News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει με τη φωτιά ενάντια στη Valencia, αλλά ο Marcelo εμποδίζει να καεί

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Του Dario Ojeda

Γκολ του Βραζιλιάνου στο 86ο λεπτό του ματς

Ένα σπουδαίο γκολ του madridista μπακ στο 86ο λεπτό έβγαλε την Ρεάλ Μαδρίτης απ’το πρόβλημα στο οποίο είχε μπει λίγο πριν, μετά την ισοφάριση του Parejo. Ο Cristiano είχε ανοίξει το σκορ


Ένα γκολ του Μαρσέλο στο 86ο λεπτό έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ Μαδρίτης επί της Βαλένθια με 2-1 κι επέτρεψε στην ομάδα του να πάρει τρεις ζωτικούς βαθμούς στη μάχη για την κατάκτηση της la Liga Santander. Μ’αυτή τη νίκη, η Μαδρίτη έχει 81 πόντους.

Φαίνεται ότι η Μαδρίτη μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα μόνο με έναν τρόπο: μ’ένα γκολ στα τελευταία λεπτά. Έτσι επιλύει παιχνίδια απ’την αρχή της σεζόν, και τα τελευταία δεν φαίνεται ότι θα’ναι μια εξαίρεση. Ενάντια στη Βαλένθια, η madridista ομάδα δεν έπαιξε καλά και μπήκε σ’ένα χάος όταν ο Dani Parejo κάρφωσε ένα φάουλ στο παραθυράκι στο 82ο λεπτό. Η ισοπαλία, μαζί με τη νίκη της Μπάρτσα εναντίον της Εσπανιόλ, άφηνε τη Μαδρίτη χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Αλλά στο Μπερναμπέου τα ματς δεν τελειώνουν μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Αυτή τη φορά υπεύθυνος για την επίλυση ήταν ο Marcelo. Ο αριστερός μπακ είναι τόσο καθοριστικός όσο κι ο περισσότερο αυτή τη στιγμή στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν. Με τη Μαδρίτη χωματερή, ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε μια μπαλιά απ’τα δεξιά απ’τον Morata, ο οποίος είχε περάσει τον αντίπαλό του μ’ένα σκάψιμο. Τσέπωσε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής, σήκωσε το κεφάλι, έκοψε απ’τα αριστερά του Montoya και σούταρε στην απέναντι γωνία για να νικήσει τον Alves. Φαινόταν εύκολο, τέτοιο το επίπεδο που έχει φτάσει ο Μαρσέλο, ένας απ’τους καλύτερους αριστεροπόδαρους μπακ του κόσμου, αν όχι ο καλύτερος.


Αυτή η ενέργεια απέτρεψε να χάσει η Μαδρίτη άλλους δύο βαθμούς εναντίον της Βαλένθια, η οποία κέρδισε ήδη στο πρώτο σκέλος τους λευκούς. Το ότι αυτή η Βαλένθια, που μαραζώνει όλη τη σεζόν, ήταν έτοιμη να αφαιρέσει πέντε βαθμούς απ’τη Μαδρίτη είναι ανεξήγητο. Αλλά έτσι ήταν. Το Σάββατο, η ομάδα του Voro στάθηκε στο Μπερναμπέου με μια πολύ σαφή ιδέα, αλλά απέτυχε η εκτέλεση.

Για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι είναι άνετα στο γήπεδο. Περιμένοντας μ’ένα χαμηλό μπλοκ στην άμυνα και παίζοντας με λογική και σβελτάδα όταν ανακτούσαν τη μπάλα, χάρη κυρίως στην αίσθηση ότι ο Carlos Soler αποτυπώνει κάθε πάσα. Η αποτυχία ήταν στον καθορισμό: όσο περισσότερο πλησίαζε στην περιοχή, τόσο πιο ανακριβές ήταν το παιχνίδι της. Την καλύτερη ευκαιρία την είχε στο πρώτο λεπτό, όταν ο Σάντι Μίνα εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Ramos για βγει απέναντι απ’το Keylor Navas και να εκτελέσει δύο φορές, τη δεύτερη στο δοκάρι.

Στη Μαδρίτη, ο Modric πήρε το κουμάντο απ’το πρώτο λεπτό, συνδεόμενος πολύ με τον Carvajal στα δεξιά κι εκμεταλλευόμενος την κινητικότητα του Μπενζεμά, τον οποίο αποδοκίμασαν και πάλι όταν αντικαταστάθηκε στο δεύτερο μισό. Το πρώτο γκολ της Μαδρίτης γεννήθηκε απ’τα δεξιά. Απ’τον Νάνι, στον οποίο περισσεύει πάντα κάποιο ποδηλατάκι όταν δέχεται τη μπάλα, του έλειψε επίσης κάποια κούρσα προς τα πίσω για να βοηθήσει τον Lato στην άμυνα. Ο Carvajal το εκμεταλλεύτηκε για να κάνει μια σέντρα την οποία ο Ronaldo τέλειωσε πολύ καλά με το κεφάλι.


Ο Alves πιάνει ακόμα ένα πέναλτι του Κριστιάνο

Η αλλαγή του ρόλου του Πορτογάλου φαίνεται ολοένα και περισσότερο μη αναστρέψιμη, και η Μαδρίτη το ευγνωμονεί. Δεν έχει έναν καλύτερο εκτελεστή απ’τον Κριστιάνο, ακόρεστο στην goleador προσπάθεια του. Στο δεύτερο μέρος είχε την ευκαιρία να σκοράρει ένα ακόμη, αλλά του εμφανίστηκε ένα απ’τα φαντάσματά του: ο Ντιέγκο Άλβες. Ο Βραζιλιάνος σταμάτησε το πέναλτι που είχε υποδείξει ο διαιτητής στον Modric και διατήρησε τις πιθανότητες της Βαλένθια. Είναι το έκτο πέναλτι που πιάνει ο Alves αυτή τη σεζόν. Είναι επίσης το τρίτο που πιάνει απ’τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος του έχει ρίξει τέσσερα. Αυτό είναι ένα 75% αποτελεσματικότητας, κάτι εξωφρενικό ακόμα και γι 'αυτόν, τον καλύτερο ειδικό σε αυτό το είδος που έχει γνωρίσει το ισπανικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Alves έπιασε το πέναλτι, αλλά δεν μπόρεσε με το καθοριστικό σουτ του Marcelo, ο οποίος εμφανίστηκε έγκαιρα για να αποτρέψει να καεί μια Μαδρίτη που έπαιζε με τη φωτιά. Δεν το έκανε και συνεχίζει να ηγείται στον αγώνα για το πρωτάθλημα με τέσσερα παιχνίδια μπροστά (έχει ένα αναβληθέν κατά της Θέλτα). Επιπλέον, αποφεύγει επίσης να φτάσει με μια αηδία στο παιχνίδι της Τρίτης εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.