News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Isco συνεχίζει να κάνει στο γήπεδο ότι είναι δυνατό για να μείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης

Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Του Jesús Garrido

«Γίνομαι τακτικός· θέλω να συνεχίσω εδώ»

Ο malagueño μέσος ήταν ο καλύτερος στην επίσκεψη της Ρεάλ Μαδρίτης στην Αστούρια, αλλά άλλη μια φανταστική απόδοση δεν του εγγυάται το να’ναι βασικός ούτε ενάντια στη Μπάγερν ούτε ενάντια στο Clásico, κι αυτό τον πονάει


Του Isco κανείς δεν του’χει πει ότι δεν τον υπολογίζει. Ποτέ στις τέσσερις σεζόν που έχει στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν τον έχει πλησιάσει κάποιος να του πει, κοιτάζοντας τις συνθήκες, ότι δεν έχει θέση στην ομάδα κι ότι, πολύ εις βάρος του, θα πρέπει να ψάξει τη θέση του αλλού, ανοίγοντάς του έτσι ένα τεράστιο εύρος από κλαμπ όπου θα μπορούσε να πετύχει με το παραπάνω. Αντιθέτως. Απ’το καλοκαίρι του 2014 και, ως εκ τούτου, συνεχώς μέχρι σήμερα, ο προπονητής που είχε, που ήταν τρεις διαφορετικοί, τον είχε ενημερώσει ότι είναι ένα σημαντικό μέρος του ρόστερ και δεν χρειάζεται να κοιτάξει έξω όταν βρίσκεται στον καλύτερο σύλλογο του κόσμου, ότι ποια ανάγκη υπάρχει να φύγει, ότι στη Μαδρίτη ζει πολύ καλά και τέτοια. Αυτό που τον νοιάζει, το αθλητικό, ήταν πάντα μηνύματα αγάπης.

Απ’τη στιγμή που ξεκινούσε να κυλά η μπάλα με σημαντικά πράγματα να διακυβεύονται, η πραγματικότητα του έδινε τη χαριστική βολή που πλέον αναμένονταν. Περνούσαν οι βδομάδες κι όταν υπήρχε μια αναμέτρηση ιδιαίτερης σημασίας και ήταν όλοι υγιείς, το παιδί απ’το Arroyo de la Miel ξεκινούσε το παιχνίδι στον πάγκο. Αργότερα, όταν στράβωνε το αποτέλεσμα ή γίνονταν προσπάθεια να διατηρηθεί ένα πλεονέκτημα, ο εν λόγω τεχνικός χρησιμοποιούσε τις υπηρεσίες του και, γενικά, ο παίκτης ανταποκρίνονταν τίμια στην αποστολή του. Μερικές φορές, έκανε ακόμη και τέτοια διαδήλωση ποιότητας που άφησε μαγεμένη την κερκίδα του Bernabeu, που τον εκτιμά ως έναν απ’τους δικούς της, καθώς κατανοεί ότι αυτή η ποιότητα είναι σπάνιο να βρεθεί.

Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν χθες. Η Μαδρίτη χρησιμοποιεί όλο το κάρβουνο που διαθέτει για να λειτουργεί ο κινητήρας στο Champions League, που είναι, μετά από όλα, εκεί όπου θα συναντήσει τους πιο δύσκολους αντιπάλους και του οποίου το βραβείο γεύεται περισσότερο στο Chamartin. Αυτό κάνει στα ματς της Liga, ειδικότερα σ’αυτά τα οποία η Μαδρίτη αντιμετωπίζει ομάδες απ’τη μέση-χαμηλή ζώνη της βαθμολογίας, να επιλέγει ο Ζιντάν να χρησιμοποιεί αυτή που είναι γνωστή ως η δεύτερη μονάδα, στην οποία συμπεριλαμβάνεται ο Isco. Κι ο Isco παίζει και συμβάλλει. Του Ζιντάν του’ρχεται καλά. Υποφέρει, αλλά κερδίζει, που είναι που αυτό μετράει. Κι ο Isco στη Χιχόν έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι.

Το πρόβλημα προκύπτει όταν η Μαδρίτη παίζει την επόμενη Τρίτη εναντίον της Μπάγερν στο Μπερναμπέου και την Κυριακή με τη Μπαρτσελόνα στο ίδιο στάδιο και η λογική μας καλεί να σκεφτούμε ότι σε καμία απ’τις δύο αναμετρήσεις δεν θα’ναι ο Isco ανάμεσα στους έντεκα εκλεκτούς. Είναι πολύ πιο εφικτό, στα πλαίσια του απίθανου, να μπορεί να’ναι βασικός στο Champions League καθώς Bale είναι δύσκολο να φτάσει σε ιδανικές συνθήκες, μόνο που ο Isco σ’αυτό το Ευρωπαϊκό Κύπελλο έχει παίξει 77 λεπτά, δηλαδή δεν έχει υπάρξει σχεδόν ποτέ επιλογή για τον Ζιντάν σ’αυτήν την διοργάνωση, ενώ αντιθέτως έχουν υπάρξει οι James κι Asensio. Κι αν ο Bale φτάσει καλά στο Clásico μην αμφιβάλλετε ότι θα’ναι στο παιχνίδι. Κι ο Isco θα πρέπει να περιμένει για μια ακόμη φορά να στραβώσουν τα πράγματα ή να πρέπει να διαχειριστεί το «τέμπο» για τον έλεγχο ενός προβαδίσματος.


«Θέλω να μείνω εδώ»

Αυτά είναι τα παιχνίδια που θέλει να παίζει ο Isco. Δεν θέλει να’ναι σημαντικός κόντρα σε ομάδες που παίζουν την παραμονή, αλλά εναντίον εκείνων που επιλέγουν να πάρουν τους τίτλους απ’τη Μαδρίτη. Γι’αυτό υπέγραψε για τη λευκή ομάδα το 2013 και γι'αυτό έχει παραμείνει όλα αυτά τα χρόνια έχοντας πολυάριθμες πολλές επιλογές για να φύγει και να’ναι αδιαμφισβήτητος βασικός. Γι’αυτό και γιατί είναι η Μαδρίτη, φυσικά. «Έχω καταστήσει σαφές ότι θέλω να’μαι εδώ πολλά χρόνια· δεν ξέρω γιατί εκπλήσσονται οι άνθρωποι που θέλω να παίζω περισσότερο. Αν δεν πίστευα ότι το αξίζω, δεν θα το’λεγα. Το είπα ότι θέλω να μείνω στη Μαδρίτη και σίγουρα ο σύλλογος κι εγώ θα πάρουμε τη σωστή απόφαση στο τέλος της σεζόν. Θέλω να συνεχίσω εδώ και θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να συνεχίσω», είπε ο malagueño στη μικτή ζώνη του El Molinón.

Η δήλωσή του προθέσεων είναι προφανής, αν κι αντιτίθεται στην ιδέα που άφησε στον αέρα πριν από λίγες εβδομάδες. «Θέλω να’μαι βασικός στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αν δεν μπορώ εδώ, δεν θα’χα πρόβλημα να ψάξω μια έξοδο», είπε έχοντας κάνει ένα άλλο καλό ματς με την Εσπανιόλ. Είναι πολύ διαφορετικό να πει «θέλω να συνεχίσω» απ’το να πει «θέλω να’μαι βασικός». Η απόχρωση δεν είναι μικρή, αλλά αυτός πιστεύει ότι ο Τύπος έχει παρερμηνεύσει τα λόγια του. «Περισσότερο απ’το να ενημερώσουν, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να πουλήσουν», πέταξε.

Το έχει προσπαθήσει για τέσσερις σεζόν και μέχρι στιγμής δεν είχε ποτέ αυτά τα γαλόνια στη madridista ομάδα και τίποτα δεν δείχνει ότι στο εγγύς μέλλον θ’αλλάξει η κατάσταση. Έτσι, την επόμενη σεζόν, αν συνεχίσει στο σύλλογο μετά την υπογραφή της ανανέωσή του (θυμίζουμε ότι η σύμβασή του λήγει τον Ιούνιο του 2018, έτσι ώστε τον Ιανουάριο του επόμενου έτους θα μπορούσε ήδη να διαπραγματευτεί ελεύθερα την αποχώρησή του με οποιοδήποτε), θα συνέχιζε να’ναι δεύτερη επιλογή, αν όχι τρίτη ή τέταρτη. Κι ωστόσο, θα συνεχίζει ν’ακούει το ενθαρρυντικό μήνυμα όπως αυτό που του έστειλε ο Ζιντάν στη Χιχόν.

«Αισθάνομαι άδικος μ’όλους κι αυτό θα συμβαίνει πάντα, επειδή είναι 24 παίκτες που μπορούν να παίξουν οπουδήποτε. Στην τελική είναι η δυσκολία αυτής της θέσης. Μπορείς να ρωτήσεις οποιαδήποτε προπονητή. Το πιο δύσκολο είναι να βάλεις που και που στον πάγκο πολύ καλούς παίκτες. Κρατάω τα θετικά, διότι αυτό δεν πρόκειται ν’αλλάξει. Πρέπει να παίρνω αποφάσεις, να κάνω την ομάδα, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος με το παιχνίδι του. Η θέση του είναι στη Μαδρίτη, όπως έχω πει πάντα. Και σήμερα έχει αποδείξει με την απόδοση ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης». Αλλά θα τον αφήσει και πάλι στον πάγκο όταν θα’χει την ευκαιρία. Και δεν είναι ότι ο Ζιντάν κάνει λάθος, του έχει έρθει πολύ καλά έτσι. Το παραδέχτηκε ο ίδιος ο Isco: «Δεν θα τον θεωρούσα άδικο, ο 'míster' κάνει το καλύτερο για την ομάδα και η δουλειά του είναι εξαιρετική». Ένα άλλο πράγμα είναι το να’ναι αρκετό γι’αυτόν να’ναι ουρά του λιονταριού.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.