News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η σκιά του Robben στοιχειώνει τον Florentino

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Του Antonio Sanz

Πλέον είναι οκτώ οι τραυματισμοί στο υποκνημίδιο του Μπέιλ και 17 συνολικά οι φορές  που έπρεπε να εκδοθεί μια ιατρική ανακοίνωση για τον Bale. Ο Ρόμπεν πωλήθηκε για ένα παρόμοιο λόγο, αν κι αυτός δεν ήταν το χαϊδεμένο παιδί του Florentino



Άλλος ένας τραυματισμός του Bale. Και πάλι έξω. Οι απουσίες του υπολογίζονται σε 17. Όλη αυτή η ευθραυστότητα συσσωρεύεται εδώ και σχεδόν τέσσερις σεζόν. Η κατάσταση γίνεται και πάλι ανησυχητική για μια ηγεσία που πόνταρε στον Ουαλό ως τον παίκτη βιτρίνα του μέλλοντος, ως τον αντικαταστάτη του Κριστιάνο Ρονάλντο, ως τον επόμενο νικητή της χρυσής μπάλας μετά τον Πορτογάλο και τον azulgrana Μέσι. Ωστόσο, η απόδοση, όντας καλή, δεν είναι υπερβολική. Κι αυτό δεν φτάνει για να τον τοποθετήσει στον άμβωνα των μέγα-αστέρων. Επίσης δεν τον βοηθάει το να'ναι ένας απ'τους προστατευόμενους του προέδρου. Κι εν τω μεταξύ, είναι ο Ζιντάν ο οποίος αναλαμβάνει να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το αν είχε αναρρώσει ή όχι ή γιατί τον έβαλε να παίξει εναντίον της Μπάρτσα. Η πραγματικότητα είναι ότι η γάμπα του αριστερού ποδιού του έχει παίξει και πάλι ένα άσχημο παιχνίδι στον Bale. Τώρα γίνεται λόγος για απουσία τριών εβδομάδων. Ο προστάτης πρόεδρος αρχίζει ν'αναρωτιέται το αν αξίζει να εξετάσει κάποιες απ'τις αγγλικές προτάσεις που έχουν έρθει για τον Βρετανό. Αναμφίβολα, η σκιά του Ρόμπεν μεγαλώνει κάθε μέρα πάνω στον Florentino.

Ο Κάρλο Αντσελότι δεν αφήνει σε καλή θέση τον Florentino Pérez στο τελευταίο του βιβλίο «Ήρεμη ηγεσία». Ο τωρινός προπονητής της Μπάγερν αποκαλύπτει ένα επεισόδιο με τον ηγέτη σχετικά με τον Gareth Bale. Ο Ιταλός προπονητής αφηγείται τις παρεμβάσεις που υπέστη όταν ο Ουαλός δεν συμφωνούσε με τη θέση του στο γήπεδο: "Ο πρόεδρος μου είπε ότι ο μάνατζερ του Bale είχε διαμαρτυρηθεί για τη θέση του στο γήπεδο. Τι θα κάνεις; Με ρώτησε. Τίποτα, του απάντησα. Από τότε, η σχέση με τον Florentino δεν ήταν ποτέ η ίδια". Αργότερα μίλησε με τον παίκτη απ'τον οποίο ζήτησε ν'αποφεύγει τέτοιου τύπου προεδρικές κινήσεις. Αποκαλυπτική η ομολογία αυτού που μπορεί να αισθάνεται ενοχλημένος σχετικά με το πώς έφυγε απ'το σύλλογο, αλλά αυτή η μνησικακία δεν κρύβει την ενέργεια του αφεντικού. Ούτε ήταν, ούτε θα'ναι η τελευταία αθλητική παρέμβαση του Florentino στους προπονητές του, υπερασπιζόμενος τους παίκτες που αυτός θεωρεί πιο κοντινούς στο πρόσωπό του. Και, χωρίς αμφιβολία, ο Ουαλός είναι ένα προσωπικό στοίχημα κι αδιαπραγμάτευτος του νυν  ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης.


Έξι φορές το αριστερό υποκνημίδιο· δύο το δεξί

Ο Gareth Bale έχει παίξει λίγο πάνω απ'το πενήντα τοις εκατό των αγώνων των δύο τελευταίων σεζόν (57 από 103). Το συμβάν ενάντια στην FC Barcelona θυμίζει αυτό που συνέβη λίγες μέρες πριν στην Allianz Arena στο Μόναχο. Εκείνη τη μέρα κατά της Μπάγερν, αναγκάστηκε επίσης να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο. Αν κι αποδείχθηκαν δύο διαφορετικές παθήσεις: ένα οίδημα είπε ο Ζιντάν, κι ένας άλλος τραυματισμός στη γάμπα λέει η τελευταία ιατρική ανακοίνωση του συλλόγου. Η σειρά των τραυματισμών που υπέστη από τότε που είναι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, ξεκινά λίγες βδομάδες μετά την υπογραφή του για την οντότητα. Τα πρώτα στοιχεία στην προθέρμανση του αγώνα κατά της Χετάφε. Κάποιες  ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο εμπόδισαν το ντεμπούτο του. Η πραγματικότητα ήταν ότι δεν είχε κάνει προετοιμασία και το πλήρωσε. Αλλά εκείνη η ασήμαντη πάθηση έχει σημάνει την πρεμιέρα σε μια μακρά λίστα με το υποκνημίδιο ως μεγάλο πρωταγωνιστή -έξι φορές στο αριστερό μετρώντας αυτήν του Clásico, και δύο στον ίδιο μυ, αλλά του δεξιού ποδιού-.

Στο μυαλό όλων εμφανίζεται η μορφή του Arjen Robben, παίκτης που πωλήθηκε στη Μπάγερν λόγω της ευθραυστότητάς του στους τραυματισμούς. Το καλοκαίρι του 2009, το λευκό club, με την ασυμφωνία του τότε προπονητή Μανουέλ Πελεγκρίνι, δικαιολόγησε την πώληση για 25 εκατομμύρια ευρώ λόγω των σωματικών προβλημάτων του Ολλανδού: «Τραυματίζεται πάρα πολύ», έλεγε η προπαγάνδα. Μόνο ένα συγκριτικό δεδομένο: ο Ρόμπεν έπαιξε με τα λευκά στις δύο σεζόν του στην Ρεάλ 65 απ'τους 102 αγώνες. Τα στατιστικά του Bale τα'χετε διαβάσει ήδη μερικές γραμμές πιο πάνω. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν ο Ολλανδός είναι ένα γυάλινος παίκτης, ο Ουαλός είναι επίσης. Ο νυν εξτρέμ της Μπάγερν παραδέχθηκε ότι ο madrileño σύλλογος ήθελε να εισπράξει απ'αυτόν παρά την προσπάθειά του να παραμείνει στην λευκή πειθαρχία. Ούτε και οι σκοποί του Pellegrini να διατηρήσει τον παίκτη δεν χρησίμευσαν. Ήταν εύθραυστος κι έπρεπε να φύγει, ήταν η απάντηση που πήρε ο προπονητής απ'την ηγεσία, η ίδια που αρχίζει σήμερα να εξετάζει κατά πόσον θα ήταν σκόπιμο να αντιγράψει την επιχείρηση και ν'αποχωριστεί  έναν άλλο παίκτη που προσφέρει, επίσης, σημάδια αδυναμίας.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης δεν άργησαν να αναθαρρήσουν με τον τελευταίο τραυματισμό του Μπέιλ. Εδώ και δύο σεζόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λαχταρά να ενισχυθεί με τον Ουαλό εξτρέμ, του οποίου η εικόνα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι εξαιρετική. Ακόμα θυμούνται ότι όταν έφυγε απ'την λονδρέζικη Τότεναμ το έκανε ως ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης. Γι'αυτό, η ομάδα του Μουρίνιο υποστηρίζει ότι θα'ταν μια εξαιρετική ενίσχυση, αλλά και η Τσέλσι τον παρατηρεί επίσης με στοργή, στην οποία θα'ρχονταν ως εξαιρετικός αντικαταστάτης του Hazard, αν αποφασίσει ο Βέλγος ν'αναγκάσει την έξοδό του απ'το Stamford Bridge. Στον αθλητικό σύμβουλο του Bale δεν πρόκειται να λείψουν οι προτάσεις. Ωστόσο, πρέπει να μάθουμε αν ο Florentino Pérez αποδέχεται τη συνθηκολόγηση σ'αυτό το θέμα. Ο Ουαλός είναι ένας απ'τους αγαπημένους του ηγέτη και πάνω στον οποίο σχεδιάζει να χτίσει τη Μαδρίτη του μέλλοντος. Δυστυχώς οι τραυματισμοί μεγαλώνουν τη σκιά του Ρόμπεν και η ανάμνηση της μορφής του Ολλανδού στοιχειώνει αυτόν που μετρά σήμερα τον έναν τραυματισμό μετά τον άλλο ενός απ'τα χαϊδεμένα του παιδιά, όπως παραδέχτηκε ο Αντσελότι στο τελευταίο του βιβλίο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.