Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Το Santiago Bernabeu χάνει την υπομονή και υποδεικνύει τον Keylor Navas

Του Alonso Castilla

Ο tico τερματοφύλακας άκουσε αποδοκιμασίες

Η απαιτητική κερκίδα του Santiago Bernabeu έχει χάσει την υπομονή με τον Κοσταρικανό τερματοφύλακα. Απέτυχε στο τρίτο γκολ της Λας Πάλμας και οι οπαδοί δεν τον συγχώρεσαν


Οι ώρες του Keylor Navas ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης φαίνονται να’ναι μετρημένες. Η σεζόν που κάνει ο Κοσταρικανός δεν είναι η καλύτερη, έχει κάνει λάθη που σ’ένα κλαμπ τέτοιου μεγαλείου τιμωρούνται και οι κερκίδες του Santiago Bernabeu τον έχουν ήδη στοχοποιήσει. Πάντα πολύ στοργικές με τον tico, η κατάσταση έχει μεταλλαχθεί πλήρως και οι οπαδοί αρχίζουν να τον σημαδεύουν με αποφασιστικότητα και σκληρότητα. Σε μια νύχτα ενάντια στην Λας Πάλμας που έδειχνε σε μοιραία, οι αποδοκιμασίες εναντίον του τερματοφύλακα ακούστηκαν πολύ ξεκάθαρα. Ενάντια στη Napoli απέτυχε στο γκολ της ιταλικής ομάδας κι από τότε τον περίμεναν. Η επική ισοπαλία που πήρε η λευκή ομάδα κατέληξε να καλύψει το εν μέρει ήδη ανοιχτό κανάλι «υπόθεση Keylor», που κάθε μέρα που περνά συγκεντρώνει όλο και μεγαλύτερη τηλεθέαση.

Η αναμέτρηση είχε ήδη στραβώσει πάρα πολύ για την ομάδα του Ζιντάν. Ο Bale είχε αποβληθεί, ο Jonathan Viera είχε βάλει μπροστά την canario ομάδα με πέναλτι... Η τοπική ομάδα ήταν χαμένη όταν ήρθε η φάση που σημάδεψε τον Keylor Navas. Βγήκε καθυστερημένα στην κατεβασιά του Boateng κι αυτός δεν έχασε την ευκαιρία να σκοράρει το τρίτο. Εκείνη την στιγμή, οι αποδοκιμασίες απέκτησαν ένα υψηλό επίπεδο, δεδομένο πολύ συμπτωματικό ότι η madridista κοινωνική μάζα δεν κοιτάει πλέον με τα ίδια μάτια τον Κεντροαμερικανό. Το γκολ της ισοφάρισης του Tana άφησε ήδη σε κλιμάκωση τον κόσμο, καθώς η μπάλα μπήκε στο λευκό τέρμα πολύ κοντά στην ζώνη επιρροής του τερματοφύλακα. Έδωσε την αίσθηση ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο.

Αν υπήρχε μια παραμικρή σκιά αμφιβολίας, φαίνεται ότι ξεκαθαρίστηκε πλήρως. Όταν το Bernabeu στοχοποιεί έναν παίκτη, συνήθως είναι οριστικό. Ο σύλλογος είχε ήδη αποφασίσει να πάρει έναν τερματοφύλακα με στόχο την επόμενη σεζόν, αφού έχοντας ξεπεράσει έναν τραυματισμό, ο Keylor δεν έχει ανακτήσει τη λάμψη του προηγούμενου έτους. Χειρότερα, φέτος έχει αφήσει ένα σωρό αρνητικές ενέργειες που έχουν ως αποτέλεσμα, στην εκτελεστική περιοχή του Santiago Bernabeu, να’χουν σαφές ότι είναι απαραίτητο να ενισχύσουν την ομάδα μ’έναν τερματοφύλακα περισσότερου επιπέδου. Ο Navas ανασυντάχθηκε κι έκανε κάποια καλή επέμβαση ενάντια στη Λας Πάλμας, αλλά το χοντρό λάθος είναι εκείνο που έμεινε χαραγμένο στο μυαλό των οπαδών.


Υποστήριξη του Ζιντάν

Οι κυριότεροι υποψήφιοι είναι καλά γνωστοί. Και θέλουν και οι δύο να φορέσουν τα λευκά. Ο Courtois, που έλαμψε τόσο κατά τα τρία χρόνια στην Ατλέτικο Μαδρίτης, τώρα στην Τσέλσι, θέλει να επιστρέψει στην Ισπανία κι ελπίζει να’ναι ο εκλεκτός απ’τον Florentino Pérez. Μια παρόμοια περίπτωση είναι εκείνη του De Gea. Αγκυροβολημένος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο, θέλει να κάνει το ταξίδι πίσω στο σπίτι. Δεν έχει σημασία που μεγάλωσε στην rojiblanca οντότητα, το να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης θα γεμίσει πλήρως τις επιθυμίες του.


Ο Ζιντάν έχει αφιερώσει πάντα λόγια υποστήριξης για τον Keylor Navas. Όταν ήταν έτοιμος μετά από μια μακρά αποκατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση, ανέκτησε το καθεστώς βασικού εν ριπή οφθαλμού. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα κατά τη διάρκεια των επόμενων αναμετρήσεων, καθώς η αλήθεια είναι ότι η σκιά του Kiko Casilla γίνεται ολοένα και πιο μακρά πάνω στη μορφή του Αμερικανού τερματοφύλακα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas