο Casemiro. Η απλή παρουσία του φαίνεται να αντισταθμίζει την εγγενή αδυναμία αυτής της Μαδρίτης, όσον αφορά την οπισθοχώρηση. Ο Adrián Gonzalez, ο πιο φορμαρισμένος παίκτης Eibar τον τελευταίο μήνα, πέρασε απολύτως απαρατήρητος σήμερα, σαν να μην είχε παίξει, κι αυτό είναι, σε μεγάλο βαθμό, αξία του Casemiro. Διατηρεί την υψηλή γραμμή και σαρώνει ό, τι οι άλλοι δεν μπορούσαν. Αλλά είναι αυτό το επίτευγμα του να μην σπάει τη γραμμή της πίεσης, αυτό που τον καθιστά απαραίτητο σ’αυτό το σημείο. Κι αυτό ενώ η Μαδρίτη έχασε στο Mestalla και υπέφερε στην Βιγιαρεάλ μ’αυτόν στο χορτάρι. Είναι, ωστόσο, ο μόνος παίκτης στην ομάδα που δεν έχει έναν προφανή αντικαταστάτη, κι όταν δεν είναι στο γήπεδο, παρατηρείται. Δεν θα’πρέπε να’ναι έτσι, αλλά είναι.

Ο Adrián δεν φάνηκε, το έκανε κάπως περισσότερο ο Pedro Leon. Ήταν στις πλευρές εκεί όπου ο Mendilibar βρήκε κάποια ηρεμία στο φορτίο που την είχε υποβάλει η Μαδρίτη από μέσα. Μ’αυτόν τον τρόπο βρήκε το γκολ, όταν ήταν όλα περισσότερο από χαμένα. Μια σέντρα του Pedro απ’τα δεξιά και μια εκτέλεση του Peña απ’τα αριστερά. Ο ένας ξεπέρασε τον Nacho (ο madridista έπεσε στο έδαφος από ένα χτύπημα στο πρόσωπο) κι ο άλλος κέρδισε την πλάτη απ’τον Danilo, κάτι που δεν θα πρέπει να’ναι πολύ δύσκολο, καθώς του συμβαίνει συνήθως.


Πριν απ’αυτό, η Μαδρίτη είχε κερδίσει το παιχνίδι. Μέσα σε μισή ώρα, το 0-3 δεν επιδέχονταν καμίας συζήτησης. Ντομπλέτα απ’τον Μπενζεμά κι ασίστ στον James. Όλα τα καλά που έχει η Eibar στην δημιουργία του παιχνιδιού, τα’χει έχει και στην αμυντική αδυναμία της. Η Μαδρίτη δημιούργησε τις ευκαιρίες με ποιότητα, αλλά καμία δεν ήταν αναπόφευκτη. Μετά απ’αυτό το πλέον ογκώδες και καθοριστικό αποτέλεσμα, η Μαδρίτη απελευθερώθηκε και θα μπορούσε να πάει στο διάλειμμα μ’ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα, που στη συνέχεια θα διεύρυνε ο Asensio σε μια κόντρα που αυτός ήθελε να τελειώσει στον James, αλλά που το δοκάρι την έκανε να καταλήξει στον ίδιο. Στη συνέχεια, ξεκούραση για τον Μπενζεμά και τον Modric ... καθώς έρχεται ένα ταξίδι στη Νάπολι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.