News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η απληστία του Cristiano είναι ατελείωτη και η Ρεάλ Μαδρίτης πετά προς τα ημιτελικά

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Του Jesús Garrido

Χατ τρικ για ν’αποκλείσει τη Μπάγερν στην παράταση

Οι λευκοί άξιζαν να καθαρίσουν την αναμέτρηση στο πρώτο ημίχρονο (και στο πρώτο σκέλος), αλλά η Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε δύο λάθη για ν’αναγκάσει μια παράταση στην οποία καθάρισαν Cristiano και Asensio


Η Ρεάλ Μαδρίτης θα’ναι στα ημιτελικά του Champions League. Κανείς δεν έχει παίξει μέχρι στιγμής σε επτά συνεχόμενους ημιτελικούς. Θα το κάνει η πρωταθλήτρια, η οποία θέλει να γίνει επίσης η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει δύο συνεχόμενες φορές αυτήν την διοργάνωση, από τότε που ονομάζεται έτσι και την κέρδισε η Μαρσέιγ. Θα το κάνει έχοντας υποφέρει όπως δεν είχε υποφέρει εδώ και καιρό, από τότε που η Ατλέτικο ήταν έτοιμη να της πάρει το δέκατο. Η Μπάγερν την έστειλε σε μια παράταση που δεν πιστεύουν ούτε καν αυτοί οι ίδιοι ότι κατάφεραν να προκαλέσουν αφού ο Neuer επιβεβαιώθηκε ως ο καλύτερος παίκτης όλων όσων συμμετείχαν σ’αυτό το γύρο. Ήταν ο καλύτερος, αν και θα υπάρξουν ορισμένοι που θα ισχυριστούν ότι ίσως ένας τέτοιος Κριστιάνο Ρονάλντο αξίζει αυτή την αναγνώριση. Ξεκίνησε τα προημιτελικά με δύο γκολ στο ενεργητικό του, τα τέλειωσε με επτά, έχοντας βάλει πέντε στην ομάδα του Αντσελότι.

Η λαιμαργία αυτής της Μαδρίτης είναι ανυπολόγιστη. Υπήρξαν στιγμές στα 210 λεπτά της διπλής αναμέτρησης στις οποίες βρέθηκε στα σχοινιά, δεχόμενη βίαια χτυπήματα και στέκοντας όρθια, χωρίς να βρεθεί στο καναβάτσο, όπως ο Mayweather, έτσι ώστε στη συνέχεια, σχεδόν πάντα να κερδίζει στα σημεία. Γιατί η Μαδρίτη δέχεται, αλλά δίνει και με μανία. Ξεπέρασε τη Μπάγερν συνολικά, όχι μόνο στο σκορ, αλλά στην σωματική διάπλαση, στην πρόθεση να κερδίσει, στην ευστοχία, στα πάντα. Η Μπάγερν είχε τον Lewandowski, ο οποίος φόβιζε τη madridista παροικία με τους αριθμούς του και λόγω της ανάμνησης της Ντόρτμουντ, αλλά η Μαδρίτη έχει τον Κριστιάνο, έναν παίκτη που δεν ντριμπλάρει πλέον κανέναν, δεν υπερχειλίζει, δεν ξεφεύγει σε ταχύτητα, αλλά στον οποίο πέφτουν τα γκολ, όπως σ’έναν κλέφτη πέφτουν τα εισιτήρια.


Έπαιξε ο Isco, αλλά έλαμψε ο Ρόμπεν

Τον Ζιντάν τον φρίκαραν κατά τη διάρκεια των τριών ημερών που έχουν περάσει απ’το ματς της Χιχόν με το να βάλει τον Isco. Αυτό ήταν σπάνιο να συμβεί, περισσότερο απ’οτιδήποτε άλλο λόγω της εμπειρίας κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν. Ο Isco είχε παίξει 77 λεπτά ανάμεσα σε δύο αγώνες στο Champions League, ως εκ τούτου συνεπάγονταν ότι δεν ήταν το φαβορί για να μπει στην εντεκάδα στον τραυματία Μπέιλ. Στο τέλος, ο Ζιντάν εισάκουσε τη κοινή γνώμη κι έβαλε τον malagueño. Είχε λογική: έβαζε τέσσερις μέσους στη μέση έναντι των τριών του αντιπάλου, το οποίο προανάγγελλε λευκή υπεροχή και μεγαλύτερη συνειρμική ευκολία. Αλλά δεν συνέβη έτσι. Όχι, τουλάχιστον για ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού. Οι τέσσερις στη μέση δεν βρήκαν την θέση τους, άφησαν τις πλευρές ακάλυπτες κι από’κει μπήκε ο κίνδυνος της Μπάγερν.

Ο Guardiola ερωτεύτηκε τους εξτρέμ στη Γερμανία, όταν γνώρισε τους Ριμπερί και Ρόμπεν. Τον υποδέχτηκαν όταν αντιμετώπιζαν πλέον το τέλος των καριερών τους, το οποίο επρόκειτο να μαστίζονταν από τραυματισμούς, αλλά τον αγάπησαν. Ο Αντσελότι τους έχει ανακτήσει για τον σκοπό και ήθελε να τους κάνει το δίχτυ ασφαλείας απ’το οποίο αρπάζεται η Μπάγερν για να περάσει στα ημιτελικά. Ο Isco κατατάσσεται ως επιτελικός μέσος κι ως εκ τούτου Ribéry και Alaba είχαν για τους εαυτούς τους όλη την πλευρά, ενώ ο Kroos βοηθούσε τον Marcelo με τους Robben και Lahm. Εκεί εμφανίστηκε ο γερμανικός κίνδυνος. Οι Βαυαροί κυριάρχησαν για πολλά λεπτά κι έφυγαν, ωστόσο, χωρίς να’χουν σουτάρει στον Keylor στα πρώτα 45 λεπτά.

Η Μαδρίτη διέθετε ένα ξέφωτο στην πλάτη ενός Xabi Alonso πολύ συγκινημένου και αμήχανου, όσο και δύσκαμπτου. Η λευκή ομάδα μπορούσε να τρέξει, όπως έχει κάνει πολλές φορές, και μπορούσε να σκοτώσει στην κόντρα τόσες φορές όσες είχε ονειρευτεί, δεν το έκανε λόγω έλλειψης ευστοχίας, λόγω κακών αποφάσεων, γιατί όσες φορές βρίσκονταν με τον αντίπαλο σε μειονεκτική θέση, λάθευε. Απέτυχαν οι Cristiano, Carvajal, Isco... δεν υπήρχε μια επιτυχής αντεπίθεση σε καμία στιγμή, ούτε ακόμη κι όταν ο Vidal κέρδισε την δεύτερη κίτρινή του. Την πήρε στο φάουλ που δεν ήταν, γιατί πήρε τη μπάλα πριν τον Asensio, αλλά την έψαξε απ’τη στιγμή που είδε την πρώτη.


Ο Neuer στο τέλος μάζεψε τα γκολ

Τότε οι δύο τους κατευθύνονταν σε μια παράταση που κανείς δεν θα πίστευε αν δει τα στατιστικά του αγώνα. Και λιγότερο αν συγκρίνει το τι έγινε απ’τον ένα και τον άλλο στα 180 λεπτά. Με μια τεράστια διαφορά, ο Manuel Neuer υπήρξε ο καλύτερος παίκτης στην διπλή αναμέτρηση, την οποία η ομάδα του θα’χε χάσει οριστικά στο πρώτο σκέλος, αν δεν ήταν οι πέντε εξαιρετικές επεμβάσεις του, που κράτησαν ζωντανούς τους Βαυαρούς. Στο Μπερναμπέου, η Μαδρίτη δημιούργησε ευκαιρίες κάθε λίγο και λιγάκι, δεν είχε πολύ μπάλα, αλλά απέδειξε ότι στον Neuer μπορεί να σκοράρει μόνο ο Cristiano. Και το έκανε πολύ, πάρα πολύ.

Οι λευκοί μπόρεσαν να καθαρίσουν και, απ’την άλλη πλευρά, χάρισαν δύο γκολ. Το πρώτο, ένα αδιαμφισβήτητο πέναλτι του Casemiro στον Ρόμπεν. Ο Ολλανδός, για την ακρίβεια, έκανε αυτό που κάνουν οι μεγάλοι: πήρε την ομάδα στην πλάτη του για δύο ολόκληρους αγώνες και το’κανε στα 33 του. Ο Lewandowski έπαιξε τον ρόλο του Lewandowski και σκόραρε, όχι όπως ο Vidal στο πρώτο σκέλος. Στη συνέχεια, σκόραρε ο Sergio Ramos, αλλά δεν ήταν ούτε το τελευταίο λεπτό ούτε το σωστό τέρμα. Το γκολ του αρχηγού σκότωσε την ευφορία που είχε εξαπολύσει αυτό του Cristiano κι ενθάρρυνε τη Μπάγερν να σκοράρει ένα τρίτο, που θ’απέκλειε τη Μαδρίτη απ’την Ευρώπη. Vidal και Kassai, ο διαιτητής, ανέλαβαν να μην γίνει έτσι.

Η Μπάγερν ήθελε να παίξει στην παράταση, αλλά δεν είχε ούτε «9» (ο Αντσελότι έβγαλε τον Πολωνό για να βάλει τον Kimmich και να’χει κάτι περισσότερο στη μέση) ούτε είχε σωματικό υπόβαθρο (ο μέσος όρος ηλικίας των 30 φαίνονταν). Και η Μαδρίτη πήγε για γενοκτονία. Ο Κριστιάνο ισοφάρισε μ’ένα οφσάιντ πάνω από ένα μέτρο λίγο πριν την ανάπαυλα του επιπλέον χρόνου και το δεύτερο μέρος ήταν μια θύελλα. Η φάση του Marcelo έστεψε άλλα 210 δικά του στρατοσφαιρικά λεπτά, ενώ ο Asensio καταβρόχθισε όλη την άμυνα της Μπάγερν για να επιβεβαιώσει αυτό το πρότζεκτ του καλύτερου παίκτη του κόσμου που δημιούργησε η Μαγιόρκα. Χρειάστηκε να’ναι στο τέλος, με 30 επιπλέον λεπτά, αλλά η Μαδρίτη υπέβαλε τη Μπάγερν στον διασυρμό που ο Neuer απέτρεπε πεισματικά.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.